Официальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова

Ce hobby-uri are Maria Zaharova: răspuns direct și videoclip din contul ei personal

214
(reînnoit 14:53 21.01.2021)
După cum s-a descoperit, în timpul liber, reprezentantul oficial al instituției diplomatice ruse iubește nu doar să danseze.

BUCUREȘTI, 21 ian – Sputnik. Publicul și presa știu de multă vreme despre abilitățile coregrafice ale Mariei Zaharova, pe care le-a demonstrat nu o dată în contexte informale.

Dar lista hobby-urilor ei nu se termină aici.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Maria Zakharova (@mzakharovamid)

"Aceasta este așa-numita (tragere) în "farfurii"... Nu a fost cu mult timp în urmă, în vara aceasta, și a fost grozav pentru că înainte pur și simplu nu puteam nimeri anume țintele în mișcare", a spus Zaharova într-un interviu acordat canalului TV  "Match TV", comentând o postare din contul său de Instagram.

Ea a spus că s-a ocupat cu tirul sportiv cât era încă la școală, menționând că "îi plăcea foarte mult".

"Și periodic merg la poligonul de tir, chiar particip la unele spartachiade organizate de Ministerul de Externe”, a adăugat reprezentantul oficial al instituției de politică externă.

La fel, a recunoscut că nu-i place nici vânătoarea, nici paintball-ul.

214
Tagurile:
Maria Zaharova
Tematic
Maria Zaharova spune cum vor fi lichidate munițiile rusești cu termen expirat din Cobasna
Maria Zaharova: Renunțarea la „Nord Stream-2” este o nebunie
Maria Zaharova va răspunde la întrebările jurnaliștilor

Tancul rusesc T-90 devine un „monstru” - spune o revistă americană de specialitate

239
(reînnoit 07:00 04.03.2021)
Modernizarea tancului rusesc T-90 și actualizarea acestuia la versiunea T-90M îl fac un tanc „monstru”, după cum l-a descris revista National Interest, care a prezentat îmbunătățirile aduse maşinii de luptă.

BUCUREŞTI, 4 mart – Sputnik.  Revista americană National Interest a evaluat modernizarea tancului rusesc T-90 la versiunea T-90M, apreciind că maşina devine un „monstru” din ce în ce mai „mortal” pe zi ce trece.

T-90M este o versiune modernizată a T-90 care datează de la începutul anilor 1990, venind cu o serie de îmbunătățiri ale performanței și modificări ale designului. Elementele îmbunătăţite sunt turela, sistemul de control al focului, armura, trăgătorul și motorul.

Noul tun 2A46M-5 poate să tragă mai multe tipuri de muniție, inclusiv runde antitanc High Explosive (HEAT-FS) și High Explosive Fragmentation (HE-FRAG), precum și rachete antitanc ghidate.

Sistemul de protecție ERA Relikt, tehnologia rusească ERA de a treia generație, oferă o protecție îmbunătățită cu până la 50% împotriva anumitor tipuri de proiectile, inclusiv rachete antitanc ghidate.

Motorul V-92S2F de 1.130 cai putere, care înlocuiește originalul V-84MS de 840 cai putere al T-90, oferă un raport mai favorabil putere-greutate.

„Pe scurt, T-90M este semnificativ mai rapid, mai mortal și mai rezistent decât predecesorii săi”, conchide recenzia, citată de Sputnik France. 

Revista amintește că, până la mijlocul anilor 2020, forțele armate ruse intenționează să-și modernizeze flota existentă de tancuri T-90 și T90A la T-90M, iar campania de modernizare T-90 face parte dintr-un proiect și mai ambițios: T-14 Armata.

T-90M a fost dezvoltat de compania rusească de armament Uralsvagonzavod. Potrivit proiectanţilor, acesta este cel mai bun produs al categoriei T-90, fiind cel mai potrivit pentru lupta modernă.

239
Tagurile:
Tancul T-90MS, tanc rusesc
Tematic
În Rusia au început testările singurului tanc ușor plutitor din lume
Un moldovean condamnat în Italia pentru construcţia unui tanc
Un submarin? Nu, un tanc rusesc T-72, care dispare sub apă - VIDEO spectaculos

Загрузка...
Karin Kneissl

Fostul ministru de Externe al Austriei, înaintată pentru o funcție la Rosneft

155
Fostul ministru de Externe al Austriei, Karin Kneissl, a fost propusă pentru poziția de membru a consiliului de directori al companiei ruse Rosneft.

BUCUREȘTI, 3 mar – Sputnik. Guvernul Rusiei a înaintat pe fostul ministru al Afacerilor Externe al Austriei, Karin Kneissl, în calitate de directorul independent în consiliul de directori al Rosneft, potrivit unei dispoziții publicate site-ul executivului rusesc.

Sputnik V
© Sputnik / Алексей Даничев

“A se înainta în calitate de candidați pentru poziția de reprezentanți ai Federației Ruse în consiliul de directori și comisia de audit al societății publice de acțiuni “Compania Petrolieră Rosneft” (Moscova), conform anexei”, se menționează în document.

În lista candidaților din partea guvernului Rusiei, în calitate de director independent este menționată și Karin Kneissl, fără indicarea funcției. Din 2017, până în 2019, aceasta a condus Ministerul Afacerilor Externe al Austriei. De asemenea, aceasta are titlul de doctor în drept. Kneissl nu face parte din actuala componență a consiliului de directori.

De asemenea, în lista candidaților sunt prezenți vicepremierul Aleksandr Novak, consilierul președintelui rus, Maxim Oreșkin, șeful Rosneft, Igor Secin. În calitate de directori independenți sunt propuși: directorul executiv al Nord Stream 2 AG, Matthias Arthur Warnig, președintele consiliului de administrare Marcuard Holding Limited, Hans-Jörg Rudloff, președintele comitetului de acționari ai Nord Stream AG, Gerhard Schröder. Toți aceștia sunt membri ai actualului consiliu de directori ai Rosneft.

155
Tagurile:
Rosneft, Rusia, Karin Kneissl
Tematic
Austria prelungește carantina până pe 24 ianuarie
Austria, dispusă să devină o platformă de negocieri între SUA și Rusia
Reguli noi pentru intrare în Austria, în contextul pandemiei COVID
Moscova negociază cu companii din Austria producția Sputnik V
Austria: 41 de decese, în scurt timp de la vaccinare cu BioNtech/Pfizer

Загрузка...
Protest împotriva vaccinării, București

Românii, în stradă contra Legii privind vaccinarea

0
Alianța Părinților împreună cu Asociațiile Pro Consumatori, Medici pentru Consimțământ Informat, Neam Unit și Pro Decizii Informate, organizează o manifestație publică, duminică 7 Martie 2021 orele 15, în București, Parcul Izvor - lângă Parlament.

BUCUREȘTI, 4 mart – Sputnik. Românii ies în stradă duminică, 7 martie 2021, ora 15.00, când se anunță un protest la Parcul Izvor lângă Parlament.

Evenimentul este organizat de Alianța Părinților împreună cu Asociațiile Pro Consumatori, Medici pentru Consimțământ Informat, Neam Unit și Pro Decizii Informate.

Reprezentanții Alianței Părinților spun că zilele acestea, pe masa decidenților politici s-ar putea afla proiectul Legii privind vaccinarea persoanelor din România.

Ei ies în stradă pentru a spune nu vaccinării obligatorii a populației.

Organizatorii evenimentului susțin că proiectul Legii privind vaccinarea persoanelor în România - PLx 399/2017 din Camera Deputaților - conţine prevederea obligativităţii vaccinării pentru întreaga populație.

”Oricine verifică textul legii va constata că articolele 6, 13, 16, 68, 71 - și nu numai - prevăd obligativitatea vaccinării pentru copii și pentru adulţi (cu oricâte vaccinuri și ori de câte ori ar decide statul), precum și amenzi uriașe în caz de refuz”, spun reprezentanții Alianței Părinților din România într-un comunicat de presă transmis Sputnik.

Aceștia adaugă că, dacă acest proiect de lege ar fi adoptat în forma actuală, ar introduce de jure și de facto obligativitatea vaccinării în România.

Organizatorii protestului amintesc parlamentarilor că au fost aleși pentru a servi poporul român în deplin respect pentru prevederile constituţionale și pentru prevederile altor legi aflate în vigoare.

Ei spun că, în România, nici o intervenţie medicală nu poate fi obligatorie. Orice cetățean român are dreptul să refuze sau să oprească orice intervenţie medicală asupra propriei persoane - drept prevăzut în Legea drepturilor pacientului - Legea nr.46/2003, art.13.

De asemenea, mai arată sursa citată, Legea privind reforma în domeniul sănătăţii - nr.95/2006 - stipulează că medicul trebuie să acționeze respectând voinţa pacientului şi dreptul acestuia de a refuza ori de a opri orice intervenţie medicală asupra sa.

Organizatorii protestului cer amendarea proiectului de lege, astfel încât legea să asigure pacientului dreptul să refuze vaccinarea, un act medical, medicului să i se permită să informeze corect pacientul şi să decidă liber dacă recomandă vaccinarea, sau nu, în funcţie de interesul şi starea de sănătate a pacientului, să fie eliminate orice fel de sancţiuni pentru pacienţii sau medicii care refuză vaccinarea, să fie eliminată noțiunea de obligativitate a vaccinării sub orice formă - explicită sau implicită - prin măsuri punitive și coercitive.

De asemenea, ei mai doresc să se elimine art.40 L. - “Sesizează Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului cu privire la existenţa unei suspiciuni de încălcare a dreptului copilului la sănătate de către părinţi…”, iar noţiunea de obligativitate să fie înlocuită în textul legii cu aceea de recomandare.

0
Tagurile:
Vaccinare, Proteste
Tematic
Prima zi de vaccinare împotriva COVID-19 în Moldova: Cine a fost primul
Lavrov: Pașaportul COVID contravine ideii de vaccinare benevolă
Austria: 41 de decese, în scurt timp de la vaccinare cu BioNtech/Pfizer

Загрузка...