Vaccinare

După ce au criticat vaccinul Sputnik V, jurnaliștii străini stau la coadă pentru a-l primi

433
De când președintele Rusiei Vladimir Putin a anunțat înregistrarea Sputnik V, primul vaccin din lume împotriva Covid 19, părți ale mass media occidentale au transformat vaccinul în țintă, atacându-l că ar fi periculos și ineficient

BRUXELLES, 14 ian - Sputnik. În ciuda criticilor aduse vaccinului Sputnik V, corespondenții de la Moscova ai acelorași publicații care criticau vaccinul rusesc, s-au aliniat să primească mult blamatul Sputnik V. Trăind în Rusia, nu e de mirare că acești corespondenți au o vedere mai realistă asupra țării decât șefii lor de la New York sau de la Londra, arată RT

Vineri, corespondentul New York Times Andrew Kramer a arătat că a primit prima sa doză de Sputnik V, lăudând ”realizarea oamenilor de știință ruși care continuă o lungă practică a dezvoltării de vaccinuri”, și notând chiar că Moscova a evitat unele din probleme logistice întâlnite în Vest.

Totuși, Kramer pare să fi utat cum chiar ziarul său s-a grăbit să murdărească formula rusească, publicând un titlu în care a numit dezvoltarea acestuia mai rapidă decât cea normală ca fiind ”dincolo de prostie”. Desigur, viteza datorată urgenței se aplică tuturor vaccinurilor anti-Covid 19, care altfel ar dura ani de zile până să fie aprobate.

”Experții din Vest s-au aplecat mai mult asupra aprobării timpurii îndoielnice, nu asupra design-ului care este similar celui produs de Oxford University și AstraZeneca”, a observat jurnalistul.

Șeful biroului din Moscova al publicației, Anton Troianovski, a admis la rândul său că a primit vaccinul.

Ultima săptămână a fost martora unui alt articol pozitiv despre vaccin în Bloomberg, scris de analistul în farmacologie Sam Fazeli, care a observat că ”vaccinul Sputnik V poate fi un candidat la fel de puternic ca și cele create în laboratoarele vestice”, cu o eficacitate de peste 90 de procente.

Vaccinul russc a fost administrat de asemenea lui Oliver Carroll de la The Independent și lui Nataliya Vasilyeva de la The Telegraph. De când a primit prima doză, Carroll a fost relativ laudativ cu privire la întregul proces, arătând mai târziu că are anticorpi. Pe partea negativă, el a amintit efectele secundare ca de mahmureală, care au trecut însă repede. Săptămâna aceasta, el a primit vaccinul numărul doi.

Întoarcerea mass media din Vest cu 180 de grade față de Sputnik V nu se întâmplă doar în zona anglofonă. Și Deutsche Welle, organizație media susținută de statul german, și-a schimbat melodia, cu jurnalistul Sergey Satanovski lăudând logistica administrării vaccinului. În particular, el a observat că doctorul i-a înmânat un fluturaș de 16 pagini cu informații despre injecție.

Totuși, cel mai curios articol dintr-o publicație vestică a fost cel de pe platforma Meduza din Letonia. Svetlana Reiter, jurnalist care activează din Moscova, a scris două articole despre experiența ei de a participa la procesul de vaccinare. Ea a scris despre efectele secundare ale ambelor vaccinări, descriind în detaliu cum a suferit de dureri de cap și dureri musculare. Articolele, scrise în rusă, au fost traduse pentru versiunea în engleză a site-ului amintit și distribuite pe internet pentru a insista asupra pericolelor Sputnik V.

Două luni mai târziu, Reiter a scris o continuare a subiectului: ea a avut simptome, dar nu erau din cauza vaccinului. Ca parte din testare. Ei i s-a administrat un placebo. Meduza a ales însă să nu traducă rectificarea, lăsând chiar articolul anterior în engleză necorectat.

433
Tagurile:
Jurnaliști, Vaccinare, Sputnik, vaccin
Тема:
Vaccinul Sputnik V (202)
Maria Zaharova

Zaharova: Americanii au nevoie de agitație pentru a rezolva propria problemă

260
(reînnoit 08:57 21.06.2021)
Legarea mega proiectului ruso-european Nord Stream 2 de cazul controversat al unui infractor este comentată de ambasadoarea Maria Zaharova

BUCUREȘTI, 21 iun – Sputnik. Anunțarea de către Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, a unor posibile noi sancțiuni pentru Rusia legate de așa zisa otrăvire a lui Aleksei Navalnîi a făcut-o pe purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, să reacționeze.

Ambasadoarea rusă a confirmat că ”există rapoarte de la Washington despre pregătirea unui nou pachet de sancțiuni împotriva țării noastre” și că acestea, conform ”oficialilor locali” ar viza Nord Stream 2, legând marea investiție de cazul Navalnîi.

”Răspunsul nostru logic a urmat întotdeauna acțiunilor ilegale ale Statelor Unite”, spune Zaharova, remarcând că ”este ciudat faptul că, la Washington, unor oameni le place atât de mult cursa de obstacole sub formă de carusel”.

Absurdă este însă legarea mega proiectului ruso-european Nord Stream 2 de cazul controversat al unui infractor (condamnat de justiție).

”În ceea ce privește legătura proiectului economic – la care participanți sunt operatori privați și state independente - cu Navalnîi, ideologii americani s-au expus: au nevoie de toată agitația în jurul presupusei otrăviri ca instrument pentru rezolvarea problemelor propriei lor non competitivități”, a comentat Maria Zaharova.

Ieri, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Biden, a declarat că SUA pregătesc noi sancţiuni împotriva Rusiei, acuzând-o pentru ”otrăvirea” lui Aleksei Navalnîi.

”Suntem pe cale să pregătim o altă serie de sancţiuni care să fie aplicate în această situaţie”, a declarat Jake Sullivan.
260
Tagurile:
SUA, Americani, Maria Zaharova

Загрузка...
Construcția Nord Stream 2 în Germania

SUA anunță noi sancțiuni împotriva Nord Stream 2