Политик Алексей Навальный

Navalnîi și-a anunțat intenția de a reveni în Rusia pe 17 ianuarie

137
(reînnoit 12:13 13.01.2021)
După ce a urmat un curs de reabilitare în Germania, bloggerului rus Aleksei Navalnîi și-a anunțat intenția de a reveni în Rusia pe 17 ianuarie.

BUCUREȘTI, 13 ian - SputniK. Alexei Navalnîi a anunțat că se va întoarce în Rusia pe 17 ianuarie.

"Am cumpărat bilete acasă. Așadar, duminică, 17 ianuarie, mă voi întoarce la Moscova cu cursa ”VICTORIEI", a spus Navalnîi într-un mesaj video pe contul său de Instagram .

În dimineața de 20 august, avionul cu care Navalnîi zbura din Tomsk la Moscova a aterizat de urgență la Omsk. Activistului i s-a făcut rău în timpul zborului, iar după aterizare acesta a fost internat la secția de terapie intensivă a spitalului de urgență din Omsk.

Medicii din Omsk au declarat că sunt convinși că pacientul nu suferă de o intoxicație, chiar dacă au examinat inițial o astfel de versiune. În sângele și urina lui nu au fost descoperite substanțe otrăvitoare. În baza rezultatelor examinărilor, medicii din Omsk au numit diagnosticul principal o tulburare metabolică, care a provocat o schimbare bruscă a glicemiei. Ulterior a fost transportat în Germania, unde a urmat un curs de reabilitare.

În ziua internării lui Navalnîi, procuratura și poliția au început să facă investigații.

Guvernul german a declarat, citând medicii militari, că Navalnîi ar fi fost otrăvit cu o substanță din grupul Novichok. În acest sens, Kremlinul a anunțat că Berlinul nu a informat Moscova despre concluziile sale, iar Ministerul rus de Externe a subliniat că Rusia așteaptă un răspuns din partea Germaniei la o cerere oficială cu privire la această situație: într-o lună, Rusia a trimis Germaniei trei cereri de asistență juridică cu privire la situația cu Navalnîi, care au rămas fără raspuns.

Autoritățile RFG nu au negat mai devreme că serviciul de informații german BND a avut acces la agentul otrăvitor militar Novichok încă din anii '90.

În decembrie, reprezentantul oficial al Comitetului de anchetă al Federației Ruse, Svetlana Petrenko, a anunțat că a fost deschis un dosar penal împotriva lui Navalnîi în temeiul articolului privind frauda la o scară deosebit de mare. Ancheta a stabilit că din 588 de milioane de ruble colectate sub formă de donații pentru nevoile unui număr de organizații non-profit, Navalnîi , în calitate de lider de facto, a cheltuit peste 356 de milioane de ruble în scopuri personale.

Înainte de aceasta, serviciul de presă al Serviciului Federal al Penitenciarelor din Moscova a declarat că Navalny evită controlul care i-a fost atribuit de către instanță, el și avocatul său au fost înștiințați cu privire la necesitatea de a se prezenta la inspecție și, dacă sunt ignorate, o cerere ar putea fi trimisă instanței de anulare a pedepsei suspendate.

Navalnîi are două condamnări condiționate. Primul, în cazul Kirovles, a implicat delapidarea a peste 16 milioane de ruble; al doilea, în cazul Yves Rocher, cu furtul a peste 30 de milioane de ruble.

137
Tagurile:
Aleksei Navalnîi
Un susținător al lui Donald Trump

Zaharova, despre cele mai frecvente întrebări din partea americanilor

154
(reînnoit 20:19 17.01.2021)
Maria Zaharova a dezvăluit care sunt cele mai frecvente întrebări pe care îi adresează americanii, susținători ai lui Trump, în rețele de socializare.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. SUA urmăresc o politică represivă în raport cu proprii cetățeni. În ultimul timp susținătorii actualului președinte Donald Trump se interesează de modalitățile de obținere a cetățeniei rusești, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova.

“Cel mai îngrijorător este că această criză profundă, care a afectat fiecare american, vizează o țară care are celor mai mare buget al apărării... Anume SUA au introdus în practica lumii occidentale sancțiuni ilegale în calitatea lor de instrument de control al altor state. Iată de ce, reieșind din procesele care au loc acolo, reieșind  din faptul că anume această țară promovează o politică represivă în lume, iar astăzi constatăm că (promovează o politică represivă n.r.) și în raport cu proprii cetățeni, suntem îngrijorați”, a declarat Zaharova la postul de televiziune Rossiya 1.

Potrivit ei, acum cel mai populare comentarii, pe care le primește în rețele de socializare din partea americanilor, care îl susțin pentru Trump, vizează modalitățile de obținere a cetățeniei rusești.

“Bine ați veni în realitate”, a menționat purtătorul de cuvânt al MAE.

154
Tagurile:
Donald Trump, Maria Zaharova
Tematic
Zaharova a comparat blocarea lui Trump cu o explozie nucleară
Care sunt șansele impeachmentului împotriva lui Trump
Reacția lui Dragnea după acuzația în dosarul „Donald Trump”

Загрузка...
Maria Zaharova

Zaharova: Rusia este deschisă pentru un dialog normal cu SUA

107
(reînnoit 16:10 17.01.2021)
Rusia este deschisă pentru un dialog normal cu Statele Unite, însă nu prognozează o îmbunătățire bruscă a relațiilor, susține Maria Zaharova.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Rusia este deschisă pentru un dialog normal cu SUA în condițiile unei noii administrații a lui Joe Biden, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

"Nu prognozăm o îmbunătățire bruscă (a relațiilor cu SUA în mandatul lui Biden n.r.). În principiu, nu prognozăm o îmbunătățire pentru că oamenii sunt aceiași, nu și-au schimbat deloc tezele... Suntem deschiși pentru un dialog normal, bazat pe un respect reciproc", declarat Maria Zaharova la postul de televiziune Rossiya 1.

Inaugurarea președintelui ales al SUA, Joe Biden, urmează să aibă loc pe 20 ianuarie.

107
Tagurile:
SUA, Rusia, Maria Zaharova
Tematic
Congresul îl confirmă pe Joe Biden ca președinte ales al SUA
Trump promite o „tranziție ordonată” la Biden și că va continua lupta
Biden, îndemnat să renunţe la controlul exclusiv asupra CODURILOR NUCLEARE

Загрузка...
Sorin Cîmpeanu

Cîmpeanu spune cât timp vor primi profesorii bani în plus

0
(reînnoit 20:53 17.01.2021)
Ministrul Educației a declarat că profesorilor le vor fi plătite orele remediale timp de 16 săptămâni, mai exact aproape tot semestrul al doilea din actualul an școlar, 2020-2021. Măsurile nu au fost încă propuse Guvernului.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Promisiuni fără acoperire? Așa ar putea fi considerate promisiunile ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, referitoare la plata orelor remediale din cel de-al doilea semestru al anului școlar în curs.

Deocamdată nu se știe exact nici câți bani vor primi în plus profesorii pentru orele remediale, deși Cîmpeanu înaintase valoarea de 100 de lei în spațiul public. Demnitarul a dat asigurări că vom avea câte de curând o decizie prin care să fie clar câți bani vor primi profesorii care predau ore remediale.

”Încă nu am făcut această propunere în Guvern, dar voi iniția o Ordonanță de Urgență prin care aceste lucruri la care lucrăm să fie propuse și sunt convins că vor putea fi aprobate”, a spus Cîmpeanu la hotnews.ro.

De asemenea, ministrul Educației a precizat că există acoperirea financiară identificată, fiind vorba despre un pachet mediu, de cinci ore remediale pe săptămână, vreme de 16 săptămâni.

Reamintim că semestrul al doilea debutează în data de 8 februarie 2021 și durează 17 săptămâni. Acesta se încheie pe data de 18 iunie 2021. Sunt două săptămâni de vacanță de Paște.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a subliniat că este nevoie urgentă de recuperare de către elevi a acestor pierderi înainte de examenele naționale.

În acest caz, se pune întrebarea dacă elevii vor fi chemați sâmbăta la școală pentru orele remediale.

Cîmpeanu a explicat că decizia îi va aparține profesorului, însă a precizat că se poate face o oră în plus în fiecare zi, de luni până vineri.

Programul va fi făcut de profesor numai după ce a identificat pierderile și necesarul de ore ca să acopere pierderile suferite pe parcursul procesului de predare online, împreună cu elevii, prin consultarea părinților.

Este evident că Sorin Cîmpeanu are încrede în bunele intenții ale profesorilor, însă nimeni nu poate garanta că acele ore chiar se vor derula așa cum trebuie și că profesorii se vor ține de treabă, nu vor chema copiii la școală doar pentru a încasa banii pe orele remediale…

0
Tagurile:
Sorin Cîmpeanu
Tematic
Cîmpeanu cere devotament din partea profesorilor
Refuză profesorii vaccinarea? Cîmpeanu dă explicații
Moraru: ”E liniște peste tot. Nu se mai aud abuzurile profesorilor”

Загрузка...