В цехе ЭТЕРНО ПАО Челябинский трубопрокатный завод

MAE rus: Moscova este încrezută în implementarea Nord Stream 2

148
Ministerul rus de Externe a declarat ca Moscova nu are nicio îndoială cu privire la implementarea cu succes a gazoductului Nord Stream 2 , în ciuda presiunii SUA asupra partenerilor europeni ai Gazprom.

BUCUREȘTI, 13 ian - Sputnik. Moscova nu are nicio îndoială cu privire la implementarea cu succes a gazoductului Nord Stream 2 , în ciuda presiunii SUA asupra partenerilor europeni ai Gazprom , data finalizării depinde de mulți factori, a declarat Oleg Tyapkin, directorul celui de-al treilea departament european al Ministerului de Externe al Rusiei, într-un interviu acordat RIA Novosti.

„Momentul exact al finalizării construcției depinde de mulți factori, inclusiv, din câte înțeleg eu, condițiile meteorologice ... Încă nu avem dubii cu privire la implementarea cu succes a Nord Stream 2, în ciuda presiunii crescânde din partea autorităților SUA asupra afacerilor din Europa de Vest, parteneri ai „Gazprom.” Destul de recent, cancelarul german Angela Merkel a spus că poziția guvernului german în sprijinul NS-2 rămâne neschimbată. Noi plecăm de la acest lucru ”, a subliniat diplomatul.

"La rândul lor, companiile ruse sunt hotărâte să îndeplinească acordurile comerciale semnate, inclusiv cu multe companii germane", a adăugat Tyapkin.

Nord Stream 2 presupune construirea a două șiruri de conducte de gaz cu o capacitate totală de 55 miliarde de metri cubi de gaz pe an de pe coasta Rusiei prin Marea Baltică până în Germania . Proiectul este opus activ Statelor Unite, care promovează gazul său natural lichefiat către UE, precum și Ucraina și o serie de țări europene. Statele Unite au impus sancțiuni asupra conductei în decembrie 2019, în urma cărora Elveția Allseas a fost forțată să oprească instalarea.

Cu toate acestea, la 1 ianuarie, Senatul SUA a votat în favoarea bugetului de apărare din anul fiscal 2121, depășind veto - ul președintelui Donald Trump asupra legii . Bugetul apărării, în special, prevede extinderea sancțiunilor împotriva Nord Stream 2. În special, documentul extinde sancțiunile și pentru organizațiile care au furnizat servicii de testare, inspecție sau certificare. Compania norvegiană DNV GL a anunțat deja că va înceta toate activitățile de verificare a conductei de gaz și nu va putea să o certifice.

148
Tagurile:
Moscova, Nord Stream 2
Tematic
Alternativa pentru Germania susține Nord Stream-2
Nava de instalare a țevilor ”Nord Stream-2”, mai aproape de locul lucrărilor
Nord Stream-2: De ce SUA împiedică construcția lui și ce crede Europa

Putin: Imaginea lui Joe Biden prezentată în presă „este departe de realitate”

199
Președintele rus Vladimir Putin a făcut referire la întâlnirea sa cu Joe Biden, spunând că este un partener cu experiență și că imaginea despre acesta prezentată în mass-media este alta decât cea din realitate.

BUCUREŞTI, 17 iun – Sputnik. Vladimir Putin a spus că imaginea lui Joe Biden prezentată în mass-media nu are nicio legătură cu realitatea.

© AFP 2021 / Mikhail Metzel / SPUTNIK

„Această imagine, a președintelui Biden, prezentată de presă, a noastră și chiar de presa americană, este departe de realitate”, a spus Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri cu absolvenții Școlii universitare de administrație de la Moscova.

Preşedintele rus a subliniat că omologul său american este vesel și conștient de problemele majore.

„Este plin de viață. Am vorbit timp de două ore sau mai mult. Mergea la esența problemei. Din când în când, arunca o privire peste notiţele sale, cu toții facem asta”, a adăugat Putin, citat de Sputnik.

De asemenea, l-a descris pe președintele american drept un partener cu experiență.

„Joe Biden este un profesionist și trebuie să fii foarte atent să nu ratezi ceva. Nu lasă nimic să-i scape, vă asigur”, a mai spus Putin.

Geneva a găzduit pe 16 iunie primul summit între Vladimir Putin și Joe Biden de când acesta din urmă a fost inaugurat președinte. Ședința a durat 4,5 ore, incluzând pauzele.

În cadrul unui turneu european, Joe Biden l-a întâlnit pe Vladimir Putin. Acest prim interviu a oferit ocazia discutării mai multor chestiuni, de la consultări privind stabilitatea strategică la chestiunea arctică şi Ucraina.

De asemenea, s-a luat decizia revenirii ambasadorilor celor două țări la posturile lor. În plus, cei doi președinți au confirmat aderarea la principiul „toţi pierd în cazul unui război nuclear”.

Chiar dacă întâlnirea nu a dus la vreun acord revoluționar, Vladimir Putin a descris dialogul ca fiind „destul de constructiv” și chiar strângerea de mână între cei doi preşedinţi constituie un eveniment, având în vedere că relațiile dintre cele două țări s-au deteriorat în ultima perioadă.

199
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
"Un om slab". Americanii, dezamăgiți de prestația lui Biden după summit-ul cu Putin
Ce cadou i-a oferit Putin lui Biden
MAE al Austriei a dat o apreciere summitului Putin - Biden

Загрузка...

Cele mai frumoase orașe din Rusia - Top 20