Путин: выступление на дискуссионном клубе Валдай.

Lecția dată de Putin la prima discuție cu noul șef al CIA

3573
(reînnoit 09:21 12.01.2021)
Joe Biden surprinde, numește în fruntea CIA un diplomat de carieră, fost ambasador în Rusia. Noul șef CIA povestește prima întâlnire cu Putin, ca ambasador – și cuvintele cheie spuse de președintele rus.

BUCUREȘTI, 11 ian – Sputnik. Joe Biden surprinde  -  a anunțat o premieră: numirea în fruntea CIA a unui diplomat de carieră, William Burns, fost ambasador (SUA) în Rusia.

”Bill Burns este un diplomat exemplar cu decenii de experienţă pe scena mondială - el împărtășește convingerea mea profundă că serviciile de informaţii trebuie să fie apolitice”, a declarat Joe Biden.

Viitorul șef al CIA a fost diplomat timp de 33 de ani, până în 2014, de când conduce Fundaţia Carnegie pentru pace internaţională, un think tank axat pe relaţiișe internaţionale.

William Burns cunoaște rusa, pe care a învățat-o în prima sa misiune, ca atașat politic al ambasadei, în perioada Elțîn, la jumătatea anilor 90. ”Am petrecut doi ani învățând rusa, am parcurs țara din nordul extrem până la Vladivostok și în Cecenia, spune actualul ambasador”.

A fost ambasador în Rusia în cea mai prolifică perioadă a lumii – 2005 – 2008. De atunci datează și amintirea vorbelor spuse lui de către președintele Vladimir Putin, la prezentarea scrisorilor de acreditare.

Într-un interviu acordat presei americane în 2019, Burns povestește că l-a întâlnit prima dată pe Putin la jumătatea anilor 90, când actualul președinte era viceprimar al Moscovei. ”Nu cred că își imagina atunci că își va lua zborul spre președinție – cum nici eu nu îmi imaginam că voi fi ambasador”.

”În ciuda genului său de personaj care înfruntă totul cu pieptul gol, nu este o persoană foarte impunătoare din punct de vedere fizic, dar se poartă cu multă siguranță de sine”, povestește William Burns.

Interesantă este revederea din 2005, când Burns s-a dus la Kremlin, pentru a prezenta scrisorile de acreditare ca ambasador.

”Înainte de a putea preda scrisoarea, înainte de a putea scoate un cuvânt din gură, președintele Putin mi-a spus; ”Voi americanii trebuie să ascultați mai mult. Nu mai poți avea totul în felul tău. Putem avea relații eficiente, dar nu doar în condițiile dumneavoastră”, i-ar fi spus Vladimir Putin ambasadorului SUA – o adevărată lecție ca bun venit.

Și, evident, o adevărată lecție de cum trebuie să gândești și să vorbești ca să îți aperi țara și interesele naționale în fața celor care cred că toată lumea este a lor.  O lecție pe care, iată, după atâția ani, noul șef al CIA nu a uitat-o.

3573
Tagurile:
CIA, Joe Biden, Vladimir Putin
Tematic
Fost șef CIA: „Slavă Domnului că există statul profund!” - o „teorie a conspirației”?
Afirmație bombă: ce urmăresc, de fapt, CIA și diplomații SUA în România și Estul Europei
Navalnîi lucrează cu agenții CIA - declarații de la Kremlin

Putin: Imaginea lui Joe Biden prezentată în presă „este departe de realitate”

188
Președintele rus Vladimir Putin a făcut referire la întâlnirea sa cu Joe Biden, spunând că este un partener cu experiență și că imaginea despre acesta prezentată în mass-media este alta decât cea din realitate.

BUCUREŞTI, 17 iun – Sputnik. Vladimir Putin a spus că imaginea lui Joe Biden prezentată în mass-media nu are nicio legătură cu realitatea.

© AFP 2021 / Mikhail Metzel / SPUTNIK

„Această imagine, a președintelui Biden, prezentată de presă, a noastră și chiar de presa americană, este departe de realitate”, a spus Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri cu absolvenții Școlii universitare de administrație de la Moscova.

Preşedintele rus a subliniat că omologul său american este vesel și conștient de problemele majore.

„Este plin de viață. Am vorbit timp de două ore sau mai mult. Mergea la esența problemei. Din când în când, arunca o privire peste notiţele sale, cu toții facem asta”, a adăugat Putin, citat de Sputnik.

De asemenea, l-a descris pe președintele american drept un partener cu experiență.

„Joe Biden este un profesionist și trebuie să fii foarte atent să nu ratezi ceva. Nu lasă nimic să-i scape, vă asigur”, a mai spus Putin.

Geneva a găzduit pe 16 iunie primul summit între Vladimir Putin și Joe Biden de când acesta din urmă a fost inaugurat președinte. Ședința a durat 4,5 ore, incluzând pauzele.

În cadrul unui turneu european, Joe Biden l-a întâlnit pe Vladimir Putin. Acest prim interviu a oferit ocazia discutării mai multor chestiuni, de la consultări privind stabilitatea strategică la chestiunea arctică şi Ucraina.

De asemenea, s-a luat decizia revenirii ambasadorilor celor două țări la posturile lor. În plus, cei doi președinți au confirmat aderarea la principiul „toţi pierd în cazul unui război nuclear”.

Chiar dacă întâlnirea nu a dus la vreun acord revoluționar, Vladimir Putin a descris dialogul ca fiind „destul de constructiv” și chiar strângerea de mână între cei doi preşedinţi constituie un eveniment, având în vedere că relațiile dintre cele două țări s-au deteriorat în ultima perioadă.

188
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
"Un om slab". Americanii, dezamăgiți de prestația lui Biden după summit-ul cu Putin
Ce cadou i-a oferit Putin lui Biden
MAE al Austriei a dat o apreciere summitului Putin - Biden

Загрузка...

Cele mai frumoase orașe din Rusia - Top 20