Vaccinul Sputnik V

Peste 800 de mii de ruși s-au vaccinat împotriva COVID-19

174
(reînnoit 07:34 03.01.2021)
Peste 800 de mii de cetățeni ruși au fost deja imunizați împotriva coronavirusului. Anunțul a fost făcut ministrul Sănătății al Rusiei Mihail Murașko.

CHIȘINĂU, 3 ian - Sputnik. Ministrul Sănătății al Federației Ruse Mihail Murașko anunță că în regiuni au ajuns deja peste 1,5 milioane de doze de vaccin. 

"Vaccinarea decurge foarte activ <...> luând în considerare toate datele privind cei care s-au imunizat deja - peste 800 de mii de persoane primit vaccinul", a spus ministrul.

Anterior, el a spus că de la 1 ianuarie pe portalul serviciilor de stat se poate obține un certificat cu privire la vaccinarea finalizată. 

Imunizarea împotriva COVID-19 a început în Rusia la începutul lunii decembrie. Acum este accesibil vaccinul „Sputni V”, elaborat de centrul de cercetare Gamalei. 

Vaccinul se bazează pe o platformă vectorială adenovirală umană bine studiată și verificată, ale cărei avantaje importante sunt siguranța, eficacitatea și lipsa efectelor adverse pe termen lung.

După cea de a treia analiză intermediară a datelor studiului vaccinului, ”Sputnik V” a demonstrat o eficiență de peste 91%, însă în ceea ce privește prevenirea cazurilor grave  acest indicator ajunge la 100 de procente.

 

174
Tagurile:
COVID-19, vaccin
Tematic
Doliu în muzică și showbiz – COVID-19 a mai făcut o victimă!
Vaccinul anti-Covid 19 a ajuns la Institutul Cantacuzino
Bilanțul COVID 19: număr redus de infectări
Официальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова

Ce hobby-uri are Maria Zaharova: răspuns direct și videoclip din contul ei personal

3
(reînnoit 14:53 21.01.2021)
După cum s-a descoperit, în timpul liber, reprezentantul oficial al instituției diplomatice ruse iubește nu doar să danseze.

BUCUREȘTI, 21 ian – Sputnik. Publicul și presa știu de multă vreme despre abilitățile coregrafice ale Mariei Zaharova, pe care le-a demonstrat nu o dată în contexte informale.

Dar lista hobby-urilor ei nu se termină aici.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Maria Zakharova (@mzakharovamid)

"Aceasta este așa-numita (tragere) în "farfurii"... Nu a fost cu mult timp în urmă, în vara aceasta, și a fost grozav pentru că înainte pur și simplu nu puteam nimeri anume țintele în mișcare", a spus Zaharova într-un interviu acordat canalului TV  "Match TV", comentând o postare din contul său de Instagram.

Ea a spus că s-a ocupat cu tirul sportiv cât era încă la școală, menționând că "îi plăcea foarte mult".

"Și periodic merg la poligonul de tir, chiar particip la unele spartachiade organizate de Ministerul de Externe”, a adăugat reprezentantul oficial al instituției de politică externă.

La fel, a recunoscut că nu-i place nici vânătoarea, nici paintball-ul.

3
Tagurile:
Maria Zaharova
Tematic
Maria Zaharova spune cum vor fi lichidate munițiile rusești cu termen expirat din Cobasna
Maria Zaharova: Renunțarea la „Nord Stream-2” este o nebunie
Maria Zaharova va răspunde la întrebările jurnaliștilor

Загрузка...
Putin și Merkel, la Forumul Păcii

Rusia poartă discuții cu Germania pentru aprobarea Sputnik V în UE

46
(reînnoit 15:12 21.01.2021)
Germania va susține Rusia în procesul de aprobare a vaccinului rusesc Sputnik V în cadrul Agenției Europene a Medicamentelor, a anunțat Merkel.

BUCUREȘTI, 21 ian – Sputnik. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat că a propus președintelui rus, Vladimir Putin, susținerea autorității germane de reglementare în procedura de aprobare a vaccinului rusesc “Sputnik V” în cadrul Agenției Europene a Medicamentelor (EMA).

“Rusia s-a adresat acum în EMA. Eu am propus ca Institul Paul Erlich, care este institutul nostru, să ofere o susținere Rusiei în această procedură în cadrul EMA”, a declarat cancelarul în cadrul unui briefing.

Ea a mai adăugat că este vorba, în special, de susținerea perfectării pachetului de documente. De asemenea, cancelarul a fost întrebat de conținutul discuției cu Putin la începutul lui ianuarie, în special, despre interesul față de vaccinul rusesc „Sputnik V”.

“Consider că este un lucru bun”, a spus Merkel.

 Un șir de state europene se arată interesate de vaccinul rusesc împotriva coronavirusului „Sputnik V”, despre producția lui se discută cu Germania, a declarat șeful Fundației Ruse pentru Investiții Directe (RFPI), Kirill Dmitriev.

“Avem un dialog bun cu Germania în privința unei posibile producții a lui Sputnik V în Germania... Există un interes sporit din partea unor state ale Uniunii Europene, însă, desigur, vom urma procedurile EMA (Agenția Europeană a Medicamentelor n.r.)”, a spus Dmitriev în cadrul unui briefing.
46
Tagurile:
Vladimir Putin, Sputnik V, Angela Merkel, Germania
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Livrările Sputnik V în Mexic vor începe în ianuarie
UE ar putea aproba vaccinul rusesc Sputnik V din februarie
Ungaria devine prima țară UE care autorizează vaccinul rusesc Sputnik V
OMS, despre examinarea prealabilă a cererii de înregistrare a vaccinului "Sputnik V"

Загрузка...

Cum arată de sus clădirea distrusă de explozie la Madrid

0
Imaginile filmate de sus cu un elicopter prezintă amploarea dezastruluiu lăsat în urmă de explozia produsă miercuri la Madrid.

Pagubele produse miercuri în timpul exploziei de gaz produse la Madrid se văd cel mai bine filmate de sus. Într-un video realizat de poliția locală la înălțime, dintr-un elicopter, este prezentată clădirea distrusă. Potrivit unor surse guvernamentale regionale, cel puțin trei persoane și-au pierdut viața în urma exploziei, iar lucrător care inspecta cazanul clădirii este dat dispărut.

Alte opt persoane au fost rănite în incident. Clădirea distrusă este amplasată lângă o casă de bătrâni și foarte aproape de o școală, în curtea căreia a căzut moloz.

 

0
Tagurile:
Clădire, explozie, Madrid
Tematic
Explozia din Madrid: noi detalii, morți și răniți
Explozie puternică la Madrid - VIDEO
Explozie puternică la Madrid

Загрузка...