Vladimir Putin

Peskov: Putin a dobândit o imunitate la atacurile informaționale

342
Vladimir Putin a dobândit o imunitate la atacurile informaționale din Vest și din interiorul țării. Nu va reacționa „la orice strănut”, a declarat Peskov.

BUCUREȘTI, 27 dec – Sputnik. Atacurile informaționale împotriva președintelui Rusiei, Vladimir Putin, vin în ultimii 20 de ani din Occident și din interiorul țării, iar șeful statului a dobândit o imunitate față de acestea, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

“În primul rând, nu e vorba de ultimele luni. Atacurile împotriva lui Putin vin din Occident și din interiorul țării de 20 de ani și, desigur, în această perioadă președintele și-a format o anumită imunitate. Chiar el a spus în mai multe rânduri că atacurile sunt atacuri, însă contează cum lucrează omul. Nu a reacționat și nu va reacționa, sunt convins, de fiecare dată la orice strănut, la orice insinuare sau minciună”, a declarat Peskov într-un interviu oferit postului de televiziune Rossiya 1, fiind întrebat de atitudinea președintelui față de atacurile din ultimele luni.

342
Tagurile:
Dmitri Peskov, Vladimir Putin
Tematic
Putin, despre principalele sarcini ale serviciilor speciale ruse
Video - Putin a îndeplinit visul unui băiat: Iată ce a făcut
Putin a propus ca anul 2021 să fie declarat „Anul științei și tehnologiei ”
Maria Zaharova

Zaharova: Americanii au nevoie de agitație pentru a rezolva propria problemă

249
(reînnoit 08:57 21.06.2021)
Legarea mega proiectului ruso-european Nord Stream 2 de cazul controversat al unui infractor este comentată de ambasadoarea Maria Zaharova

BUCUREȘTI, 21 iun – Sputnik. Anunțarea de către Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, a unor posibile noi sancțiuni pentru Rusia legate de așa zisa otrăvire a lui Aleksei Navalnîi a făcut-o pe purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, să reacționeze.

Ambasadoarea rusă a confirmat că ”există rapoarte de la Washington despre pregătirea unui nou pachet de sancțiuni împotriva țării noastre” și că acestea, conform ”oficialilor locali” ar viza Nord Stream 2, legând marea investiție de cazul Navalnîi.

”Răspunsul nostru logic a urmat întotdeauna acțiunilor ilegale ale Statelor Unite”, spune Zaharova, remarcând că ”este ciudat faptul că, la Washington, unor oameni le place atât de mult cursa de obstacole sub formă de carusel”.

Absurdă este însă legarea mega proiectului ruso-european Nord Stream 2 de cazul controversat al unui infractor (condamnat de justiție).

”În ceea ce privește legătura proiectului economic – la care participanți sunt operatori privați și state independente - cu Navalnîi, ideologii americani s-au expus: au nevoie de toată agitația în jurul presupusei otrăviri ca instrument pentru rezolvarea problemelor propriei lor non competitivități”, a comentat Maria Zaharova.

Ieri, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Biden, a declarat că SUA pregătesc noi sancţiuni împotriva Rusiei, acuzând-o pentru ”otrăvirea” lui Aleksei Navalnîi.

”Suntem pe cale să pregătim o altă serie de sancţiuni care să fie aplicate în această situaţie”, a declarat Jake Sullivan.
249
Tagurile:
SUA, Americani, Maria Zaharova

Загрузка...
Construcția Nord Stream 2 în Germania

SUA anunță noi sancțiuni împotriva Nord Stream 2