COVID-19 devine tot mai nemilos: record de îmbolnăviri în Rusia

291
(reînnoit 12:07 24.12.2020)
COVID-19 devine tot mai nemilos, un număr record de 29.935 de cazuri de infecție cu coronavirus au fost detectate în 85 de regiuni ale Rusiei în 24 de ore.

BUCUREȘTI, 24 dec - Sputnik. Un număr record de 29.935 de cazuri de infecție cu coronavirus au fost detectate în 85 de regiuni ale Rusiei în ultimile 24 de ore, informează sediul operațional pentru combaterea răspândirii infecției.

15,1% dintre cei afectați nu au simptome. 635 de pacienți au murit (rata maximă din primăvară), peste 26,8 mii au fost vindecați.

Moscova ocupă primul loc în ceea ce privește numărul de cazuri noi (record 8203, cu peste 2,5 mii mai multe). Este urmată de regiunile Sankt Petersburg (3756), suburbiile din jurul Moscovei (1538), Nijni Novgorod (502), Pskov (442), Sverdlovsk (418), Arhanghelsk (385) și Rostov (383). Creșterea minimă este în Okrug Autonom Evreiesc (28), în Chukotka (șapte cazuri) și în Okrug Autonom Nenets (trei).

Ieri, sediul central a informat despre 27.250 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 înregistrați in decurs de 24 de ore. Astfel, încă din primăvară, în Rusia au fost depistați 2.963.688 infectați cu coronavirus, din care peste 53 mii au murit, 2,37 milioane au fost vindecați. Rata de creștere a accelerat din nou la un procent.

Potrivit statisticilor de la Universitatea Johns Hopkins , numărul persoanelor infectate la nivel mondial de la începutul pandemiei se apropie de 79 de milioane, peste 1,73 milioane de oameni au murit. Cele mai susceptibile la COVID-19 au fost Statele Unite ale Americii (18,4 milioane de cazuri), India (10,1 milioane) și Brazilia (7,36 milioane). Rusia se află pe locul patru, înaintea Franței , Marii Britanii , Turciei , Italiei , Spaniei , Germaniei , Argentinei și Columbiei.

La începutul lunii decembrie, vaccinarea civilă împotriva coronavirusului a început în Rusia, iar loturile de medicamente au fost livrate în toate regiunile. Recordul este deschis cu două săptămâni înainte.

Până în prezent, pot fi vaccinați angajații educației, asistenței medicale, serviciilor sociale din oraș cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani care nu au boli cronice și nu au participat la studii de vaccinare, precum și angajații MFC, instituțiilor culturale, întreprinderilor comerciale și de servicii, transporturilor, energiei. profesioniști din industrie și mass-media. Pe măsură ce medicamentul va fi disponibil, lista categoriilor de cetățeni va fi extinsă. Vaccinarea este contraindicată femeilor însărcinate și care alăptează.

291
Tagurile:
COVID-19
Un susținător al lui Donald Trump

Zaharova, despre cele mai frecvente întrebări din partea americanilor

150
(reînnoit 20:19 17.01.2021)
Maria Zaharova a dezvăluit care sunt cele mai frecvente întrebări pe care îi adresează americanii, susținători ai lui Trump, în rețele de socializare.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. SUA urmăresc o politică represivă în raport cu proprii cetățeni. În ultimul timp susținătorii actualului președinte Donald Trump se interesează de modalitățile de obținere a cetățeniei rusești, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova.

“Cel mai îngrijorător este că această criză profundă, care a afectat fiecare american, vizează o țară care are celor mai mare buget al apărării... Anume SUA au introdus în practica lumii occidentale sancțiuni ilegale în calitatea lor de instrument de control al altor state. Iată de ce, reieșind din procesele care au loc acolo, reieșind  din faptul că anume această țară promovează o politică represivă în lume, iar astăzi constatăm că (promovează o politică represivă n.r.) și în raport cu proprii cetățeni, suntem îngrijorați”, a declarat Zaharova la postul de televiziune Rossiya 1.

Potrivit ei, acum cel mai populare comentarii, pe care le primește în rețele de socializare din partea americanilor, care îl susțin pentru Trump, vizează modalitățile de obținere a cetățeniei rusești.

“Bine ați veni în realitate”, a menționat purtătorul de cuvânt al MAE.

150
Tagurile:
Donald Trump, Maria Zaharova
Tematic
Zaharova a comparat blocarea lui Trump cu o explozie nucleară
Care sunt șansele impeachmentului împotriva lui Trump
Reacția lui Dragnea după acuzația în dosarul „Donald Trump”

Загрузка...
Maria Zaharova

Zaharova: Rusia este deschisă pentru un dialog normal cu SUA

106
(reînnoit 16:10 17.01.2021)
Rusia este deschisă pentru un dialog normal cu Statele Unite, însă nu prognozează o îmbunătățire bruscă a relațiilor, susține Maria Zaharova.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Rusia este deschisă pentru un dialog normal cu SUA în condițiile unei noii administrații a lui Joe Biden, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

"Nu prognozăm o îmbunătățire bruscă (a relațiilor cu SUA în mandatul lui Biden n.r.). În principiu, nu prognozăm o îmbunătățire pentru că oamenii sunt aceiași, nu și-au schimbat deloc tezele... Suntem deschiși pentru un dialog normal, bazat pe un respect reciproc", declarat Maria Zaharova la postul de televiziune Rossiya 1.

Inaugurarea președintelui ales al SUA, Joe Biden, urmează să aibă loc pe 20 ianuarie.

106
Tagurile:
SUA, Rusia, Maria Zaharova
Tematic
Congresul îl confirmă pe Joe Biden ca președinte ales al SUA
Trump promite o „tranziție ordonată” la Biden și că va continua lupta
Biden, îndemnat să renunţe la controlul exclusiv asupra CODURILOR NUCLEARE

Загрузка...
Sorin Cîmpeanu

Cîmpeanu spune cât timp vor primi profesorii bani în plus

0
(reînnoit 20:53 17.01.2021)
Ministrul Educației a declarat că profesorilor le vor fi plătite orele remediale timp de 16 săptămâni, mai exact aproape tot semestrul al doilea din actualul an școlar, 2020-2021. Măsurile nu au fost încă propuse Guvernului.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Promisiuni fără acoperire? Așa ar putea fi considerate promisiunile ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, referitoare la plata orelor remediale din cel de-al doilea semestru al anului școlar în curs.

Deocamdată nu se știe exact nici câți bani vor primi în plus profesorii pentru orele remediale, deși Cîmpeanu înaintase valoarea de 100 de lei în spațiul public. Demnitarul a dat asigurări că vom avea câte de curând o decizie prin care să fie clar câți bani vor primi profesorii care predau ore remediale.

”Încă nu am făcut această propunere în Guvern, dar voi iniția o Ordonanță de Urgență prin care aceste lucruri la care lucrăm să fie propuse și sunt convins că vor putea fi aprobate”, a spus Cîmpeanu la hotnews.ro.

De asemenea, ministrul Educației a precizat că există acoperirea financiară identificată, fiind vorba despre un pachet mediu, de cinci ore remediale pe săptămână, vreme de 16 săptămâni.

Reamintim că semestrul al doilea debutează în data de 8 februarie 2021 și durează 17 săptămâni. Acesta se încheie pe data de 18 iunie 2021. Sunt două săptămâni de vacanță de Paște.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a subliniat că este nevoie urgentă de recuperare de către elevi a acestor pierderi înainte de examenele naționale.

În acest caz, se pune întrebarea dacă elevii vor fi chemați sâmbăta la școală pentru orele remediale.

Cîmpeanu a explicat că decizia îi va aparține profesorului, însă a precizat că se poate face o oră în plus în fiecare zi, de luni până vineri.

Programul va fi făcut de profesor numai după ce a identificat pierderile și necesarul de ore ca să acopere pierderile suferite pe parcursul procesului de predare online, împreună cu elevii, prin consultarea părinților.

Este evident că Sorin Cîmpeanu are încrede în bunele intenții ale profesorilor, însă nimeni nu poate garanta că acele ore chiar se vor derula așa cum trebuie și că profesorii se vor ține de treabă, nu vor chema copiii la școală doar pentru a încasa banii pe orele remediale…

0
Tagurile:
Sorin Cîmpeanu
Tematic
Cîmpeanu cere devotament din partea profesorilor
Refuză profesorii vaccinarea? Cîmpeanu dă explicații
Moraru: ”E liniște peste tot. Nu se mai aud abuzurile profesorilor”

Загрузка...