Exploatarea zăcămintelor de petrol

Rusia vrea furnizeze petrol Indiei pentru decenii

207
(reînnoit 14:55 22.12.2020)
Rusia ocupă un loc solid pe piața energiei din India și vrea să își dezvolte exporturile de petrol către țara sud-asiatică, spune Nikolai Kudashev, ambasadorul rus în India.

BRUXELLES, 22 dec - Sputnik. Nikolai Kudashev, ambasadorul rus în India, le-a spus astăzi jurnaliștilor că Rusia vrea să își dezvolte exporturile de petrol către India, ”ceea ce înseamnă mai multă livrare de petrol pe termen lung, ca și stabilirea de termeni contractuali pentru aprovizionarea Indiei cu aurul negru al Rusiei pentru 20-25 de ani de acum înainte”. El a adăugat că negocieri pe această temă sunt în desfășurare, arată RT.

”Nou furnizăm petrol brut și gaz natural lichefiat aici. Intenția acum este de a crește această cooperare pe un nou termen lung, și de a da, așadar, o calitate nouă interacțiunii noastre în termeni de furnizare de energie și securitate”, a mai spus ambasadorul.

El a vorbit de asemenea și despre atragerea de investiții indiene ”mai largi” în dezvoltarea proiectului petrolier Vostok din zona arctică rusă. Producția brută anuală a acestui proiect poate fi de până la 100 de milioane de tone, potrivit estimărilor preliminare. Kudashev spune că India și-a arătat ”un interes major în proiect”.

Rezervele din zona arctică rusă au atras companiile indiene doritoare doresc să investească în marele proiect petrolier Vostok  care este ”foarte interesant” pentru țară, declarase anterior Ministrul indian pentru Petrol și Gaz Natural Dharmendra Pradhan.

207
Tagurile:
Petrol
Tematic
OPEC + relaxează restricțiile privind producția de petrol
Gazprom Neft a furnizat în China prima partidă de petrol arctic
Un caz complicat: SUA vor să interzică importul de petrol din Rusia

Moscova pune la punct administrația Biden

457
Kremlinul comentează anunțul făcut de Casa Albă în legătură cu acordul ”New Start”, dar și alegațiilor și aroganței cu care Washingtonul s-a adresat pe această temă esențială.

BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik. Unul dintre primele anunțuri al noii administrații Biden pe teme internaționale s-a referit la prelungirea acordului „New START”, privind armamentul nuclear.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a transmis dorința președintelui Biden de a prelungi cu 5 ani acest acord, dar a îmbrăcat-o în tot felul de pretenții și alegații  defăimătoare la adresa Rusiei. O atitudine plină de tupeu și aroganță, care a primit imediat replica firească de la Moscova.

Kremlinul a salutat voința politică a Washingtonului de a prelungi acordul New START, dar consideră că totul depinde de ”detaliile propunerii care sunt încă neclare”, a declarat azi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov.

”Desigur, Rusia este în favoarea păstrării Noului START și extinderea acestuia, deoarece acest lucru ar oferi timp pentru negocieri relevante, contacte relevante”, a spus Peskov. ”În al doilea rând, cu siguranță nu putem decât să salutăm voința politică de a extinde documentul, dar totul depinde detalii despre ofertă - cu privire la care nu sunt pregătit să ofer niciun comentariu, întrucât va trebui mai întâi să le studiem”.

Peskov a subliniat că Moscova și Washingtonul ar trebui să „ia în considerare preocupările reciproce” cu privire la Noul START.

Despre aspectele nefirești din mesajul Casei Albe, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a pus la punct lucrurile:

”Obișnuiau să propună anumite condiții pentru prelungire, unele dintre aceste condiții fiind absolut inacceptabile pentru noi, așa că hai să vedem ce oferă americanii acum, înainte de a face orice comentariu”, a declarat Peskov, transmite Sputnik International

De fapt, deocamdată nu se poate vorbi de o propunere americană concretă, pentru că SUA nu a venit cu ceva concret, cu vreo propunere scrisă.

Întrebat asupra acestui aspect, Dmitry Peskov a spus că… nu știa ca Washingtonul să fi depus vreo propunere legată de ”New START” prin intermediul ambasadei ruse.

Reamintim că acordul „New START” expiră pe 5 februarie 2021.

457
Tagurile:
Joe Biden, Moscova
Tematic
Europa Liberă amenință cu retragerea din Rusia
Ungaria a semnat un acord cu Rusia pentru livrarea de vaccin Sputnik V
H.D. Hartmann: ”Rusia rămâne singura putere din lume care poate să creeze probleme SUA”

Загрузка...
Radio Free Europe / Radio Liberty

Europa Liberă amenință cu retragerea din Rusia

167
Europa Liberă amenință că se va retrage din Rusia în cazul în care autoritățile ruse nu-și vor schimba atitudinea față de această instituție de presă.

BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik. Europa Liberă, sponsorizată de Congresul SUA, s-ar putea retrage din Rusia, în cazul în care autoritățile rusești nu-și vor schimba politica în raport cu instituția media, informează New York Times.

Clinton l-a acuzat pe Trump de legături cu Putin. De ce?
© Video : Ruptly / Sputnik / Joe Biden Campaign

Potrivit publicației, instituția, care este introdusă în registrul agenților străini din Rusia, ar putea părăsi Rusia în acel moment în care noul președinte al SUA, Joe Biden, “să reorienteze relațiile SUA cu Kremlinul”. Potrivit ziarului, redactorii acestei instituții de presă “declară că în cazul în care Kremlinul nu-și va schimba politica, atunci aceștia vor fi nevoiți să renunțe la prezența oficială în țară, pentru prima dată de la destrămarea URSS”.

"Pentru noi e un moment de o importanță vitală", a declarat publicației redactorul șef al corporației “Radio Free Europe/Radio Liberty”, Daisy Sindelar.

În opinia ei, “e absolut evident” că autoritățile ruse încearcă să forțeze instituția de presă să se retragă din Rusia.

167
Tagurile:
Rusia, Europa Liberă
Tematic
Rusia a inclus “Europa Liberă” în lista agenților străini
Panică la Europa Liberă: Naționalismul, cotă de 50%! Sub 50% români mai cred în UE și NATO
”Europa Liberă”, articol scandalos: ”Transilvania ar putea căpăta o formă de autonomie”

Загрузка...