Rosa Khutor, Sochi

Celebra stațiune Soci din Rusia, destinație turistică de top

117
(reînnoit 14:18 22.12.2020)
Gazda Jocurilor Olimpice din 2014, orașul rusesc Soci a lansat o campanie de rebranding cu scopul de a se dezvolta pe partea turistică.

BRUXELLES, 22 dec - Sputnik. În timp ce multe destinații turistice suferă din cauza pandemiei de Covid 19, stațiunea Soci din Rusia explorează noi oportunități prin moștenirea sa olimpică și plănuiește să implementeze o nouă strategie de promovare, arată Sputnik

Primăria din Rosa Khutor, o stațiune aplină din orașul Soci din Sudul Rusiei, este oportunitatea de fotografiere favorită pentru vizitatori. Stațiunea, care a găzduit competiții olimpice la Jocurile de Iarnă din 2014, a sărbătorit aniversarea de 10 ani și așteaptă o creștere cu 10 procetne a turiștilor comparativ cu sezonul de ski de anul trecut.

Datorită statisticilor scăzute ale pandemiei în zonă, autoritățile au decis să nu închidă pârtiile de ski și facilitățile de lângă mare, întărind însă măsurile anti-Covid, păstrarea distanței sociale, purtarea măștii, ca și oferirea de teste de coronavirus celor care vin în oraș.

​După Olimpiadă, stațiunea a câștigat recunoașterea internațională nu doar pentru facilitățile sportive, dar și datorită Zonei de Jocuri de Noroc Krasnaya Polyana abia deschise. 25 la sută din vizitatorii săi în ultimii 3.5 ani au fost turiști străini, veniți din 155 de țări.

În ciuda închiderii granițelor în acest an, Soci a reușit să rămână populară printre străini pentru că una din facilitățile sale educaționale cheie a dat peste o mină de aur oferind educație online. Sute de studenți străini și-au arătat interesul în a studia în acest an la Universitatea Olimpică Internațională Rusă.

Facilitatea, care a fost fondată cu cinci ani înainte de Jocurile Olimpice de Iarnă din 2014 de la Soci, este prima universitate din lume dedicată educației în afacerile sportului. În acest an, aici s-a introdus un curs online de managament al sportului care a fost urmat de studenți din 24 de țări.

”A gestiona toate acestea a fost o foarte dificilă sarcină pentru noi: granițele sunt închise, carantina este activă pentru o perioadă nedefinită de timp, iar aplicanții noștri reprezintă țări diferite. Unii dintre ei locuiesc pe un alt continent”, a spus Irina Badayan, cea care conduce filiala din Soci a Universității.

”Diferența de fus orar dintre noi și ei este de până la 10 ore. Dar am trecut de primul trimestru cu succes”, a adăugat ea.

Oficialii din Soci speră ca acești studenți, ca și alți vizitatori internaționali, vor putea să vadă peisajele naturale din Soci și minunile făcute de mâna omului în persoană după ce amenințarea coronavirusului a dispărut.

​”Avem un teritoriu natural dăruit de Dumnezeu aici, cu mare și munți. Tocmai am semnat un acord multilateral mult așteptat între resorturile montane, Rezerva Naturală Caucaz, Parkul Național și proprietarii de facilități de cazare, un acord care se concentrează pe promovarea naturii, și același tip de abordare va fi folosit și pentru zona de coastă”, a spus primarul din Soci Aleksei Kopaigorodsky.

”Și imediat ce granițele se redeschid, vom fi capabili să implementăm acorduri cu țări precum Emiratele, Kuwait, Bahrein, cu colegii noștri din India și China, ca și cu cei din Israel care vor dori să ne viziteze orașul”, a adăugat el.

Kopaigorodsky, care și-a preluat mandatul în toamna lui 2019, a început căutarea pentru noua identitate a orașului. Pe 19 decembrie, el a lansat noul logo grafic al orașului Soci, care este inspirat din natura și peisajele locale.

​Soci este una din destinațiile de vacanță cheie ale Rusiei. Orașul se întinde pe 150 de kilometri de-a lungul coastei Mării Negre. Este cunoscut pentru clima sa subtropicală blândă de-a lungul coastei, vara, și pentru condițiile de ski alpin în apropierea Munților Caucaz în timpul iernii.

Zona a devenit populară la nivelul turismului internațional în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2014 și în timpul Campionatului Mondial FIFA 2018.

117
Tagurile:
Soci
Tematic
La Soci au loc negocieri Putin – Lukașenko. Care au fost primele declarații
De la Ialta la Soci: legendele celor mai romantice orașe din sudul Rusiei
Soci se pregătește de deschiderea sezonului turistic
Vladimir Putin

Putin și Biden au convenit asupra prelungirii New Start

105
Vladimir Putin și Joe Biden au purtat astăzi o discuție telefonică, în cadrul căreia au convenit asupra prelungirii tratatului New Start.

BUCUREȘTI, 26 ian – Sputnik. Președinții Rusiei și SUA, Vladimir Putin și Joe Biden au convenit în timpul unei discuții telefonice asupra prelungirii tratatului New Start, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

Sistemul de rachetă Topol
© Sputnik / Александр Кряжев

În următoarele zile Rusia și SUA vor încheia toate procedurile necesare pentru a asigura continuitatea Tratatului cu privire la măsurile pentru reducerea și limitarea în continuare a armelor ofensive strategice (New Start), anunță serviciul de presă al Kremlinului.

“În următoarele zile părțile vor încheia toate procedurile necesare pentru a asigura funcționarea în continuare a acestui mecanism internațional pentru reducerea reciprocă a arsenalelor rachetelor nucleare”, se menționează în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

105
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Tematic
SUA au reacționat oficial la oferta lui Putin de prelungire a New Start
Rusia îndeamnă SUA să semneze extinderea tratatului New START
SUA vor să negocieze prelungirea tratatului New Start cu Moscova

Загрузка...
 Two small test tubes held in spring clamps

Creatorul Novichok dezvăluie medicamente noi pentru tratarea eficientă COVID-19

63
(reînnoit 17:16 26.01.2021)
Dexametazona rămâne în prezent singurul medicament care a demonstrat eficacitate în tratarea formelor severe de COVID-19, potrivit Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Un nou medicament capabil să trateze eficient COVID-19 și alte boli virale poate fi produs în masă în Rusia în viitorul imediat, a dezvăluit biochimistul rus Leonid Rink, unul dintre dezvoltatorii agentului nervos Novichok.

Rink, care a lucrat la Institutul de cercetare de stat rus în chimie și tehnologie organică și este în prezent la conducerea asociației interregionale comerciale și industriale „InterVita”, a identificat medicamentul ca agent antiviral și imunomodulator „Immofon”.

„Funcționează împotriva bolilor virale și restabilește perfect celulele după activitatea sistemului imunitar, adică elimină furtuna de citokine [un proces când sistemul imunitar începe să distrugă corpul uman în timpul unei tulburări inflamatorii], care, potrivit multor experți, este una dintre cauzele letalității cauzate de coronavirus", a spus omul de știință.

Potrivit acestuia, medicamentul se bazează pe preparatul „Diucifon” care a fost sintetizat în Uniunea Sovietică în 1967 pentru tratarea leprei și care a fost pe lista medicamentelor esențiale până în anii 2000.

Leonid Rink, om de știință rus
© AP Photo / Alexander Zemlianichenko
Leonid Rink, om de știință rus

„Immofon” conține o porțiune din puternicul agent antiviral „Dapsone” și două molecule de metiluracil, concepute pentru a activa metabolismul în țesuturi și pentru a stimula procesul de regenerare, a spus Link, adăugând că, în afară de COVID-19, noul medicament este eficient împotriva lupusului eritematos , sclerodermie, poliartrită reumatoidă, psoriazis, alergii, leucemie și boli pulmonare.

El a subliniat că medicamentul a fost deja testat pe aproximativ 700 de voluntari vârstnici, spunând că "nu a existat nicio efect negativ sever și nicio moarte după infecție".

Biochimistul a declarat că compania sa este angajată în fabricarea loturilor pilot ale noului medicament pentru a testa eficiența acestuia împotriva diferitelor patologii. El a adăugat că sunt în curs de negocieri cu Ministerul Sănătății din Rusia și cu alte autorități de reglementare cu privire la producția de seringi și pipete preumplute și că o doză de „Immunofon” va costa aproximativ o mie de ruble (13,20 USD).

Rink este cunoscut ca om de știință care a jucat un rol major în crearea grupului de arme chimice Novichok („Novice” sau „Newbie”) din URSS.

 

Subiectele legate de Novichok au atras titluri la nivel mondial anul trecut, când autoritățile germane au pretins, fără a da nicio dovadă, că agentul-armă a fost folosit pentru a-l ataca pe Alexei Navalny.

Anterior, Londra a susținut că Moscova a fost în spatele utilizării Novichok pentru otrăvirea fostului ofițer rus de informații Sergei Skripal și a fiicei sale Yulia în 2018, acuzații care au fost respinse de autoritățile ruse ca neîntemeiate.

Șeful Agenției de Informații Externe (SVR) din Rusia, Serghei Naryshkin, la rândul său, a subliniat că toate stocurile naționale de agent nervos Novichok au fost eliminate în conformitate cu protocoalele Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW).

"Această [eliminare] a fost înregistrată în timp util. Prin urmare, a spune că există fie instalații de producție, fie stocuri vechi de agenți de război chimic este, desigur, dezinformare", a declarat Naryshkin reporterilor anul trecut, întrebat dacă Rusia are stocuri de Novichok.
63
Tagurile:
coronavirus, COVID-19, Medicamente, Noviciok
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...