Le Kremlin de Moscou et le drapeau russe

Moscova extinde sancțiunile împotriva reprezentanților UE

172
Rusia a extins sancțiunile de interzicere de intrare în țară pentru reprezentanții UE din cauza sancțiunilor ”inacceptabile” legate de cazul Navalnîi.

BRUXELLES, 22 dec - Sputnik. UE a impus sancțiuni împotriva unor persoane din Rusia, în octombrie, legat de incidentul în care a fost implicat opozantul rus Alexei Navalnîi, care a primit tratament în Germania pentru ceea ce Berlinul pretinde a fi otrăvirea cu o substanță asemănătoare cu Noviciok, arată Sputnik. 

Rusia va răspunde sancțiunilor UE pe cazul Navalnîi și va extinde lista cu interdicția de intrare în această țară pentru reprezentanții UE, a spus ministrul de Externe al Rusiei într-un comunicat de presă.

”Printre aceștia, se află cei care sunt responsabili pentru promovarea inițiativelor de sancțiuni anti-rusești în cadrul UE”, spune comunicatul.

Ministrul a criticat restricțiile impuse de UE ca inacceptabile și a subliniat că cei care sunt responsabili pentru instigarea la aceste decizii au eșuat în a-și susține pretențiile cu dovezi, în ciuda numeroaselor solicitări din partea rusă.

”Acționând într-o manieră grăbită și secretoasă, Consiliul UE a adoptat o decizie politică de confruntare care contrazice prerogativele legale internaționale ale Consiliului de Securitate al ONU, ca și principiile de la Helsinki de neintervenție în afacerile interne, de cooperare între stat și de îndeplinire cu bună credință a obligațiilor legilor internaționale. Au fost alese la întâmplare nume specifice ca să se potrivească cu decizia Consiliului UE”, a spus ministrul.

Ministrul a trimis notificări oficiale șefilor de misiuni diplomatice ai Germaniei, Franței și Suediei în Rusia, ca și delegației UE la Moscova, despre acțiunea reciprocă a Rusiei.

Ministrul de Externe al Rusiei convocase anterior câțiva diplomați UE pe tema cazului Navalnii și a sancțiunilor anti-Rusia impuse de UE în legătură cu incidentul.

Steagul UE
© Sputnik / Владимир Астапкович

Ambasadorul Franței în Rusia, Pierre Lévy, a ajuns la ministerul de Externe al Rusiei, la fel ca și reprezentantul Ambasadei Suediei și adjunctul ambasadorului Germaniei.

Navalnîi s-a prăbușit le bordul unui zbor intern rusesc pe 20 august. El a primit ajutor medical de urgență în Rusia și a fost apoi transportat la spitalul Charite din Berlin pentru tratament. Guvernul Germaniei a pretins atunci că are dovezi ale otrăvirii sale cu o substanță din grupul Noviciok.

În octombrie, UE a sancționat șase oficiali ruși, incluzându-l pe șeful Serviciului Federal de Securitate Alexander Bortnikov, precum și o instituție științifică, pe tema incidentului cu Navalnîi, o figură a opoziției din Rusia. În noiembrie, ministrul de Externe rus Sergey Lavrov a anunțat sancțiuni împotriva unor oficiali nenumiți din Germania și Franța ca replică în oglindă la restricțiile UE.

Ministrul de Externe german Heiko Maas a spus recent că, din punctul de vedere al Germaniei, Rusia nu a făcut destul pentru investigarea incidentului, și că, în consecință, decizia UE de a introduce sancțiuni a fost corectă.

Ministrul de Externe rus a spus ieri că nu a primit încă un răspuns de la Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice la solicitarea de a coopera pe această situație. Rusia a spus în mod repetat că a trimis cereri în Germania pentru cooperare, dar nu a primit răspuns.

172
Tagurile:
UE, Moscova
Tematic
SUA au impus sancțiuni Turciei din cauza S-400. Ce a răspuns Rusia
SUA și Marea Britanie au impus noi sancțiuni împotriva Rusiei
Erdogan avertizează UE să nu impună sancțiuni Turciei
Vladimir Putin

Putin și Biden au convenit asupra prelungirii New Start

152
Vladimir Putin și Joe Biden au purtat astăzi o discuție telefonică, în cadrul căreia au convenit asupra prelungirii tratatului New Start.

BUCUREȘTI, 26 ian – Sputnik. Președinții Rusiei și SUA, Vladimir Putin și Joe Biden au convenit în timpul unei discuții telefonice asupra prelungirii tratatului New Start, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

Sistemul de rachetă Topol
© Sputnik / Александр Кряжев

În următoarele zile Rusia și SUA vor încheia toate procedurile necesare pentru a asigura continuitatea Tratatului cu privire la măsurile pentru reducerea și limitarea în continuare a armelor ofensive strategice (New Start), anunță serviciul de presă al Kremlinului.

“În următoarele zile părțile vor încheia toate procedurile necesare pentru a asigura funcționarea în continuare a acestui mecanism internațional pentru reducerea reciprocă a arsenalelor rachetelor nucleare”, se menționează în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

152
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Tematic
SUA au reacționat oficial la oferta lui Putin de prelungire a New Start
Rusia îndeamnă SUA să semneze extinderea tratatului New START
SUA vor să negocieze prelungirea tratatului New Start cu Moscova

Загрузка...
 Two small test tubes held in spring clamps

Creatorul Novichok dezvăluie medicamente noi pentru tratarea eficientă COVID-19

82
(reînnoit 17:16 26.01.2021)
Dexametazona rămâne în prezent singurul medicament care a demonstrat eficacitate în tratarea formelor severe de COVID-19, potrivit Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Un nou medicament capabil să trateze eficient COVID-19 și alte boli virale poate fi produs în masă în Rusia în viitorul imediat, a dezvăluit biochimistul rus Leonid Rink, unul dintre dezvoltatorii agentului nervos Novichok.

Rink, care a lucrat la Institutul de cercetare de stat rus în chimie și tehnologie organică și este în prezent la conducerea asociației interregionale comerciale și industriale „InterVita”, a identificat medicamentul ca agent antiviral și imunomodulator „Immofon”.

„Funcționează împotriva bolilor virale și restabilește perfect celulele după activitatea sistemului imunitar, adică elimină furtuna de citokine [un proces când sistemul imunitar începe să distrugă corpul uman în timpul unei tulburări inflamatorii], care, potrivit multor experți, este una dintre cauzele letalității cauzate de coronavirus", a spus omul de știință.

Potrivit acestuia, medicamentul se bazează pe preparatul „Diucifon” care a fost sintetizat în Uniunea Sovietică în 1967 pentru tratarea leprei și care a fost pe lista medicamentelor esențiale până în anii 2000.

Leonid Rink, om de știință rus
© AP Photo / Alexander Zemlianichenko
Leonid Rink, om de știință rus

„Immofon” conține o porțiune din puternicul agent antiviral „Dapsone” și două molecule de metiluracil, concepute pentru a activa metabolismul în țesuturi și pentru a stimula procesul de regenerare, a spus Link, adăugând că, în afară de COVID-19, noul medicament este eficient împotriva lupusului eritematos , sclerodermie, poliartrită reumatoidă, psoriazis, alergii, leucemie și boli pulmonare.

El a subliniat că medicamentul a fost deja testat pe aproximativ 700 de voluntari vârstnici, spunând că "nu a existat nicio efect negativ sever și nicio moarte după infecție".

Biochimistul a declarat că compania sa este angajată în fabricarea loturilor pilot ale noului medicament pentru a testa eficiența acestuia împotriva diferitelor patologii. El a adăugat că sunt în curs de negocieri cu Ministerul Sănătății din Rusia și cu alte autorități de reglementare cu privire la producția de seringi și pipete preumplute și că o doză de „Immunofon” va costa aproximativ o mie de ruble (13,20 USD).

Rink este cunoscut ca om de știință care a jucat un rol major în crearea grupului de arme chimice Novichok („Novice” sau „Newbie”) din URSS.

 

Subiectele legate de Novichok au atras titluri la nivel mondial anul trecut, când autoritățile germane au pretins, fără a da nicio dovadă, că agentul-armă a fost folosit pentru a-l ataca pe Alexei Navalny.

Anterior, Londra a susținut că Moscova a fost în spatele utilizării Novichok pentru otrăvirea fostului ofițer rus de informații Sergei Skripal și a fiicei sale Yulia în 2018, acuzații care au fost respinse de autoritățile ruse ca neîntemeiate.

Șeful Agenției de Informații Externe (SVR) din Rusia, Serghei Naryshkin, la rândul său, a subliniat că toate stocurile naționale de agent nervos Novichok au fost eliminate în conformitate cu protocoalele Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW).

"Această [eliminare] a fost înregistrată în timp util. Prin urmare, a spune că există fie instalații de producție, fie stocuri vechi de agenți de război chimic este, desigur, dezinformare", a declarat Naryshkin reporterilor anul trecut, întrebat dacă Rusia are stocuri de Novichok.
82
Tagurile:
coronavirus, COVID-19, Medicamente, Noviciok
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Accident în București, o mașină a căzut în groapă

FOTO: O mașină s-a prăbușit într-o groapă RADET în București

0
O șoferiță s-a pomenit cu mașina într-o groapă rezultată în urma lucrărilor derulate de Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET) în București.

O șoferiță a ajuns cu mașina sa într-o groapă pe una dintre străzile din București. Este vorba de o groapă rezultată în urma lucrărilor derulate de Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET).

 • Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  © Inquam Photos / OCTAV GANEA
 • Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  © Inquam Photos / OCTAV GANEA
 • Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  © Inquam Photos / OCTAV GANEA
 • Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  © Inquam Photos / OCTAV GANEA
1 / 4
© Inquam Photos / OCTAV GANEA
Accident în București, o mașină a căzut în groapă

Din informațiile de până acum, femeia nu a fost rănită și nici nu a prezentat test pozitiv la alcoolemie.

Se pare că aburii denși care ieșeau din groapă a redus vizibilitatea în zonă și femeia nu a văzut semnalizatoarele instalate.

0
Tagurile:
București

Загрузка...