Avion

Rusia suspendă zborurile din Marea Britanie

75
Ca şi alte țări, Rusia suspendă legăturile aeriene cu Regatul Unit începând de marți, 22 decembrie, pentru o săptămână, din cauza răspândirii noii tulpini de coronavirus în Marea Britanie.

BUCUREŞTI, 21 dec – Sputnik. Rusia suspendă zborurile cu Regatul Unit pentru o săptămână, după descoperirea unei noi tulpini de coronavirus în această ţară, a anunțat luni sediul operațional privind Covid-19 din Rusia.

„Pentru a preveni intrarea și răspândirea noii tulpini de coronavirus, sediul operațional a decis suspendarea temporară a zborurilor din Regatul Unit din cauza înrăutățirii situației epidemiologice. Restricțiile vor intra în vigoare începând cu ora 00:00, 22 decembrie 2020, și vor fi în vigoare timp de o săptămână”, se precizează în comunicat, citat de Sputnik France

Autoritățile ruse studiază „cu atenție” situația legată de noua tulpină de coronavirus din Regatul Unit, a mai anunţat sediul central, adăugând că vor fi luate noi decizii.

„Agenția rusă de Sănătate continuă să monitorizeze modificările genetice ale noului coronavirus în Rusia și în întreaga lume, [modificări] care pot afecta capacitatea de a identifica agentul patogen, de a trata și preveni Covid-19. Dacă va fi necesar, vor fi luate măsuri suplimentare”, se mai menționează în comunicat.

Legăturile aeriene cu Regatul Unit au fost, de asemenea, suspendate de Israel, Franța, Olanda, Italia, Germania, Bulgaria, Irlanda, Lituania, Letonia și Finlanda.

75
Tagurile:
Avion
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1535)
Медицинский работник демонстрирует флакон с вакциной Sputnik V (Gam-COVID-Vac) во время вакцинации против коронавирусной болезни (COVID-19)

O nouă recomandare a apărut în instrucțiunile vaccinului "Sputnik V"

108
(reînnoit 19:05 25.01.2021)
Conform noii instrucțiuni, vaccinul "Sputnik V" trebuie utilizat cu precauție la persoanele cu tumori maligne. Acest lucru se datorează lipsei de informații cu privire la efectul preparatului asupra bolilor oncologice.

CHIȘINĂU, 25 ian – Sputnik. Se recomandă ca vaccinul "Sputnik V" să fie utilizat cu precauție de către cei care suferă de boli oncologice, întrucât nu există suficiente informații despre efectul preparatului asupra evoluției acestor boli.

"Din cauza lipsei de informații, vaccinarea poate prezenta un risc pentru următoarele grupuri de pacienți: cu boli autoimune (stimularea sistemului imunitar poate duce la o agravare a bolii, în special trebuie examinați cu atenție pacienții cu patologii autoimune, care tind să se dezvolte în stări severe, care pun viața în pericol); cu neoplasme maligne", citează instrucțiunile actualizate agenția de presă RIA Novosti.

Directorul centrului Gamalei, Alexandr Ghințburg, într-un comentariu oferit agenției, a subliniat că noua instrucțiune a vaccinului "Sputnik V" nu interzice vaccinarea pacienților cu cancer. Merge vorba despre o utilizare atentă, care trebuie efectuată sub supravegherea medicului curant.

"Această formulare nu este legată cu problemele utilizării sigure a vaccinului "Sputnik V", ci se datorează faptului că oncopacienții pot urma diverse cursuri de chimioterapie (inclusiv citostatice puternice) care pot reduce funcția imunitară", a explicat Ghințburg.

Potrivit acestuia, utilizarea vaccinului "Sputnik V" nu poate provoca boli oncologice, dat fiind faptul că se bazează pe platforma dovedită și bine studiată a adenovirusului uman (virusul răcelii obișnuite), spre deosebire de o serie de alte preparate bazate pe adenovirusul cimpanzeului și pe platforma ARN, ale cărei efecte pe termen lung nu au fost analizate.

Oncobolnavii trebuie vaccinați de la caz la caz. Nu merge vorba despre o interdicție completă a utilizării preparatului de către acești pacienți.

"Decizia privind vaccinarea ar trebui luată individual de medicul curant a fiecărui oncopacient, care nu are nimic de-a face cu siguranța vaccinului "Sputnik V" și nu înseamnă interzicerea imunizării acestui grup de pacienți", a subliniat interlocutorul agenției.

"Sputnik V" este primul vaccin înregistrat în lume pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat de către Centrul N.F. Gamalei. Este construit pe o platformă vectorială adenovirală umană bine studiată și testată, a cărei avantaje importante sunt siguranța, eficacitatea și lipsa urmărilor negative pe termen lung. Ministerul Sănătății al Federației Ruse a înregistrat vaccinul la mijlocul lunii august 2020. Vaccinul implică introducerea celor două componente la un interval de trei săptămâni.

108
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
În Ungaria vor fi livrate 2 milioane de doze de vaccin ”Sputnik V”
Un șef de stat s-a vaccinat cu "Sputnik V" - Video
Dawn: Pakistanul a aprobat utilizarea vaccinului rus Sputnik V

Загрузка...
Vladimir Putin discută cu studenții ruși în regim de videoconferință

Ce spune Putin despre “investigația” lui Navalnîi

276
Vladimir Putin a comentat așa-numita “investigație” a activistului Aleksei Navalnîi despre “palatul” din Ghelendjik.

BUCUREȘTI, 25 ian – Sputnik. În cadrul unei conferințe online cu studenții ruși, Vladimir Putin, a declarat că nu a urmărit “investigația” lui Aleksei Navalnîi despre “palatul” din Gelendjik, pentru că nu dispune de suficient timp, însă a privit anumite selecții oferite de consilieri.

Întrebarea legată de clipul publicat pe YouTube a fost adresată de studentul din anul trei al Universității Tehnică de Petrol din Ufa, Daniile Cemezov.

“Vă răspund din start la întrebare. Nimic din ceea ce e prezentat acolo nu se află în proprietatea mea, nici a mea, nici a rudelor mele apropiate și niciodată nu mi-a aparținut. Niciodată”, a declarat Putin.

El a menționat că în film sunt amintiți niște prieteni, foști colegi, „niște rude îndepărtate” și cunoștințe, dar există și niște persoane pe care președintele “nu i-a văzut niciodată în viață”.

Potrivit șefului statului rus, „această informație este răspândită de peste zece ani”, iar acum totul a fost compilat pentru “a spăla cu ajutorul acestor materiale creierii cetățenilor noștri”.

„Spre exemplu au prezentat o imagine în care înot în stilul fluture. O fac prost, dar uneori îmi place să înot. Într-un bazin în care nu am fost niciodată. Nu știu despre ce bazin e vorba, însă am înotat în acest fel. Când și unde? În Enisei, în anul 2016. În acest caz e vorba doar de o compilare, o montare. Exprimându-mă într-un limbaj unor personaje cunoscute, ar trebui să spun: E anost, fetelor. Încercați să fiți mai originali”, a conchis Putin.
276
Tagurile:
Aleksei Navalnîi, Vladimir Putin
Tematic
Aurescu, mesaj pro-Navalnîi – e făcut praf de români!
Scandalul Navalnîi anunță cum va fi mandatul Joe Biden
Lavrov: Reacția Vestului la Navalnîi are menirea de a distrage atenția

Загрузка...

Organismul îşi poate aminti coronavirusurile cum poate lupta împotriva noului virus

0
(reînnoit 17:46 25.01.2021)
Ce se întâmplă atunci când noul coronavirus intră într-un organism care a suferit anterior de boli cauzate de alți agenți patogeni similari. Ce dezvăluie un nou studiu.

BUCUREŞTI, 25 ian – Sputnik. Atunci când noul coronavirus intră într-un organism care a suferit anterior de boli cauzate de alți agenți patogeni similari, acesta poate provoca anticorpi deja existenți care luptă împotriva acestei infecții, spun cercetătorii. Potrivit acestora, acest lucru poate ajuta organismul să lupte mai bine împotriva Covid-19.

Prin urmare, infecțiile cu coronavirus suferite anterior de o persoană pot ajuta sistemul imunitar să lupte împotriva SARS-CoV-2, potrivit unui studiu publicat în revista Cell Reports Medicine.O echipă de oameni de știință americani a ajuns la această concluzie.

Oamenii de știință au studiat răspunsul imun la coronavirusurile MERS-CoV și SARS-CoV-1, precum și la alte patru care nu sunt fatale, dar care provoacă o reacție care duce la răceală.

Conform rezultatelor studiului, SARS-CoV-2, la intrarea în organism, poate provoca reacția anticorpilor generați în timpul bolilor anterioare.

„Ceea ce înseamnă că este posibil să avem deja o imunitate la acest virus”, a declarat John Altin, specialist în boli infecțioase și autor al studiului, într-o declarație publicată de EurekAlert.

Specialistul a spus că anticorpii se pot conecta la elemente ale noului coronavirus, iar răspunsul imun poate fi facilitat prin contactul cu alte tulpini ale virusului.

Datele obținute de oamenii de știință vor ajuta la dezvoltarea de noi metode de diagnostic și tratament, de noi vaccinuri sau alte modalități de protecție împotriva mutațiilor și a Covid-19, potrivit Sputnik France.

În plus, cercetătorii consideră că descoperirile îi pot ajuta să înțeleagă de ce la unele persoane Covid-19 provoacă simptome ușoare sau niciun simptom, în timp ce la altele, infecția este severă și poate duce la spitalizare sau moarte.

0
Tagurile:
coronavirus
Tematic
Rusia înregistrează o scădere a noilor cazuri zilnice de COVID-19
MAE: Noi condiții de intrare în Franța în condițiile pandemiei COVID-19
Președintele Mexicului are Covid 19 și vrea să îl sune pe Putin pentru vaccinul Sputnik V

Загрузка...