Ежегодная пресс-конференция президента РФ В. Путина

Putin a spus când ar putea fi redeschise hotarele Rusiei

143
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a precizat că restricțiile luate au menirea să protejeze sănătatea și viața cetățenilor, dar a spus când ar putea fi deschise hotarele rusești.

CHIȘINĂU, 17 dec- Sputnik. În cadrul tradiționalei conferință de presă a președintelui rus, ținută la sfârșit de an și retransmisă online, Vladimir Putin, a spus că imediat ce medicii vor permite - hotarele vor fi deschise.

Ежегодная пресс-конференция президента РФ В. Путина
© Sputnik / Павел Бедняков

"Nivelul de ocupare a paturilor pentru pacienții cu COVID-19 este de 85 la sută la nivel național, dar în Petersburg este și mai mare. Măsurile au fost luat din necesitatea de a proteja sănătatea și viața locuitorilor orașului Sanct Petersburg. Imediat ce medicii vor permite, hotarele vor fi deschise. Dar, de fapt, tare ne-am dori ca cetățenii Federației ruse să beneficieze de posibilitățile oferite de turismul intern, să beneficieze de sprijin din partea statului și să meargă să viziteze Petersburgul", a declarat Putin.

El a spus că, în fiecare an, peste hotarele țării zboară 32 de milioane de oameni de oameni și lasă acolo aproximativ 35 de miliarde de dolari. "Dacă acest torent va fi orientat spre interior, la dezvoltarea turismului intern, asta ar fi minunat", a menționat liderul rus.   

El a spus că printre ei care acum au de suferit sunt cei care activează în stransportul aerian.

"În acest context este foarte important să asigurăm ca companiile străine să zboare la noi, iar ale noastre să zboare peste hotare. Cum va deveni posibil acest lucru, noi așa și vom face", a spus Putin.

Din cauza pandemiei de COVID - 19, din luna martie Rusia a încetat zborurile aviatice pe curse regulate și charter cu alte țări. Excepție au constituit doar cursele cu care rușii erau aduși acasă de peste hotare, iar străinii- duși la ei acasă, dar și cursele de transport, de poștă, sanitare și altele. Din luna august, Federația Rusă a reluat transportul aerian cu alte state. Acum rușii pot să zboare în Turcia, Marea Britanie, Tanzania, Suedia, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Belarus, Kîrgîzstan, Kazahstan, Serbia, Coreea de Sud, Japonia, Etiopia, Cuba, Republica Seychelles și Insulele Maldive.  

143
Tagurile:
Rusia, Vladimir Putin
Tematic
Putin l-a felicitat pe Biden pentru victoria în alegeri
Peskov a vorbit despre planurile lui Putin pentru Anul Nou
Putin i-a criticat pe miniștri pentru creșterea prețurilor la produse
Сессия онлайн-форума «Давосская повестка дня 2021»

Putin: Lipsa accesului la vaccin reprezintă o amenințare globală

89
(reînnoit 20:25 27.01.2021)
Lipsa accesului la vaccin împotriva COVID-19 în țările sărace reprezintă o amenințare globală, consideră președintele Rusiei, Vladimir Putin.

BUCUREȘTI, 27 ian – Sputnik. Lipsa accesului la vaccinul împotriva coronavirusului într-un șir de state ar putea deveni o amenințare mondială comună, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, într-un discurs rostit în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos.

Заседание Высшего Евразийского экономического совета
© Sputnik / Алексей Никольский

“Observăm că vaccinarea în masă este accesibilă astăzi, mai întâi de toate, cetățenilor din țările dezvoltate, în timp ce sute de milioane de oamenii de pe planetă sunt privați chiar și de speranța de a primi o astfel de protecție. În practică, o astfel de inegalitate poate presupune o amenințare comună”, a spus Putin.

El a menționat că “epidemia se va prelungi, se va păstra, inclusiv focarele ei incontrolabile”. “Ea nu are frontiere, pentru infecție și pandemie nu există granițe, iată de ce trebuie să tragem niște concluzii din situația curentă, să propunem măsuri, îndreptate spre sporirea eficienței sistemului de monitorizarea a manifestărilor unor astfel de boli, a evoluțiilor unor astfel de situații”, a adăugat liderul rus.

89
Tagurile:
vaccin, Vladimir Putin
Tematic
Kremlinul a dezvăluit detaliile conversației dintre Putin și Biden
Putin și Biden au convenit asupra prelungirii New Start
Vladimir Putin, mesaj clar și ferm pentru Joe Biden și SUA, chiar de la prima convorbire

Загрузка...
Запуск новейшей ракеты Авангард

Politolog militar despre decizia Rusiei și a Statelor Unite privind Tratatul New START

59
(reînnoit 16:58 27.01.2021)
Federația Rusă și Statele Unite au convenit să extindă Tratatul privind reducerea armelor strategice potrivit condițiilor înaintate de Moscova, a declarat Ministerul de Externe al Federației Ruse.

CHIȘINĂU, 27 ian – Sputnik. Rusia și Statele Unite au decis să extindă Tratatul privind reducerea armelor strategice (New START) în baza condițiilor înaintate de Moscova. Acest lucru a fost anunțat jurnaliștilor de către ministrul adjunct de externe, Serghei Ryabkov.

"Pe termenii noștri: pe o perioadă de cinci ani fără condiții prealabile, fără completări și "adăugări" de orice tip", a subliniat el.

Marți, președinții Federației Ruse și a Statelor Unite, Vladimir Putin și Joseph Biden, au purtat o conversație telefonică, în cadrul căreia și-au exprimat satisfacția față de schimbul de note privind încheierea acordului de prelungire a Tratatului New START.

Potrivit rapoartelor de la Casa Albă, Biden și Putin au ordonat angajaților lor să lucreze, în mod urgent, pentru a reuși să-l prelungească până la 5 februarie.

După cum rezultă din baza de date a Dumei de Stat, liderul rus a prezentat documentul pentru ratificare. În acordul privind prelungirea Tratatului New START este indicată o perioadă de prelungire de cinci ani – până la 5 februarie 2026.

Duma de Stat va examina proiectul de lege în cadrul sesiunii plenare de miercuri, a declarat Leonid Sluțki, șeful comisiei pentru afaceri internaționale a Dumei.

În emisie directă la radio Sputnik, politologul militar, șeful catedrei de politologie și sociologie de la Universitatea Rusă de Economie Plehanov, Andrei Koșkin, a remarcat că o astfel de decizie rapidă a liderilor celor două țări va aduce beneficii evidente.

"Anterior, a avut loc o conversație telefonică între președintele SUA, Joe Biden, și președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, rezultatul căreia a fost decizia, în primul rând din partea Statelor Unite, de a fi de acord cu toate condițiile înaintate de Federația Rusă privind Tratatul New START. Adică prelungirea contractului fără nicio condiție. Se poate considera că o astfel de prelungire a avut loc, deoarece mecanismul de ratificare a acordului a fost lansat de ambele părți. După cum se spune, întrebarea este închisă. Cred că o soluție luată atât de rapid va fi benefică, în primul rând, pentru stabilizarea lumii. Pentru ca în viitor să existe o oportunitate nu de a distruge mecanismele de stabilizare, așa cum era sub cel de-al 45-lea președinte, Donald Trump, ci de a crea altele noi, care să asigure limitarea cursei înarmărilor", a spus Andrei Koșkin.

Tratatul New START dintre Rusia și Statele Unite a intrat în vigoare pe 5 februarie 2011. Acesta prevede că părțile își vor reduce arsenalele nucleare astfel încât, peste șapte ani și ulterior, numărul total de arme să nu depășească 700 de rachete balistice intercontinentale, rachete balistice pe submarine și bombardiere grele, precum și 1.550 de focoase și 800 de lansatoare desfășurate și ne-desfășurate.

În prezent, Tratatul New START este singurul tratat activ de limitare a armelor între Rusia și Statele Unite, el expiră pe 5 februarie 2021.

Pe data de 16 octombrie 2020, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a propus prelungirea Tratatului New START pentru un an fără nicio condiție. Ministerul de Externe al Federației Ruse a adăugat că Moscova propune nu numai prelungirea acordului, ci și este gata să își asume angajamentul, împreună cu SUA, de a îngheța numărul de focoase nucleare existente pentru un an.

Moscova a subliniat că acest lucru va fi posibil cu condiția ca această decizie, cu privire la o astfel de "înghețare", să fie luată reciproc și să nu fie însoțită de cereri suplimentare din partea Statelor Unite.

La rândul său, Washingtonul a insistat ca China să adere la tratat, dar ulterior s-a aflat că a abandonat aceste intenții.

59
Tagurile:
SUA, Rusia
Tematic
Vladimir Putin, mesaj clar și ferm pentru Joe Biden și SUA, chiar de la prima convorbire
SUA vor să negocieze prelungirea tratatului New Start cu Moscova
Putin și Biden au convenit asupra prelungirii New Start

Загрузка...
Refugiat sirian

Raport: Diviziunea profundă dintre bogați și săraci, la fel de mortală ca virusul

0
(reînnoit 20:51 27.01.2021)
După cum arată un raport recent al Oxfam, criza s-a încheiat pentru bogaţi, însă miliarde de oameni vor fi în sărăcie cel puțin un deceniu. Pandemia de Covid-19 crește inegalitatea economică în aproape toate țările simultan.

BUCUREŞTI, 27 ian – Sputnik. Raportul, numit „Virusul inegalității”, a fost publicat în ziua de deschidere a Forumului Economic Mondial de la Davos, care se desfășoară în mediul virtual anul acesta.

Raportul arată că cele mai bogate 1.000 de persoane de pe planetă și-au recuperat în doar nouă luni pierderile cauzate de coronavirus, însă „ar putea dura mai mult de un deceniu până când cei mai săraci din lume să se recupereze în urma impactului economic al pandemiei”.

„Sistemul economic denaturat permite unei elite super-bogate să adune bogăție în mijlocul celei mai grave recesiuni de la Marea Depresiune, în timp ce miliarde de oameni fac eforturi să supravieţuiască”, se spune în raport.

Creșterea inegalității înseamnă că ar putea dura cel puțin de 14 ori mai mult pentru ca persoanele care trăiesc în sărăcie să revină la starea dinainte de pandemie decât a fost nevoie pentru ca averea primilor 1.000 de miliardari să fie recuperată, arată Oxfam în raportul citat de RT. Bogăția totală a miliardarilor a atins 11,95 de trilioane de dolari în decembrie 2020, ceea ce este echivalentul cheltuielilor totale de recuperare din criza Covid-19 ale guvernelor G20.

Potrivit raportului, în cazul celor mai bogați oameni din lume averea le-a crescut cu jumătate de trilion de dolari de la începutul pandemiei. În același timp, pandemia a condus la cea mai gravă criză a locurilor de muncă din ultimii 90 de ani, sute de milioane de oameni fiind acum subocupați sau rămaşi fără muncă.

„Suntem martorii celei mai mari creșteri a inegalității de când au început să se înregistreze cifrele în acest sens. Diviziunea profundă dintre bogați și săraci se dovedește a fi la fel de mortală ca virusul”, a declarat Gabriela Bucher, director executiv al Oxfam International.
0
Tagurile:
Sărăcie
Tematic
FMI știe cum va salva lumea: riscăm o sărăcie mai mare
ONU: Peste un miliard de oameni pot ajunge în sărăcie extremă
Două milioane de familii riscă sărăcia în Marea Britanie
Un număr covârșitor de români consideră că a crescut sărăcia

Загрузка...