Ноутбук на столе с интернет-страницей Google

Cenzurarea Sputnik de către Google și Facebook - Rusia la OSCE

253
(reînnoit 19:57 14.12.2020)
Pentru a pune capăt cenzurării presei rusești de către Google și Facebook, Rusia va apela la OSCE. Un reprezentant permanent adjunct al Rusiei la această instituție a denunțat politica acestor companii care „elimină exclusiv canalele rusești și pro-ruse”.

BUCUREŞTI, 14 dec – Sputnik. Rusia va atrage atenţia Teresei Ribeiro, noua reprezentantă a mass-media la OSCE, cu privire la eliminarea de către Google și Facebook a canalelor de presă ruseşti, a declarat luni, 14 decembrie, pentru Sputnik, Maxime Bouïakevich, reprezentant permanent adjunct al Rusiei la OSCE.

Bouïakevich a menționat că, în 2021, chestiunea jurnalismului va fi și mai acută în cadrul OSCE decât în acest an, deoarece, odată cu noul reprezentant pentru libertatea mass-mediei, „există încă un drum lung de parcurs în privinţa unei serii de probleme şi subiecte”. El a menţionat „impunerea totală și continuă a cenzurii în segmentul informațiilor digitale”.

„Partenerii noștri occidentali preferă să se ascundă în spatele politicii editoriale presupus independente a reţelelor care deţin monopolul internetului, cum ar fi Google, Facebook și altele. În realitate, politica lor editorială presupus independentă, printr-o coincidență ciudată, elimină exclusiv sursele rusești și proruse din segmentul Internet, precum și, în general, pe toate celelalte care nu se aliniază viziunii oficiale a statelor occidentale”, a declarat Maxime Bouïakevitch.

Politica unor companii străine de Internet a fost denunțată în repetate rânduri de Rusia. Serviciul rus de supraveghere a presei a acuzat, pe 27 octombrie, companiile de Internet din SUA că au cenzurat presa rusească. Potrivit acestuia, aproximativ 20 de canale media rusești sunt cenzurate de Google (YouTube), Facebook și Twitter.

În timpul celui de-al V-lea Forum al tinerilor diplomați BRICS, purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse Maria Zakharova a denunțat, pe 23 octombrie, cenzura aplicată de Twitter și Facebook împotriva mass-media rusești.

Ea a mai spus că monopolizarea spațiului online și lipsa transparenței informațiilor constituie unul dintre principalele pericole în lumea digitală. Rusia se confruntă zilnic cu această problemă.

Conturile Sputnik și RT, blocate

Pe 1 septembrie, Facebook a anunțat că a șters un grup de 13 conturi și două pagini legate de Rusia pentru „încălcarea regulilor” sale privind prevenirea interferențelor străine.

La sfârșitul lunii septembrie, Twitter a exclus contul RIA Novosti din rezultatele căutărilor. Utilizatorii de Internet care nu se abonează nu mai pot găsi pagina agenției nici în Rusia, nici în altă parte. În mod similar, Twitter a blocat anterior conturile Sputnik și RT.

253
Tagurile:
OSCE, Rusia, Facebook, Sputnik, Google
Tematic
Bucureștiul în pandemie văzut de corespondentul Sputnik
Proteste ample în Franţa – VIDEO LIVE Sputnik
MAE rus condamnă dur reținerea în Letonia a jurnaliștilor Sputnik și Baltnews
Президент РФ В. Путин

Putin: Știința rusă și-a demonstrat forța prin crearea vaccinului ”Sputnik V”

87
(reînnoit 16:39 12.06.2021)
Președintele rus a subliniat că cercetătorii din Federația Rusă au obținut succes, creând în termene extrem de restrânse un vaccin sigur și eficient împotriva noului tip de infecție cu coronavirus.

CHIȘINĂU, 12 iunie - Sputnik. Știința rusă s-a manifestat spectaculos în 2020, când oamenii de știință din țară au creat în mod triumfător vaccinul ”Sputnik V” împotriva coronavirusului. O declarație în acest sens a  făcut sâmbătă președintele Rusiei Vladimir Putin. În opinia lui, soluțiile găsite deschid calea pentru apariția vaccinurilor și împotriva altor boli virale periculoase, scrie RIA Novosti.

Premiul de stat în domeniul științei și tehnologiei pentru anul 2020 a fost acordat creatorilor ”Sputnik V”. Acesta i-a revenit lui Aleksandr Gințburg, directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamalei al Ministerului rus al Sănătății, lui Denis Logunov, șeful adjunct al Centrului pentru activitatea științifică și colonelului Serviciului Medical, Serghei Borisevici, șeful Institutului central de cercetări științifice 48 din cadrul trupelor de apărare NBC ale Forțelor Armate ruse.

"Forța științei ruse, a școlii științifice ruse s-a manifestat în mod clar anul trecut, când oamenii din întreaga lume așteptau salvarea de pandemia de coronavirus anume de la savanți. Și cercetătorii noștri au obținut succes, s-ar putea spune chiar triumf, au creat în cel mai scurt timp un vaccin sigur și eficient împotriva coronavirusului – ”Sputnik V ", - a subliniat Putin la ceremonia de înmânare a premiilor de stat la Kremlin.

Acest lucru, a spus președintele, i-a permis Rusiei nu numai să asigure disponibilitatea vaccinului pentru cetățenii săi, ci și să ofere asistență de importanță vitală altor state. "Și aceasta este responsabilitatea țării noastre în calitate de putere științifică de frunte în fața întregii lumi", a spus Putin.

„Voi sublinia: acest rezultat a fost obținut datorită cunoștințelor unice acumulate, inclusiv în cursul creării altor vaccinuri, de exemplu împotriva Ebola. Soluțiile găsite de oamenii de știință ruși deschid calea pentru apariția vaccinurilor mult așteptate împotriva multor alte boli virale periculoase ", a adăugat președintele Federației Ruse.

Vaccinul rusesc ”Sputnik V” a fost deja aprobat în 67 de țări, cu o populație totală de peste 3,4 miliarde de oameni. ”Sputnik V” ocupă locul doi în lume în ceea ce privește numărul de aprobări primite de la autoritățile de reglementare guvernamentale. Eficacitatea vaccinului constituie 97,6%, în baza analizei datelor în privința a 3,8 milioane de cetățeni ruși vaccinați, ceea ce este mai mult decât arătau datele publicate anterior de revista medicală The Lancet (91,6%), a informat Fondul pentru Investiții Directe al Rusiei (RDIF) și Centru de cercetare Gamalei.

87
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Kim Jong Un l-a felicitat pe Putin cu prilejul Zilei Rusiei
Maia Sandu l-a felicitat pe Vladimir Putin: Ce i-a transmis
Vladimir Putin, despre relațiile dintre Rusia și Statele Unite

Загрузка...
Микрофон в студии радио Sputnik

Ziua Națională a Rusiei: Semnificație și curiozități

77
(reînnoit 14:39 12.06.2021)
Astăzi, ruşii de pretutindeni vor sărbători Ziua Națională a Rusiei, ocazie cu care sâmbătă şi duminică vor fi organizate numeroase evenimente culturale şi sportive.
Ziua Națională a Rusiei: Semnificație și curiozități

Pe 12 iunie 1990, Primul Congres al deputaţilor poporului din Republica Sovietică Federativă Socialistă Rusă (RSFSR) a adoptat Declaraţia de Suveranitate a Rusiei.

Potrivit unui decret prezidenţial, semnat de primul preşedinte al Federaţiei Ruse, Boris Elţîn, ziua de 12 iunie a fost decretată zi de sărbătoare naţională – Ziua Independenţei Rusiei. Denumirea oficială „Ziua Rusiei” a fost stabilită mai târziu, în 2002, atunci când a intrat în vigoare noul Cod al Muncii care a inclus lista sărbătorilor legale.

© Sputnik / Алексей Никольский

Data de 12 iunie, când cetăţenii ruşi sărbătoresc Ziua Naţională a Rusiei, este considerată cea mai importantă sărbătoare din Rusia.

Pe 12 iunie, în anul 1990, Congresul deputaţilor poporului din Republica Sovietică Federativă Socialistă Rusă (RSFSR) a adoptat Declaraţia privind proclamarea suveranităţii statului. La doar un an distanţă, pe 12 iunie a fost ales primul preşedinte al Rusiei, Boris Elţîn. În luna decembrie 1991, URSS şi-a încetat existenţa, iar pe 25 decembrie a fost redenumit statul, noua denumire fiind Federaţia Rusă, care a moştenit toate drepturile fostului stat sovietic.

Din anul 1994, pe 12 iunie, această zi era marcată ca ziua adoptării Declaraţiei privind proclamarea suveranităţii statului rus. Ziua Naţională a Rusiei a fost instituită în anul 2002. Conform tradiţiei, în această zi, la Kremlin are loc ceremonia oficială de decernare a premiilor şi a înaltelor distincţii de stat în domeniile cercetare, ştiinţă, tehnologii, literatură și artă.

Capitala Rusiei şi regiunile ţării au pregătit pentru această zi însemnată un program festiv extrem de divers.

În fișierul audio atașat găsiți cele mai interesante informații despre Federația Rusă.

77
Tagurile:
Ziua Rusiei

Загрузка...
Ziua Rusiei

Ziua Națională a Rusiei prilej pentru conducerea României de a ne face de râs