Здание Посольства России в США

Rusia: Acuzațiile de atac cibernetic asupra Trezoreriei SUA, nefondate

137
(reînnoit 12:11 14.12.2020)
Ambasada Rusiei în Statele Unite a numit încercările mass-mediei americane de a acuza Moscova de atacurile cibernetice împotriva agențiilor guvernamentale americane nefondate.

Temperarea SUA și NATO: Exerciții ale forțelor nucleare strategice rusești
© Video : Ruptly / Минобороны России
CHIȘINĂU, 13 dec – Sputnik. Anterior, agenția Reuters, citând surse, a informat că un grup de hackeri, susținuți de un guvern străin, a reușit să acceseze sistemul Departamentului Trezoreriei SUA și al Administrației Naționale pentru Telecomunicații și Informație (NTIA).

Atacul a fost atât de grav încât sâmbătă, potrivit unei surse, a avut loc o ședință a Consiliului Național de Securitate al SUA. Washington Post a scris că hackerii ruși au fost acuzați de implicare în acest atac, dar nu a furnizat nici o dovadă în mesaj.

”Am atras atenția asupra unei alte încercări nefondate a mass-mediei americane de a acuza Rusia de atacuri cibernetice împotriva agențiilor guvernamentale americane. Declarăm în mod responsabil că atacurile din spațiul informațional contrazic principiile politicii externe ale țării noastre, interesele ei naționale și înțelegerea modului în care sunt construite relațiile dintre state. Rusia nu desfășoară operațiuni "ofensive" într-un mediu virtual”, se spune în mesajul de pe pagina de Facebook a Ambasadei ruse.

Se adaugă că Rusia promovează acorduri bilaterale și multilaterale privind securitatea cibernetică. În plus, Ambasada rusă a reamintit inițiativa lui Vladimir Putin de a crea un program integrat de măsuri pentru a restabili cooperarea ruso-americană în domeniul securității informaționale internaționale.

"Așa și nu am primit nici un răspuns de la Washington la această propunere, precum și la alte propuneri ale noastre de a construi un dialog constructiv și egal între cele două țări", se subliniază în postare.

La Moscova, acuzațiile Occidentului privind implicarea hackerilor ruși în diverse atacuri au fost numite în mod repetat nefondate. În același timp, Rusia a propus Occidentului să reia dialogul privind securitatea cibernetică, dar a primit un "refuz categoric".

137
Tagurile:
SUA, Rusia
Tematic
Nord Stream-2: De ce SUA împiedică construcția lui și ce crede Europa
SUA și Marea Britanie au impus noi sancțiuni împotriva Rusiei
Moscova previne SUA să nu caute obținerea unei supremații militare
Vladimir Putin

Putin și Biden au purtat o discuție telefonică

50
Vladimir Putin și Joe Biden au purtat astăzi o discuție telefonică despre cele mai importante probleme regionale și globale.

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Președintele SUA, Joe Biden, și președintele Rusiei, Vladimir Putin, și-au confirmat disponibilitatea de a purta negocieri cu privire la stabilitatea strategică, a informat Casa Albă după discuția telefonică purtată de cei doi lideri.

“Au discutat despre un șir de probleme regionale și globale, inclusiv disponibilitatea SUA și Rusiei de a purta un dialog cu privire la stabilitatea strategică într-un șir de probleme legate de controlul asupra înarmărilor și amenințările în adresa securității în baza prelungirii tratatului New Start”, se menționează în comunicatul administrației americane.

În timpul discuției cu Putin, Biden și-a exprimat îngrijorarea față de consolidarea “spontană” a prezenței militarilor ruși în Crimeea și la frontieră cu Ucraina, a mai precizat serviciul de presă al Casei Albe.

“Președintele Biden a subliniat angajamentul de neclintit al SUA față de susținerea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei și și-a exprimat îngrijorarea față de sporirea spontană de către Rusia a capacităților militare în Crimeea ocupată și la frontieră cu Ucraina”, se spune în comunicat.

Totodată, Biden “a îndemnat Rusia la detensionarea situației”.

50
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Tematic
Rusia cere SUA o abordare mai responsabilă privind Ucraina, în locul tensionării situației
Statele NATO au discutat cu șeful MAE din Ucraina despre “provocările Rusiei”
National Interest: Cât de probabil este un război între Ucraina și Rusia

Загрузка...
Министр обороны РФ Сергей Шойгу

Șoigu anuță concentrarea trupelor SUA și NATO la granițele Rusiei

194
(reînnoit 18:46 13.04.2021)
Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că SUA și NATO dislocă trupe din America de Nord în apropiere de granițele Federației Ruse, principalele forțe fiind concentrate în Marea Neagră și regiunea Baltică.

BUCUREȘTI, 13 apr - Sputnik. SUA și NATO dislocă trupe din America de Nord către granițele rusești, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu

"Principalele forțe sunt concentrate în Marea Neagră și regiunea Baltică", a declarat șeful departamentului militar în cadrul unei întâlniri la Severomorsk. Acesta a mai adăugat că, în total, 40 de mii de militari și 15 mii de unități de arme și echipamente militare, inclusiv aviația strategică, se vor fi baza chiar lângă teritoriul Rusiei.

Potrivit lui, de la începutul anului, Washingtonul și-a dublat recunoașterea aeriană în această direcție și de 1,5 ori recunoașterea navală.

Șoigu a reamintit, de asemenea, că în fiecare an Alianța Atlanticului de Nord organizează până la 40 de evenimente de formare operațională "cu o orientare anti-rusă clară". El a adăugat că, în primăvară, vor avea loc cele mai mari exerciții ale unității Defender Europe - 2021 din ultimii 30 de ani.

Pe lângă toate acestea, ministrul a pus accentul pe situația dificilă din Arctica.

"Concurența crește în rândul statelor de frunte ale lumii pentru accesul la resursele Oceanului Arctic și comunicații de transport. Statele Unite și aliații săi din NATO construiesc forțe maritime și terestre în Arctica, crescând intensitatea antrenamentului de luptă, extinzându-se și modernizând infrastructura militară ", a spus el.

În același timp, Șoigu a menționat că Flota de Nord a Rusiei este echipată cu echipament militar modern și este capabilă să reziste oricăror provocări și amenințări. El a mai spus că în trei săptămâni, două armate și trei unități aeriene au fost transferate la frontierele de vest ca parte a unui test de pregătire pentru luptă. Exercițiul va dura două săptămâni.

Washingtonul de asemenea, declară o escaladare a „agresiunii rusești” și a mișcării trupelor rusești în Crimeea și la granița de est a Ucrainei. SUA au îndemnat Rusia să explice aceste presupuse mișcări și și-au anunțat disponibilitatea de a comunica. Vice-ministrul rus de externe, Sergei Ryabkov, a declarat pentru RIA Novosti că s-au dat explicații părții americane, adăugând că, în „tonul și perspectiva” propuse de Statele Unite, Rusia nu va purta un dialog și Washingtonul va trebui să fie mulțumit cu explicațiile deja primite.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Kremlinul nu este obligat să explice nimănui mișcările trupelor rusești în interiorul tării.

”Rusia redislocă trupele pe teritoriul său și, la propria sa discreție, acest lucru nu amenință pe nimeni și nu ar trebui să-i îngrijoreze pe nimeni”, a mai adăugat Peskov.

194
Tagurile:
Rusia, NATO, Serghei Șoigu

Загрузка...

UK: cartierul Soho din Londra, plin de clienți după relaxarea restricțiilor

0
(reînnoit 18:28 13.04.2021)
Londonezii au umplut terasele și pub-urile din cartierul Soho după relaxarea restricțiilor anti-COVID-19.

Londonezii au umplut în seara de luni străzile pentru chefuri după servici în popularul cartier Soho din Londra, pentru prima dată din noiembrie. Marea Britanie și-a relaxat restricțiile, începând de luni, cu redeschiderea afacerilor neesențiale.

Comercianții cu amănuntul, coaforii, saloanele de înfrumusețare, sălile de sport și grădinile zoologice s-au redeschis, de asemenea, pe măsură ce țara trece la „a doua etapă” din foaia de parcurs COVID-19 a premierului britanic Boris Johnson.

Conform setului actualizat de reguli, întrunirile în aer liber trebuie să fie limitate la șase persoane sau două familii. Socializarea în interior nu este posibilă pentru persoanele care nu aparțin aceleiași gospodării.

Se așteaptă o mai bună relaxare a regulilor atunci când țara va trece la „a treia etapă” pe 17 mai.

Aproximativ 32 de milioane sau 57% dintre adulții din Marea Britanie au primit cel puțin o doză de vaccin.

0
Tagurile:
Marea Britanie, Londra
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...