Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov

Lavrov a răspuns acuzațiilor de amestec al Moscovei în afacerile altor țări

180
(reînnoit 08:20 11.12.2020)
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, consideră că Occidentul poate inventa încă multe motive pentru a acuza Rusia de imixtiune în treburile altor state.

CHIȘINĂU, 11dec - Sputnik. Rusia a fost acuzată recent de implicare în afacerile interne ale Belarusului, dar și în Nagorno-Karabah. Ministrul rus de Exterrne, Serghei Lavrov a venit cu o reacție la aceste acuzații.

”Recent, am fost acuzați că noi ne amestecăm în Belarus, că am intervenit în Nagorno-Karabah, exclusiv pentru a ne consolida pozițiile geopolitice împotriva Occidentului, că ne-am fi înțeles cu Turcia cu privire la împărțirea acestei regiuni, doar pentru ca Occidentul să nu își consolideze poziția acolo. Aceasta este logica și psihologia acelor analiști care domină acum în Europa și SUA, mai cu seamă în Insulele Britanice”, a spus ministrul într-un interviu acordat RT.

Potrivit lui, Moscova este pregătită pentru orice turnură de situație. „Chiar zilele trecute am citit că Congresul SUA promovează sancțiuni împotriva statului Unional Rusia-Belarus pur și simplu pentru că există un astfel de stat unional și nu este pe placul celor care ar dori să facă o altă „revoluție colorată” în Republica Belarus. Deci, vor fi găsite multe motive, sunt sigur de acest lucru. Occidentul știe nu numai să le caute, ci și să le inventeze din nimic. Colegii noștri occidentali nu au limite în ale perfecțiunii", a spus el.

În noiembrie, Camera Reprezentanților SUA a susținut un proiect de lege care împuternicește președintele SUA să restricționeze intrarea în SUA a membrilor comisiei electorale din Belarus și a funcționarilor considerați responsabili pentru presiunea exercitată asupra mass-media. Potrivit paginii web a Congresului, proiectul de lege extinde oportunitățile de asistență pentru Belarus și include asistență în „combaterea cenzurii pe Internet”, sprijin pentru femei și refugiați politici.

Dacă proiectul de lege va fi aprobat, președintele Statelor Unite va putea bloca viza oricărui cetățean străin care este membru al CEC din Belarus, a oficialilor guvernamentali responsabili pentru acțiuni împotriva mass-media independente, oficialilor statului unional sau a cetățenilor ruși care au participat activ la acțiuni împotriva mass-media sau încălcarea drepturilor omului, legate de situația din țară.

180
Tagurile:
Serhei Lavrov
Tematic
Lavrov a comentat solicitarea lui Sandu privind retragerea trupelor ruse din Transnistria
Lavrov: Germania a devenit o locomotivă a agresiunii
VIDEO: Lavrov, reacție la îndemnul lui Sandu de retragere a trupelor din Transnistria

Moscova pune la punct administrația Biden

450
Kremlinul comentează anunțul făcut de Casa Albă în legătură cu acordul ”New Start”, dar și alegațiilor și aroganței cu care Washingtonul s-a adresat pe această temă esențială.

BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik. Unul dintre primele anunțuri al noii administrații Biden pe teme internaționale s-a referit la prelungirea acordului „New START”, privind armamentul nuclear.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a transmis dorința președintelui Biden de a prelungi cu 5 ani acest acord, dar a îmbrăcat-o în tot felul de pretenții și alegații  defăimătoare la adresa Rusiei. O atitudine plină de tupeu și aroganță, care a primit imediat replica firească de la Moscova.

Kremlinul a salutat voința politică a Washingtonului de a prelungi acordul New START, dar consideră că totul depinde de ”detaliile propunerii care sunt încă neclare”, a declarat azi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov.

”Desigur, Rusia este în favoarea păstrării Noului START și extinderea acestuia, deoarece acest lucru ar oferi timp pentru negocieri relevante, contacte relevante”, a spus Peskov. ”În al doilea rând, cu siguranță nu putem decât să salutăm voința politică de a extinde documentul, dar totul depinde detalii despre ofertă - cu privire la care nu sunt pregătit să ofer niciun comentariu, întrucât va trebui mai întâi să le studiem”.

Peskov a subliniat că Moscova și Washingtonul ar trebui să „ia în considerare preocupările reciproce” cu privire la Noul START.

Despre aspectele nefirești din mesajul Casei Albe, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a pus la punct lucrurile:

”Obișnuiau să propună anumite condiții pentru prelungire, unele dintre aceste condiții fiind absolut inacceptabile pentru noi, așa că hai să vedem ce oferă americanii acum, înainte de a face orice comentariu”, a declarat Peskov, transmite Sputnik International

De fapt, deocamdată nu se poate vorbi de o propunere americană concretă, pentru că SUA nu a venit cu ceva concret, cu vreo propunere scrisă.

Întrebat asupra acestui aspect, Dmitry Peskov a spus că… nu știa ca Washingtonul să fi depus vreo propunere legată de ”New START” prin intermediul ambasadei ruse.

Reamintim că acordul „New START” expiră pe 5 februarie 2021.

450
Tagurile:
Joe Biden, Moscova
Tematic
Europa Liberă amenință cu retragerea din Rusia
Ungaria a semnat un acord cu Rusia pentru livrarea de vaccin Sputnik V
H.D. Hartmann: ”Rusia rămâne singura putere din lume care poate să creeze probleme SUA”

Загрузка...
Radio Free Europe / Radio Liberty

Europa Liberă amenință cu retragerea din Rusia

167
Europa Liberă amenință că se va retrage din Rusia în cazul în care autoritățile ruse nu-și vor schimba atitudinea față de această instituție de presă.

BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik. Europa Liberă, sponsorizată de Congresul SUA, s-ar putea retrage din Rusia, în cazul în care autoritățile rusești nu-și vor schimba politica în raport cu instituția media, informează New York Times.

Clinton l-a acuzat pe Trump de legături cu Putin. De ce?
© Video : Ruptly / Sputnik / Joe Biden Campaign

Potrivit publicației, instituția, care este introdusă în registrul agenților străini din Rusia, ar putea părăsi Rusia în acel moment în care noul președinte al SUA, Joe Biden, “să reorienteze relațiile SUA cu Kremlinul”. Potrivit ziarului, redactorii acestei instituții de presă “declară că în cazul în care Kremlinul nu-și va schimba politica, atunci aceștia vor fi nevoiți să renunțe la prezența oficială în țară, pentru prima dată de la destrămarea URSS”.

"Pentru noi e un moment de o importanță vitală", a declarat publicației redactorul șef al corporației “Radio Free Europe/Radio Liberty”, Daisy Sindelar.

În opinia ei, “e absolut evident” că autoritățile ruse încearcă să forțeze instituția de presă să se retragă din Rusia.

167
Tagurile:
Rusia, Europa Liberă
Tematic
Rusia a inclus “Europa Liberă” în lista agenților străini
Panică la Europa Liberă: Naționalismul, cotă de 50%! Sub 50% români mai cred în UE și NATO
”Europa Liberă”, articol scandalos: ”Transilvania ar putea căpăta o formă de autonomie”

Загрузка...