Nava de instalare a țevilor ”Nord Stream-2”, mai aproape de locul lucrărilor

183
(reînnoit 19:51 10.12.2020)
Nava ”Fortuna”, care poate fi utilizată pentru a finaliza construcția ”Nord Stream – 2”, după o scurtă ședere în portul german Rostock, a început a naviga spre est, în direcția conductei de gaz, și s-a oprit în largul mării, nu departe de peninsula Zingst.

CHIȘINĂU 10 dec - Sputnik. Acest lucru rezultă din datele sistemului de urmărire a navelor Marine Traffic.

Pe 5 decembrie, nava a părăsit portul german Wismar și s-a îndreptat spre Rostock. Cu toate acestea, mai târziu, în aceeași zi, nava s-a oprit în largul mării, nu departe de Wismar. Pe 9 decembrie, ”Fortuna” și-a reluat cursul și seara a ajuns la rada portului Rostock.

Nord Stream-2: De ce SUA împiedică construcția lui și ce crede Europa
© Video : Ruptly / Wh.gov / facebook.com/maria.zakharova.167

În același timp, Oficiul Federal pentru Transport Maritim și Hidrografie (BSH) al Germaniei a anunțat pe 5 decembrie că, până la 31 decembrie, ”Fortuna” va desfășura lucrări în partea de sud a Mării Baltice, în zona dintre apele puțin adânci ale Adlergrundului și gura de vărsare a Oderului.

”Nord Stream – 2” presupune construirea a două conducte de gaz cu o capacitate totală de 55 de miliarde de metri cubi de gaz pe an de pe coasta Rusiei, prin Marea Baltică, până în Germania. Statele Unite, care își promovează gazele naturale lichefiate în UE, precum și Ucraina și o serie de alte țări europene, se opun în mod activ proiectului. În decembrie 2019, Statele Unite au impus sancțiuni împotriva conductei de gaz, în urma cărora compania elvețiană Allseas a fost forțată să oprească procesul de instalare a țevilor.

Operatorul proiectului ”Nord Stream – 2” , Nord Stream 2 AG, a declarat pentru RIA Novosti, la sfârșitul lunii noiembrie, că în decembrie intenționează să reia procesul de instalare a conductelor în zona economică exclusivă a Germaniei, folosind o navă ancorată, ”Fortuna” fiind nava care răspunde direct acestor cerințe.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

183
Tagurile:
Rusia, Nord Stream 2
Путин на церемонии вручения верительных грамот.

Putin a decorat peste 200 de medici pentru lupta împotriva coronavirusului

115
(reînnoit 17:03 06.03.2021)
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a decorat peste 200 de medici pentru lupta împotriva coronavirusului

BUCUREȘTI, 6 mart - Sputnik. Președintele Vladimir Putin a acordat ordinele Pirogov și medaliile Luka Krymsky la peste 200 de lucrători medicali, rezultă din decretul publicat pe portalul oficial de internet al informațiilor juridice.

Astfel, șeful statului a remarcat contribuția medicilor în lupta împotriva pandemiei COVID-19. Premiile au fost acordate pentru devotamentul arătat în îndeplinirea îndatoririlor profesionale, precum și pentru organizarea muncii pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecției cu coronavirus.

Mai mult de cât atât, președintele a oferit titlul onorific „Lucrător emerit în domeniul sănătății” la trei dintre medici.

Ordinul Pirogov și medalia Luka Krymsky au fost înființate în Rusia vara trecută. Ordinul Pirogov este acordat pentru acordarea asistenței medicale în situații de urgență, epidemii, ostilități și în alte circumstanțe care prezintă un risc pentru viață. Medalia Luka Krymsky este acordată medicilor practicanți, personalului medical junior și altor lucrători ai organizațiilor medicale pentru meritele lor în domeniul protecției sănătății și contribuția la organizarea asistenței medicale.

115
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Lukașenko i-a cerut lui Putin avioane de vânătoare suplimentare
Putin: Rusia își va dezvolta sectorul cărbunelui
Helmuth Duckadam i-a transmis președintelui Putin că e singura sa speranță să se vaccineze

Загрузка...
СПУТНИК_LIVE: Большая пресс-конференция Владимира Путина

Putin, despre cei care îi determină pe tineri se sinucidă: „insecte”, „nemernici”

691
Președintele rus Vladimir Putin i-a condamnat în termeni foarte duri pe cei care îi împing pe copii să-și pună capăt vieții, descriindu-i drept lași și „insecte” care merită să fie „zdrobite”.

BUCUREŞTI, 5 mart – Sputnik. Nimeni nu trebuie să abuzeze de încrederea copiilor pentru a câștiga bani, cum sunt cei care diseminează pornografie infantilă sau distribuie droguri, a declarat Vladimir Putin joi, 4 martie, în cadrul unei întâlniri la Kremlin cu voluntari în campania civică națională „Suntem împreună”, care promovează ajutorul reciproc și solidaritate între cetățeni în perioada de epidemie.

Președintele i-a mai criticat dur pe cei care îi invită pe tineri să participe la demonstrații ilegale „pentru a lupta cu poliția” și astfel pentru a-i folosi pentru „a-și atinge scopurile lor egoiste”.

De asemenea, Vladimir Putin i-a condamnat în termeni foarte duri pe cei care îi împing pe tineri să se sinucidă. Dar, odată ce „acești monștri” sunt arestați de poliție, aceștia apar într-o lumină foarte diferită decât imaginea de pe web, a continuat președintele rus.

„Pe Internet, este un «Rambo» care împinge o fată sau un băiat să sară de pe acoperiș. Pregătește un întreg scenariu pentru a-i împinge spre asta, dar când polițiștii intră în casa lui, face în pantaloni, la propriu. Este un ticălos, o insectă, pe care nu am avea milă să o zdrobim”, a afirmat preşedintele pe un ton necruţător.

În final, Putin a spus că speră că majoritatea covârșitoare a cetățenilor înțeleg pericolul pe care îl reprezintă astfel de oameni pentru viitorul țării.

691
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Lukașenko i-a cerut lui Putin avioane de vânătoare suplimentare
Helmuth Duckadam i-a transmis președintelui Putin că e singura sa speranță să se vaccineze
Putin: Rusia își va dezvolta sectorul cărbunelui

Загрузка...

Prototipul navei SpaceX Mars a explodat după prima aterizare cu succes

0
(reînnoit 17:15 06.03.2021)
O nouă rachetă SpaceX Mars a explodat la puțin timp după ce aterizase cu bine în urma unui zbor test.

Un nou prototip al rachetei SpaceX Mars a explodat pe platforma de lansare, la puțin timp după ce racheta reușise să aterizeze la punct fix pe verticală în urma unui zbor test. Explozia s-a produs la doar câteva minute după ce misiunea fusese declarată un succes. Aceasta este a treia explozie a unei rachete pe care Elon Musk, proprietarul SpaceX, a conceput-o pentru a transporta un echipaj uman pe planeta Marte.

Racheta a efectuat un zbor test fără probleme până la o înălțime de 10 kilometri deasupra Texasului. Racheta a coborât apoi pe orizontală și reușit în final să aterizeze pe verticală la punct fix, pe platforma de lansare.

Totul părea în regulă, ceea ce l-a făcut pe comentatorul programului SpaceX să declare: „A treia oară e cu noroc, așa cum se spune”.

La puțin timp, însă, totul a sărit în aer. Forța exploziei a propulsat prototipul SpaceX la câțiva metri înălțime. Racheta a făcut o tumbă în aer și a căzut pe sol într-o mare de flăcări.

0
Tagurile:
SpaceX

Загрузка...