Vladimir Putin

Putin a promis premii de stat celor mai buni agricultori ruși

96
(reînnoit 15:51 09.12.2020)
Vladimir Putin a promis premii de stat agricultorilor ruși care vor înregistra cele mai bune rezultate.

BUCUREȘTI, 9 dec – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a felicitat pe agricultori cu ritmurile bune de dezvoltare a domeniului și a promis să ofere premii de stat acelor care vor prezenta cele mai bune rezultate.

Vreau să vă felicitat cu aceste rezultate, inclusiv pe toți săteni. E un lucru foarte important pentru țară. Toți oamenii care muncesc la sate. Ei arată un ritm bun de dezvoltare a domeniului, a declarat Putin în cadrul unei ședințe cu membrii guvernului, în regim de videoconferință, audiind raportul ministrului Agriculturii, Dmitri Patrușev.

Liderul rus a mai adăugat că în viitor vor mai exista prilejuri pentru “a discuta, pentru a felicita, mulțimi și înmâna premii de stat celor care vor avea cele mai bune rezultate”.

96
Tagurile:
Rusia, Agricultura, Vladimir Putin
Tematic
Putin nu planifică să se întâlnească cu parlamentarii germani
Putin și Merkel au discutat despre situația din Karabah
Peskov - despre momentul întâlnirii dintre Putin și Maduro
Putin dă o lecție lumii: ce e NAȚIONAL - e mai PRESUS de orice!
Putin: Rusia este gata să coopereze în domeniul antiepidemic
Exerciții pentru lichidarea devărsărilor de petrol

Savanții ruși au creat un nou instrument pentru curățirea bazinelor de petrol

54
(reînnoit 17:19 15.01.2021)
Oamenii de știință ruși de la Universitatea Tehnică din Kuzbas au inventat noi instrumente de purificarea bazinelor acvatice de devărsările de petrol.

BUCUREȘTI, 15 ian – Sputnik. Savanții Universității Tehnice de Stat din Kuzbass au creat niște sorbenți de petrol din deșeuri, dirijați magnetic, pentru curățirea bazinelor acvatice, inclusiv a Arcticii, informează RIA Novosti, citând coordonatorul proiectului, profesor asociat al departamentului de tehnologie chimică a combustibilului solid, Elena Ușakova.

“Particularitatea sorbentului este dublă: în primul rând, este creat din deșeuri, inclusiv din deșeurile din hidrocarburi, deșeuri de pe urma prelucrării lemnului... deșeuri care sunt răspândite pe larg nu doar în Rusia, dar și în toată lumea. În al doilea rând, acestea sunt magnetice, adică adăugăm niște substanțe speciale care se magnetizează”, a declarat Ușakova.

Potrivit interlocutoarea agenției, principalele avantaje ale noului instrument este controlul magnetic și flotabilitatea, iar după modificările cu metode fizico-chimice și din contul unor aditivi, acesta va dispune de o capacitate înaltă de stocare a petrolului și o rezistență sporită.

“De asemenea, în Arctica putem face o gaură în gheață, dacă sub gheață există o devărsări de petrol, vom adăuga acolo sorbentul, iar în alt loc vom face o copcă similară, pentru a extrage magnetul (care a colectat stratul de petrol n.r.)”, adăugat ea.

Potrivit site-ului universității, baza sorbentului constituie nucleul magnetic, care va permite atragerea stratului de petrol din bazinele acvatice și controlul ei pentru lichidarea eficientă a petelor de petrol. Sorbentul de petrol, controlat magnetic, nu este prezent în tot sorbentul, ci exclusiv în nucleu. Aceasta este o diferență esențială față de instrumentele concurente.

54
Tagurile:
petrol, Rusia
Tematic
România, „tomberonul” maşinilor extrem de poluante – dezvăluiri revoltătoare
Românii în UK, avertizare: Metroul din Londra, mai poluat decât cele mai aglomerate străzi
În curând, ca în Africa: moldovenii săraci vor consuma doar apă poluată
Agenția Europeană de Mediu: măsurile anti-coronavirus au diminuat poluarea

Загрузка...
Konstantin Kosaciov, senator rus

Senator rus: Vina pentru încetarea Acordului Cer Deschis aparține SUA

62
Vina pentru încetarea acordului Cer Deschis aparține în totalitate SUA și aliaților lor din NATO, consideră senatorul rus Kosaciov.

BUCUREȘTI, 15 ian – Sputnik. Vina pentru încetarea acordului Cer Deschis aparține în totalitate SUA și aliaților lor din NATO, a declarat președintele comisiei pentru afaceri internaționale a Senatului rus, Konstanin Kosaciov.

“MAE al Rusiei a confirmat că țara noastră demarează procedura de retragere din Acordul Cer Deschis. Știrea este din categoria celor previzibile. Primii care au părăsit acordul au fost SUA. Acesta mai putea fi salvată, dacă ar fi existat o voință nu doar a Rusiei (pe care ne-am exprimat-o clar), dar și a altor părți semnatare. Mai întâi toate, cele din NATO”, a scris senatorul într-o postare pe Facebook.

Potrivit politicianului rus, aliații SUA urmau să-și asume niște angajamente ferme de a nu transmite Washingtonului nicio informație, obținută în urma realizării acordului, o obligație prevăzută expres în înțelegere.

Totodată, Kosaciov a explicat că acordul interzice transmiterea informației SUA și altor state NATO, iar acordul Washingtonului îi obligă să facă asta.

“O soluție la această coliziune juridică putea fi identificată de statele NATO, dacă și-ar fi dorit să se salveze Acordul Cer Deschis de americani. Însă ei au preferat să-și salveze parteneriatul euro-atlantic. Vina pentru ceea ce se întâmplă, iar acesta este un scenariu regretabil, aparține în totalitate SUA și aliaților din NATO. Punct”, a menționat Kosaciov.
62
Tagurile:
Rusia, Acord cer deschis, Kontantin Kosaciov
Tematic
Moscova a comentat retragerea SUA din acordul Cer Deschis
SUA s-au retras din Acordul Cer Deschis Care vor fi consecințele
Rusia se retrage din acordul Cer Deschis

Загрузка...
Fructe și legume

Cum influențează fructele și legumele asupra imunității

0
(reînnoit 17:19 15.01.2021)
Legumele și fructele susțin imunitatea: vitaminele, antioxidanții, mineralele și proteinele din alimente asigură, în mod indirect, susținerea imunitară, deoarece oferă organismului “echipamentul” nutriățional potrivit.

Fructe și legume
© Sputnik / Eleonora Lisnic
BUCUREȘTI, 15 ian - Sputnik. Compoziția fructelor și legumelor conține enzima de acid ascorbic, ce distruge vitamina C, care este necesară pentru întărirea sistemului imunitar și este vitală pentru majoritatea reacțiilor din organism. Acest lucru a fost afirmat într-un interviu acordat pentru radio Sputnik de către candidatul în științe medicale, nutriționistul, profesorul asociat al facultății de medicină a Universității de Stat din Sankt Petersburg, Andrei Bobrovsky .

Mai mult decât atât, există o mulțime de acid ascorbic în castraveți și dovlecei, este prezent și în cantități semnificative, de exemplu, în conopidă, struguri, mere. Dar acest lucru nu înseamnă că utilizarea acestor produse poate reprezenta un pericol, a explicat medicul.

Acidul ascorbic a fost acuzat că inactivează vitamina C, dar, potrivit medicului, această acuzație este exagerată.

„De fapt, fructele și legumele cu un conținut ridicat de acid ascorbic au un efect foarte mic asupra distrugerii vitaminei C. Acest lucru se întâmplă, dar, în primul rând, multe metode de gătit distrug această enzimă și, în al doilea rând, în interiorul corpului, efectul acesteia este extrem de slab”, a spus  Bobrovsky în emisie la radio Sputnik.

Omul de știință este sigur că consumul de fructe și legume care conțin acid ascorbic nu poate duce la deficiența vitaminei C.

"La o persoană modernă, o lipsă de vitamina C poate fi găsită destul de rar. De exemplu, la o persoană care nu mănâncă deloc verdeață, legume și fructe. Există puține astfel de persoane, deficiența lor nu va mai fi asociată cu faptul că consumă multe alimente cu continut de acid ascorbic, dar cu faptul că consumă puține produse cu vitamina C ", - a spus Andrei Bobrovsky.

0
Tagurile:
Legume, Fructe
Tematic
Avertizare: pesticide în fructe/legume de import, focarele de pestă porcină, în creştere
Dezvăluire surprinzătoare: sucurile de fructe 100% naturale cresc riscul de cancer
Merele românești se strică, școlarii primesc fructe din Polonia. Până când?

Загрузка...