Săptămâna Filmului Rusesc 2020 eveniment lansat online

197
(reînnoit 21:03 04.12.2020)
La unul dintre cele mai importante festivaluri de film rusesc vor participa superstaruri și regizori de film de renume mondial, care vor putea fi urmăriţi de data aceasta online, din cauza pandemiei de COVID-19.

BUCUREŞTI, 4 dec – Sputnik. Săptămâna Filmului Rusesc (RFW) se va desfăşura online, fiind al 5-lea eveniment anual, care va avea loc în perioada 6-13 decembrie, celebrând cele mai importante realizări din industria filmului din Rusia. Opt lungmetraje, două documentare și 17 scurtmetraje vor fi prezentate la festivalul de opt zile, relatează Sputnik News.

Evenimentul cinematografic virtual va include evenimente live-stream, inclusiv proiecții de filme, panouri de discuții, întrebări și răspunsuri și altele, pe platforma de film Beem. Va fi disponibil şi conținut suplimentar la cerere pe site-ul festivalului.

Festivalul se va deschide cu drama The Whaler Boy, urmată de un eveniment Q&A cu regizorul de film Feodor Iuriev și producătorul Alexei Uchitel. Regizorul Elena Khazanova va închide evenimentul cu filmul One Breath, potrivit programului evenimentului

De asemenea, participanții post asista la masterclass-uri suplimentare cu actorul, producătorul de film și producătorul european și rus Danila Kozlovski, precum și cu reputatul scriitor Dmitri Glukhovski, printre alții.

RFW va găzdui şi evenimentul Casting Bridge pe 9 decembrie, o întrunire online la care vor participa actori, directori de casting și regizori de film din Rusia și Europa, precum și din Marea Britanie. Vizitatorii pot viziona gratuit fluxuri de filme, cu excepția filmelor de deschidere și încheiere, și trebuie să se înregistreze la eveniment.

În ultimii patru ani, evenimentul a ajuns printre primele cinci cele mai mari festivaluri naționale de film găzduite de Marea Britanie, a declarat într-un comunicat Filip Perkon, fondatorul și producătorul general al Săptămânii Filmului Rus.

„În ciuda pandemiei, a fost important pentru noi să organizăm festivalul în acest an. Sunt încântat să am ocazia de a extinde audienţa festivalului nostru şi în afara Marii Britanii, construind punţi interculturale între Rusia și restul lumii”, a mai spus Perkon.

Anul trecut, peste 800 de persoane au participat la premiera RFW Red Carpet la Odeon Luxe Leicester Square, eveniment urmat de discuții cu mai mulți actori, actrițe și regizori de top din Rusia. În cadrul festivalului de opt zile au fost prezentate 37 de filme, inclusiv cel de deschidere Servant, precum și The Balkan Line, premiatul Van Gogh și multe altele.

Săptămâna Filmului Rusesc a fost lansată de Filip Perkon de la Perkon Productions Ltd în 2016 și găzduiește numeroși sponsori precum Kaspersky Lab și parteneri Synergy Corporation și Kinometro, printre alții.

197
Tagurile:
online, Filme, Rusia
Tematic
Festivalul Aripi și filmele rusești: „Unul este foarte cunoscut” - Natalia Muzhennikova
A murit un mare actor rus, cunoscut pentru rolurile interpretate în filme de referință
Zilele Culturii Ruse 2018, ediţia a opta – regal de muzică, film şi fotografie
Deschiderea festivalului de film rus "Kinotavr" din Soci
Săptămâna filmului rus în România: programul evenimentului
Mokrițkaia, producător de film rus: ”Toată stima pentru cinematografia românească”
Weekendul filmului rus în București: acces gratuit
Sputnik V

Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%

64
Analiza ultimelor date 3,8 milioane de persoane vaccinate arată că eficiența vaccinului rusesc Sputnik V este de 97,6 la sută.

BUCUREȘTI, 19 apr – Sputnik. Eficaсitatea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V constituie 97,6 la sută, potrivit rezultatelor analizei datelor a 3,8 milioane de ruși vaccinați, a anunța Centrul Gamaleia și Fundația Rusă pentru Investiții Directe.

Într-o declarație comună, se susține că în Rusia este gestionat un registru a persoanelor care au fost vaccinate, precum și a cetățenilor care s-au îmbolnăvit de COVID-19.

“Potrivit datelor cu privire la vaccinarea a 3,8 milioane de ruși, vaccinați în totalitate cu ambele componente în perioada 5 decembrie 2020 și 31 martie 2021 în cadrul programului de imunizare în masa a cetățenilor, morbiditatea din a 35-a zi de la prima injecție a constituit 0,027 la sută”, se menționează în comunicat.

Potrivit președintelui RFPI, Kirill Dmitriev, datele publicate de revista medicală The Lancet demonstrau o eficiență a vaccinului de 91,6 la sută.

“Așa cum arată analizele datelor a îmbolnăvirii aproximativ a 4 milioane de persoane vaccinate, eficiența vaccinului este mai mare și ajunge la 97,6 la sută. Astfel de indicatori permit să susține cu încredere că Sputnik V asigura una din cele mai bune protecția împotriva coronavirusului, din toate vaccinurile din lume”, a declarat el.

Totodată, în opinia directorului Centrului Gamaleia, Aleksandr Ghințburg, eficiența reală a vaccinului “ar putea fi mai mare decât arată rezultatelor analizelor existente”, pentru că datele sistemului de contabilizare a numărului bolnavilor “admit o distanță temporară între prelevarea probelor (data reală a îmbolnăvirii) și diagnosticarea”.

Pe 2 februarie, una din cele mai prestigioase publicații științifice medicale, The Lancet, a publicat un material în care se afirmă că vaccinul rus Sputnik V poate asigura o protecție deplină în cazul infectării cu coronavirus.

64
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
O regiune din Franța a făcut o precomandă pentru Sputnik V
Austria aprobă achiziționarea a unui milion de doze de Sputnik V
India a aprobat solicitarea pentru autorizarea Sputnik V

Загрузка...
MiG-31

Un MiG-31 a interceptat avioanele SUA și Norvegiei deasupra Mării Barents

261
Două avioane de patrulare, al SUA și Norvegiei, au fost îndepărtate de frontiera rusă de un MiG-31 în spațiul aerian deasupra Mării Barents.

BUCUREȘTI, 19 apr – Sputnik. Avionul rusesc de luptă MiG-31 a interceptat deasupra Mării Barents avioanele de patrulă ale SUA și Norvegiei, care au fost nevoite să facă cale întoarsă, a anunțat Centrul Național de Control asupra Apărării (din cadrul Ministerului Apărării al Rusiei).

Potrivit Centrului, pe 19 aprilie, radarele rusești au detectat în spațiul aerian al Mării Barents două ținte aeriene care se apropiau de frontiera de stat a Rusiei.

“În scopul identificării țintelor aeriene și prevenirea violării frontierei de stat, a fost ridicat în aer avionul de luptă MiG-31 din componența apărării antiaeriene a Flotei Nordului. Echipajul avionului a identificat țintele drept un avion al aviației de patrulare P-8A Poseidon al forțelor aeriene ale SUA și avionul aviației de patrulare P-3C Orion, al forțelor aeriene ale Norgeviei și le-a escortat deasupra bazinului Mării Baltice”, a anunțat Centrul.

Militarii ruși au specificat că după “ce avioanele militare străine s-a îndepărtat de frontiera de stat a Rusiei, avioanele rusești au revenit cu bine la aerodrom, iar încălcarea frontierei nu a fost admisă”.

Centrul Național de Control asupra Apărării a adăugat că zborul avionului rusesc de luptă a fost efectuat în strictă conformitate cu regulile internaționale de utilizare a spațiului aerian.

261
Tagurile:
Marea Barents, Norvegia, SUA, Rusia
Tematic
„Interceptarea este imposibilă”: cu ce vor fi echipate noile nave rusești
Tensiunile dintre Washington și Moscova - avion de recunoaștere al SUA, interceptat -VIDEO
Avion de recunoaștere al SUA, interceptat îndreptându-se către frontierele rusești – VIDEO

Загрузка...

Avioanele de cercetare NATO efectuează zboruri frecvente în apropierea frontierelor Rusiei

0
Avioanele NATO și-au bătut propriul record în ultima săptămână. S-au apropiat de granițele rusești de 58 de ori. Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, cercetașii străini organizau provocări deliberate.

Au zburat într-atât de aproape, încât rușii au fost nevoiți să ridice în cer avioane de vânătoare și să alunge aviația Alianței. Ce încearcă să descopere avioanele NATO pe coasta peninsulei Kamceatka și pe coasta Mării Negre? Și de ce monitorizează linia de demarcație dintre Ucraina și republicile nerecunoscute din Donbas?

0
Tagurile:
Rusia, NATO, avioane

Загрузка...