Президент РФ Владимир Путин

Putin a explicat de ce nu l-a felicitat pe Biden

506
(reînnoit 17:24 22.11.2020)
Nu există niciun motiv ca Moscova să-l felicite pe câștigător la alegerile prezidențiale din Statele Unite, a declarat președintele rus Vladimir Putin, spunând că Rusia așteaptă sfârșitul confruntării politice interne din Statele Unite.

BUCUREȘTI, 22 nov - Sputnik. Rusia așteaptă sfârșitul confruntării politice interne din Statele Unite, nu există niciun motiv ca Moscova să-l felicite pe câștigător la alegerile prezidențiale din Statele Unite, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

„Vreau să vă asigur: nu există fond aici, nu că ne place de cineva, iar de altcineva nu ne place - așteptăm doar sfârșitul confruntării politice interne”, a declarat Putin la postul de televiziune Russia 1, vorbind despre felicitările câștigătorului alegerilor prezidențiale din SUA.

"Respectăm pe toată lumea: atât pe președintele în exercițiu Trump, cât și pe candidatul la această funcție, domnul Biden", a spus președintele.

"Prin urmare, nu există probleme pentru noi aici. Dar lucrurile pur formale ar trebui făcute în conformitate cu practica stabilită și cu latura juridică a problemei. Nu există niciun motiv ulterior și nimic care ar fi neobișnuit sau ar putea sta la baza distrugerii în continuare a relației noastre. Acesta este un aspect pur formal al problemei ", a spus Putin.

"Vom lucra cu orice persoană căreia i se va acorda încrederea poporului american. Dar căruia i se va acorda această încredere. Acesta trebuie fie indicat de obiceiurile politice când una dintre părți recunoaște victoria celeilalte, fie rezultatele finale ale alegerilor sunt rezumate într-un mod legal", a adăugat președintele.

Biden, potrivit datelor preliminare, a adunat suficienți alegători pentru a deveni președintele Statelor Unite. Actualul lider american Donald Trump contestă acest lucru în instanțele judecătorești, care nu s-au alăturat încă lui. Anterior, secretarul de presă al șefului statului rus Dmitri Peskov a declarat reporterilor că Putin îl va felicita pe președintele ales al SUA după anunțul oficial al rezultatelor alegerilor.

506
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Tematic
La ce ar trebui să ne așteptăm de la Biden în privința Nord Stream-2: Expert
Pentru prima dată, Trump admite că Biden ar putea să-l succeadă
Putin a dispus crearea în Sudan al unui punct de deservire a flotei rusești
Putin lichidează două mari agenții federale
Reprezentantul Rusiei la ONU: Nici cu Biden nu va fi ușor
G20: Putin îndeamnă să se renunțe la protecționism și sancțiuni

Video: FSB a prevenit mai multe atacuri teroriste în regiunea Moscovei

9
FSB-ul rusesc anunță că a dejucat mai multe atentate teroriste pe care intenționau să le comită adepții Statului Islamic în regiunea Moscovei.

BUCUREȘTI, 25 nov - Sputnik. Atacurile teroriste din regiunea Moscove pregătite de celula organizației teroriste „Statul Islamic”, interzisă în Rusia și în multe țări ale lumii, au fost împiedicate de serviciile speciale rusești, relatează RIA Novosti cu referire la FSB al Federației Ruse.

„Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Federației Ruse a suprimat activitățile celulei interregionale a organizației teroriste internaționale Statul Islamic, interzisă în Rusia, ai cărei membri intenționau să comită acte de sabotaj și terorism în regiunea Moscovei”, se menționează în mesaj.

Agenții au reținut în regiunea Vladimir un membru al grupului - cetățean al unei țări din Asia Centrală. Unde se află ceilalți suspecți nu a fost specificat.

"Un dispozitiv exploziv improvizat, alte obiecte și documente au fost găsite și confiscate în locurile în care se aflau islamiștii radicali", precizează FSB.

Celula ar fi recrutat și strâns bani pentru teroriști. Centrul de relații publice al FSB a publicat și un videoclip din timpul reținerii.

Este pentru a patra oară în ultimele luni când serviciile speciale anunță despre prevenirea atacurilor teroriste în Rusia.

Anterior, FSB a raportat arestarea unui bărbat originar din Asia Centrală, care intenționa să arunce în aer „o clădire a unei instituții de stat” undeva în regiunea Moscovei și a anunțat și înfrângerea celulei organizației teroriste interzise „Katiba Tawhid wal-Jihad”, care planifica atacuri teroriste la Volgograd.

La începutul lunii octombrie, FSB a anunțat suprimarea atacului terorist din Stavropol. Potrivit serviciului de informații, un militant al Statului Islamic a achiziționat componente pentru o bombă improvizată și a fotografiat sediile instituțiilor structurilor de forță și instanțelor locale de judecată.

Potrivit informațiilor Serviciului Federal de Securitate Rus, în Federația Rusă sunt prevenite în fiecare an câteva zeci de atacuri teroriste.

9
Tagurile:
Moscova, Atacuri teroriste, FSB
Tematic
FSB a prevenit comiterea unui masacru la Moscova - Video
FSB au reținut un grup de adepți ai Statului Islamic: planificau asasinate - Video
FSB a reținut 13 persoane care pregăteau atentate asupra unor instituții de învățământ

Загрузка...
Ceremonia de recepție a primului sistem de rachete sol-aer PATRIOT, in poligonul Capul Midia, judetul Constanta, joi, 17 septembrie 2020.

Lansatoarele de rachete din România, un ”mesaj” pentru Rusia

48
(reînnoit 14:36 25.11.2020)
Potrivit Forbes, lansatoarele multiple de rachete americane desfășurate în România ar fi un ”mesaj” pentru Rusia.

BRUXELLES, 25 nov - Sputnik. Săptămâna trecută, armata americană a transferat în România pe cale aeriană două lansatoare multiple de rachete HIMARS, a tras câteva proiectile cu acestea, apoi le-a dus înapoi la baza lor din Germania, relatează Forbes, precizând că operațiunea nu a durat decât câteva ore. Potrivit media, asemenea exerciții sunt ”un mesaj pentru Moscova”, relatează Sputnik Franța. 

Pe 19 noiembrie, joi, două lansatoare multiple de rachete ale armatei americane, HIMARS, staționate în Germania, au fost transferate pe cale aeriană către un poligon de tir din România. După ce au tras câteva proiectile asupra Mării Negre, ele au fost duse la aerodrom și retrimise către baza lor din Germania.

Potrivit media, asemenea exerciții sunt ”un mesaj pentru Moscova”, aducând la cunoștință faptul că armata americană în Europa ”și-a restabilit puterea sa de foc”.

Aceste exerciții sunt prezentate ca o ”surpriză” pentru trupele ruse din Crimeea.

Viteza acestor desfășurări aeriene contribuie la încurcarea tirurilor contrabateriilor inamicului, afirmă Forbes, fiindu-le dificil să țintească un lansator de rachete care nu petrece decât câteva ore pe sol în proximitatea propriilor forțe armate.

Forbes lansează ideea că exercițiul de joi reprezintă un reviriment major pentru că forțele americane în Europa nu mai dispuneau de acest gen de arme pe continent din anul 2006.

HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) este un lansator multiplu de rachete montat pe un camion MTV, capabil să utilizeze fie șase rachete, fie un proiectil ATACMS. El poate fi transportat pe cale aeriană cu un avion C-130.

Iată și filmarea tragerilor din România de săptămâna trecută, exerciții desfășurate la poligonul de la Capul Midia, la Marea Neagră:

48
Tagurile:
România, Rusia, Rachete
Tematic
Românii, reacții SURPRIZĂ după recepția rachetelor PATRIOT
Rachetele Patriot în România: Nu vor să lupte, vor să ruineze Rusia
Știrea zilei: recepția Sistemului PATRIOT – cum arată

Загрузка...
Вакцина против новой коронавирусной инфекции впервые в мире зарегистрирована в России 11 августа

Vaccinul Sputnik V ar putea fi produs în Germania

0
(reînnoit 14:37 25.11.2020)
Producția vaccinului rusesc împotriva coronavirusului, Sputnik V, ar putea fi lansată în Germania, potrivit directorului general al Fondului rus de investiții directe.

BRUXELLES, 25 nov - Sputnik. Partea rusă nu exclude posibilitatea de a-și produce vaccinul său anti-Covid, Sputnik V, în Germania, a anunțat Kirill Dmitriev, directorul general al Fondului rus de investiții directe care a înregistrat vaccinul, relatează Sputnik.

”Suntem pe cale să lucrăm cu mai multe țări europene. E probabil că ne vom produce vaccinul în Germania”; a declarat Dmitriev într-un interviu.

Potrivit acestuia, pe 22 octombrie, Fondul rus de investiții directe a solicitat aprobarea vaccinului său la Asociația medicală europeană, iar o importantă delegație franceză este așteptată în vizită înainte de finalul acestei săptămâni.

El a dat asigurări, de asemenea, că Ungaria va fi ”printre primele țări europene” care vor primi vaccinul Sputnik V.

Fondul rus de investiții directe a precizat că vaccinarea împotriva coronavirusului cu Sputnik V în afara teritoriului rus va costa circa 20 de dolari.

În același timp, UE și Rusia schimbă constant informații asupra acestui vaccin rusesc, iar acest proces a fost accelerat recent, a arătat Hans Kluge, directorul biroului regional al OMS în Europa.

0
Tagurile:
Vaccinare, Germania
Tematic
Triplă lovitură asupra pandemiei: Rusia testează al treilea vaccin
1,5 mil. doze vaccin rusesc Sputnik V, produse în decembrie
Un nou contract pentru vaccin anti-Covid – al șaselea!
Marea Britanie ar putea avea un vaccin Covid 19 în decembrie
Viktor Orban, gata să cumpere vaccin din Rusia

Загрузка...