Russian Rosneft oil company's logo

Rusia începe construcția pentru proiectul Arctic LNG 2

285
(reînnoit 20:19 20.11.2020)
Complexul de construcții navale Zvezda a început construirea primului dintre cei 15 transportatori de gaze naturale lichefiate (GNL) de clasa Arc7 pentru proiectul Arctic LNG 2, a declarat compania petrolieră rusă Rosneft vineri.

BUCUREŞTI, 21 nov – Sputnik. „Complexul de construcții navale Zvezda a început tăierea oțelului pentru vasul de plumb aparţinând unei noi serii - o navă-cisternă de transport GNL Arc 7 clasa «gheaţă». Ceremonia a avut loc în unitatea de producție a corpului. Prima componentă a fost tăiată de o mașină cu plasmă de înaltă tehnologie în prezența reprezentanților șantierului naval, al clientului și al registrului de transport maritim rus”, a declarat compania, potrivit Sputnik News.

Potrivit comunicatului de presă, la ceremonie a participat și vicepremierul pentru Apărare și Industria spațială, Yuri Borisov.

„Navele transportatoare de gaze se numără printre cele mai complexe nave inovatoare din punct de vedere tehnologic care urmează să fie construite, în timp ce transportatorii de gaze din clasa «gheață» sunt extrem de rare. Începutul construcției acestora în Rusia reprezintă o etapă importantă pentru industria națională a construcțiilor navale”, a spus Borisov.

Arctic LNG 2 este un proiect al companiei ruseşti Novatek, producătoare de gaze. Situat în larg, în apropierea peninsulei îndepărtate Gyda, în nord-vestul Siberiei, va consta din trei linii de producție cu o capacitate anuală totală de 19,8 milioane de tone metrice (21,8 milioane de tone scurte).

Transportatorii de GNL Arc7 din clasa „gheață” sunt proiectați pentru transportul GNL pe tot parcursul anului în condițiile dificile din bazinul maritim arctic înconjurat de gheaţă.

Aceste nave sunt capabile să spargă o cantitate mare de gheață de până la 2 metri grosime. Având în vedere că cisternele Arc7 utilizează gaz natural lichefiat drept combustibil, acestea sunt considerate a fi de siguranță avansată pentru mediu.

285
Tagurile:
Rusia
Tematic
La ce ar trebui să ne așteptăm de la Biden în privința Nord Stream-2: Expert
SUA extind sancțiunile împotriva Nord Stream - 2
MAE al Germaniei a reacționat la îndemnurile de a bloca Nord Stream - 2
Președintele rus Vladimir Putin

Putin a dispus începerea vaccinării în masă împotriva COVID - 19

273
Președintele Rusiei a dispus ca procesul de vaccinare în masă împotriva coronavirusului să înceapă de săptămâna viitoare.

Președintele rus Vladimir Putin i-a încredințat vicepremierului Tatiana Golikova să înceapă săptămâna viitoare procesul de vaccinare în masă împotriva coronavirusului.

După cum a precizat șeful statului rus, el a discutat anterior cu Golikova și cu prim-ministrul Mihail Mișustin despre ritmul de producere a preparatelor anit-COVID-19.

​”Știu că peste două milioane de doze au fost deja produse în țara noastră sau vor fi produse în următoarele câteva zile, producția primului vaccin înregistrat din lume împotriva infecției cu coronavirus ”Sputnik V” va atinge acest nivel. Acest lucru ne oferă posibilitatea de a începe, dacă nu vaccinarea de masă, atunci una la scară largă și, desigur, după cum s-a convenit, în primul rând, în rândul a două grupuri de risc - medicii și profesorii”, a spus Putin în timpul unei videoconferințe dedicate deschiderii centrelor medicale multifuncționale ale Ministerului Apărării.
Вакцина против новой коронавирусной инфекции впервые в мире зарегистрирована в России 11 августа
РФПИ и Центр имени Гамалеи

După cum a raportat Ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko, la sfârșitul lunii noiembrie, vaccinarea a început deja - grupurile de risc includ lucrătorii din domeniul sănătății, cadrele didactice, precum și persoanele în vârstă și cei care suferă de diabet, obezitate și hipertensiune.

Potrivit lui Murașko, în 2021, numărul persoanelor vaccinate împotriva coronavirusului va putea ajunge la zeci de milioane de oameni. La rândul său, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a menționat că vaccinarea împotriva COVID-19 va fi efectuată în mod voluntar și în mai multe etape - ținând cont de „geografia țării” și de caracteristicile de păstrare ale medicamentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

273
Tagurile:
Rusia, coronavirus, COVID-19, Vaccinare, Vladimir Putin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...

Mulțumim Rusiei: În Karabah se redeschid școlile și spitalele - Video

128
Procesul educațional este reluat în școlile din Stepanakert, iar maternitatea locală și-a restabilit activitatea, după război fiind primite primele lăuze.

Viața pașnică este deja în plină desfășurare în capitala Republicii nerecunoscute Nagorno-Karabakh. Oamenii se întorc la casele lor, magazinele sunt deschise, transportul public funcționează, poți merge pe străzile orașului fără teamă pentru propria siguranță.

În alte localități se lucrează și la refacerea infrastructurii civile. Acest lucru se datorează în mare măsură forțelor ruse de menținere a păcii, care fac tot ce le stă în puteri pentru ca localnicii să poată reveni la viața pașnică cât mai curând posibil.

128
Tagurile:
Karabah, Rusia
Тема:
Conflictul azero-armean în Karabah

Загрузка...
Peșteră

Uimitor: Au fost descoperite mii de desene preistorice - FOTO

0
O descoperire arheologică majoră a fost făcută în Columbia, unde au fost dezgropate mii de picturi preistorice. Situl are o anumită configurație geografică, prin care lucrările au putut fi conservate.

BUCUREŞTI, 3 dec – Sputnik. Arheologii britanici și columbieni au descoperit un sit uriaş cu picturi preistorice în inima pădurii tropicale amazoniene, anunţa un comunicat al Universității din Exeter. Este unul dintre cele mai importante grupuri de picturi pe rocă din America de Sud. Cercetătorii estimează că majoritatea lucrărilor au o vechime între 12.600 și 11.800 de ani.

Tunel, imagine simbol
© Sputnik / Дмитрий Знаменский

Sunt reprezentate modele geometrice, amprente de mână, figuri umane. De asemenea, apar şi multe animale desenate, precum maimuțe, șerpi, aligatori, dar și unele specii dispărute. În ciuda dispariției acestor specii, oamenii de știință consideră că picturile reprezentând aceste specii sunt deosebit de realiste.

„Sunt imagini cu adevărat incredibile, create de primii locuitori din Amazonul de Vest. Ei s-au stabilit în regiune într-un moment de schimbări climatice extreme, care au provocat transformări în vegetație și în compoziția pădurii ”, a declarat în comunicatul de presă Mark Robinson, unul dintre arheologi, citat de Sputnik France

Picturile au fost descoperite pe o piatră din Serrania de La Lindosa, o zonă montană din Columbia. Picturile s-au acumulat pe sit timp de sute, dacă nu chiar mii de ani, una peste alta. Unele au fost făcute de câțiva metri înălțime, fiind folosite scări speciale, realizate din materiale din pădure.

Artiștii preistorici au exfoliat și decojit stânca cu ajutorul focului, pentru a crea suprafețe netede pe care să deseneze.

Descoperirea a fost făcută de cercetătorii din cadrul proiectului ERC LASTJOURNEY şi va fi subiectul unui episod TV difuzat de Channel 4, intitulat „Jungle Mystery: Lost Kingdoms of the Amazon”. Descoperirile în urma săpăturilor sunt publicate în revista Quaternary International

0
Tematic
Arheologii au făcut o descoperire biblică majoră
Unde este patria viticulturii și a vinificației: arheologii au un răspuns
Arheologii au anunțat că mormântul lui Hristos s-a păstrat nedeteriorat
(VIDEO) Arheologii au deschis mormântul lui Iisus Hristos
Descoperire arheologică: urme ale femeilor din Dacia, într-un sat din Bavaria?
Descoperit în Rusia: Un sit arheologic cu 1000 de ani mai vechi decât piramidele egiptene
Arheologii sunt șocați: Misterul galeriilor descoperite în Chișinău
Sit arheologic, descoperit pe traseul gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău

Загрузка...