Armele rusești capabile distrugă Statele Unite

674
Dacă Statele Unite vor impune o cursă nucleară asupra Moscovei, Rusia poate demonstra teste de arme capabile să le distrugă.

BUCUREȘTI, 09 nov - Sputnik. Dacă Washingtonul impune o cursă nucleară asupra Moscovei, Rusia poate demonstra teste de arme capabile să distrugă Statele Unite, scrie în „Curierul militar-industrial” vicepreședintele Academiei Ruse de Științe a Rachetelor și Artileriei (RARAN) pentru politica informațională, doctorul în științe militare Konstantin Sivkov.

Argumentând despre probabilitatea unei curse nucleare după retragerea SUA din START-3, expertul a spus că eliminarea acordului ar distruge complet sistemul internațional de limitare a forțelor nucleare strategice. Țările care dețin arme atomice vor începe inevitabil să-și construiască arsenalele, așa că Rusia va trebui să intre în cursă. Sivkov este convins că nu este necesar să se dea un răspuns simetric pentru a preveni avantajul Washingtonului. Potrivit lui, poate juca pe calitate, nu pe cantitate. Expertul a numit modalități de îndeplinire a acestei sarcini.

„Aceasta ar putea fi crearea unui grup de forțe capabile să distrugă Statele Unite prin inițierea unor procese geofizice distructive pe teritoriul său prin livrarea de muniție cu un calibru de câteva zeci de megatoni de TNT echivalent cu zonele critice de pe continentul american”, a explicat el.

Sivkov a adăugat că o torpilă cu o centrală nucleară Poseidon și o rachetă balistică intercontinentală grea Sarmat ar putea fi purtători ai unei astfel de muniții .

"Nu va fi nevoie de o mulțime de astfel de muniții super-puternice, sunt necesare câteva zeci", a spus el.

El a subliniat că va fi posibil să îi aducă pe americani la masa negocierilor cu privire la un nou tratat START și să oprească cursa înarmărilor doar testând aceste rachete.

674
Tagurile:
Rusia, Arme, SUA
Tematic
“Sarmat” este gata de zbor: de ce are nevoie Rusia de un nou „Satana”
De temut: Caracteristicile rachetelor ruseşti Sarmat ICBM dezvăluite pentru prima dată
“Sarmat” va intra în dotarea armatei ruse în 2021

„Plânsul” naturii? Un ozor neobișnuit a apărut pe un rezervor din Nijni Novgorod

42
Un mic lac se află sub telefericul care leagă Nijni Novgorod de orașul-satelit Bor, pe malul opus al Volgăi.

Recent, acest bazin a atras atenția cetățenilor - apa din lac a înghețat, iar pe gheață s-a format o imagine asemănătoare cu un chip care țipă: puteți vedea contururile capului, ochilor și gurii deschise. Figura de gheață le-a amintit unor localnici de tabloul „Țipătul” al artistului expresionist norvegian Edvard Munch, în timp ce alții au găsit că contururile aminteau mai degrabă un cap de extraterestru

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

42

Загрузка...
Vaccin

Rusia livrează vaccinul Sputnik V țărilor africane

289
Rusia a demarat livrările vaccinului rus împotriva coronavirsului Sputnik V în unele țări din Africa.

Вакцина против новой коронавирусной инфекции впервые в мире зарегистрирована в России 11 августа
РФПИ и Центр имени Гамалеи
BUCUREȘTI, 27 nov – Sputnik. Rusia a demarat livrările vaccinului împotriva coronavirusului Sputnik V pe continentul african, a declarat agenției RIA Novosti, viceministrul rus de Externe, Mihail Bogdanov.

“Au început livrările, acum avem deja niște exemple concrete”, a spus el, fără a specifica despre ce țări este vorba.

“Interesul este foarte mari, sunt foarte multe solicitări, însă nu am vrea să supărăm pe cineva. Ne-am dori ca toate adresările, pe care le-am primit din partea prietenilor noștri africani să fie satisfăcute”, a menționat viceministrul rus.

289
Tagurile:
Africa, Rusia, vaccin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Vaccinul AstraZeneca - erori în timpul studiilor preliminare
Acuzația zilei: ”Se vinde iluzia unui vaccin care NU EXISTĂ!”
Efectele secundare ale vaccinurilor de la Moderna și Pfizer

Загрузка...