Un médecin prépare une seringue avec un vaccin (archive photo)

Rusia testează vaccinul mixt împotriva Covid-19 și a gripei

152
(reînnoit 18:54 03.11.2020)
Rusia dezvoltă un vaccin mixt împotriva gripei sezoniere și a Covid-19, a anunţat Serviciul Federal Rus pentru Protecția Drepturilor Consumatorului, Serviciul Rospotrebnadzor.

BUCUREŞTI, 3 nov – Sputnik, Doina Crainic. Centrul de ştiinţă Vector a început testarea unui nou vaccin polivalent împotriva gripei sezoniere și a Covid-19, a declarat marți (3 noiembrie) Serviciul Federal pentru Protecția Drepturilor Consumatorilor și a Bunăstării Umane (Rospotrebnadzor), citat de Sputnik France

Întâlnire dintre Vladimir Putin și Victor Orban
© Sputnik / Виталий Белоусов

„Vaccinul candidat este deja testat pe animalele de laborator”, a anunţat serviciul.

Anterior, directorul centrului, Rinat Maksiutov, a declarat că se lucrează la dezvoltarea unui astfel de vaccin.

Centrul Vector a dezvoltat cel de-al doilea vaccin anti-Covid licențiat în Rusia, EpiVacCorona. Testarea după aprobare a EpiVacCorona va continua cu participarea a 40.000 de voluntari, inclusiv persoane cu vârsta de peste 60 de ani și persoane care suferă de boli cronice. Se recomandă administrarea EpiVacCorona în două etape, intramuscular, cu un interval de cel puțin 14 până la 21 de zile, în doză de 0,5 mililitri.

Primul vaccin rusesc dezvoltat împotriva Covid-19 este Sputnik V, dezvoltat de Centrul de Microbiologie și Epidemiologie Gamaleïa și aprobat în august.

Riscul de deces crește dacă aveți gripă și Covid-19 în același timp

Oamenii de știință de la Universitatea din Liverpool au anunțat recent că au descoperit că riscul de deces din cauza Covid-19 este de câteva ori mai mare la persoanele care au contractat și gripa.

Autorii studiului au ajuns la această concluzie după ce au infectat un grup de șoareci de laborator numai cu SARS-CoV-2, iar celălalt cu virusul gripal A și cu coronavirus la distanţă de câteva zile unul de celălalt. S-a dovedit că rozătoarele din cel de-al doilea grup au manifestat simptome mai severe ale Covid-19, iar riscul lor de deces a crescut de șase ori.

152
Tagurile:
gripă, vaccin, Rusia
Tematic
Ungaria negociază cu Rusia și China pentru vaccin
Meciul amical Moldova - Rusia: Lotul echipei, anunțat de Engin Firat
Se schimbă tactica de luptă: Rusia are noi arme de asalt
Встреча президента РФ Владимира Путина и президента США Дональда Трампа в Хельсинки

Rusia o lecție de seriozitate Europei (și) în cazul Trump

340
(reînnoit 19:05 24.11.2020)
Kremlinul oferă un model de atitudine serioasă în cazul alegerilor din SUA – pe care le tratează la nivelul corespunzător importanței lor și a marii puteri mondiale.

BUCUREȘTI, 24 nov – Sputnik. Alegerile din SUA au lăsat un gust amar lumii prin ceea ce s-a întâmplat în campanie, dar și prin urmările imediate. Inițial impresia proastă au făcut-o acuzațiile și insultele pe care și le-au adus cei doi candidați, apoi încăierările – uneori sângeroase – de pe străzi.

Putin a explicat de ce nu l-a felicitat pe Biden
© Video : Ruptly / "Москва. Кремль. Путин", Россия-1

Dar, imediat după alegeri, statele UE și NATO au dat un exemplu de neseriozitate, neașteptând rezultatul OFICIAL al alegerilor – și s-au repezit să-l felicite, tot oficial, pe Joe Biden! În baza unor informații date de presă!

Asta în condițiile în care, de la înaltul nivel al președintelui SUA în exercițiu, alegerile sunt contestate – inclusiv în instanță!

Rusia a făcut și aici diferența: președintele Vladimir Putin îl va felicita pe președintele ales numai după ce rezultatele alegerilor vor fi anunțate oficial, a răspuns Moscova.

Faptul că, printr-un tweet, Trump a recomandat agenției care se ocupă de tranziția de putere să înceapă unele demersuri ”nu este suficient”, a explicat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

”Știți că numărarea voturilor din unele state continuă, iar fără acestea rezultatele alegerilor nu pot fi anunțate oficial”, a spus Peskov, citat de mass media rusă.

În acest sens, purtătorul de cuvânt al președintelui Putin a subliniat ferm că felicitările Rusiei vor fi transmise numai după încheierea tuturor procedurilor.

Așa cum titram, este o lecție de seriozitate dar și de respect față de instituțiile SUA, o lecție pe care Rusia o dă statelor UE, dominate de diverse combinații personale și de atitudini nefirești pentru un nivel atât de înalt!

Nu este vorba de preferința pentru unul sau altul dintre candidați – ci de responsabilitatea pe care o ai atunci când reprezinți un stat, dar și de respectul pe care îl arăți altui stat, dincolo de diverse comentarii din presă.

Asta demonstrează Rusia în aceste zile – ca și în toți anii de când este condusă de Vladimir Putin.

Această probă de comportament înseamnă civilizație – nu titulaturile arogante de tip ”lumea civilizată” sau ”lumea liberă” – când, de fapt, vede întreaga lume ce se petrece în realitate – inclusiv în cazul alegerilor din SUA.
340
Tagurile:
Trump, Europa, Rusia
Tematic
Tucker Carlson: alegerile în SUA, fraudate cu ajutorul Big Tech
Declarație bombă a unui general SUA – probleme la orizont!
Tranziția prezidențială din SUA: cum funcționează

Загрузка...
Vladimir Putin

Putin a discutat cu Pașinean și Aliev despre situația din Karabah

120
Vladimir Putin a discutat telefonic cu premierul armean, Nikola Pașinean, și președintele azeri, Ilham Aliev, despre situația din Nagorno-Karabah.

BUCUREȘTI, 24 nov – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat cu liderii Armeniei și Azerbaidjanului despre rezultatele deplasării delegației ruse în Erevan și Baku, precum și mersul realizării declarației cu privire la situația din Nagorno-Karabah, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

“Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a purtat discuții telefonice cu premierul Republicii Armenia, Nikola Pașinean, și președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliev. S-a discutat amănunțit despre rezultatele deplasării pe 21 noiembrie în Erevan și Baku a delegației rusești interinstituționale, precum și despre mersul implementării Declarației celor trei lideri ai statelor din 9 noiembrie”, se menționează în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

Discuțiile au avut loc pe 23 și 24 noiembrie.

120
Tagurile:
Ilham Aliev, Armenia, Azerbaidjan, Vladimir Putin, Rusia
Тема:
Conflictul azero-armean în Karabah
Tematic
Turcia trimite militari în Azerbaidjan
Aliev speră la o înbunătățire a relațiilor cu Armenia
Ratingul operațiunii de pace din Karabah
Pacificator rus, rănit în Karabah în urma explozii
De ce Turcia își introduce trupele în Azerbaidjan
De ce Occidentul este nemulțumit de reglementarea din Nagorno-Karabah

Загрузка...

VIDEO - Muncă de durată: Geniștii ruși în Nagorno-Karabah

0
Inginerii militari ruși și geniștii au plecat în Nagorno-Karabah pentru a se alătura trupelor de menținere a păcii din regiune și pentru a ajuta localnicii să revină la o viață normală.

În republica nerecunoscută Nagorno-Karabah au fost expediați ingineri militari și geniști militari. Specialiștii din Rusia vor examina terenul pentru a identifica dispozitive explozibile în zonele unde au avut loc acțiuni militare și se vor ocupa de așa-numita deminare umanitară, care se efectuează la solicitarea administrației republicii Nagorno-Karabah. Adică, geniștii vor interveni inclusiv pe terenurile private.

De ce Occidentul este nemulțumit de reglementarea din Nagorno-Karabah>>>

Potrivit inginerilor militari, deminarea primară poate dura câteva luni, însă pentru a curăța în totalitate regiunea de mine și bombe nedetonate vir fi necesari câțiva ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Karabah
Тема:
Conflictul azero-armean în Karabah

Загрузка...