Serghei Narîșkin

Șeful SVR: Ce informații culege spionajul rusesc

407
(reînnoit 17:54 03.11.2020)
Directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei, a explicat ce tip de informații culege spionajul rusesc.

BUCUREȘTI, 3 nov – Sputnik. Statul pune în fața serviciului sarcina de a obține informații de o importanță critică, până ca aceasta să apară pe un suport, a declarat directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Narîșkin, într-un interviu oferit pentru RIA Novosti, șefului AIP Rossiya Segodnya, Dmitri Kiseliov.

“Conducerea statului este interesată să obțină informații care nu a ajuns pe hârtie sau dispozitive electronice, ci se află în intenții, în minte. O astfel de informație trebuie să obțină și să ofere conducerii țării serviciul de spionaj”, a declarat el, fiind întrebat dacă un astfel de serviciu va deveni mai puțin solicitat în contextul unui volum mare de date care pot fi găsite în surse deschise.

Șeful SVR a subliniat că ocupația de ofițer de informații, precum ș profesia de jurnalist, nu vor dispărea în următoarele decenii.

407
Tagurile:
SVR, Serghei Narîșkin
Tematic
“Aici mor oameni”. Cine îi așteaptă pe pacificatorii ruși în Karabah
Alegeri prezidențiale în Moldova: Ce surprize pregătesc SUA
Șeful SVR: De ce străinii colaborează cu spionajul rusesc
Laptop

Toate gadgeturile vândute în Rusia vor avea instalate softuri rusești

103
(reînnoit 17:52 23.11.2020)
În Rusia toate gadgeturile din vânzare vor avea preinstalate în mod obligatoriu softuri de producție rusească, potrivit unei hotărâri a guvernului rus.

BUCUREȘTI, 23 nov – Sputnik. Toate smartphone-urile, tabletele, laptopurile și computerele staționare, aflate în vânzare pe teritoriul Rusiei vor avea preinstalate în mod obligatoriu softurile rusești. Măsura vizează și televizoarele smart care vor fi produse după 1 ianuarie 2021.

© Sputnik / Максим Туманов

Hotărârea guvernului, care prevede această măsură, a fost publicată pe portalul oficial al actelor juridice.

În lista softurilor care urmează să fie preinstalate au fost incluse motoarele de căutare, browserele, rețelele de socializare, aplicații de mesagerie, agregatoare de știri, navigatoare, softuri de stocare cloud.

Totodată, în listă au fost incluse și serviciile de e-mail, asistenți vocali, softuri pentru livestreaming, servicii audio și video, softurile pentru utilizarea sistemului de plată “Mir”, serviciile de stat, programe antivirus.

Totodată, documentul specifică că dreptul la preinstalarea unor softuri îl are exclusive statul rus, un subiect federal, o persoana juridică rusească sau un cetățean rus.

103
Tagurile:
Smartphone
Tematic
Rusia: compania MTS a devenit primul operator rus cu licență 5G
În Rusia a apărut primul echipament rusesc pentru 5G

Загрузка...
Pacificatori ruși

Pacificator rus, rănit în Karabah în urma explozii

90
Un pacificator rus a fost rănit, iar un militar azer a decedat în urma exploziei unei mine în Karabahul de Munte.

BUCUREȘTI, 23 nov – Sputnik. Un militar rus din cadrul misiunii de menținere a păcii în Karabahul de Munte a fost rănit în urma exploziei unei mine, anunță Ministerul Apărării al Rusiei.

Pacificator rus în apropiere de mănăstirea Dadivank, Karabahul de Munte
© Sputnik / David Galstyan

În urma deflagrației a decedat un militar azer, alți patru colaboratori ai Ministerului Situații Excepționale a republicii Karabahul de Munte au suferit răni.

Ofițerul rus a fost transportat la un spital din Baku, viața acestuia se află în afara oricărui pericol.

Incidentul a avut loc în preajma satului Madaghiz, în timp ce un grup de pacificatori ruși, reprezentanți ai armatei Azerbaidjanului, Ministerului Situații Excepționale ale Karabahului, precum și a Comitetului Internațional al Crucii Roșii, se ocupau de căutarea cadavrelor soldaților căzuți în luptă.

90
Tagurile:
Rusia, Karabah
Тема:
Conflictul azero-armean în Karabah
Tematic
Putin cere acordul Legislativului pentru dislocarea trupelor în Karabah
Karabah: Trupele ruse de menținere a păcii au deminat coridorul Lachin
Pacificatori turci în Karabah: a fi sau a nu fi
Ratingul operațiunii de pace din Karabah

Загрузка...
Eugen Orlando Teodorovici

Teodorovici: ”Cîțu a ajuns etalon de BATJOCURĂ și SFIDARE!”

0
(reînnoit 07:05 24.11.2020)
Fostul ministru al Finanțelor îl desființează pe Florin Cîțu, după ce acesta s-a pus singur într-o situație penibilă participând la un fel de manifestare în fața sediului central al PSD

BUCUREȘTI, 24 nov – Sputnik. Între Eugen Orlando Teodorovici și Florin Cîțu există o rivalitate firească – însă prin care s-a văzut și un anume respect pe care cei doi finanțiști îl au unul față de celălalt, în ciuda vorbelor dure aruncate.

Ei bine, după ce Florin Cîțu și-a lăsat pentru câteva ore fotoliul celui mai important minister pentru a participa la un soi de manifestare în fața sediului PSD, Teodorovici îi transmite un mesaj de reproș.

”Decât să se vândă electoral în fața sediului PSD pentru câteva voturi, mai bine își punea biroul de ministru-sinistru AFARĂ, în fața ministerului sau a guvernului, să lucreze acolo, în frig, o zi întreagă‼️”, scrie Teodorovici.

De să facă asta Cîțu? ”Așa, într-un gest de SOLIDARITATE cu bieții oameni alungați din piețele acoperite și obligați să-și vândă produsele AFARĂ, în frig, pe caldarâm‼”, spune Teodorovici.

De aici și concluzia scurtului mesaj: ce așteptări mai pot avea românii, confruntați cu atâtea probleme, de la personaje atât de ridicole?

”Dacă pentru #WERNER, #LuCOVID și întregul guvern #PeNaL, modelul de "FANTASTIK" al lui Cîțu a ajuns etalon de BATJOCURĂ și SFIDARE publică, exemplu de MAIMUȚĂREALĂ și GROBIANISM într-un moment deloc relaxat și ușor pentru România și pentru Europa, nu știu ce așteptări mai pot avea cetățenii români, oamenii simpli, cu griji prea mari ca să-i mai poată urmări și pe SALTIMBANCII de la guvernare‼️”, a scris Eugen Teodorovici.
0
Tagurile:
Florin Cîţu, Eugen Teodorovici

Загрузка...