Illustration du coronavirus au forum russe Santé de la nation

Au fost numiți factorii care pot birui coronavirusul

280
(reînnoit 18:05 13.10.2020)
Președintele Academiei de Științe a Rusiei a numit factorii care pot opri pandemia infecției cu coronavirus.

BUCUREȘTI, 13 oct – Sputnik. Existența câtorva vaccinuri diferite împotriva virusului SARS-CoV-2, datorită cărora vor putea fi vaccinate cele mai diverse grupe de populație, în funcție de indicațiile medicale, va deveni acel factor în măsură să oprească răspândirea pandemiei infecției cu noul coronavirus, consideră președintele Academiei de Științe a Rusiei, Alexandr Sergheev, citat de RIA Novosti.

El a amintit că oamenii pot avea boli cronice sau predispoziție pentru anumite boli. În afară de aceasta, cei care se vaccinează au vârste diferite, de aceea este important să fie ales pentru fiecare dintre ei vaccinul potrivit.

”Și cu cât mai multe vaccinuri vor fi, cu atât mai bine vir pitea determina medicii care este necesar într-o situație sau alta, foloseasindu-l în mod concret”, a explicat șeful AȘ a Rusiei.

Ministerul rus al Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume pentru profilaxia COVID-19, dezvoltat de Centrul de Cercetări pentru Electrochimie ”Gamalei” în colaborare cu Fondul Rus de Investiții Directe. El a fost numit ”Sputnik V”. Vara, preparatul a trecut cu succes două etape de testare pe voluntari cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, care au format imunitate stabilă și anticorpi la SARS-CoV-2.

Șeful RDIF, Kiril Dmitriev, a comunicat anterior că Fondul a primit cereri pentru achiziționarea unui miliard de doze de vaccin, venite din peste 20 de țări ale lumii. El a menționat că Rusia a convenit în privința producerii vaccinului în cinci țări, capacitățile disponibile permit producerea a 500 de milioane de doze pe an.

Etapa testărilor clinice post-înregistrare a început în septembrie, la ea vor participa în total 40 de mii de persoane. Testări vor avea loc în Rusia și în Belarus. Voluntarii cărora le va fi administrat ”Sputnik V” se vor afla sub supravegherea medicilor 90 de zile.

Acum câteva săptămâni. Ministerul rus al Sănătății a început procedurile de înregistrare a unui alt vaccin rusesc – "ЭпиВакКороны". Procesul urmează să fie încheiat pe 15 octombrie.

280
Tagurile:
coronavirus
Танкер Генерал Ази Асланов.

Foto, Video: Petrolierul "General Azi Aslanov", după naufragiu

8
(reînnoit 06:58 26.10.2020)
Aceste imagini arată proporțiile catastrofei după explozia produsă pe un petrolier, care a avut loc sâmbătă, în Marea Azov.

CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Ministerul rus pentru Situații Excepționale a publicat un videoclip al petrolierului "General Azi Aslanov".

A fost deteriorată puntea navei. O parte din ea atârna peste bord.

Explozia s-a produs sâmbătă, pe petrolierul "General Azi Aslanov" din Marea Azov, la gura strâmtorii Kerci. Potrivit Rosmorreciflot, nava naviga fiind goală, fără petrol, spre Rostov-pe-Don. Motivul avariei a fost, conform versiunii preliminare, aburii emanați de produsele petroliere.

Trei membri ai echipajului au fost aruncați peste bord, ei sunt căutați, iar pe alții 10 i-a luat o altă navă care trecea prin apropiere.

În acest moment, scafandrierii examinează vasul.

"S-a stabilit că nu a existat nicio deteriorare a părții subacvatice a vasului, dar o parte din metal a fost transformată. O parte a placării laterale și a punții atârnă la opt metri sub chilă, așa că a trebuit să remorcăm acest vas cu mare dificultate. Această bucată va fi tăiată și va fi trasă în port ", a declarat serviciul de presă al Rosmorreciflot.

8
Tagurile:
naufragiu, petrolier

Загрузка...
Undated photo of gold ingots in the strongroom of the Swiss national bank in Bern. The Swiss government on Wednesday, April 12, 2000

Rusia deschide cea mai mare mină de aur din lume

329
(reînnoit 13:03 25.10.2020)
Cea mai mare companie minieră rusească, Polyus, a anunțat că lucrează pentru a-și securiza proprietatea de sută la sută a depozitului de aur Sukhoi Log din Siberia

BRUXELLES, 25 oct - Sputnik. Depozitul de aur Sukhoi Log din Siberia are rezerve estimate de 540 de milioane de tone de mineral aurifer, conținând 40 de milioane de uncii de aur, arată RT.

Potrivit companiei Polyus, depozitul siberian încă neexploatat este cel mai mare din lume.

“În 31 mai 2020, rezervele de minereu erau estimate la 540 de milioane de tone, cu un conținut de 2.3 grame de aur pe tonă. Aceasta este echivalentul a 40 de milioane de uncii”, a spus directorul executiv al Polyus, Pavel Grachev, care a adăugat că ”acest lucru confirmă statutul Sukhoi Log de cea mai mare nouă mină activă din lume”.

Grachev a explicat că noul depozit asigură poziția Polyus ca a doua companie de minerit aur din lume pe criteriul rezervelor atribuite. Luna trecută, Polyus a fost de acord să plătească 1,282 miliarde de dolari pentru a cumpăra ultimele 22 de procente ale depozitului gigantic de minereu de aur.

Polyus este cel mai mare producător de aur din Rusia, cu proprietăți în teritoriile Krasnoyarsk, Irkutsk și Magadan, precum și în Republica Sakha (Iakuția). În 2019, compania a produs 2,8 milioane de uncii de aur și plănuiește să producă aceeași cantitate și în 2020.

329
Tagurile:
mină, aur, Rusia

Загрузка...