Глава Чеченской Республики Рамзан Кадыров

Ramzan Kadîrov i-a adresat un mesaj lui Alexei Navalnîi - detalii

878
(reînnoit 20:27 02.10.2020)
Iată cum a reacționat liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, după ce Navalnîi l-a învinuit pe Putin de otrăvirea sa.

BUCUREȘTI, 2 oct - Sputnik. Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, l-a criticat pe blogger-ul Alexei Navalnîi, care l-a acuzat pe Vladimir Putin de „otrăvirea” sa.

În canalul său de Telegram, Kadîrov a menționat că declarația lui Navalnîi nu este întemeiată și a remarcat că, datorită lui Putin, în Rusia opoziția este tolerată.

”Există încă patrioți în Rusia, care vă văd fața voastră adevărată și planurile voastre ascunse care vizează distrugerea marelui stat, și care abia așteaptă ca să reacționeze la minciunile voastre”, a declarat liderul cecen.
Aleksei Navalnîi
© Sputnik / Михаил Воскресенский

El a adăugat că acest lucru nu s-a întâmplat încă, deoarece președintele îi oprește pe astfel de oameni.

Kadîrov l-a îndemnat pe președintele Fundației Anticorupție să nu-și facă PR și să nu urmărească scopuri egoiste.

„Aveți curajul să recunoașteți că, dacă ar dori să vă omoare în Rusia, niciun medic nu ar ridica un deget pentru a vă salva viața, iar consiliul german nu ar avea voie să aterizeze pe aeroportul din Omsk”, a scris el.

Kadîrov l-a numit pe Navalnîi o jucărie în mâinile celor care vor să distrugă Rusia.

"Există un singur sfârșit pentru astfel de gălăgioși - proprietarii decid să scape de ei", a avertizat el.

Liderul cecen a mai întrebat retoric de ce bloggerul a dat vina pe Putin pentru ceea ce s-a întâmplat, și nu pe Kadîrov  - „pentru o credibilitate mai mare”.

Fondatorul Fundației Anticorupție a fost internat pe 20 august la Omsk după ce s-a îmbolnăvit într-un avion aflat în drum spre Moscova. Medicii au diagnosticat o tulburare metabolică care a provocat o scădere accentuată a nivelului zahărului din sânge. Ce a cauzat-o nu este încă clar, dar nu s-au găsit otrăvuri în sângele și urina lui Navalnîi.

Mai târziu, Navalnîi a fost transportat în Germania, iar autoritățile de acolo au anunțat peste câteva zile că a fost otrăvit cu o substanță din grupul de substanțe militare ”Noviciok”. Moscova a trimis o cerere pentru a obține informații detaliate despre rezultatele analizelor de la laboratorul din Berlin, dar nu a urmat niciun răspuns.

Se știe însă că serviciul de informații german BND a avut acces la Noviciok în anii '90. În plus, a fost studiat de aproximativ 20 de țări occidentale, inclusiv Marea Britanie, SUA, Suedia, Republica Cehă. Rusia, în conformitate cu un decret prezidențial din 1992, a încetat să dezvolte arme chimice, iar în 2017 a distrus întregul stoc disponibil de astfel de substanțe, lucru confirmat de OIAC.

Fundația Anticorupție este inclusă în registrul ONG-urilor care îndeplinesc funcțiile de agent străin prin decizia Ministerului Justiției al Federației Ruse din data de 09.10.2019.

878
Tagurile:
Aleksei Navalnîi, Ramzan Kadârov
Президент РФ Владимир Путин

Putin: Medicii ruși au învățat lupte cu COVID-19

127
(reînnoit 18:36 21.10.2020)
Vladimir Putin a declarat că medicii ruși, în general, au învățat cum să facă față noi infecții cu coronavirus.

BUCUREȘTI, 21 oct -Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a declarat că medicii ruși, în general, au învățat cum să facă față COVID-19.

„În ciuda creșterii numărului celor care, din păcate, sunt bolnavi de această nouă infecție cu virus, la urma urmei, aveți dreptate, medicii noștri au învățat, în general, să lupte cu ea” , transmite RIA Novosti.

Putin a cerut, de asemenea, antreprenorilor să se implice mai activ în producerea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului pentru a furniza cantitatea necesară a acestui medicament.

În plus, Putin a spus că nu sunt careva planuri de a impune restricții dure în țară.

127
Tagurile:
COVID-19, Vladimir Putin
Tematic
SUA au reacționat oficial la oferta lui Putin de prelungire a New Start
Putin a purtat o discuție cu Macron despre terorism și Karabah
Putin a propus prelungirea cu un an a START-III fără anumite condiții

Загрузка...
Ministerul rus de Externe

MAE rus, despre intenția Armeniei și Azerbaidjanului de a se întâlni la Moscova

86
Anterior, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov a declarat că Moscova continuă să lucreze la nivel diplomatic cu Baku și Erevan pentru soluționarea situației de conflict din zona Nagorno-Karabah.

CHIȘINĂU, 21 окт - Sputnik. Moscova a salutat intenția autorităților din Armenia și Azerbaidjan de a găsi o soluție pașnică a conflictului. Acest lucru a fost anunțat de ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Andrei Rudenko, relatează RIA Novosti.

Miercuri, miniștrii de Externe ai Armeniei și Azerbaidjanului au ajuns la Moscova în contextul unei vizite de lucru.

"Am auzit aceste interviuri (despre disponibilitatea primu-ministrului armean și a președintelui azer de a veni în Rusia). Salutăm dorința lor de a căuta pacea",le-a declarat Rudenko reporterilor.

Potrivit lui Rudenko, este necesară încetarea focului și să se pună capăt suferințelor populației civile.

Anterior, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov a declarat că Moscova continuă să lucreze la nivel diplomatic cu Baku și Erevan pentru soluționarea situației de conflict din zona Nagorno-Karabah.

Luptele de pe linia de contact din Nagorno-Karabah au început pe 27 septembrie. Armenia și Azerbaidjanul se acuză reciproc de declanșarea ostilităților în Karabah, raportând bombardarea așezărilor pașnice ale republicii nerecunoscute, inclusiv a capitalei acesteia, Stepanakert.

Armenia a instituit legea marțială și - pentru prima dată - mobilizarea generală, susținând că Ankara sprijină activ Baku. Mobilizarea parțială și legea marțială au fost introduse și în Azerbaidjan.

86
Tagurile:
Azerbaidjan, Armenia
Tematic
Armenia și Azerbaidjan, acord de încetare a focului în Karabah
Vor putea oare Azerbaidjanul și Armenia să înceteze focul și să se înțeleagă
Armenia, gata de reluarea procesului de pace în Karabah - detalii

Загрузка...
La spital

Medic: de ce mor așa mulți români de COVID-19

0
(reînnoit 16:48 22.10.2020)
Șeful Secției de Medicină Internă Spitalul Colentina spune că una din explicații poate fi aceea că pacienții ajung târziu la spital. Există, însă, și poasibilitatea ca bolnavii să ia infecţii nosocomiale din spital.

BUCUREȘTI, 22 oct – Sputnik. Situație îngrijorătoare în spitalele din România, acolo unde 1356 de pacienți s-au infectat cu infecții asociate actului medical în ultimele 7 luni.

Informația apare într-o notă a Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate privind infecțiile raportate oficial de spitale.

Dintre pacienții afectați, 274 erau internați în spitale COVID, 557 în spitale de suport COVID, iar 525 în spitale non-COVID. Nu se precizează în ce fel au afectat infecțiile nosocomiale starea acestor pacienți și nici despre ce spitale este vorba, informează antena3.ro.

Îngrijorător este că și SARS-CoV-2 s-a transformat, în unele situații, în infecție nosocomială, luată din spital. Vorbim, în total, de 211 cazuri, dintre care 110 raportate în spitale non-COVID, 39 în spitale COVID și 62 în spitale de suport COVID - în spitalele COVID și de suport. Există posibilitatea ca persoanele infectate în spital să fi fost cadre medicale.

Luna trecută – septembrie – un număr de 86 de spitale au raportat 522 de cazuri de infecții asociate actului medical. Dintre acestea, 116 au fost clasificate ca infecții asociate actului medical din spitalul raportor, 3 ca infecții din alt spital și una ca infecție asociată actului medical nedeterminată.

Medicul Băicu, șeful Secției de Medicină Internă de la Spitalul Colentina, spital suport COVID, este de părere că pacienții care ajung să fie intubați într-o unitate spitalicească din România mor și din pricina infecțiilor nozocomiale.

“Explicaţia poate fi că pacienţii ajung mai târziu la spital. Poate că nu sunt la fel de bine îngrijiţi, poate iau infecţii nosocomiale din spital. Cred că acestea sunt explicaţiile posibile pentru rata mai mare a mortalităţii în România”, spune medicul.
0
Tagurile:
COVID-19, Morți, Români
Tematic
Renate Weber face praf autoritățile Covid, acuzație extremă!
RO ALERT, folosit pentru anunțuri privind Covid 19
Putin: Medicii ruși au învățat să lupte cu COVID-19

Загрузка...