Vladimir Putin

Putin va pleca la Seul după ce se va vaccina împotriva COVID-19

239
(reînnoit 17:16 28.09.2020)
Vladimir Putin va efectua o vizită în Coreea de Sud după ce se va vaccina împotriva COVID-19, anunță administrația prezidențială sud-coreeană.

BUCUREȘTI, 28 sep – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că va efectua o vizită în Coreea de Sud după ce își va administra vaccinul împotriva COVID-19, a anunțat administrația președintelui sud-coreean.

Potrivit administrației prezidențiale sud-coreene, cu ocazia aniversării a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două state, a avut loc o conversație telefonică între Putin și omologul său sud-coreean, Moon Jae-in.

“Voi sosi în Coreea de Sud... Îmi voi administra personal vaccinul rusesc și voi veni”, citează serviciul de presă al liderul rus, în replica la invitația lui Moon Jae-in de a efectua o vizită în Seul, pe măsură ce se va stabiliza situația cu COVID-19, pentru a discuta substanțial despre relațiile bilaterale.

Potrivit administrației, președintele sud-coreean a apreciat înalt cooperarea activă dintre cele două state în construcția de nave și alte sfere, propuse anterior în cadrul concepției “9 poduri”, care continuă, în pofida complicațiior provocate de pandemie.

239
Tagurile:
vaccin, COVID-19, Vladimir Putin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1306)
Tematic
Kadîrov se va vaccina împotriva COVID-19
Vaccinul Sputnik V a ajuns în toate regiunile Rusiei
Putin: Rusia va oferi vaccinul Sputnik V angajaților ONU
Sindicatele cer vaccinarea profesorilor
Vaccinarea antigripală: când spun medicii că e bine să o facem
Vaccinul rusesc împotriva COVID 19 ar putea ajunge în CSI
Vladimir Putin

Putin: Economia Moldovei nu poate exista fără piața rusească

149
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că economia Moldova este dependentă de piața rusească.

BUCUREȘTI, 22 oct – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Rusia este la curent cu ceea ce se întâmplă în Republica Moldova, însă sectoarele ei economice sunt dependente de Rusia și nu pot exista fără ea.

Aleksei Navalnîi
© Sputnik / Михаил Воскресенский

“Observăm ce se întâmplă în Moldova și cunoaștem necesitățile poporului moldovenesc în dezvoltarea democrației, și în dezvoltarea economiei, pe de altă parte. Însă vinul moldovenesc unde este cumpărat? În Franța vor cumpăra vinul moldovenesc?... Problema nu este doar în vin, dar și în alte ramuri ale economiei sunt atât de legate de Rusia, însă nu pot exista normal, deocamdată. Nicăieri, în afară de piața rusească, aceste produse nu sunt solicitate”, a declarat liderul rus în cadrul platformei de dezbateri a clubului Valdai.

Putin și-a exprimat speranța că alegătorii din Moldova vor aprecia eforturile actuale ale președintele țării lor, Igor Dodon, în dezvoltarea relațiilor cu Rusia.

149
Tagurile:
Rusia, Moldova, Vladimir Putin
Tematic
Putin: Medicii ruși au învățat să lupte cu COVID-19
Putin: Să învățăm să păstrăm solul, apa și aerul
Putin, despre “imixtiunea Rusiei” în alegerile din SUA
Putin: Am cerut ca Navlanîi să fie lăsat să plece

Загрузка...
Aleksei Navalnîi

Putin: Am cerut ca Navlanîi fie lăsat plece

148
(reînnoit 20:21 22.10.2020)
Vladimir Putin a comentat cazul bloggerului rus Navalnîi, recunoscând că a solicitat procurorilor să-i permite acestuia să plece în Germania.

BUCUREȘTI, 22 oct – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că a solicitat Procuraturii Generală să permită lui Aleksei Navalnîi să părăsească Rusia, în pofida restricțiilor de călătorie impuse acestuia.

Vladimir Putin
© Sputnik / Михаил Климентьев

„După ce soția acestui cetățean s-a adresat mie, imediat am dat indicații procuraturii să verifice posibilitatea plecării acestuia peste hotare la tratament. Luând în considerație că putea să nu-i permită ieșirea din țară, pentru că îi erau restricționată circulația, în legătură cu investigațiile judiciare și un dosar penal”, a spus Putin.

„Imediat am solicitat Procurorului General să-i permită s-o facă. A și plecat”, a adăugat el.

148
Tagurile:
Aleksei Navalnîi
Tematic
Cazul Navalnîi: Miniștrii de Externe ai UE au aprobat sancțiunile antirusești
Aurescu, călcat în picioare de români pentru cazul Navalnîi!
Scandalul Olimpiade – Navalnîi: SUA și UK salvează tot ce le e mai drag

Загрузка...
Șantier de construcție a blocurilor locative

Credit Prima Casă: cetățenii nu mai au cu ce plăti ratele

0
(reînnoit 11:00 23.10.2020)
Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM – FNGCIMM – spune că 47.212 împrumutați au cerut amânarea plății ratelor pentru creditele Prima Casă.

BUCUREȘTI, 23 oct – Sputnik. Românii cer amânări la plata ratelor pentru Prima Casă. Până acum au fost acordate mai mult de 300.000 de credite Prima Casă.

Rata de defaușt este de 0.19%, potrivit lui Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM – FNGCIMM.

Acesta spune că, în ultimii zece ani, trei din patru credite acordate de băncile din România au fost credite Prima Casă.

”La ora actuală, 47.212 titulari de credit dintre cei peste 300.000 de finanţaţi prin acest program au solicitat amânare la plata ratelor”, declară Dumitru Nancu, director general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM - FNGCIMM.

Acesta a subliniat că instituția pe care o conduce a acordat până acum garanţii de 28 de miliarde de lei în contul creditelor acordate de băncile comerciale la circa 41 de miliarde de lei finanţarea totală a instituţiilor de credite.

În ceea ce privește IMM-urile care au solicitat amânarea ratelor sunt în număr de 136.

Conform informaţiilor furnizate de Asociaţia Română a Băncilor -ARB, totalul românilor care au cerut aplicarea moratoriului, amânarea de la plata ratelor, a fost de 301.000, notează economica.net.

Sursa citată precizează că solicitarea de amânare sau de suspendare la plata ratelor pentru peste 47.000 de români devine de neglijat. Aceasta cu atât mai mult cu cât creditele Prima Casă reprezintă circa o treime din total credite ipotecare acordate în ultimii 10 ani.

0
Tagurile:
prima casă
Tematic
Prima Casă 2020: ce li se pregătește cetățenilor
Parlamentul a votat: Au fost simplificate condițiile programului ”Prima casă”
Programul ’’Prima Casă’’, mai accesibil - vezi ce modificări s-au avizat la lege

Загрузка...