Aleksei Navalnîi

Kremlinul a comentat intenția lui Navalnîi de a reveni în Rusia

519
Kremlinul a comentat intenția bloggerului și activistului rus Aleksei Navalnîi de a reveni în Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 15 sep – Sputnik. Dacă starea sănătății lui Navalnîi se va îmbunătăți, toți vor fi fericiți, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Dacă cetățeanul Federației Ruse își va reveni, starea lui de sănătate se va îmbunătăți, desigur, toți vor fi bucuroși. E vorba de viața unui om, care a fost salvată de medicii din Omsk. Dacă anumite consecințe negative vor fi înlăturate, din punct de vedere al sănătății, de către medicii din Berlin, toți vor fi bucuroși, a declarat Peskov jurnaliștilor.

Totodată, comentând intenția lui Navalnîi de a reveni în Rusia, purtătorul de cuvânt a Kremlinului a menționat că orice cetățean rus este liber să revină în patrie.

“Ca orice cetățean al Federației Ruse, acesta are libertatea de a pleca sau reveni în Rusia”, a spus Peskov.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

519
Tagurile:
Rusia, Kremlin, Aleksei Navalnîi
Tematic
Moscova a răspuns la declarația Berlinului în cazul lui Navalnîi
Merkel a explicat când UE va avea o reacție comună la cazul lui Navalnîi
Peskov a răspuns la apelurile ca Rusia să investigheze cazul Navalnîi
Vladimir Putin

Premierul Armeniei l-a sunat pe Putin

267
(reînnoit 18:10 27.09.2020)
Prim-ministrul Armeniei l-a contactat telefonic pe Vladimir Putin pentru a discuta despre situația creată în zona Karabahului de Munte.

BUCUREȘTI, 27 sep – Sputnik. Prim-ministrul Armeniei, Nikol Pașinean, l-a contactat telefonic pe președintele Rusiei, Vladimir Putin. Cei doi oficiali au discutat despre agravarea situației din zona conflictului Karabahului de Munte, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

„La inițiativa părții armene, a avut loc o discuție telefonică între președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și prim-ministrul Republicii Armenia, Nikol Pașinean. A fost abordat subiectul tensionării situației în zona conflictului Karabahului de Munte”, se spune în comunicat.

Putin și-a exprimat o îngrijorare față de reluarea confruntărilor militare de proporții în Karabahul de Munte.

Ambele părți au subliniat importanța depunerii tuturor eforturilor pentru a nu admite escaladarea situației în Karabah, iar cel mai important lucru este încetarea acțiunilor militare.

267
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Agravarea relațiilor azero-armene: Atac asupra punctului fortificat armean - Video
Armenia declară stare de război și mobilizare generală
Turcia sprijină Azerbaidjanul în conflictul din Karabah
Militarii azeri au preluat controlul asupra 6 localități din Karabah
Video: Armenia arată cum a distrus tancurile Azerbaidjanului

Загрузка...
Portretul bloggerului rus Aleksei Navalnîi, în preajma clinicii Charite din Berlin

Expert: Cazul lui Navalnîi face de rușine “Noviciok”

252
Lipsa unor cazuri letale după așa-numita otrăvire cu o subtanță neurotoxică Noviciok “compromite armele chimice rusești”.

BUCUREȘTI, 26 sep – Sputnik. Lipsa unor cazuri de deces în pretinsa otrăvire a lui Serghei și Iulia Skripal, precum și Aleksei Navalnîi cu substanța neurotoxică din grupul Noviciok, compromite armele chimice rusești, a declarat într-un interviu agenției RIA Novosti, unul din participanții la dezvoltarea substanței, Leonid Rink.

“Adică, în acest caz (cazul lui Navalnîi, n.r.), precum și în cazul celor doi Skripal, s-a făcut de rușine sistemul nostru. Există o denumire, dar nu există niciun efect”, a spus Rink.

“Să citească despre acțiunea VX-ului lor (substanță militară neurotoxică fosfororganică americană n.r.). Cât timp poți rămâne în viață cu el? Nu prea mult. Cel mult cinci minute de la atingere. De ce nu sunt respectate produsele noastre în același fel? Trec trei zile, două săptămâni, toți sunt vii și nevătămați, aleargă?”, a spus Rink.

În acest fel el a comentat situația în care după pretinsa otrăvire cu substanțe militare neurotoxice, unele persoane în loc să moară, își reveneau peste un timp, fără niciun fel de urmări asupra organismului

Grupul Noviciok a devenit cunoscut în toată lumea în anul 2018 după incidentul cu fostul ofițer al GRU, Serghei Skripal și fiica acestuia, Iulia. Potrivit afirmațiilor autorităților britanice, aceștia au fost otrăviți cu subtanța neurotoxică A-234, elaborată în cadrul unui proiect sovietic “Noviciok”. Londra consideră că în spatele otrăvirii lui Skripal se află statul rus, însă Moscova respinge aceste acuzații.

252
Tagurile:
cazul lui Skripal, cazul Serghei Skripal, noviciok, Aleksei Navalnîi
Тема:
Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal
Tematic
Kremlinul a comentat situația probelor în cazul lui Navalnîi
Navalnîi a fost externat - e perfect sănătos
Moscova: Berlinul a refuzat să organizeze discuția lui Navalnîi cu anchetatorii
Expert: Trump nu vrea să se amestece în cazul lui Navalnîi
Moscova acuză Vestul de o campanie de dezinformare în cazul lui Navalnîi

Загрузка...
Soós Zoltán

Victorie pentru UDMR: a câștigat Primăria Târgu Mureș

0
UDMR și-a adjudecat Primăria Târgu Mureș prin Soos Zoltan, care inițial voia să candideze independen

BUCUREȘTI, 27 sept - Sputnik. UDMR a făcut mișcarea câștigătoare aducându-l pe Soos Zoltan în UDMR, acesta dorind inițial să candideze ca independent.  Acum, Soos Zoltan a câștigat primăria Târgu-Mureş, un oraș pentru care UDMR se luptă de mult să îl câștige în alegeri.

Inițial, Soos Zoltan avea 13.000 de voturi, faţă de 4.600 Claudiu Maior (Pro România) şi 3.500 Theodora Benedek (PNL), contracandidaţii săi. Apoi, Soos Zoltan a ajuns la 25.000 de voturi din 57.417, în condițiile în care prezenţa la vot a fost de 49%.

"Astăzi a învins Târgu Mureşul! Am învins împreună, mulţumim Târgu Mureş! Am promis că voi fi primarul tuturor târgumureşenilor, vă mulţumesc tuturor că m-aţi susţinut. Voi greşi şi eu, dar pot să spun cu siguranţă că voi reprezenta în mod egal interesele fiecărui cetăţean indiferent de etnie. Ne-am recuperat oraşul, nu noi, maghiarii, ci noi, toţi târgumureşenii, în lupta împotriva corupţiei şi a clanurilor”, a declarat Soos Zoltan după ce a afalt că a învins.

 El spune că prin acest vot s-a depășit paradigma votului etnic și că prin acest vot se închide un capitol de 20 de ani din viaţa oraşului.

”Această perioadă a lăsat răni adânci, dar am văzut că organele vitale nu au fost afectate. Târgumureşenii au votat cu inima şi capul, schimbarea este vitală pentru oraşul nostru. Am câştigat! Târgu Mureş, ai auzit? A câştigat schimbarea!", a mai declarat Soos Zoltan.

Noul primar al municipiului Târgu Mureş a arătat că alegătorii au lăsat în urmă frica şi au dovedit că nu se mai tem de instigare şi de dezbinare şi că speră că partidele politice vor înţelege mesajul transmis de alegători, subliniind că acest vot arată că s-au depăşit prejudecăţile istorice şi au fost vindecate rănile trecutului.

”Astăzi Târgu Mureş a lăsat în urmă frica şi a dovedit că nu se mai teme de instigare şi de dezbinare. Astăzi aţi votat pentru schimbare. Votul de astăzi mă obligă şi pe mine, dar şi pe actorii politici”, a arătat noul primar ales.

Potrivit numărătorii paralele, al doilea clasat a fost Claudiu Maior, candidatul Pro România, cu peste 7.780 de voturi, iar pe locul al treilea se află Theodora Benedek, candidatul PNL, cu peste 6.000 de voturi. Pentru Primăria Târgu Mureş au candidat la acest scrutin 13 persoane.

0
Tagurile:
Târgu-Mureș, UDMR
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...