Imagine simbol

Prima dronă rusească de dimensiuni mari care va ajuta victimele incendiilor forestiere

191
(reînnoit 18:39 10.09.2020)
Concepută inițial pentru logistică și livrare poștală în zone îndepărtate, prima dronă rusească BRAERON de dimensiuni mari ar putea fi utilizată pentru salvarea persoanelor aflate în zone de incendiu forestier, a dezvăluit inventatorul ei pentru Sputnik.

BUCUREŞTI, 10 sept – Sputnik. Prima dronă rusească BRAERON de dimensiuni mari, concepută inițial pentru livrarea de sarcini utile, ar putea fi folosită pentru salvarea de vieţi umane în zonele de incendiu forestier, a declarat pentru Sputnik Dmitri Arsentiev, proiectantul dronei.

„Invenţia noastră a demonstrat recent că a reușit să coboare la înălțimea copacilor, să planeze și să mențină o sarcină utilă stabilă de până la 200 de kilograme. De fapt, într-un viitor nu atât de îndepărtat, aceasta va putea salva o persoană dintr-o pădure în condiții de incendiu sau dacă este vorba de o persoană pierdută”, a explicat designerul.

Potrivit acestuia, deocamdată este prima dronă rusească capabilă să efectueze astfel de operațiuni.

„Am început să discutăm cu reprezentanții Ministerului Situațiilor de Urgență cu privire la o posibilă cooperare în domeniul combaterii incendiilor”, a adăugat Arsentiev.

În plus, autorul proiectului a precizat că, în viitor, drona BRAERON va fi echipată cu un mecanism retractabil care va ajuta la salvarea victimelor incendiilor forestiere, fără a coborî. El a subliniat că acest dispozitiv va putea evacua un adult într-un loc sigur la o distanță de 40 de kilometri.

„În situații de urgență, drona constituie un mijloc mai eficient decât instrumentele tradiționale ale salvatorilor. În ciuda dimensiunilor sale relativ mari, decolarea acesteia nu necesită condiții speciale, nu are nevoie de o pistă, ci doar de o zonă mică pentru a ateriza. În plus, datorită designului special al dronei, aeronava poate ateriza în siguranță și cu precizie, cu o marjă de eroare de 30 de centimetri. Acest lucru este important atunci când vine vorba de salvarea de vieți”, a mai spus Dmitri Arsentiev.

Livrarea de sarcini utile

Anterior, Dmitri Arsentiev a declarat pentru Sputnik că drona rusească BRAERON, capabilă să parcurgă 300 de kilometri cu o sarcină utilă de peste 200 de kilograme, poate fi utilizată pentru logistică și livrarea poștală în zone îndepărtate, pentru lucrări în câmpurile petroliere din Nordul îndepărtat, precum și pentru livrare de bunuri esențiale și alte bunuri către satele ruseşti îndepărtate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

191
Tagurile:
Incendii, Victime, Dronă
Tematic
SRS: ”Ciolacu funcționează ca o dronă, îl suspectez de colaboraționism”. Cazul Vela
Trump spune că o navă americană a distrus o dronă iraniană în Strâmtoarea Ormuz
SUA și-ar fi putut doborî propria lor dronă din greșeală, spune un oficial iranian
O dronă-spion americană, surprinsă la frontierele Rusiei
Rusia îşi prezintă noua dronă grea Hunter şi alte arme - expoziție militară majoră, VIDEO

Vaccin-gumă de mestecat

114
(reînnoit 17:55 18.06.2021)
Pe surse: Ministerul Apărării al Rusiei dezvoltă un preparat împotriva COVID-19 sub formă de gumă de mestecat.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Ministerul Apărării al Federației Ruse a început să creeze un nou preparat antiviral împotriva COVID-19 sub formă de gumă de mestecat, a declarat pentru RIA Novosti o sursă, apropiată de instituția militară.

Lucrările se desfășoară la cel de-al "48-lea Institut Central de Cercetare", a adăugat aceasta.

"Combinarea unei forme accesibile de utilizare cu proprietățile benefice ale preparatului va asigura un efect pozitiv în lupta împotriva răspândirii noii infecții cu coronavirus", a declarat interlocutorul agenției.

De asemenea, institutul creează un vaccin mucozal împotriva coronavirusului sub formă de pastilă.

"La finalizarea studiilor, acest vaccin va fi inclus în diferite scheme de tratament și va fi utilizat în calitate de supliment la mecanismele existente de utilizare a medicamentelor profilactice", a spus sursa.

Anul trecut, cel de-al 48-lea Institut Central de Cercetare al Ministerului Apărării, împreună cu Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ʺGamaleiaʺ, a dezvoltat preparatul recombinat împotriva SARS-CoV-2 "Sputnik V".

114
Tagurile:
Vaccinare

Загрузка...
Casa Rusă

Casa Rusă din București invită la un recital Rahmaninov