Imagine simbol

Prima dronă rusească de dimensiuni mari care va ajuta victimele incendiilor forestiere

161
(reînnoit 18:39 10.09.2020)
Concepută inițial pentru logistică și livrare poștală în zone îndepărtate, prima dronă rusească BRAERON de dimensiuni mari ar putea fi utilizată pentru salvarea persoanelor aflate în zone de incendiu forestier, a dezvăluit inventatorul ei pentru Sputnik.

BUCUREŞTI, 10 sept – Sputnik. Prima dronă rusească BRAERON de dimensiuni mari, concepută inițial pentru livrarea de sarcini utile, ar putea fi folosită pentru salvarea de vieţi umane în zonele de incendiu forestier, a declarat pentru Sputnik Dmitri Arsentiev, proiectantul dronei.

„Invenţia noastră a demonstrat recent că a reușit să coboare la înălțimea copacilor, să planeze și să mențină o sarcină utilă stabilă de până la 200 de kilograme. De fapt, într-un viitor nu atât de îndepărtat, aceasta va putea salva o persoană dintr-o pădure în condiții de incendiu sau dacă este vorba de o persoană pierdută”, a explicat designerul.

Potrivit acestuia, deocamdată este prima dronă rusească capabilă să efectueze astfel de operațiuni.

„Am început să discutăm cu reprezentanții Ministerului Situațiilor de Urgență cu privire la o posibilă cooperare în domeniul combaterii incendiilor”, a adăugat Arsentiev.

În plus, autorul proiectului a precizat că, în viitor, drona BRAERON va fi echipată cu un mecanism retractabil care va ajuta la salvarea victimelor incendiilor forestiere, fără a coborî. El a subliniat că acest dispozitiv va putea evacua un adult într-un loc sigur la o distanță de 40 de kilometri.

„În situații de urgență, drona constituie un mijloc mai eficient decât instrumentele tradiționale ale salvatorilor. În ciuda dimensiunilor sale relativ mari, decolarea acesteia nu necesită condiții speciale, nu are nevoie de o pistă, ci doar de o zonă mică pentru a ateriza. În plus, datorită designului special al dronei, aeronava poate ateriza în siguranță și cu precizie, cu o marjă de eroare de 30 de centimetri. Acest lucru este important atunci când vine vorba de salvarea de vieți”, a mai spus Dmitri Arsentiev.

Livrarea de sarcini utile

Anterior, Dmitri Arsentiev a declarat pentru Sputnik că drona rusească BRAERON, capabilă să parcurgă 300 de kilometri cu o sarcină utilă de peste 200 de kilograme, poate fi utilizată pentru logistică și livrarea poștală în zone îndepărtate, pentru lucrări în câmpurile petroliere din Nordul îndepărtat, precum și pentru livrare de bunuri esențiale și alte bunuri către satele ruseşti îndepărtate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

161
Tagurile:
Incendii, Victime, Dronă
Tematic
SRS: ”Ciolacu funcționează ca o dronă, îl suspectez de colaboraționism”. Cazul Vela
Trump spune că o navă americană a distrus o dronă iraniană în Strâmtoarea Ormuz
SUA și-ar fi putut doborî propria lor dronă din greșeală, spune un oficial iranian
O dronă-spion americană, surprinsă la frontierele Rusiei
Rusia îşi prezintă noua dronă grea Hunter şi alte arme - expoziție militară majoră, VIDEO
Tu-160 is a supersonic, variable-sweep wing heavy strategic bomber.

Bombardierele strategice rusești - record mondial la zbor

124
(reînnoit 16:44 20.09.2020)
Avioanele ruseşti care au stabilit deja un record în 2010 efectuând o rută non-stop în 24 de ore și 24 de minute au stabilit un nou record pentru avioanele din clasa lor. Două avioane ruseşti Tu-160 au finalizat sâmbătă un zbor non-stop cu o durată de peste 25 de ore.

BUCUREŞTI, 20 sept – Sputnik. Bombardierele grele supersonice ruseşti Tu-160 au stabilit sâmbătă un record mondial pentru distanță și timpul de zbor pentru avioanele din clasa respectivă, a declarat reporterilor comandantul Aviației cu rază lungă de acţiune a Forţelor Aerospațiale ruseşti, locotenent-generalul Sergei Kobilach.

„Astăzi a fost stabilit un nou record de autonomie și timp de zbor pentru bombardierele strategice supersonice Tu-160 de către două echipaje ale Aviației cu rază lungă de acțiune. Piloții Forțelor Aerospatiale Ruse au petrecut peste 25 de ore în zbor, parcurgând mai mult de 20.000 de kilometri”, a spus Kobilach, citat de Sputnik France. 

De la record la record

Recordul anterior a fost atins în 2010 de către bombardierele Tu-160, care au zburat timp de 24 de ore și 24 de minute.

Detaliile zborului

După cum a precizat Ministerul Apărării din Rusia, Tu-160 a zburat deasupra apelor neutre din partea centrală a Oceanului Arctic, precum şi deasupra celor din Oceanul Pacific și deasupra mărilor Kara, Laptev, a Siberiei de Est, Chukchi și Barents. Aeronava a decolat de pe aerodromul Engels și a aterizat acolo la sfârșitul călătoriei.

După cum a subliniat ministerul, zborul a avut loc în strictă conformitate cu regulile internaționale privind utilizarea spațiului aerian.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

124
Tagurile:
Bombardiere, Avioane militare
Tematic
VIDEO: Două bombardiere strategice ruseşti Tu-160 au survolat regiunea arctică
Bombardiere rusești Tu-160, 8 ore deasupra Mării Baltice - urmărite de avioane NATO -VIDEO
National Interest a numit principalul dezavantaj al bombardierului Tu-160

Загрузка...
Laborator, imagine de arhivă

Numărul mutațiilor coronavirusului: Rospotrebnadzor - detalii

128
(reînnoit 14:46 19.09.2020)
Rospotrebnadzor anunță de câte ori a suferit mutații coronavirusul și care sunt cele mai stabile mutații care au cunoscut o largă răspândire în lume.

CHIȘINĂU, 19 sept - Sputnik. Potrivir Rospotrebnadzor, astăzi, există câteva mii de mutații ale coronavirusului în lume, informează RIA Novosti.

În același timp, 22 de mutații sunt fixate și sunt moștenite stabil, a explicat autoritatea de reglementare.

”În prezent există aproximativ 22 de astfel de mutații unice. Trebuie remarcat faptul că aceste mutații au avut loc în ianuarie - martie 2020 și, ulterior, alte mutații în genomul virusului nu au fost detectate, care ar fi căpătat o largă răspândire”, a declarat instituția într-un comunicat.

Serviciul de presă a explicat că cea mai stabilă schimbare este apariția a două mutații unice; la 93 la sută din probele studiate se găsește această pereche. Primele variante ale virusului cu aceste segmente au fost detectate la sfârșitul lunii ianuarie în China, apoi în Australia, iar la sfârșitul lunii februarie au fost găsite deja în majoritatea țărilor din Europa de Vest, Arabia Saudită, SUA, Canada, Mexic, Brazilia, Maroc și Senegal.

Pe teritoriul Rusiei, această pereche de mutații este detectată în 99% din probele studiate, menționează Rospotrebnadzor. În același timp, după compararea cu genomurile străine, experții au ajuns la concluzia că variantele de tulpini cu mutații P314L (gena ORF1b) și D614G (gena S) comune în Europa de Vest au fost importate masiv în Rusia în martie și aprilie.

Cele mai recente date despre situația cu COVID-19 în Rusia și în lume sunt prezentate pe portalul stopkoronavirus.ru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

128
Tagurile:
coronavirus
Tematic
Cântăreața Delia are coronavirus? Ce spune vedeta
Austria a anunțat al doilea val de coronavirus
Coronavirus în UK: noi măsuri restrictive anunţate astăzi

Загрузка...
Metrou București

VIDEO: EXPLOZIE la METROUL din București - VIDEO

466
(reînnoit 23:16 20.09.2020)
Pe magistrala Berceni – Pipera, la stația de metrou Tineretului a avut loc o explozie – iar pasagerii și cei care așteptau au fost evacuați.

BUCUREȘTI, 20 sept – Sputnik. Un incident grav și neobișnuit a avut loc în această seară în staţia de metrou Tineretului - o explozie la o garnitură de metrou.

Din informațiile transmise până acum nu au fost înregistrate victime. La fața locului a intervenit Serviciul Privat de Pompieri al Metrorex, s-a trimis pentru verificare o autospecială de stingere de la ISUBIF şi o ambulanta SMURD.

Explozia a fost provocată de o problemă tehnică la o şină,  iar din frecarea roților cu porțiunea defectă s-ar fi produs explozia, care a degajat fum puternic.

Pasagerii și cei care așteptau în stația Tineretului au fost evacuaţi, fără a apărea probleme deosebite și nici nu au fost necesare intervenții ale personalului medical de urgență.

 După incident, metroul a circulat pe un singur fir, sensul spre Berceni fiind blocat iar trenurile în sensul Pipera nu au oprit în stația Tineretului.

După ora 22.00, defecţiunea de la Staţia Tineretului a fost remediată, iar traficul a fost reluat pe ambele sensuri la metrou.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

466
Tagurile:
București, metrou
Tematic
Așteptat de ”Ceaușescu”, Teodorovici l-a făcut praf pe ”protestatar” – explozie de furie!
Incendiu puternic în zona Portului Beirut la o lună după explozie
VIDEO: O explozie masivă a zguduit periferia capitalei iordaniene

Загрузка...