Vaccin Sputnik V

Vaccinul rusesc împotriva COVID-19 a fost pus în uz general

270
Prima partidă a vaccinului rusesc împotriva coronavirusului a devenit disponibil pentru uz general și va fi expediat în toate regiunile Rusiei.

CHIȘINĂU, 8 sept – Sputnik. Prima partidă a vaccinului rusesc împotriva COVID-19, Sputnik V, a fost lansat pe piață, iar în următoarea perioadă acesta va fi livrat în toate regiunile Rusiei, a anunțat serviciul de presă al Ministerului rus al Sănătății.

Instituția a subliniat că vaccinul a fost supus tuturor testelor de laborator necesare.

Reamintim că în luna august Rusia a devenit prima țară din lume care a autorizat un vaccin împotriva COVID-19, creat de Centru Gamalei, în parteneriat cu Fundația Rusă pentru Investiții Directe.

În cadrul testărilor clinice, toți voluntarii au dobândit o reacție imună și celulară și nu a provocat efecte adverse serioase.

Totodată, nivelul anticorpilor la persoanele vaccinate este de 1,4 – 1,5 ori mai mare decât nivelul anticorpilor la persoane care au fost infectate de coronavirus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

270
Tagurile:
coronavirus
Tematic
Turcia ar putea aproba testarea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului
The Lancet a publicat rezultatele testărilor vaccinului rusesc împotriva Covid-19
Rusia: data când se încheie studiile clinice pentru al doilea vaccin împotriva Covid-19
Premierul belarus s-a vaccinat împotriva COVID-19
Criticii vaccinului rusesc ar trebui să-și caute de bârnele din ochii lor
Vaccinul antigripal în România - Nelu Tătaru spune dacă e destul pentru populație
Le Kremlin de Moscou et le drapeau russe

Rusia: De ce Occidentul folosește retorica anti-rusească

148
(reînnoit 19:33 28.09.2020)
La cea de-a 7-a ediţie a Forumului Regiunilor din Rusia și Belarus, care se desfășoară în perioada 28-29 septembrie, ministrul adjunct de Externe din Rusia, Andrei Roudenko, a explicat de ce occidentalii folosesc „retorica anti-rusească”.

BUCUREŞTI, 28 sept – Sputnik. Ministrul adjunct al Afacerilor Externe din Rusia, Andrei Roudenko, a vorbit, pe 28 septembrie, la cea de-a 7-a ediţie a Forumului Regiunilor din Rusia și Belarus, care se desfășoară în perioada 28-29 septembrie. Ministul a spus că Occidentul recurge la o „retorică antirusească” pentru a depăși propriile dezacorduri.

„Astăzi, retorica antisovietică, antirusească și împotriva Belarusului este folosită de oponenții occidentali pentru a depăși contradicțiile care s-au intensificat de la mijlocul anilor 2000, dezacordurile din interiorul instituțiilor occidentale, pentru a-şi întări coeziunea pornind de la un «inamic și o ameninţare comune»”, a declarat Andrei Roudenko.

Potrivit acestuia, unele țări și organizații recurg din ce în ce mai des la tehnici politice precum falsificarea istoriei, pentru a-și înfrumuseța propriul trecut și a-i slăbi pe cei care nu vor să se supună acestei ordini mondiale.

„Moscova și Minsk cooperează în mod tradițional în lupta pentru menţinerea adevărului istoric”, a declarat ministrul adjunct al Afacerilor Externe din Rusia, citat de Sputnik France.
148
Tagurile:
Occident, Rusia
Tematic
SUA vor să distrugă ONU, Rusia vrea salvarea ei
Invenţie în Rusia: senzor care detectează orice virus în aer
Cote la studii în Rusia: Mai multe locuri pentru studenții străini

Загрузка...
Centrul Gamaleia

Coreea de Sud a propus Rusiei dezvoltarea în comun a vaccinelor

70
(reînnoit 19:12 28.09.2020)
Coreea de Sud a propus Rusiei să se alăture Institutului Internațional al Vaccinelor din Seul pentru a lucra împreună la dezvoltarea vaccinurilor.

BUCUREȘTI, 28 sep – Sputnik. Într-o discuție telefonică cu liderul rus, Vladimir Putin, președintele Republicii Coreene, Moon Jae-in, a propus Rusiei să participe la lucrările Institutului Internațional a Vaccinurilor din Seul, anunță serviciul de presă al administrației președintelui sud-coreean.

“Președintele Moon a subliniat necesitatea cooperării și solidarității pentru obținerea unei victorii asupra coronavirusului și și-a exprimat speranța la o cooperare strânsă între cele două state în dezvoltarea preparatelor și vaccinurilor care sunt necesare pentru a pune capăt pandemiei, precum și distribuirea lor echitabilă. În legătură cu acest fapt, el a îndemnat partea rusă să se alăture Institutului Internațional al Vaccinului (IVI), sediul căruia se află la Seul”, se menționează în comunicatul părții sud-coreene.

Institutul Internațional al Vaccinului a fost înființat în 1997, în calitate de organizație internațională pentru susținerea Programului de Dezvoltare a ONU și a guvernului Republicii Coreea. Activitatea institutului este îndreptată preponderent spre dezvoltarea unor vaccinuri sigure și eficiente la prețuri acceptabile pentru asigurarea livrării lor statelor în curs de dezvoltare. În prezent, la activitatea IVI participă 35 de țări, inclusiv China, Brazilia și India, precum și Organizația Mondială a Sănătății.

Potrivit administrației președintelui sud-coreean, Putin, la rândul lui, a apreciat înalt succesele Republicii Coreene în contracararea coronavirusului și a anunțat că este impresionat de nivelul la care Seulul a întreprins măsuri antiepidemice. De asemenea, el a menționat că importanța înțelegerilor între două state cu privire la reluarea curselor aeriene și și-a exprimat disponibilitatea pentru o cooperare strânsă în lupta cu COVID-19, anunțând că va da indicații autorităților din domeniul sănătății de a examina oportunitatea de a se alătura activităților IVI.

În afară de aceasta, Moon Jae-in a prezentat lui Putin candidatul din partea Coreei de Sud pentru funcția de secretarul general al Organizației Mondiale a Comerțului, Yoo Myung-hee, solicitând părții ruse să susțină această propunere. Președintele rus, potrivit  comunicatului, a căzut de acord cu aprecierile înalte ale calităților profesionale ale acestuia, propunând o consolidare a cooperării pentru depășirea protecționismului în comerțul internațional și pentru restabilirea încrederii în OMC.

70
Tagurile:
vaccin, Vladimir Putin, Rusia, Coreea de Sud
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Sindicatele cer vaccinarea profesorilor
Vaccinarea antigripală: când spun medicii că e bine să o facem
Vaccinul rusesc împotriva COVID 19 ar putea ajunge în CSI
Putin va pleca la Seul după ce se va vaccina împotriva COVID-19

Загрузка...
Adrian Năstase

Năstase, reacție: ce este de făcut! Și o aluzie pentru Firea

0
Într-o scurtă reacție după alegeri, Adrian Năstase aduce în prim plan experiența din 2004, cum a procedat într-o situație asemănătoare

BUCUREȘTI, 29 sept – Sputnik. Fostul președinte al PSD, Adrian Năstase, publică azi o scurtă reflecție, mai curând decât o analiză, după prezentarea cifrelor alegerilor. 

Năstase trimite mai întâi la o analiză complexă, pe care este normal să o facă orice partid, mai ales PSD, ale cărui opinii sunt împărțite: ”Rezultatele votului de duminică pot fi văzute în diferite feluri – la nivel național, la nivelul județelor, la nivelul fiecărei localități. Pot fi privite prin prisma dinamicii partidelor, a prestației candidaților etc.”.

Cu toate astea, Adrian Năstase atrage atenția: ”votul pentru locale, mai ales cel de la nivelul consiliilor județene, reprezintă însă cel mai bun „sondaj” înaintea alegerilor parlamentare din decembrie”.

”Cu 30% vot politic, PSD riscă, după parlamentare, să petreacă încă patru ani în opoziție. Voturile dreptei însumează peste 50%”, scrie Adrian Năstase.

Întrebarea firească este ”Ce se poate face?”. Fostul premier spune fără ocolișuri: ”E foarte complicat, mai ales că Iohannis și PNL nu vor, în niciun caz, să fie amânate parlamentarele în 2021, știind care vor fi costurile politice ale unei viitoare politici de austeritate”.

Și, din nou atenție, ”în buna tradiție românească, după rezultatele la locale, se va intensifica migrația politică, generată și de pericolul unor epurări din administrație”.

Experiența trecutului folosește în asemenea situație: ”în 2004, la alegerile locale din iunie, PSD a obținut 32% la votul politic”. Și ce a făcut atunci Năstase?

”Am considerat rezultatul insuficient pentru parlamentarele ce urmau în toamnă. Am luat diferite măsuri, unele nepopulare, inclusiv la nivelul conducerii (ceea ce m-a costat la prezidențiale) dar la parlamentare partidul a obținut 37%”, amintește Năstase.

Precizăm că scorul a fost suficient pentru ca PSD și aliații să preia Guvernarea dar… Năstase a pierdut la prezidențiale, iar Băsescu a impus coaliția DA (PNL+PD), care avea să se destrame în circa 1 an.

În plus, un ”merit” pentru pierderea guvernării l-au avut trădările aliaților – iar la președinție ”gafa” lui Geoană care, pur și simplu, l-a sabotat pe Năstase, îndepărtând principalul aliat, puternicul PRM al lui Vadim Tudor. Geoană, ca viitor premier propus de PSD, a anunțat aducerea UDMR la guvernare, cu Marko Bela vicepremier – ceea ce a atras revolta lui Vadim și PRM, care fie nu au votat în al doilea tur, fie l-au votat pe Băsescu.

Revenind la reflecția lui Adrian Năstase, acesta conchide acum, pe blogul personal:

”Nu-mi place să dau sfaturi dar nu cred ca acceptând o anumita inerție care înseamnă și acceptarea unui statut politic secundar sau afirmând cu mândrie ”noi suntem în opoziție”, partidul poate re-echilibra scena politică românească”, scrie Năstase, promițând ”când vom avea datele finale, voi reveni cu o analiză mai amplă”.

Ca un detaliu, Năstase amintește într-un post script că la Cornu, în Prahova, unde fostul premier ar casa de vacanță, ”primarul Cornel Nanu, candidatul PSD, a câștigat un nou mandat cu 70% din voturi”.

”În perioada campaniei electorale, el a fost asociat de adversarii săi politici cu fostul președinte Adrian Năstase”, scrie fostul președinte PSD, o fină atenționare la adresa Gabrielei Firea care a acuzat asocierea ei cu Iliescu, Năstase și Dragnea.

Și Ciolacu, în diferite ocazii, a dorit să marcheze depărtarea de foștii lideri ai PSD, deși aceștia au reprezentat momentele de glorie ale partidului.

0
Tagurile:
PSD, Gabriela Firea, alegeri locale, Adrian Năstase
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...