Aleksei Navalnîi

Minskul a publicat interceptarea discuției Varșovia - Berlin pe cazul lui Navalnîi

1157
(reînnoit 21:33 04.09.2020)
Televiziunea de stat belarusă a publicat interceptarea discuțiilor între Varșovia și Berlin pe subiectul bloggerului rus Aleksei Navalnîi, despre care vorbise Lukașenko la întrevederea cu Mișustin.

CHIȘINĂU, 4 sept – Sputnik. Televiziunea de stat belarusă a publicat așa-numitele interceptări ale unor discuții dintre Berlin și Varșovia în cazul bloggerului Aleksei Navalnîi.

Astfel, în înregistrarea audio, presupusul reprezentant al părții germane menționează în că în cazul dat nu este nevoie de o confirmare a “otrăvirii” pentru că “într-un război toate mijloacele sunt acceptabile”.

Interlocutorul lui polonez, la rândul său, a adăugat că aceștia ar urma “să-l descurajeze pe Putin să-și bage nasul în afacerilor din Belarus". Varșovia îndeamnă "la inundarea a președintelui rus cu probleme".

De asemenea, unul din participanții la discuție a subliniat că Aleksandr Lukașenko “are sânge în instalații”, iar belarușii sunt profesioniști și bine organizați.

Totuși, autoritățile belaruse nu a specificat, deocamdată, cine sunt persoanele din înregistrarea prezentată și în ce context a avut loc conversația. Persoana care ar vorbi din partea Poloniei ar purta numele "Mike", iar cel din partea Germaniei - "Nick".

Mai devreme, guvernul Germaniei declarase că bloggerul rus ar fi fost otrăvit cu o substanță neurotoxică din așa-numitul “grupul Noviciok”, fără specifica despre ce este vorba. Ulterior, șeful diplomației UE, Josep Borrel, a declarat că Uniunea Europeană își rezervă dreptul de a introduce sancțiuni.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reamintit că specialiștii ruși au verificat diverse versiuni, însă nicio substanță toxică nu a fost detectată în organismul activistului. MAE al Rusiei a declarat că graba cu care SUA și UE au preluat această teorie este una suspectă. Diplomații ruși au admis că declarațiile despre pretinsa otrăvire are menirea de a justifica anumite „reacții de răspuns”, elaborate din timp.

1157
Tagurile:
Aleksei Navalnîi
Tematic
Moscova a reacționat la propunerea Varșoviei de a lua "sub aripă" anumite regiuni belaruse
Lukașenko anunță interceptarea unei discuții Berlin-Varșovia în cazul lui Navalnîi
Tihanovskaia a comentat întrevederea dintre Lukașenko și Mișustin
UE nu va pune Belarusul pe lista neagră: Polonia și statele baltice, puse la punct
Maria Zaharova

Zaharova a comentat noile principii ale UE în relațiile cu Rusia

68
(reînnoit 12:57 16.06.2021)
Maria Zaharova, purtătorul al MAE de la Moscova, a comentat principiile noii politicii externe ale UE în raport cu Rusia.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova a amintit că noua strategie a politicii externe a UE în privința Rusiei are la bază trei principii: respingerea, descurajarea și cooperarea.

“Oamenii care inventat o astfel de concepției au niște probleme vădite cu cunoașterea istoriei, percepția realității și predominarea fobiilor în raport cu o viziune creativă asupra lumii”, a scris diplomatul în canalul său Telegram.

Documentul a fost elaborat de Reprezentantul Înalt al UE pentru Politica Externă și de Securitate Comună, Josep Borrell, pentru summitul de la Bruxelles, care urmează să aibă loc pe 24-25 iunie. Acesta a anunțat proincipiile menționate de Zaharova, însă nu a oferit alte detalii.

Relațiile dintre Rusia și Occident s-au înrăutățit brusc după lovitura de stat din Ucraina, reunirea Crimeei și declanșarea conflictului civil în Donbas. Moscova a fost acuzată de imixtiune și a fost supusă sancțiunilor, iar partea rusă a răspuns cu măsuri simetrice. Totodată, autoritățile ruse au declarat în mai multe rânduri că astfel de acțiuni sunt contraproductive.

Alte pretexte pentru continuarea acestui vector au devenit acuzațiile de influențare a alegerilor americane și implicarea în atacuri cibernetice, cazul celor doi Skripal, construcția Nord Stream 2 și multe altele.

68
Tagurile:
Uniunea Europeană, Maria Zaharova
Tematic
Zaharova: Cum poate fi evitată includerea în lista „statelor neprietenoase Rusiei”
Zaharova: Companiile private cu platforme media online internaționale - o amenințare
Zaharova a vorbit despre o condiție pentru dialogul dintre Rusia și NATO

Загрузка...
Avionul președintelui Rusiei, Vladimir Putin

Avionul lui Putin a zburat peste România în drum spre Geneva, întâlnit de două avioane SUA

402
(reînnoit 13:09 16.06.2021)
Avionul prezidențial al lui Vladimir Putin a zburat peste România în calea sa spre Geneva, acolo unde este programat summitul cu omologul său american, Joe Biden.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Nava aeriană a președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost întâmpinată de două avioane militare americane în spațiul aerian al României, în calea sa spre Geneva.

Două nave ale delegației rusești Il-96-300 au decolat din Soci, urmând să ajungă la Geneva pentru summitul Putin-Biden.

​Cu o oră înainte de summit, avioanele liderului rus RA-96021 și RA-96022 ua intrat în spațiul românesc, unde au fost întâmpinate de navele militare americane.

402
Tagurile:
România, Geneva, Avion, Joe Biden, summit, Vladimir Putin
Тема:
Summit Putin - Biden

Загрузка...
Vladimir Putin și Joe Biden

Putin și Biden și-au dat mâna - VIDEO