Aleksei Navalnîi

Expert: Organele interne ale lui Navalnîi nu au fost afectate

105
(reînnoit 16:42 04.09.2020)
Organele interne ale lui Navalnîi nu au fost deteriorate, fapt care demonstrează că în organismul acestuia nu a existat nicio substanță toxică, susține un expert în toxicologie.

CHIȘINĂU, 4 sept – Sputnik. Rinichii, plămânii și ficatul lui Aleksei Navalnîi nu au fost afectate, ceea ce înseamnă că în organismul acestuia nu au existat substanțe toxice, a declarat toxicologul șef al regiunii Omsk și al districtului federal Siberian, Aleksandr Sabaev.

“Susținând teza îmbolnăvirii, aș putea spune că orice substanță toxică, și e un lucru sigur, orice toxicolog vă va spune, trecând prin organele noastre naturale de detoxicare, adică ficat, plămâni și rinichi, lasă urme. În cazul clinic dat, în decursul aflării, nici rinichii, nici plămânii, nici ficatul nu au fost afectate”, a declarat Sabaev.

Sabaev a specificat că nu a fost observată nicio deteriorare a organelor interne atât la internarea lui Navalnîi, cât și pe parcursul întregii perioade a aflării lui spital.

“De aici am putea concluziona că în organismul pacientului nu au existat niciun fel de substanțe toxice”, a explicat Sabaev.

“Am analizat două situații – ceea ce putea să pătrundă în organism și cum organismul ar reacționa la un venin. Organismul nu a reacționat la venin, adică nu exista niciun venin. Sunt niște lucruri evidente”, a conchis Sabaev.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

105
Tagurile:
Aleksei Navalnîi
Tematic
Cazul Navalnîi: Kremlinul a comentat declarațiile medicilor germani
Cazul lui Navalnîi: Reacția medicilor din Omsk la declarațiile spitalului din Germania
Medicii din Omsk au luptat 44 de ore pentru salvarea vieții lui Navalnîi
Specialiștii armatei germane susțin că Navalnîi a fost otrăvit cu Noviciok
Lukașenko anunță interceptarea unei discuții Berlin-Varșovia în cazul lui Navalnîi
Expert: echipamentul din SUA nu a descoperit substanțe toxice la Navalnîi
Vladimir Putin

Putin a îndemnat la evitarea unor forme dure în lupta cu pandemia

51
(reînnoit 16:46 24.09.2020)
Putin a rugat guvernatorii ruși să nu recurgă la măsuri restrictive dure în condițiile pandemiei, pentru a nu provoca o repulsie din partea cetățenilor.

BUCUREȘTI, 24 sep – Sputnik. În discuție cu guvernatorii aleși, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut ca în dialog cu oamenii despre măsurile restrictive legate de pandemie, să nu recurgă la forme dure și impunere, care ar putea provoca reacții de respingere.

Vladimir Putin
© Sputnik / Михаил Климентьев

“Trebuie extinsă testarea, condițiile curente neîmpovărătoare trebuie respectate, iar cu oameni trebuie să se poarte un dialog. Însă, vă rog, acesta nu trebuie să aibă niște forme dure, de forțare, care ar provoca o reacție de repulsie din partea cetățenilor față de măsurile propuse”, a spus Putin la o întrevedere cu șefii subiecților federali în regim de conferință video.

Adresându-se guvernatorilor, președintele a adăugat că toți aceștia reprezintă niște oameni experientați, profesioniști, capabili să poarte un dialog cu cetățenii.

“Trebuie să utilizați toate aceste calități spre binele oamenilor”, a conchis el.
51
Tagurile:
coronavirus, Vladimir Putin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Putin: În perioada pandemiei a existat un deficit de umanism
Putin: Rusia va oferi vaccinul Sputnik V angajaților ONU
Putin: ONU își realizează principala sa misiune, apără pacea - Video
Putin, nominalizat la premiul Nobel pentru Pace
Putin a adresat un mesaj guvernului și parlamentului

Загрузка...
Aleksei Navalnîi

Moscova acuză Vestul de o campanie de dezinformare în cazul lui Navalnîi

47
În Occident a fost declanșată o campanie masivă de dezinformare împotriva Rusiei, prin care se încearcă influențarea proceselor politice interne și impunerea unor noi sancțiuni antirusești.

BUCUREȘTI, 24 sep – Sputnik. Sarcina campaniei masive de dezinformare a Occidentului în cazul lui Aleksei Navalnîi nu constă în aflarea motivelor incidentului, ci imixtiunea în problemele interne ale Rusiei, a declarat adjunctul directorului departamentului de informații și presă al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Ilia Timohov.

“Trebuie să menționăm că acea campanie masivă de dezinformare, care a fost declanșată în Occident în cazul lui Aleksei Navalnîi, demonstrează vădit că sarcina centrală a inițiatorilor ei nu este grija pentru starea sănătății a cetățeanului rus și aflarea adevăratelor cauze a spitalizării lui, ci într-o imixtiune în problemele interne ale Rusiei, prin influențarea proceselor politice interne, precum și mobilizarea predispozițiilor pentru aplicarea sancțiunilor”, a declarat Timohov la ședința comisiei provizorii a Consiliului Federației pentru protecția suveranității de stat și prevenirea imixtiunilor în problemele interne ale Rusiei.

Potrivit lui, astfel de concluzii sunt determinate de caracterul speculativ al discursului antirusesc al demnitarilor occidentali, “care au la bază niște presupuneri neîntemeiate și acuzații nefondate”.

“Aceste acuzații sunt expediate nu undeva spre câmpul informațional rusesc, ci direct, în adresa autorităților ruse”, a menționat Timohov. El a mai adăugat că politicienii occidentali manipulează cu faptele și jonglează cu conceptele, ignorând orice norme morale și juridice internaționale.

47
Tagurile:
Aleksei Navalnîi, Rusia
Tematic
Peskov: Rusia încearcă să obțină date de la OPCW în cazul lui Navalnîi
Berlinul a refuzat să răspundă unde se află sticla din care a băut Navalnîi
Kremlinul a comentat situația probelor în cazul lui Navalnîi
Navalnîi a fost externat - e perfect sănătos
Moscova: Berlinul a refuzat să organizeze discuția lui Navalnîi cu anchetatorii

Загрузка...
Curtea Constituțională a României

CCR blochează apetitul lui Iohannis pentru educația sexuală

0
Curtea Constituţională a României a respins astăzi sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis asupra actului normativ care modifică legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

BUCUREȘTI, 24 sept - Sputnik. CCR a decis astăzi că este constituţională legea care prevede că programele de educaţie sanitară în şcoli se vor derula numai cu acordul scris al părinţilor sau al reprezentanţilor legali ai copiilor. Legea aduce modificări importante, precizând necesitatea acordului părinților și, în plus, modifică terminologia de ”educație sexuală” cu cea de ”educație sanitară”.

Președintele Iohannis contestase legea la CCR, printre altele, pe motiv că legea face referire la programe de "educaţie sanitară", înlocuind termenul folosit în prezent - acela de programe de "educaţie sexuală". Potrivit preşedintelui, totodată, din redactare nu reiese cu claritate dacă norma stabileşte că programele de educaţie pentru viaţă sunt în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor sau că educaţia sanitară este cea în vederea prevenirii acestora, și că prin eliminarea sintagmei "cel puţin o dată pe semestru" textul a devenit neclar.

Dacă CCR i-ar fi dat dreptate lui Iohannis, orele ar fi fost obligatorii și s-ar fi numit ”educație sexuală”, impunându-se astfel elevilor o tendință progresistă de a-i forța pe elevi să participe la asemenea cursuri, indiferent de opțiunile lor sau ale familiei.

0
Tagurile:
Klaus Iohannis, CCR
Tematic
Orban se teme să atace pensiile la CCR înainte de alegeri
PNL se sinucide electoral: atacă la CCR creșterea pensiilor
Cristoiu îl trezește pe Ciolacu: Decizia CCR e testul PSD!

Загрузка...