Andrzej Duda

Moscova a reacționat la propunerea Varșoviei de a lua "sub aripă" anumite regiuni belaruse

784
(reînnoit 17:15 03.09.2020)
MAE de la Moscova a reacționat la afirmațiile lui președintelui polonez Andrzej Duda despre o intenție a Poloniei de “a lua sub protecție” anumite regiuni ale Belarusului.

CHIȘINĂU, 3 sept – Sputnik. Moscova îndeamnă Varșovia să renunțe la subminarea suveranității Belarusului, să revină la normele dreptului internațional, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova.

“Autoritățile poloneze continuă să se amestece direct în problemele interne ale Republicii Belarus. Nu doar ei, aici se întâmplă ceva cu totul ieșit din comun. Varșovia exercită presiunea asupra Minskului, dictându-i cum trebuie să se comporte, susține deschis, inclusiv financiar, apropo, acționând prin intermediul ONG-urilor pe care le controlează și a forțelor opoziției belaruse”, a declarat Zaharova joi, în cadrul unui briefing.

“În legătură cu aceasta suntem îngrijorați de informațiile despre declarațiile primei persoane în stat cu privire la disponibilitatea de “a lua sub protecție” anumite regiuni ale republicii vecine”, a menționat purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova.

“Îndemnăm Varșovia să revină la normele general acceptate ale dreptului internațional, să renunțe la politica de subminare a suveranității statului vecin, la utilizarea unor instrumente inacceptabile în relațiile internaționale, precum sprijinirea unor manifestații antiguvernamentale, crearea pe teritoriul său a unei baze financiare și organizaționale pentru forțele opoziției, care acționează în afara câmpului legal”, a declarat ea.

Mai devreme, președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, declarat că printre statele care se amestecă în problemele interne ale republicii, dirijând cu acțiunile de protest, sunt Polonia, Cehia, Lituania și Ucraina.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

784
Tagurile:
Andrzej Duda, Belarus, Rusia, Polonia
Тема:
Proteste în Belarus (118)
Tematic
Reporterul RIA Novosti, reținut de miliția belarusă
Moscova critică politica UE față de Belarus
Lavrov: Rusia nu are niciun motiv să se întâlnească cu opoziția belarusă
Lukașenko anunță interceptarea unei discuții Berlin-Varșovia în cazul lui Navalnîi
Premierul Rusiei a sosit în Minsk: care vor fi subiectele negocierilor
Manifestații de Ziua Unității Naționale la Moscova, cu genericul Rusia Unește!

Ziua Mondială a Unității Ruse, sărbătorită pe 21 septembrie

26
(reînnoit 15:17 21.09.2020)
Reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București informează că, astăzi, 21 septembrie 2020, se sărbătorește nu doar Ziua Internațională a Păcii, ci și Ziua Mondială a Unității Ruse.

BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. Zi importantă, astăzi, pentru rușii de pretutindeni care sărbătoresc Ziua Mondială a Unității Ruse.

Lumea știe că pe 21 septembrie se sărbătorește Ziua Internațională a Păcii, iar sărbătoarea rusească este mai puțin cunoscută.

Simbolul ei este mesteacănul cu trunchi alb, copac rusesc, căruia îi sunt dedicate atâtea poezii și cântece.

De ce a fost aleasă această dată? În istoria Rusiei, 21 septembrie este o zi semnificativă în care sunt sărbătorite mai multe evenimente importante.

Este vorba despre Nașterea Maicii Domnului, una dintre principalele sărbători ortodoxe, despre ziua înființării orașui Veliki Novgorod, „tatăl orașelor rusești”, despre Ziua Victoriei în bătălia de la Kulikovo dar și despre Ziua înființării Rusiei, începutul domniei dinastiei Rurik.

Astăzi, acțiuni în cinstea unității rusești vor avea loc pentru a zecea oară.

Sunt dedicate identității etnice a rușilor, dragostei pentru Rusia și pentru limba rusă. La ele vor participa mulți compatrioți care locuiesc în străinătate.

La urma urmei, a fi rus înseamnă să păstrezi cultura și să iubești Patria, indiferent unde este în lume, precizează reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

26
Tagurile:
Rusia
Tematic
După vaccinul „Sputnik V”, Rusia anunță încă o veste mare
Rusia nu are cu ce să ajute Germania
Rusia, al doilea cel mai mare producător de petrol din lume
Rusia a modificat regulile de intrare în țară
Rachetele Patriot în România: Nu vor să lupte, vor să ruineze Rusia

Загрузка...

România va efectua zboruri de observare asupra Rusiei

233
România și alte două țări ale UE vor fi parte a unei misiuni de observare asupra Rusiei în perioada 21-25 septembrie

BUCUREȘTI, 21 sept - Sputnik. O misiune comună a Germaniei, Franței și României va efectua zboruri de observare asupra Rusiei de la aerodromul Kubinka în perioada 21-25 septembrie, inspectorii ruși la aceleași date vor efectua un zbor de observație asupra Franței de la aerodromul Orleans-Bricy, a declarat șeful Centrului Național pentru Reducerea Riscurilor Nucleare, Serghei Rîjkov.

"În perioada 21 - 25 septembrie 2020, în cadrul punerii în aplicare a Tratatului internațional privind cerul deschis, misiunea comună a Germaniei, Franței și României va efectua zboruri de observație pe teritoriul Federației Ruse pe un avion de observare românesc AN-30 de la aerodromul Kubinka", a spus el.

Potrivit lui Ryzhkov, specialiștii ruși vor monitoriza respectarea strictă a parametrilor de zbor pe teritoriul rus și vor monitoriza utilizarea echipamentelor de observare prevăzute de acord. Aeronava AN-30 aparține clasei de aeronave care nu sunt destinate utilizării armelor.

Șeful centrului a adăugat, de asemenea, că inspectorii ruși intenționează să efectueze un zbor de observare peste Franța.

233
Tagurile:
Rusia, zbor, România

Загрузка...

Noi restricții impuse de autoritățile din Atena din cauza COVID-19 - detalii

0
(reînnoit 16:59 21.09.2020)
În capitala Greciei sunt impuse noi restricții din cauza coronavirusului - acestea sunt impuse pentru o perioadă de două săptămâni.

CHIȘINĂU, 21 sept - Sputnik. Atena impune noi restricții începând cu 21 septembrie din cauza creșterii numărului de infectați cu COVID-19, pentru persoane de peste 65 de ani este recomandată autoizolarea, 40% dintre numărul de angajați sunt obligați să muncească la distanță. Totodată este impusă restricția privind participarea la nunți, cumătrii și înmormântări a unui număr mai mare de 20 de persiane, informează RIA Novosti.

Măsurile vor funcționa în regiunea Attika din Capitala Greciei, timp de două săptămâni, începând cu 21 septembrie până pe 4 octombrie.

Măsurile suplimentare stipulează că numărul maximum de participanți la întâlniri în săli închise și în spații deschise nu ar trebui să fie mai mare de nouă persoane. Cinematografele se închid, concertele sunt anulate.

”Pentru a proteja cetățenii care aparțin unor grupuri vulnerabile sau care au împlinit vârsta de 65 de ani și peste, se recomandă restricționarea circulației acestora în următoarele 14 zile”, este menționat în hotărâre.

Persoanelor cu vârsta peste 65 de ani li se recomandă să evite contactele cu persoane străine, cu excepția membrilor familiei, și să se abțină de la călătorii cu mijloacele de transport în comun.

În plus, în Attica, s-a decis plasarea pacienților asimptomatici aparținând grupurilor vulnerabile ale populației, de exemplu, imigranți, în hoteluri speciale de carantină.

Lucrările în sectorul public vor începe în trei etape - la 7:00, 8:00 și 9:00 dimineața, pentru a nu crea mulțimi în drum spre serviciu.

Vor fi intensificate controalele, astfel că angajatorii și lucrătorii care nu poartă mască la locul de muncă vor fi pedepsiți, se spune în decret.

Activitatea unităților cu muzică live - cabaret, cluburi de noapte, discoteci, centre de divertisment - este, de asemenea, suspendată.

În plus, este interzisă activitatea cafenelelor, barurilor, restaurantelor pe timp de noapte, de la 0:00 la 7:00.

În ultimele săptămâni, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a crescut în Grecia. De la începutul lunii septembrie, numărul cazurilor a crescut de la 10.757 la 15.142. Numărul persoanelor din secțiile de terapie intensivă a crescut mai bine de două ori - de la 38 la 78 de persoane. Numărul deceselor este, de asemenea, în creștere.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Restricții, Atena
Tematic
Grecia nu scapă de foc - noi incendii, locuitorii de lângă Atena, evacuaţi
Incendii teribile lângă Atena: Peste 20 de morţi şi zeci de răniţi (VIDEO)
COVID-19 în UK: noi măsuri drastice - 10.000 lire amendă
COVID-19, miracol: aproape 50 mii oameni vindecaţi într-o zi
Daniel Zamfir și Cozmin Gușă aruncă în aer raportările COVID
60.000 de persoane protestează în Atena faţă de acordul de schimbare a numelui Macedoniei

Загрузка...