Andrzej Duda

Moscova a reacționat la propunerea Varșoviei de a lua "sub aripă" anumite regiuni belaruse

831
(reînnoit 17:15 03.09.2020)
MAE de la Moscova a reacționat la afirmațiile lui președintelui polonez Andrzej Duda despre o intenție a Poloniei de “a lua sub protecție” anumite regiuni ale Belarusului.

CHIȘINĂU, 3 sept – Sputnik. Moscova îndeamnă Varșovia să renunțe la subminarea suveranității Belarusului, să revină la normele dreptului internațional, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova.

“Autoritățile poloneze continuă să se amestece direct în problemele interne ale Republicii Belarus. Nu doar ei, aici se întâmplă ceva cu totul ieșit din comun. Varșovia exercită presiunea asupra Minskului, dictându-i cum trebuie să se comporte, susține deschis, inclusiv financiar, apropo, acționând prin intermediul ONG-urilor pe care le controlează și a forțelor opoziției belaruse”, a declarat Zaharova joi, în cadrul unui briefing.

“În legătură cu aceasta suntem îngrijorați de informațiile despre declarațiile primei persoane în stat cu privire la disponibilitatea de “a lua sub protecție” anumite regiuni ale republicii vecine”, a menționat purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova.

“Îndemnăm Varșovia să revină la normele general acceptate ale dreptului internațional, să renunțe la politica de subminare a suveranității statului vecin, la utilizarea unor instrumente inacceptabile în relațiile internaționale, precum sprijinirea unor manifestații antiguvernamentale, crearea pe teritoriul său a unei baze financiare și organizaționale pentru forțele opoziției, care acționează în afara câmpului legal”, a declarat ea.

Mai devreme, președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, declarat că printre statele care se amestecă în problemele interne ale republicii, dirijând cu acțiunile de protest, sunt Polonia, Cehia, Lituania și Ucraina.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

831
Tagurile:
Andrzej Duda, Belarus, Rusia, Polonia
Тема:
Proteste în Belarus (137)
Tematic
Reporterul RIA Novosti, reținut de miliția belarusă
Moscova critică politica UE față de Belarus
Lavrov: Rusia nu are niciun motiv să se întâlnească cu opoziția belarusă
Lukașenko anunță interceptarea unei discuții Berlin-Varșovia în cazul lui Navalnîi
Premierul Rusiei a sosit în Minsk: care vor fi subiectele negocierilor

Vaccin-gumă de mestecat

113
(reînnoit 17:55 18.06.2021)
Pe surse: Ministerul Apărării al Rusiei dezvoltă un preparat împotriva COVID-19 sub formă de gumă de mestecat.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Ministerul Apărării al Federației Ruse a început să creeze un nou preparat antiviral împotriva COVID-19 sub formă de gumă de mestecat, a declarat pentru RIA Novosti o sursă, apropiată de instituția militară.

Lucrările se desfășoară la cel de-al "48-lea Institut Central de Cercetare", a adăugat aceasta.

"Combinarea unei forme accesibile de utilizare cu proprietățile benefice ale preparatului va asigura un efect pozitiv în lupta împotriva răspândirii noii infecții cu coronavirus", a declarat interlocutorul agenției.

De asemenea, institutul creează un vaccin mucozal împotriva coronavirusului sub formă de pastilă.

"La finalizarea studiilor, acest vaccin va fi inclus în diferite scheme de tratament și va fi utilizat în calitate de supliment la mecanismele existente de utilizare a medicamentelor profilactice", a spus sursa.

Anul trecut, cel de-al 48-lea Institut Central de Cercetare al Ministerului Apărării, împreună cu Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ʺGamaleiaʺ, a dezvoltat preparatul recombinat împotriva SARS-CoV-2 "Sputnik V".

113
Tagurile:
Vaccinare

Загрузка...
Casa Rusă

Casa Rusă din București invită la un recital Rahmaninov