Aleksandr Lukașenko și Mihail Mișustin

Lukașenko anunță interceptarea unei discuții Berlin-Varșovia în cazul lui Navalnîi

542
(reînnoit 15:08 03.09.2020)
Lukașenko a declarat că spionajul belarus a interceptat o discuție dintre Berlin și Varșovia, care infirmă declarațiile despre pretinsa otrăvire a lui Navalnîi.

CHIȘINĂU, 3 sept – Sputnik. Liderul belarus, Aleksandr Lukașenko, l-a informat pe prim-ministrul Rusiei, Mihail Mișustin, despre existența unei interceptări a discuției dintre Varșovia și Berlin, care contravine declarațiilor despre otrăvirea bloggerului rus, Aleksei Navalnîi.

“Urmărind evenimentele din Rusia, am observat că cei din Occident au o nouă găselniță – din nou “Noviciok”, din nou otrăvire. Trebuie să vă spun că ieri-alaltăieri (...) până la declarațiile lui Merkel, ea a declarat că lui, adică lui Navalnîi, au vrut să-i închidă gura, iar noi am interceptat discuția. (...). Din câte înțelegem, Varșovia discută cu Berlinul – doi abonați. E vorba de o interceptare a spionajului nostru radioelectronic”, a spus Lukașenko în timpul întrevederii lui cu Mișustin în Minsk.

El a promis că va transmite părții rusești descifrarea acestei „discuții interesante în care se vorbește foarte clar despre falsificare”.

„Nu a existat nicio otrăvire a lui Navalnîi. Grupul de specialiști, din câte înțeleg, a pregătit pentru Merkel, administrației ei, fapte, sau chiar declarații pe care le-a făcut. Au recurs la aceste acțiuni pentru a-l determina pe Putin să se implice în problemele Belarusului”, a spus Lukașenko.

El a mai adăugat că va expedia la Moscova această înregistrare, “pentru ca acolo să se lămurească cine are nevoie (de această istorie)”.

Mai devreme, guvernul Germaniei a anunțat că potrivit rezultatelor expertizei toxicologice, efectuate de laboratorul armatei germane, cetățeanul rus a fost otrăvit cu o substanță din grupul Noviciok. Berlinul a adăugat că așteaptă comentarii din partea Rusiei și au admis introducerea unor noi sancțiuni.

Reacția Kremlinului

Kremlinul a comentat declarațiile lui Lukașenko despre falsificările la care ar fi recurs Germania în jurul cazul bloggerului Aleksei Navalnîi. Purtătorul de cuvânt al administrației prezidențiale ruse, Dmitri Peskov, a spus că e vorba doar de o declarație, alte informații nu există, deocamdată.

“Lukașenko a făcut doar o declarație. A spus că materialul va fi transmis FSB. Deocamdată nu dispunem de alte informații”, a declarat Peskov, la solicitarea RIA Novosti.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

542
Tagurile:
Germania, Mihail Mișustin, Aleksei Navalnîi, Aleksandr Lukașenko
Tematic
Cazul lui Navalnîi: Reacția medicilor din Omsk la declarațiile spitalului din Germania
Cazul Navalnîi: Kremlinul a comentat declarațiile medicilor germani
Medicii din Omsk au luptat 44 de ore pentru salvarea vieții lui Navalnîi
Specialiștii armatei germane susțin că Navalnîi a fost otrăvit cu Noviciok
Serghei Narîșkin, șeful SVR

Șeful SVR: Experții din SUA vor creeze un “minister al adevărului”

5
Experții din SUA propun crearea unui minister al adevărului pentru a forma un tablou asupra lumii, convenabil autorilor lui.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Experții din SUA propun formarea unui “minister al adăvărului”, care va forma o tabloul al lumii convenabil creatorilor lui, a declarat directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Narîșkin.

Într-un discurs rostit la Conferința Internațională de Securitate de la Moscova, acesta a indicat asupra faptului că “departamentul de stat al SUA vorbește peste tot despre libera circulație ainformației, iat giganții IT americane, care controlează rețelele de socializare și hosting video, pur și simplu, blochează conturile, pozițiile cărora nu se incadrează în discursul liberal”.

“Chiar și Trump nu a fost cruțat, iar pentru el, apropo, la ultimele alegeri prezidenațiale au votat aproximativ 75 de milioane de americani”, a adăugat Narîșkin.

În ultimele luni Facebook a lichidat sute de profiluri din Rusia, cu un public de sute de mii de utilizatori, a adăugat Narîșkin. “O politică agresivă similară promovează Youtube și Twitter”, a menționat directorul SVR.

“Dar toate acestea sunt floare la urcehe comparative cu propunerile experților Universității din Stanford, de a crea un grup operativ cu participarea politicienilor, jurnaliștilor și reprezentanților companiilor IT, care se va ocupa cu combaterea dezinformării și de formării unui așa-numit discurs corect. Șeful acestui grup trebuie să devină, în esență “regele realității”, a subliniat Narîșkin. “E un minister al adevăr în sensul deplin al cuvântului, descris cândvs de Orwell”.
5
Tematic
Narîșkin: Terorismul servește drept instrument în lupta pentru dominare
Șeful SVR, despre cazul Navalnîi: Germania tace, are ce ascunde
Narîșkin a comentat cazul reținerii cetățenilor ruși în Belarus
Șeful SVR: De ce UE și SUA vorbesc despre o Rusie “malițioasă”
Șeful SVR: Experții din SUA vor să creeze un “minister al adevărului”

Загрузка...
Directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Narîșkin

Șeful SVR: De ce UE și SUA vorbesc despre o Rusie “malițioasă”

91
Problemele dialogului dintre Rusia și Occident sunt cauzate de o diferența a abordărilor valorice, consideră șeful SVR, Serghei Narîșkin.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narîșkin, a declarat că o cauză a problemelor în dialogul cu Occidentul este diferența în abordările valorice, iar discuțiile despre o pretinsă activitate distructivă a Rusiei sunt necesare pentru a-și justifica incapacitatea de a-și rezolva problemele, transmite RIA Novosti.

“La o astfel de diferență fundamentală în abordările valorice, oare ar trebui să ne surprindă existența unor probleme în dialogul între Rusia și Occident, precum și tentativele permanente ale SUA și statelor UE de a explica toate problemele interne prin așa-numita activitate malițioasă a Moscovei”, a menționat Narîșkin la Conferința Internațională de Securitate de la Moscova.

Potrivit șefului SVR, spre deosebire de Occident, Rusia susține invariabil valorile generale umane.

“În contrapondere cu pseudovalorile liberale occidentale, Rusia și majoritatea statelor lumii apără adevăratele valori generale umane: respectul față de părinți, grija pentru copii, relația istorică, culturală și spirituală cu locul unde omul s-a născut și trăiește, susținerea virtuților și, în cele din urmă, dreptul popoarelor la o dezvoltare particulară”, a conchis Serghei Narîșkin.

91
Tagurile:
Serghei Narîșkin
Tematic
Șeful SVR: Ce informații culege spionajul rusesc
Șeful SVR, despre cazul Navalnîi: Germania tace, are ce ascunde
Șeful SVR: Cine este principalul oponent al spionajului rusesc

Загрузка...