Examen

Dictarea Victoriei concurs de dictare istorică, derulat peste tot în lume

97
Reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București anunță că în data de 3 septembrie 2020 va avea loc concursul ”Dictarea Victoriei”, ce are ca temă evenimentele din perioada Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

BUCUREȘTI, 2 sept – Sputnik. Concursul ”Dictarea Victoriei” este unul de dictare istorică și se desfășoară peste tot în lume.

În acest an, concursul se va derula în data de 3 septembrie. Momentul nu este ales la întâmplare, ci are o valoare de simbol, fiind ziua încheierii celui de-al doilea război mondial.

În acest an, cu sprijinul agenţiei Rossotrudnichestvo, lista țărilor participante a fost extinsă în mod semnificativ: un total de 75 de țări vor aloca aproximativ 120 de platforme şi site-uri pe care le veţi putea accesa pentru a vă testa cunoștințele despre unul dintre cele mai importante evenimente din istoria lumii.

La concursul ”Dictarea Victoriei” și-au anunțat deja participarea țările coaliției antihitleriste – Statele Unite ale Americii, Franța, Marea Britanie, dar și țările CSI, China, Vietnam, Turcia, Israel etc.

Locurile de desfăşurare vor fi atât reprezentanţele Rossotrudnichestvo - centrele de știință și cultură, precum și școlile, bibliotecile, universitățile sau cluburile.

În numeroase țări, la inițiativa compatrioților, vor fi organizate mai multe platforme şi site-uri, informează Centrul Rus de Știință și Cultură.

Având în vedere specificitatea geografică la scară largă, a fost dezvoltată o versiune internațională a testelor. Mai exact, la lista principalelor 20 de întrebări au fost adăugate încă 5 - acestea, la rândul lor, au fost împărțite în 3 grupuri cu tematică condiționată – “Vestul” - America, Africa, Europa, “Estul” - Asia, Orientul Mijlociu, “Țările fostei URSS” - țările CSI și țările vecine – care se vor referi, de exemplu, la contribuția la victoria generală a țărilor din coaliția antihitleristă, la ajutorul aliaților, la organizarea rezistenţei şi la mișcările de partizani.

Deși, în mod tradițional, concursul se desfășoară în limba rusă, în acest an au fost dezvoltate versiuni în limbile chineză și engleză.

Din pricina pandemiei de coronavirus și a condițiilor de carantină, doritorii au posibilitatea să susțină testul on-line pe site-ul диктантпобеды.рф (https://xn--80achcepozjj4ac6j.xn--p1ai/), care va fi disponibil pentru utilizatori începând cu data de 3 septembrie, ora 14:00 - ora Moscovei, timp de o lună.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

97
Tagurile:
Victorie
Vladimir Putin

Premierul Armeniei l-a sunat pe Putin

218
(reînnoit 18:10 27.09.2020)
Prim-ministrul Armeniei l-a contactat telefonic pe Vladimir Putin pentru a discuta despre situația creată în zona Karabahului de Munte.

BUCUREȘTI, 27 sep – Sputnik. Prim-ministrul Armeniei, Nikol Pașinean, l-a contactat telefonic pe președintele Rusiei, Vladimir Putin. Cei doi oficiali au discutat despre agravarea situației din zona conflictului Karabahului de Munte, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

„La inițiativa părții armene, a avut loc o discuție telefonică între președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și prim-ministrul Republicii Armenia, Nikol Pașinean. A fost abordat subiectul tensionării situației în zona conflictului Karabahului de Munte”, se spune în comunicat.

Putin și-a exprimat o îngrijorare față de reluarea confruntărilor militare de proporții în Karabahul de Munte.

Ambele părți au subliniat importanța depunerii tuturor eforturilor pentru a nu admite escaladarea situației în Karabah, iar cel mai important lucru este încetarea acțiunilor militare.

218
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Agravarea relațiilor azero-armene: Atac asupra punctului fortificat armean - Video
Armenia declară stare de război și mobilizare generală
Turcia sprijină Azerbaidjanul în conflictul din Karabah
Militarii azeri au preluat controlul asupra 6 localități din Karabah
Video: Armenia arată cum a distrus tancurile Azerbaidjanului

Загрузка...
Portretul bloggerului rus Aleksei Navalnîi, în preajma clinicii Charite din Berlin

Expert: Cazul lui Navalnîi face de rușine “Noviciok”

246
Lipsa unor cazuri letale după așa-numita otrăvire cu o subtanță neurotoxică Noviciok “compromite armele chimice rusești”.

BUCUREȘTI, 26 sep – Sputnik. Lipsa unor cazuri de deces în pretinsa otrăvire a lui Serghei și Iulia Skripal, precum și Aleksei Navalnîi cu substanța neurotoxică din grupul Noviciok, compromite armele chimice rusești, a declarat într-un interviu agenției RIA Novosti, unul din participanții la dezvoltarea substanței, Leonid Rink.

“Adică, în acest caz (cazul lui Navalnîi, n.r.), precum și în cazul celor doi Skripal, s-a făcut de rușine sistemul nostru. Există o denumire, dar nu există niciun efect”, a spus Rink.

“Să citească despre acțiunea VX-ului lor (substanță militară neurotoxică fosfororganică americană n.r.). Cât timp poți rămâne în viață cu el? Nu prea mult. Cel mult cinci minute de la atingere. De ce nu sunt respectate produsele noastre în același fel? Trec trei zile, două săptămâni, toți sunt vii și nevătămați, aleargă?”, a spus Rink.

În acest fel el a comentat situația în care după pretinsa otrăvire cu substanțe militare neurotoxice, unele persoane în loc să moară, își reveneau peste un timp, fără niciun fel de urmări asupra organismului

Grupul Noviciok a devenit cunoscut în toată lumea în anul 2018 după incidentul cu fostul ofițer al GRU, Serghei Skripal și fiica acestuia, Iulia. Potrivit afirmațiilor autorităților britanice, aceștia au fost otrăviți cu subtanța neurotoxică A-234, elaborată în cadrul unui proiect sovietic “Noviciok”. Londra consideră că în spatele otrăvirii lui Skripal se află statul rus, însă Moscova respinge aceste acuzații.

246
Tagurile:
cazul lui Skripal, cazul Serghei Skripal, noviciok, Aleksei Navalnîi
Тема:
Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal
Tematic
Kremlinul a comentat situația probelor în cazul lui Navalnîi
Navalnîi a fost externat - e perfect sănătos
Moscova: Berlinul a refuzat să organizeze discuția lui Navalnîi cu anchetatorii
Expert: Trump nu vrea să se amestece în cazul lui Navalnîi
Moscova acuză Vestul de o campanie de dezinformare în cazul lui Navalnîi

Загрузка...
Alegeri locale în România 2020

Rezultatele alegerilor de la Iași surpriză uriașă

0
(reînnoit 23:49 27.09.2020)
Una dintre primele victorii anunțate cu mare emfază de PNL este contestată de rezultatele declarate de USR – PLUS

BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. Liberalii au anunțat cu mare pompă că au câștigat Iașiul  - atât la Consiliul județean, prin controversatul ministru Costel Alexe, cât și primăria Iașilor, prin actualul primar Mihai Chirica. Un personaj și mai controversat.

PNL nu a anunțat însă pe ce bază își anunță victoria – pentru că în Iași NU s-a făcut Exist-poll!

Dar, ”nucleara” și surpriza uriașă vine de la candidata USR-PLUS la primăria Iașilor, Cosette Chichirău, care afirmă că meciul se joacă – și că primele rezultate arată că… ea ar fi câștigat!

În plus, după declarația activei parlamentare, PNL nu a îndrăznit să vină cu vreo replică. Iată declarația candidatei Cosette Chichirău.

0
Tagurile:
Iași, alegeri, Rezultate
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...