Primul vaccin împotriva coronavirusului

Belarus, printre primele țări care va beneficia de vaccinul rusesc împotriva COVID-19

78
(reînnoit 18:04 26.08.2020)
Belarus va deveni unul din primele state care va beneficia de vaccinul rusesc de coronavirus, a anunțat Putin.

CHIȘINĂU, 26 aug – Sputnik. Belarus se va alătura etapei finale a testării suplimentare a vaccinului rusesc împotriva coronavirusului, fiind una din primele țări care va primi acest preparat, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

“În ceea ce privește Belarus, am discutat cu Aleksandr Grigorievici (Lukașenko n.r.) și am convenit că Belarus se va alătura etapei finale a testărilor suplimentare a vaccinului rusesc împotriva coronavirusului, fiind printre primele țări care va obține acest preparat”, a declarat Putin miercuri, în cadrul unei ședințe cu membrii guvernului rus.

Vaccin
© Photo : РФПИ и Центр имени Гамалеи
Mai devreme, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, confirmase că Belarus, într-adevăr, va participa la testările vaccinului de coronavirus.

Reamintim că Ministerul Sănătății al Rusiei a inclus în registrul de stat al medicamentelor primul vaccin din lume împotriva COVID-19, obținut de Centrul Gamalei, în cooperare cu Fundația Rusă pentru Investiții Directe.

Președintele Fundației, Kirill Dmitriev, declarase că organizația a primit solicitări din peste 20 de țări pentru procurarea a peste un miliard de doze a vaccinului. Totodată, el a menționat că Rusia a convenit asupra organizării producției preparatului în cinci state, iar capacitățile existente vor permite producerea a peste 500 milioane de doze pe an.

78
Tagurile:
Rusia, coronavirus, vaccin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1221)
Tematic
Iată cum are loc producerea vaccinului împotriva COVID-19 - Foto
Rusia specifică durata acțiunii vaccinului „Sputnik V” împotriva Covid-19
Igor Dodon, primul dintre moldovenii care va testa vaccinul anti-COVID rusesc „Sputnik V”
Primul în lume: Cum a fost creat vaccinul rusesc anti-coronavirus
Rospotrebnadzor, despre sănătatea voluntarilor care au testat vaccinul anti-COVID-19
Țiriac îi dă lecții lui Iohannis: ” Eu cred foarte mult în vaccinul ăla rusesc”
Rusia este gata de ultima etapă a testărilor vaccinului împotriva COVID-19
Liderii religioși protestează: vaccinul Astra Zeneca folosește celule de fetus avortat!
Manifestații de Ziua Unității Naționale la Moscova, cu genericul Rusia Unește!

Ziua Mondială a Unității Ruse, sărbătorită pe 21 septembrie

59
(reînnoit 07:56 22.09.2020)
Reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București informează că, astăzi, 21 septembrie 2020, se sărbătorește nu doar Ziua Internațională a Păcii, ci și Ziua Mondială a Unității Ruse.

BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. Zi importantă, astăzi, pentru rușii de pretutindeni care sărbătoresc Ziua Mondială a Unității Ruse.

Lumea știe că pe 21 septembrie se sărbătorește Ziua Internațională a Păcii, iar sărbătoarea rusească este mai puțin cunoscută.

Simbolul ei este mesteacănul cu trunchi alb, copac rusesc, căruia îi sunt dedicate atâtea poezii și cântece.

De ce a fost aleasă această dată? În istoria Rusiei, 21 septembrie este o zi semnificativă în care sunt sărbătorite mai multe evenimente importante.

Este vorba despre Nașterea Maicii Domnului, una dintre principalele sărbători ortodoxe, despre ziua înființării orașui Veliki Novgorod, „tatăl orașelor rusești”, despre Ziua Victoriei în bătălia de la Kulikovo dar și despre Ziua înființării Rusiei, începutul domniei dinastiei Rurik.

Astăzi, acțiuni în cinstea unității rusești vor avea loc pentru a zecea oară.

Sunt dedicate identității etnice a rușilor, dragostei pentru Rusia și pentru limba rusă. La ele vor participa mulți compatrioți care locuiesc în străinătate.

La urma urmei, a fi rus înseamnă să păstrezi cultura și să iubești Patria, indiferent unde este în lume, precizează reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București.

59
Tagurile:
Rusia
Tematic
După vaccinul „Sputnik V”, Rusia anunță încă o veste mare
Rusia nu are cu ce să ajute Germania
Rusia, al doilea cel mai mare producător de petrol din lume
Rusia a modificat regulile de intrare în țară
Rachetele Patriot în România: Nu vor să lupte, vor să ruineze Rusia

Загрузка...

România va efectua zboruri de observare asupra Rusiei

304
România și alte două țări ale UE vor fi parte a unei misiuni de observare asupra Rusiei în perioada 21-25 septembrie

BUCUREȘTI, 21 sept - Sputnik. O misiune comună a Germaniei, Franței și României va efectua zboruri de observare asupra Rusiei de la aerodromul Kubinka în perioada 21-25 septembrie, inspectorii ruși la aceleași date vor efectua un zbor de observație asupra Franței de la aerodromul Orleans-Bricy, a declarat șeful Centrului Național pentru Reducerea Riscurilor Nucleare, Serghei Rîjkov.

"În perioada 21 - 25 septembrie 2020, în cadrul punerii în aplicare a Tratatului internațional privind cerul deschis, misiunea comună a Germaniei, Franței și României va efectua zboruri de observație pe teritoriul Federației Ruse pe un avion de observare românesc AN-30 de la aerodromul Kubinka", a spus el.

Potrivit lui Ryzhkov, specialiștii ruși vor monitoriza respectarea strictă a parametrilor de zbor pe teritoriul rus și vor monitoriza utilizarea echipamentelor de observare prevăzute de acord. Aeronava AN-30 aparține clasei de aeronave care nu sunt destinate utilizării armelor.

Șeful centrului a adăugat, de asemenea, că inspectorii ruși intenționează să efectueze un zbor de observare peste Franța.

304
Tagurile:
Rusia, zbor, România

Загрузка...
Alegeri prezidențiale în România

Alegeri locale 2020: care este procedura de vot

0
Autoritatea Electorală Permanentă a informat asupra procedurii de votare în cadrul alegerilor locale care vor avea loc pe 27 septembrie.

BUCUREȘTI, 22 sept - Sputnik. Potrivit AEP, cetățenii români pot vota cu cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, iar în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar, valabile în ziua votării.

În cazul cetățenilor Uniunii Europene, aceștia pot vota cu orice document valabil care le atestă identitatea.

AEP anunță că votarea se desfășoară duminică, 27 septembrie, între orele 7.00 – 21.00, iar la ora 21.00 preşedintele biroului electoral al secţiei de votare declară votarea încheiată şi dispune închiderea localului secţiei de vot.

Alegătorii care, la ora 21:00, se află în localul secţiei de votare pot să îşi exercite dreptul de vot.

Procedura de votare

La intrarea în secția de votare, alegătorul prezintă operatorului de calculator al secției de votare actul de identitate şi, după caz, documentul care dovedeşte reşedinţa. După ce prezintă actul de identitate operatorului de calculator, alegătorul semnează în lista electorală permanentă sau în copia de pe lista electorală complementară, după caz, primește buletinele de vot şi ştampila cu menţiunea "VOTAT".

Alegeri europarlamentare 2019
© AP Photo / Vadim Ghirda

Persoanele care nu se regăsesc în listele electorale permanente, dar pot dovedi cu actul de identitate că au domiciliul sau reședința în raza teritorială a secției de votare respective, vor fi înscrise în lista electorală suplimentară.

Fiecare alegător va primi patru buletine de vot: unul pentru primar, unul pentru consiliul local, unul pentru consiliul județean și unul pentru președintele consiliului județean.

În București, fiecare votant va primi patru buletine de vot: unul pentru primarul de sector, unul pentru consiliul local al sectorului, unul pentru primarul general al municipiului București și unul pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Alegătorii votează separat, în cabine închise, aplicând ştampila cu menţiunea "VOTAT" în patrulaterul care cuprinde lista de candidaţi sau numele candidatului pe care îl votează.

După ce a votat, alegătorul îndoaie buletinele de vot astfel încât pagina albă care poartă ştampila de control să rămână în afară şi introduce fiecare buletin de vot în urna corespunzătoare.

Îndoirea greşită a buletinului de vot nu atrage nulitatea votului, dacă secretul votului este asigurat.

În cazul în care buletinul de vot se deschide în aşa fel încât secretul votului nu mai este asigurat, acesta se anulează şi se dă alegătorului, numai o singură dată, un nou buletin de vot, făcându-se menţiune despre aceasta în procesul-verbal al operaţiunilor de votare.

Alegătorul restituie preşedintelui ștampila cu menţiunea "VOTAT", iar acesta o aplică pe actul de identitate, menţionând şi data scrutinului. În cazul alegătorilor care votează pe baza cărţii de identitate, pe versoul acesteia se aplică un timbru autocolant cu menţiunea "VOTAT" şi data scrutinului.

În situaţia în care alegătorul, din motive bine întemeiate, constatate de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, nu poate semna în lista electorală, preşedintele face o menţiune în lista electorală, confirmată prin semnătura sa şi a încă unui membru al biroului electoral.

0
Tagurile:
vot, alegeri locale

Загрузка...