Tehnologii informaționale

Consiliul rus de securitate: SUA comit până la 75% din toate atacurile cibernetice

118
(reînnoit 06:39 26.08.2020)
Sporirea capacităților SUA privind atacurile cibernetice asupra Rusiei, invocând pretexte inventate, necesită adoptarea unor măsuri de protecție din partea Moscovei, consideră secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Oleg Hramov.

CHIȘINĂU, 26 aug — Sputnik. SUA și aliații lor intensifică informațiile și acțiunile distructive din spațiul cibernetic din alte țări. Potrivit RIA Novosti, secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Oleg Hramov, a declarat acest lucru într-un interviu acordat ziarului „Argumentî și faktî”.

”Pe de altă parte, Rusia, China, Coreea de Nord și Iranul sunt declarate principalele surse de amenințare cibernetică”, a precizat el.

După cum a remarcat Hramov, Statele Unite „formează în mod intenționat o imagine mediatică” menită să justifice în ochii comunității internaționale orice acțiuni ulterioare, inclusiv forța.

Potrivit acestuia, ca rezultat al „intensificării artificiale a confruntării în sfera informațională” are loc tensionarea relațiilor internaționale, încetinirea dezvoltării economiei mondiale datorită sancțiunilor, precum și subminarea încrederii în procesele de digitalizare.

„În astfel de condiții, nu trebuie să ne surprindă liniile de state pentru a obține suveranitatea digitală. Acest lucru rezultă direct din nevoia de a asigura suveranitatea statului în era digitală”, a spus Hramov.

El a subliniat că SUA se află în spatele marii majorități a atacurilor cibernetice din lume.

"Americanii se află în fruntea clasamentului privind activitatea nocivă: pentru 2016-2019 - de la 40% la 75%, în funcție de tipul de efecte nocive", a spus el.

Potrivit acestuia, „Rusiei, la acest capitol îi revine de la 2% la 7%”.

"Aceste date care nu sunt publicitate în Occident, dar sunt publice demonstrează în mod clar oricărei persoane raționale lipsa de temei a tezei despre amenințarea totală a Rusiei în spațiul cibernetic”, a subliniat secretarul adjunct al Coniliului rus de Securitate.

El consideră că sporirea capacităților SUA privind atacurile cibernetice asupra Rusiei, invocând pretexte inventate, necesită adoptarea unor măsuri de protecție din partea Moscovei.

Noul val de rusofobie: Occidentul acuză Rusia de atacuri cibernetice
© Video : Ruptly / Sputnik / twitter.com/RussianEmbassyC

"Printre astfel de acțiuni recente, putem remarca, în special, faptul acuzării nefondate a Rusiei de săvârșirea unor atacuri cibernetice împotriva instituțiilor de stat și a mass-mediei din Georgia, în octombrie 2019”, a spus el.

Într-un mod similar, potrivit lui Hramov, „a existat o agitație pentru atacurile „inumane” asupra instituțiilor de sănătate din Cehia, implicate în lupta împotriva coronavirusului”.

"Se încearcă imputarea hackerilor ruși tentativele de a obține acces la rețelele dezvoltatorilor de vaccinuri COVID-19 din Statele Unite, Marea Britanie și Canada”, a declarat Hramov.

Un subiect aparte el l-a numit influența rusă imaginară asupra rezultatelor alegerilor din SUA, în special, cu utilizarea tehnologiilor informaționale.

”Această problemă a devenit ”o monedă de schimb” în confruntarea crescândă între elitele politice americane”, a spus el.

El a amintit că președintele SUA, Donald Trump, a comandat un atac cibernetic ascuns împotriva Agenției Rusești de Cercetări a Internetului, pe care serviciile de informații americane au numit-o drept distribuitor de informații care pot fi calificate drept ingerință, însă fără a aduce careva dovezi.

"Faptul acestui atac a fost recunoscut public de Donald Trump într-un interviu recent pentru publicația Washington Post", a spus Hramov.

În același timp, potrivit lui, conform celor mai recente date publicate, în 2018, președintele Statelor Unite a împuternicit CIA pentru a efectua operațiuni ofensive în spațiul cibernetic, inclusiv scoaterea din funcțiune a infrastructurii inamice.

Toate acestea, în opinia sa, impun aplicarea unor măsuri de protecție în conformitate cu prevederile doctrinei securității informațiilor a Rusiei și legislației ruse.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

118
Tagurile:
Rusia, atacuri cibernetice, SUA
Vladimir Putin

Premierul Armeniei l-a sunat pe Putin

264
(reînnoit 18:10 27.09.2020)
Prim-ministrul Armeniei l-a contactat telefonic pe Vladimir Putin pentru a discuta despre situația creată în zona Karabahului de Munte.

BUCUREȘTI, 27 sep – Sputnik. Prim-ministrul Armeniei, Nikol Pașinean, l-a contactat telefonic pe președintele Rusiei, Vladimir Putin. Cei doi oficiali au discutat despre agravarea situației din zona conflictului Karabahului de Munte, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

„La inițiativa părții armene, a avut loc o discuție telefonică între președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și prim-ministrul Republicii Armenia, Nikol Pașinean. A fost abordat subiectul tensionării situației în zona conflictului Karabahului de Munte”, se spune în comunicat.

Putin și-a exprimat o îngrijorare față de reluarea confruntărilor militare de proporții în Karabahul de Munte.

Ambele părți au subliniat importanța depunerii tuturor eforturilor pentru a nu admite escaladarea situației în Karabah, iar cel mai important lucru este încetarea acțiunilor militare.

264
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Agravarea relațiilor azero-armene: Atac asupra punctului fortificat armean - Video
Armenia declară stare de război și mobilizare generală
Turcia sprijină Azerbaidjanul în conflictul din Karabah
Militarii azeri au preluat controlul asupra 6 localități din Karabah
Video: Armenia arată cum a distrus tancurile Azerbaidjanului

Загрузка...
Portretul bloggerului rus Aleksei Navalnîi, în preajma clinicii Charite din Berlin

Expert: Cazul lui Navalnîi face de rușine “Noviciok”

250
Lipsa unor cazuri letale după așa-numita otrăvire cu o subtanță neurotoxică Noviciok “compromite armele chimice rusești”.

BUCUREȘTI, 26 sep – Sputnik. Lipsa unor cazuri de deces în pretinsa otrăvire a lui Serghei și Iulia Skripal, precum și Aleksei Navalnîi cu substanța neurotoxică din grupul Noviciok, compromite armele chimice rusești, a declarat într-un interviu agenției RIA Novosti, unul din participanții la dezvoltarea substanței, Leonid Rink.

“Adică, în acest caz (cazul lui Navalnîi, n.r.), precum și în cazul celor doi Skripal, s-a făcut de rușine sistemul nostru. Există o denumire, dar nu există niciun efect”, a spus Rink.

“Să citească despre acțiunea VX-ului lor (substanță militară neurotoxică fosfororganică americană n.r.). Cât timp poți rămâne în viață cu el? Nu prea mult. Cel mult cinci minute de la atingere. De ce nu sunt respectate produsele noastre în același fel? Trec trei zile, două săptămâni, toți sunt vii și nevătămați, aleargă?”, a spus Rink.

În acest fel el a comentat situația în care după pretinsa otrăvire cu substanțe militare neurotoxice, unele persoane în loc să moară, își reveneau peste un timp, fără niciun fel de urmări asupra organismului

Grupul Noviciok a devenit cunoscut în toată lumea în anul 2018 după incidentul cu fostul ofițer al GRU, Serghei Skripal și fiica acestuia, Iulia. Potrivit afirmațiilor autorităților britanice, aceștia au fost otrăviți cu subtanța neurotoxică A-234, elaborată în cadrul unui proiect sovietic “Noviciok”. Londra consideră că în spatele otrăvirii lui Skripal se află statul rus, însă Moscova respinge aceste acuzații.

250
Tagurile:
cazul lui Skripal, cazul Serghei Skripal, noviciok, Aleksei Navalnîi
Тема:
Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal
Tematic
Kremlinul a comentat situația probelor în cazul lui Navalnîi
Navalnîi a fost externat - e perfect sănătos
Moscova: Berlinul a refuzat să organizeze discuția lui Navalnîi cu anchetatorii
Expert: Trump nu vrea să se amestece în cazul lui Navalnîi
Moscova acuză Vestul de o campanie de dezinformare în cazul lui Navalnîi

Загрузка...
Alegeri

Alegeri locale 2020: Procentul tinerilor români ce au votat

0
Potrivit datelor de prezență de la Biroul Electoral Central, la alegerile locale 2020 au votat peste 1,8 milioane de tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani.

BUCUREȘTI, 28 sept – Sputnik. Alegerile locale 2020 din România nu a preocupat într-o măsură prea mare nici tinerii, care nu s-au înghesuit la secțiile de votare.

Astfel, potrivit datelor de prezență de la Biroul Electoral Central, peste 1,8 milioane de tineri, cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani au votat la alegerile locale.

Prezența tinerilor la vot a fost de 38, 6%, raportat la numărul de alegători din acest segment de vârstă.

Față de alegerile europarlamentare, prezența tinerilor la vot a fost mai mică. Și raportat la alegerile prezidențiale se observă o scădere a prezenței tinerilor la vot.

În orașele mari, inclusiv în București, procentul tinerilor care au venit să voteze a fost unul important.

La alegerile prezidențiale 2019, au votat 41,8% din tinerii aflați pe listele permanente de la Autoritatea Electorală, iar la alegerile europarlamentare procentul a fost de 43,2%, informează edupedu.ro.

Astfel, au fost 662 de mii de tineri cu vârsta cuprinsă între 18-24 de ani, iar la categoria de vârstă 25-34 de ani au fost peste 1,14 milioane de tineri.

0
Tagurile:
România, vot, tineri, alegeri locale
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...