Aleksei Navalnîi

Cazul lui Navalnîi: Reacția medicilor din Omsk la declarațiile spitalului din Germania

388
La internarea în spital medicii ruși nu au descoperit nicio urmă de intoxicație în organismul lui Navalnîi.

CHIȘINĂU, 24 aug  - Sputnik. La internarea la spital Aleksei Navalnîi nu avea un tablou clinic caracteristic pentru o intoxicație cu o substanță din grupul inhibitori de colinesterază, a declarat toxicologul principal al regiunii Omsk și a districtului federal Siberian, Aleksandr Sabaev.

Mai devreme, clinica germană Charite, unde se află acum activistul și președintele Fundației pentru Combaterea Corupției, a declarat că Navalnîi a fost otrăvit. Medicii nu au precizat ce anume a provocat intoxicația, urmând să efectueze analize suplimentare. Acum activistul se află într-o comă artificială. Starea acestuia este considerată una gravă, însă nu există un pericol sporit pentru viața lui.

“La internare, lui Aleksei Navalnîi a fost efectuată o gamă largă de teste pentru substanțe narcotice, sintetice, psihedelice și medicamentoase, inclusiv pentru inhibitori de colinesterază – rezultatele au fost negative”, a menționat Sabaev.

Totodată el a reamintit că medicii din Omsk sunt gata să ofere colegilor lor germani probe ale biomaterialului lui Navalnîi, “pentru studierea lor multilaterală”.

Specialiștii ruși pun la îndoială afirmația colegilor lor germani. Șeful secției de anestezie și reanimare al Centrului Pirogov, Boris Teplîh, a declarat agenției RIA Novosti că versiunea despre otrăvirea lui Navalnîi a fost examinată de medicii ruși, însă nu a fost descoperită nicio confirmare. Expertul medical a subliniat că medicii din Charite vorbesc despre date clinice, nu despre o substanță în sine, pe care nimeni nu a detectat-o, deocamdată.

 

388
Tagurile:
Aleksei Navalnîi
Tematic
Medicii ruși au permis transportarea lui Navalnîi în afara țării
Aurescu, făcut praf după intervenția în cazul Navalnîi: ”Politica de colonie la ordin!”
Palmă pentru detractorii Rusiei: medicii germani felicită medicii ruși din cazul Navalnîi!
Aleksei Navalnîi

Moscova acuză Vestul de o campanie de dezinformare în cazul lui Navalnîi

41
În Occident a fost declanșată o campanie masivă de dezinformare împotriva Rusiei, prin care se încearcă influențarea proceselor politice interne și impunerea unor noi sancțiuni antirusești.

BUCUREȘTI, 24 sep – Sputnik. Sarcina campaniei masive de dezinformare a Occidentului în cazul lui Aleksei Navalnîi nu constă în aflarea motivelor incidentului, ci imixtiunea în problemele interne ale Rusiei, a declarat adjunctul directorului departamentului de informații și presă al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Ilia Timohov.

“Trebuie să menționăm că acea campanie masivă de dezinformare, care a fost declanșată în Occident în cazul lui Aleksei Navalnîi, demonstrează vădit că sarcina centrală a inițiatorilor ei nu este grija pentru starea sănătății a cetățeanului rus și aflarea adevăratelor cauze a spitalizării lui, ci într-o imixtiune în problemele interne ale Rusiei, prin influențarea proceselor politice interne, precum și mobilizarea predispozițiilor pentru aplicarea sancțiunilor”, a declarat Timohov la ședința comisiei provizorii a Consiliului Federației pentru protecția suveranității de stat și prevenirea imixtiunilor în problemele interne ale Rusiei.

Potrivit lui, astfel de concluzii sunt determinate de caracterul speculativ al discursului antirusesc al demnitarilor occidentali, “care au la bază niște presupuneri neîntemeiate și acuzații nefondate”.

“Aceste acuzații sunt expediate nu undeva spre câmpul informațional rusesc, ci direct, în adresa autorităților ruse”, a menționat Timohov. El a mai adăugat că politicienii occidentali manipulează cu faptele și jonglează cu conceptele, ignorând orice norme morale și juridice internaționale.

41
Tagurile:
Aleksei Navalnîi, Rusia
Tematic
Peskov: Rusia încearcă să obțină date de la OPCW în cazul lui Navalnîi
Berlinul a refuzat să răspundă unde se află sticla din care a băut Navalnîi
Kremlinul a comentat situația probelor în cazul lui Navalnîi
Navalnîi a fost externat - e perfect sănătos
Moscova: Berlinul a refuzat să organizeze discuția lui Navalnîi cu anchetatorii

Загрузка...
Vladimir Putin

Putin, nominalizat la premiul Nobel pentru Pace

179
Vladimir Putin a fost nominalizat la premiul Nobel pentru Pace, a anunțat academicianul și scriitorul Serghei Komkov.

BUCUREȘTI, 24 sep – Sputnik. Propunerea pentru nominalizarea președintelui Rusiei, Vladimir Putin, la premiul pentru pace a ajuns la comitetul Nobel din Oslo pe 10 septembrie, după ce partea americană l-a înaintat pe președintele SUA, Donald Trump, a declarat academicianul, scriitorul Serghei Komkov, care a semnat adresarea de nominalizare a liderului rus.

“Astăzi e cea de-a patra nominalizare pentru Premiul Nobel pentru Pace. Ea a fost expediată pe 9 septembrie a acestui an, iar pe 10 septembrie solicitarea a ajuns la comitetul Nobel pentru Pace din Oslo, la sediul Comitetului Nobel”, a declarat Komkov în cadrul unei conferințe de presă “Cu privire la nominalizarea președintele Rusiei, Vladimir Putin, la Premiul Nobel pentru Pace în 2021”.

Academicianul a adăugat că a urmărit parcursul scrisorii recomandate și a menționat că imediat după primirea cererii rusești, partea americană l-a nominalizat pe președintele SUA, Donald Trump.

“Știm foarte bine și exact cine și când – la 15:07, ora locală, a primit scrisoarea recomandată la Oslo..., a semnat unul din secretarii Comitetului Nobel. După această solicitare a început o reacție nebună a părții americane. Spre seară, după ora 16, ora locală, reprezentantul american în Oslo (...), a scris rapid și a transmis cererea de nominalizare pentru Premiul Nobel pentru Pace, pentru niște chestii neclare, despre o reglementare de către Trump a conflictului între Emiratele Arabe și Israel”, a declarat Komkov.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că în cazul în care se va decide oferirea unui astfel de premiu, va fi un lucru bun. Dacă o astfel de decizie nu va fi luată, nu se va întâmpla ieșit din comun.

„Știți că sunt nominalizate diverse persoane pentru acest premiu. E o inițiativă a celor care au venit cu această propunere. În cazul dat este vorba de scriitorul menționat. Există o anumită procedură de examinare a nominanților. Dacă decizia va fi luată – va fi minunat, nu va fi luată – nu e nimic groaznic”, a spus Peskov, fiind rugat de jurnaliști să comenteze această înaintare.
179
Tagurile:
Premiul Nobel, Vladimir Putin
Tematic
A murit fostul Secretar General ONU și laureat al Premiului Nobel Kofi Annan
Propunere istorică: Salvini ar putea primi Premiul Nobel pentru Pace
Lovitură uriașă, Donald Trump - nominalizat la Premiul Nobel

Загрузка...
Ambulanțe în București

România stârnește îngrijorare din cauza Covid 19

0
România este una din cele șapte țări europene care stârnesc o îngrijorare mare din cauza evoluției coronavirusului .

BUCUREȘTi, 24 sept - Sputnik. Centrul European de prevenție și control al bolilor (ECDC) a prezentat astăzi un raport de evaluare a riscurilor care indică un număr de șapte țări europene care stârnesc o mare îngrijorare cu privire la evoluția coronavirusului. Pe listă se regăsește și România, alături de Spania, Bulgaria, Croația, Ungaria, Cehia și Malta. Specificul acestor țări este că evoluția epidemiei de aici duce la riscuri crescute de mortalitate.

Raportul de evaluare al ECDC mai arată că cele șapte țări, așadar și România, afișează "o proporție mai ridicată de cazuri grave sau de internări" și cu o creștere a mortalității "deja observată" sau care "ar putea să fie în curând ".

Documentul infirmă astfel pretenția Guvernului de a fi gestionat bine pandemia și clasează România printre codașele Europei din acest punct de vedere, pronosticul nefiind deloc optimist pentru evoluțiile următoare.

 

0
Tagurile:
România, coronavirus
Tematic
Coronavirus în Franța: iarăși peste 10 mii de cazuri în 24 h
Coronavirus în UK: noi măsuri restrictive anunţate astăzi
Noile definiţii: caz probabil vs caz suspect de coronavirus

Загрузка...