Vladimir Putin

Putin a discutat cu Consiliul de Securitate despre situația din Belarus

183
Vladimir Putin a discutat cu Consiliul de Securitate al Rusiei despre situația din Belarus și a relatat despre rezultatele convorbirilor telefonice internaționale, purtate săptămâna aceasta.

CHIȘINĂU, 21 aug – Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a discutat cu membrii permanenți ai Consiliului de Securitate despre situația din Belarus și rezultatele discuțiilor telefonice internaționale, precum și rezultatele consultărilor ruso-americane în privința stabilității strategice, a anunța vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

“Președintele a informat detaliat participanții la întrunire despre o serie de discuții telefonice internaționali, care au avut loc în această săptămână și care au vizat, în mare parte, situația din Belarus”, a menționat el.

“A fost pus accentul pe inadmisibilitatea oricărei imixtiuni din afară în chestiunile interne ale Belarusului și lipsa de alternative la reglementarea tuturor problemelor interne de către conducerea acestei țări în dialogul ei cu cetățenii”, a adăugat Peskov.

Oficialul a mai anunțat că „în cadrul ședinței s-a discutat și despre rezultatele consultărilor ruso-americane în problemele stabilității strategice și controlului asupra înarmărilor”.

De asemenea, au fost abordate și problemele actuale ale agendei socio-economice interne, a adăugat Peskov.

La ședință au participat premierul Mihail Mișustin, președinții celor două camere ale parlamentului, Valentina Matvienko și Veaceslav Volodin, vicepreședintele Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, secretarul Consiliului de Securitate, Nikolai Patrușev, ministrul Afacerilor Interne, Vladimir Kolokolțev, ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, ministrul Apărării, Serghei Șoigu, directorul FSB, Aleksandr Bortnikov, directorul SVR, Serghei Narîșkin, reprezentantul special al președintelui pentru problemele de protecție a mediului, ecologiei și transportului, Serghei Ivanov.

Săptămâna aceasta Putin a purtat discuții telefonice cu președintele Consiliului European, Charles Michel, președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, și președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

183
Tagurile:
Rusia, Belarus, Consiliul de Securitate, Vladimir Putin
Тема:
Proteste în Belarus (137)
Tematic
Ce i-a spus Putin șefului Consiliului UE în legătură cu situația din Belarus
Minskul a mulțumit SUA pentru susținerea suveranității Belarusului
Opoziția belarusă vrea contacte cu Moscova: Nu am cerut ajutor financiar UE
Venezuela şi-a menifestat solidaritatea faţă de Belarus: „Am fost supuşi aceluiaşi atac”
Merkel: Europa vrea un dialog cu Lukașenko
Rusia, UE sunt de acord că situația din Belarus trebuie rezolvată „fără ingerințe externe”
Opoziția belarusă anunță că vrea continuarea protestelor
Lukașenko: Împotriva Belarusului acționează mai multe centre de influență

Putin: Imaginea lui Joe Biden prezentată în presă „este departe de realitate”

180
Președintele rus Vladimir Putin a făcut referire la întâlnirea sa cu Joe Biden, spunând că este un partener cu experiență și că imaginea despre acesta prezentată în mass-media este alta decât cea din realitate.

BUCUREŞTI, 17 iun – Sputnik. Vladimir Putin a spus că imaginea lui Joe Biden prezentată în mass-media nu are nicio legătură cu realitatea.

© AFP 2021 / Mikhail Metzel / SPUTNIK

„Această imagine, a președintelui Biden, prezentată de presă, a noastră și chiar de presa americană, este departe de realitate”, a spus Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri cu absolvenții Școlii universitare de administrație de la Moscova.

Preşedintele rus a subliniat că omologul său american este vesel și conștient de problemele majore.

„Este plin de viață. Am vorbit timp de două ore sau mai mult. Mergea la esența problemei. Din când în când, arunca o privire peste notiţele sale, cu toții facem asta”, a adăugat Putin, citat de Sputnik.

De asemenea, l-a descris pe președintele american drept un partener cu experiență.

„Joe Biden este un profesionist și trebuie să fii foarte atent să nu ratezi ceva. Nu lasă nimic să-i scape, vă asigur”, a mai spus Putin.

Geneva a găzduit pe 16 iunie primul summit între Vladimir Putin și Joe Biden de când acesta din urmă a fost inaugurat președinte. Ședința a durat 4,5 ore, incluzând pauzele.

În cadrul unui turneu european, Joe Biden l-a întâlnit pe Vladimir Putin. Acest prim interviu a oferit ocazia discutării mai multor chestiuni, de la consultări privind stabilitatea strategică la chestiunea arctică şi Ucraina.

De asemenea, s-a luat decizia revenirii ambasadorilor celor două țări la posturile lor. În plus, cei doi președinți au confirmat aderarea la principiul „toţi pierd în cazul unui război nuclear”.

Chiar dacă întâlnirea nu a dus la vreun acord revoluționar, Vladimir Putin a descris dialogul ca fiind „destul de constructiv” și chiar strângerea de mână între cei doi preşedinţi constituie un eveniment, având în vedere că relațiile dintre cele două țări s-au deteriorat în ultima perioadă.

180
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
"Un om slab". Americanii, dezamăgiți de prestația lui Biden după summit-ul cu Putin
Ce cadou i-a oferit Putin lui Biden
MAE al Austriei a dat o apreciere summitului Putin - Biden

Загрузка...

Cele mai frumoase orașe din Rusia - Top 20