Jocurile Militare Internaționale 2017

Cum vor arăta „Jocurile Militare 2020”

194
(reînnoit 17:32 21.08.2020)
Pe 23 august vor fi lansate Jocurile Militare Internaționale, care se vor desfășura simultan în Rusia și alte patru state, iar militarii din mai multe țări își vor demonstra măiestria.

Aleksandr Hrolenko, observator militar

Competițiile internaționale “Jocurile Militare 2020” vor demara pe 23 august, simultan cu deschiderea forumului tehnico-militar “Army-2020” și se vor încheia pe 5 septembrie. Toate aceste 13 zile vor presupune sute de etape ale competițiilor tehnico-militare în 13 tipuri de concursuri, pe teritoriul a cinci state: Rusia, Azerbaidjan, Armenia, Belarus și Uzbekistan. Profesionalismul și voința de a învinge își vor demonstra câteva mii din cei mai buni specialiști militari (peste 160 de echipe) din 30 de state. Șase concursuri internaționale se vor desfășura în Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Uzbekistan, restul – în Rusia.

Mai devreme, la eveniment au fost invitați participanți din 90 de state, inclusiv cele care fac parte din NATO. În premieră, la Jocurile Militare vor participa Arabia Saudită, Yemen și Palestina. Vor debuta în concursul chinologic internațional “Prietenul Fidel” o echipă de chinologi din Israel.

Din cauza restricțiilor, legate de pandemia coronavirusului, nu toți doritorii au au reușit să vină, iar Iran, India, Kazahstan, China, Mongolia și Sri Lanka au renunțat să desfășoare în 2020 pe teritoriul lor etapele Jocurilor Militare Internaționale. În pofida tuturor dificultăților ale organizării și a logisticii, „ArMY-2020” promite să aducă mari emoții în competițiile echipajelor navelor, avioanelor, tancurilor și mașinilor blindate, unităților Forțelor Aeropurtate, trupelor de apărare antiaeriană și infanteriei navale, artileriști, scafandri, cercetași, lunetiști, geniști și alți maeștri ai milităriei.

Majoritatea competițiilor, care includ 24 de tipuri de concursuri (inclusiv megapopularul “Biatlonul tancurilor”) se vor desfășura în Rusia. Pe teritoriul Armeniei va avea loc concursul măiestriei militare “Războinicul Păcii”. În Azerbaidjan sunt planificate competiții ale echipajelor navelor “Cupa Mării”. În Belarus vor fi organizate competiții ale trupelor cu destinație specială “Steaua Polară”, “Frontiera Lunetiștilor”. În Uzbekistan, în formatul concursului “Patrula rutieră” se vor întâlni specialiștii inspecției auto militare din mai multe state.

Particularitățile competițiilor

În cadrul „ArMY-2020” sunt reuniți cei mai buni specialiști, învingători în cadrul unor concursuri de calificare la nivel local. Pentru a înțelege proporțiile evenimentului: în Rusia la competițiile de calificare au participat 440 mii de militari, de opt ori mai mult decât în anul 2019. În acest fel, cu mult până la demararea “ArMY” trupele (peste 50 la sută din Forțele Armate ale Rusiei) au obținut o experiență valoroasă care ar putea fi utilă în condițiile unei lupte reale.

În anul 2020 condițiile concursului “ArMY” au fost înăsprite, luând în considerație experiența acțiunilor militare din Siria și altor zone fiebinți ale planetei. În concursul unităților de apărare antiaeriană “Cerul Senin” a fost inclusă o etapă suplimentară - “Distrugerea aparatelor de zbor fără pilot”.

Competițiile piloților avioanelor militare în formatul “Aviadarts” au fost completate cu elementul “lupta aeriană manevrabilă la o altitudine medie în perechi”. Conform regulilor “ArMY-2020”, au fost modificate condițiile de desfășurate a exercițiilor “Ștafeta Militară” ale transmisioniștilor, fiind adăugată etapa “Activitatea cu echipamentul structurii IT”. În “Biatlonul Tancurilor” a fost majorat numărul țintelor și metodelor de atac (tragerea a devenit un indicator cheie). Toate aceste lucruri promit mai multă dinamicitate, focuri și emoții.

Cea mai spectaculoasă competiție în cadrul Jocurilor Militare Internaționale, pe bună dreptate, este considerată “Biatlonul Tancurilor”. Conform rezultatelor “ArMY-2019” în acest an selecționatele sunt împărțite în două diviziuni. În prima vor evolua echipele din Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, China, Rusia, Serbia și Uzbekistan. În cea de-a doua – tanchiștii din Abhazia, Vietnam, Qatar, Congo, Laos, Myanmar, Tadjikistan și Oseția de Sud. În ziua inaugurării „ArMY-2020”, pe 23 august la cursele “Biatlonul Tancurilor” vor participa selecționatele Azerbaidjanului, Belarusului, Serbiei și Chinei (tanchiștii ruși vor intra în luptă pe 25 august).

Organizatorii au întreprins mai multe măsuri de protejare a participanților și oaspeților de coronavirus. Pregătirile pentru concurs au loc exclusiv în aer liber, iar echipele sunt găzduite în afara localităților. Funcționează reguli medico-sanitare stricte de carantinare și testare. Șeful Direcției Generale de Instruire Militară a Forțelor Armate a Rusiei, Ivan Buvalțev, a declarat anterior că Jocurile Militare Internaționale nu sunt mai riscante decât Parada Victoriei de la Moscova din 24 iunie.

Proporțiile geografice

Echipa rusească a inspectorilor auto se pregătește activ pe poligonul din Uzbekistan de concursul internațional “Patrula Rutieră”. În republică au sosit, de asemenea, echipe la probele medico-militare combinate din Belarus, Vietnam, Palestina, Rusia, Tadjikistan, care vor participa la “Ștafeta Medico-Militară”.

Militarii din Uzbekistan au demarat pregătirile cailor pe poligonul Kara-Haaj în Republica Tîva, pentru participarea la concursul “Maratonul ecvestru”. În Kabardino-Balkaria, la centrul de pregătire și supraviețuire montană “Terskol”, specialiștii unităților de munte ale armatei uzbece se pregătesc de concursul “Inelul Elbrus”, principalii lor rivali fiind colegii ruși.

Specialiștii uzbeci se antrenează și în regiunea Iaroslav pentru competiția echipajelor cercetașilor protecției chimice “Mediu sigur”. În zona “avariei tehnogene” vor acționa echipe din 20 țări.

În Sudul Rusiei, în orașul Eisk, participanții la concursul „Cerul Senin” din Belarus, Vietnam, Cambodgia, Pakistan, Rusia, Uzbekistan, Laos se pregătesc de tragerile din sistemele portabile de rachete antiaeriene „Igla-S”, de manevrarea transportatorului blindat BTR-82A și tragerile din noile automate AK-12.

În Belarus echipele se pregătesc de concursul “Procedeul sigur”, etapele căruia vor avea loc în premieră în baza Academiei Militare a Republicii Belarus și pe poligonul Urucie a celei de-a 120 brigăzi mecanizate de gardă. Ceremonia festivă de inaugurare a concursului transmisioniștilor va avea loc pe teritoriul complexului memorial “Cetatea Best – Erou”.

Mai devreme, ministrul Apărării al republicii, Viktor Hrenin, a apreciat înalt nivelul de pregătire și a oferit niște sfaturi participanților belaruși la “ArMY-2020”.

La baza navală militară „Puta” din Azerbaidjan, arbitrilor concursului internațional “Cupa Mării” le-au fost înmânate certificate de arbitrare. Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Rusiei în Azerbaidjan, Mihail Bocearnikov, a vizitat echipajele navelor de artilerie “Mahacikala” a flotilei Caspice, care va concura cu echipajul navei azere de patrulare “G-122”.

Câteva nuanțe geografice vor permite să înțelegem proporțiile Jocurilor Militare, care promit multe noi recorduri și impresii vii.

Reamintesc, „ArMY-2019” a bătut un record la numărul participanților și numărul concursurilor – cinci mii militari din 39 de state au participat la 32 de competiții. Totodată, anul trecut India, Mongolia și Uzbekistan au găzduit în premieră niște etape separate ale jocurilor. În cei cinci ani de desfășurare, la Jocurilor Internaționale Militare au participat peste 20 de mii de reprezentanți ai zeci de armate, iar acest lucru a contribuit semnificativ la consolidarea relațiilor de încredere la nivel internațional.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

194
Tagurile:
Jocurile Militare Internaționale
Tematic
Modernizarea F-35 ca urmare a unei reputații îndoielnice
Antrenament sau spectacol: Exercițiile Forțelor Aeriene și ale marinei SUA în Marea Neagră
Garanția rusească a răzbunării împotriva agresorului: Racheta intercontinentală ”Skiff”
Forțele aerospațiale ruse vor primi drone de asalt cu o rază lungă de acțiune în 2021
Trupe pe insulele Comandore și Tu-160 în Anadîr – răspunsul rusesc “partenerilor”
Marea Neagră și Baltică în vizor: “Prometei” distruge ținte aflate la 550 de kilometri
De ce SUA sunt îngrijorate de ”îmbunătățirea” avionului de luptă rusesc Su-57
Prin ce este interesant forumul internațional Army-2020 din Rusia
Jocurile Mondiale Militare de Iarnă - Sochi 2017
Министр обороны РФ Сергей Шойгу

Ministrul rus al Apărării anunță înfrângerea totală a Daesh

120
(reînnoit 19:06 30.09.2020)
Organizația teroristă Daesh a fost total înfrântă în Siria, în urma acțiunilor Forțelor Aerospațiale ruse și niciun terorist nu a intrat în Rusia, a anunțat ministrul rus al Apărării cu ocazia aniversării a cinci ani de la începerea operaţiunii.

BUCUREŞTI, 30 sept – Sputnik. Într-un articol publicat în cotidianul Krasnaya Zvezda cu ocazia aniversării a cinci ani de la începerea operațiunii Forțelor Aerospațiale rusești în Siria, ministrul rus al Apărării, Sergei Shoigu, a anunțat înfrângerea totală a organizaţiei teroriste Daesh.

Serghei Șoigu
© Sputnik / Алексей Никольский

„Obiectivul stabilit acum cinci ani de șeful suprem al Forțelor Armate [Vladimir Putin] a fost pe deplin realizat. Organizația internațională teroristă Daesh a încetat să existe, niciun terorist nu a intrat în Rusia”, a subliniat ministrul, citat de Sputnik

Ministrul a precizat că au fost produse mari daune tuturor elementelor teroriste internaționale, iar canalele lor de finanțare și furnizare au fost destructurate.

Împiedicarea răspândirii activității teroriste

„Un alt aspect-cheie este faptul că acțiunile eficiente ale Forțelor Armate ruse din Siria au ridicat o barieră sigură în calea extinderii activității grupurilor teroriste, în special în teritoriile învecinate”, a explicat Shoigu.

În acelaşi timp, potrivit acestuia, prezența militară rusească în Orientul Mijlociu a făcut posibilă menținerea unui echilibru de forțe în zonă și a avut rolul de garant al securității regionale.

„Sfârșitul războiului civil în Siria și faptul că a fost împiedicată dezorganizarea țării este un alt rezultat important al operațiunii”, a mai subliniat ministrul rus al Apărării.

Ministrul a dezvăluit că Forțele armate siriene sprijinite de Forțele aeriene ruseşti au eliberat 1.024 de localități și că 88% din teritoriul sirian se află sub controlul acestora.

133.000 de unităţi teroriste, inclusiv rafinării clandestine de petrol, au fost distruse. Au fost eliminați 865 de lideri militari și peste 133.000 de teroriști (inclusiv 4.500 din Rusia și din țările din Comunitatea Statelor Independente). Avioanele rusești au efectuat peste 44.000 de misiuni de luptă.

„Operațiunea din Siria a demonstrat capacităţile radical crescute ale Forțelor Armate Ruse, capacitatea lor de a afirma interesele naționale în întreaga lume, precum și capacitatea lor de a oferi asistență militară aliaților și partenerilor lor. A întărit prestigiul Rusiei, influența sa la nivel internațional și a neutralizat încercările concurenților geopolitici de a izola politic și diplomatic țara noastră”, a rezumat ministrul.

Războiul civil din Siria a izbucnit în martie 2011. În război s-au confruntat forțele guvernamentale partizane președintelui Bashar al-Assad, pe de o parte, și așa-numitele opoziții moderate și grupurile islamiste, pe de altă parte.

120
Tagurile:
Serghei Șoigu, gruparea Daesh
Tematic
Șoigu: Rusia și-a consolidat triada nucleară
Șoigu: SUA jefuiesc Siria de resursele de petrol
Șoigu a dat aprecieri mersului realizării memorandumului ruso-turc cu privire la Siria

Загрузка...
Recoltarea grâului

Rusia: a doua cea mai mare recoltă de grâne din toată istoria țării

58
(reînnoit 19:06 30.09.2020)
Federația Rusă va înregistra în acest an a doua cea mai mare recoltă de grâne din toată istoria sa, inclusiv față de perioada sovietică.

BUCUREȘTI, 30 sep – Sputnik. În anul 2020 Rusia ar putea înregistra a doua cea mai mare recoltă de grâne din istorie – recolta brută va fi una mai mare decât cea din perioada Uniunii Sovietice, însă mai mică decât în 2017, a declarat președintele Uniunii Ruse a Grânelor, Arkadi Zlocevski.

Vladimir Putin
© Sputnik / Александр Вильф

“În ansamblu, după reevaluare, vom avea aproximativ 132-133 milioane de tone, o cifră care va bate recordul sovietic, însă nu vom bate recordul postsovietic”, a spus Zlocevski în cadrul unei conferințe de presă în cadrul centrului multimedia AIP “Rossiya Segodnya”.

La rândul său, recolta brută a grâului, potrivit lui, ar putea constitui aproximativ 82 milioane de tone. “Totodată, există niște indicatori calitativi buni în multe regiuni, în special în Centrul și în Siberia. Avem o calitate foarte bună și în acest an am obținut o creștere semnificativă în acest an la grâne, o creștere a volumului a recoltei de grâne puternice și valoroase”, a menționat șeful Uniunii.

În anul 2017 Rusia a obținut cea mai mare recoltă de grâne din toată istoria sa – 135,539 milioane de tone, inclusiv 86,003 milioane de tone de grâu. Luni, Ministerul Agriculturii al Rusiei a anunțat că recolta de grâu în anul 2020, culeasă la mijlocul lunii septembrie, a devenit a doua ca volum din toată istoria țării.

Miercuri, Zlocevski a menționată că Rusia în anul 2020 ar putea avea cea mai mare recoltă de orz din toată istoria.

“Se pare că vom avea cea mai mare recoltă de orz din istorie – vom culege peste 22 milioane de tone”, a spus el. Potrivit datelor Rosstat, cea mai mare recoltă de orz în istoria modernă a Rusiei a fost înregistrată în 1994 – 27,054 milioane de tone. Altă recoltă record a fost înregistrată în anul 1990 – 27,235 milioane de tone.

În același timp, a continuat șeful Uniunii a Grânelor din Rusia, recolta de porumb din țară în acest an nu va fi atât de mare.

“Acum la capitolul porumbului, vremea nu a fost suficient de benefică, astfel că vom culege aproximativ 13 milioane de tone de porumb. Însă această cantitate este suficientă pentru a acoperi în totalitate necesitățile interne, doar vom avea mai puțin porumb pentru export”, a conchis el.
58
Tagurile:
orz, Grâu, Grâne, Rusia
Tematic
Recolta masivă de grâu în România, Rusia și Ucraina afectează bursa din Chicago
Rusia a obținut cea mai mare roadă de grâu din ultimii 40 de ani
Putin: Rusia a devenit exportatorul mondial numărul 1 de grâu

Загрузка...
Dezbateri Trump-Biden

Serviciile speciale ale SUA: auziți o nouă gafă a lui Biden - știți, Putin este de vină

0
(reînnoit 20:39 30.09.2020)
Este chiar curios când oare autorii diferitor teorii conspiraționiste anti-rusești vor înceta să folosească cuvinte care denotă un grad sporit de probabilitate a implicării Kremlinului în anumite scandaluri, scrie editorialistul Vladimir Kornilov pentru RIA Novosti.

Editorial realizat de Vladimir Kornilov

Am studiat deja expresia highly likely (”cu un grad sporit de probabilitate” în cazul Skripal), almost certainly („aproape sigur” în cazul acuzațiilor de furt de vaccin). Acum trebuie să ne obișnuim cu următorul cuvânt - probably („probabil”), notează editorialistul RIA Novosti Vladimir Kornilov.

De data aceasta, datorită publicației The Washington Post, am aflat că Vladimir Putin „probabil” conduce personal o operațiune secretă pentru discreditarea candidatului la președinția SUA, Joe Biden. Mai mult, acest lucru se face cu referire la un anumit raport CIA super-secret - atât de secret, încât jurnaliștii WP au putut să se familiarizeze cu conținutul său scurt în relatarea mai multor persoane.

Temeiul unei astfel de concluzii paradoxale este impresionant: se dovedește că a fost făcută de unii analiști pe baza „surselor de informații deschise, declasificate și clasificate”.

Primul rând al acestui raport cică ar menționa: ”Credem că președintele Vladimir Putin și majoritatea oficialilor ruși de rang înalt sunt conștienți și, probabil (acel probabil despre care menționam - n.a), conduc operațiuni de influență rusesască care vizează discreditarea fostului vicepreședinte american, susținând președintele SUA și stârnind discordia în societate înainte de alegerile din noiembrie din SUA”.

Deci iată cine îl discreditează pe fostul vicepreședinte! Acum devine clar cine îi scrie lui Biden discursurile sale cu gafe amuzante care ne fac să medităm despre starea sa de sănătate. Cu siguranță, Putin a fost cel care i-a băgat zilele trecute un text despre faptul că până la sfârșitul discursului său vor muri de coronavirus 200 de milioane de oameni. Pentru că nimeni nu l-ar putea discredita mai bine pe Biden.

Multe surse mass-media americane au atras atenția asupra unui raport similar din partea Departamentului american pentru Securitate Internă, care a ieșit ca și cum ar fi „pentru uz intern” (inundând imediat toate site-urile de știri) cu titlul „Rusia, probabil (de data aceasta likely, fără highly”. n.a), discreditează sănătatea candidaților americani pentru a influența alegerile din 2020". Atrageți atenția asupra pluralului cuvântului „candidați”. Acum să comparăm cu titlurile majorității covârșitoare ale mass-media americane despre această „senzație” - dacă le credeți, atunci vorbim despre „atacul rus împotriva sănătății mintale a lui Biden”.

Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că buletinul în sine menționează și atacurile actorilor iranieni și chinezi asupra stării mentale a lui Donald Trump. Dar acest lucru, după cum știți, nu deranjează deloc mass-media democratică din America. A-l numi schizofrenic pe actualul președinte american nu este deloc o interferență. Însă despre Biden nu se poate vorbi în așa fel.

Mai mult, se pare că insidiosul plan ruso-chinezo-iranian este pus deja în funcțiune. Potrivit unui sondaj recent din statele cheie ale campaniei din 2020, 51% dintre alegătorii de acolo consideră că Trump este „neadecvat mental” pentru președinție și 52% spun același lucru despre Biden. Adică, trebuie să presupunem că un număr imens de alegători americani care pun la îndoială starea mentală a ambilor candidați la președinția SUA este rezultatul „dezinformării rusești”. Și Trump și Biden înșiși, cu comportamentul lor excentric și, ca să spunem ușor, afirmații ambigue, nu au nimic de-a face cu asta? Ca de obicei, rușii sunt de vină pentru tot. Probably.

Iată că și în cazul raportului teribil de secret al CIA de la WP este o poveste similară. După ce a fost menționat Putin chiar în primele rânduri, care ar fi condus personal campania de discreditare a candidatului la președinția SUA, ulterior se vorbește  în exclusivitate despre acțiunile parlamentarului ucrainean Andrii Derkaci, cunoscut pentru faptul că publică cu regularitate fragmente audio ale conversațiilor dintre Petro Poroșenko și Joe Biden. Mai mult, el nu spune nimic despre „legăturile sale cu Putin”.

Atunci când mass-media americană vorbește despre „casetele Derkaci”, acestea au doar două argumente, dacă se poate numi așa: a) în zorii anilor nouăzeci, a absolvit Școala Superioară a KGB din Moscova, ceea ce înseamnă, desigur, că este „agentul Kremlinului”. ; b) înregistrările transmise de acesta sunt „editate”. Și toate, pe această bază, mass-media democratice refuză chiar să discute conținutul acestor „casete”, astupându-și urechile atunci când aud despre ele. A ajuns chiar la punctul în care Twitter a blocat instantaneu contul utilizatorului al cărui tweet despre „casetele Derkaci” a fost citat de Trump. Și niciun fel de cenzură. S-a spus: „agentul Kremlinului” răspândește „dezinformarea” la cererea aceluiași Kremlin. În consecință, verificarea datelor este interzisă.

Îmi amintesc în această privință conferința de presă a șefului SBU Valentin Nalivaicenko în iulie 2014, imediat după căderea Boeing-ului malaezian la Donbass. A doua zi, „casetele” oferite de el au fost citate pe primele pagini ale tuturor ziarelor importante din lume. Rețineți că nimeni nu și-a amintit atunci că Nalivaicenko a studiat la Institutul de Informații KGB din Moscova, deoarece nimeni din Occident nu a fost îngrijorat de faptul că înregistrările audio nu au fost doar editate, ci și falsificate. Doar că acele falsuri cu versiunea că MH17 a fost doborâtă de niște „cazaci din Cernuhino”, la acea vreme, erau destul de mulțumiți de jurnaliștii occidentali. Dar „casetele lui Derkaci” nu li se potrivesc în niciun fel - nu se încadrează în obiectivele campaniei electorale. Prin urmare, orice informație despre acestea trebuie cenzurată fără milă.

Și la urma urmei, nimeni nu pune în mod deosebit la îndoială autenticitatea vocilor lui Poroshenko și Biden pe aceste înregistrări. Dar este un păcat de moarte să le discutăm sau să le cităm. Mass-media americană a reacționat aproximativ în același mod la raportul a două comisii din Senat cu titlul elocvent „Hunter Biden, Burisma și corupția”, publicat acum câteva zile. Raportul este voluminos și conține confesiunile uimitoare ale oficialilor americani conform cărora conducerea superioară a Statelor Unite, inclusiv vicepreședintele Joe Biden și secretarul de stat John Kerry, a fost avertizată în mod repetat cu privire la schemele de corupție ale companiei de gaze ucrainene Burisma și cu privire la problemele pentru Statele Unite care vor fi asociate cu activitatea în această firmă a lui Hunter Biden, fiul vicepreședintelui.

Este chiar imposibil să ne imaginăm cum ziarele l-ar răstigni pe Trump dacă ar fi scos la iveală actele de corupție ale copiilor săi și ar fi închis ochii, de fapt, încurajându-i să facă acest lucru. Dar raportul Senatului a fost ignorat în unanimitate de către mass-media sau pur și simplu numit „o campanie rusească de dezinformare”. Pe baza acestui fapt, se poate presupune că senatorii SUA sunt „agenți ai Kremlinului”. Dar raportul conține fapte și mărturii care nu pot fi contestate chiar ale oficialilor care au raportat personal despre corupția din cadrul ”Burisma” și activitatea lui Biden Jr. acolo.

Joe Biden
photo: Press Service of the President of Ukraine

Drept răspuns, democrații și-au pregătit rapid contra-raportul, în care au încercat să spargă sau mai degrabă să dilueze argumentele adversarilor lor. Și, desigur, principala concluzie a democraților este că ancheta Senatului reproduce „atacul rusesc asupra alegerilor din 2020”. Adică suntem din nou de vină.

Se pare că Rusia a fost cea care l-a numit pe Biden Jr. într-o companie coruptă din Ucraina, iar apoi i-a dictat lui Biden Sr. cum să-l demită pe procurorul general ucrainean Viktor Șokin, care a îndrăznit să investigheze acuzațiile de corupție ale Burisma. Deci, ar trebui să ne așteptăm la noi sancțiuni pentru acțiunile „agenților Kremlinului” americani în Senat și în Casa Albă. La urma urmei, vina Rusiei a fost dovedită din nou, deși nu fără de ajutorul unui alt probably.

Opinia autorului poate să nu coincidă cu cea a redacției.

0
Tagurile:
SUA, Joe Biden, Putin

Загрузка...