Jocurile Militare Internaționale 2017

Cum vor arăta „Jocurile Militare 2020”

205
(reînnoit 17:32 21.08.2020)
Pe 23 august vor fi lansate Jocurile Militare Internaționale, care se vor desfășura simultan în Rusia și alte patru state, iar militarii din mai multe țări își vor demonstra măiestria.

Aleksandr Hrolenko, observator militar

Competițiile internaționale “Jocurile Militare 2020” vor demara pe 23 august, simultan cu deschiderea forumului tehnico-militar “Army-2020” și se vor încheia pe 5 septembrie. Toate aceste 13 zile vor presupune sute de etape ale competițiilor tehnico-militare în 13 tipuri de concursuri, pe teritoriul a cinci state: Rusia, Azerbaidjan, Armenia, Belarus și Uzbekistan. Profesionalismul și voința de a învinge își vor demonstra câteva mii din cei mai buni specialiști militari (peste 160 de echipe) din 30 de state. Șase concursuri internaționale se vor desfășura în Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Uzbekistan, restul – în Rusia.

Mai devreme, la eveniment au fost invitați participanți din 90 de state, inclusiv cele care fac parte din NATO. În premieră, la Jocurile Militare vor participa Arabia Saudită, Yemen și Palestina. Vor debuta în concursul chinologic internațional “Prietenul Fidel” o echipă de chinologi din Israel.

Din cauza restricțiilor, legate de pandemia coronavirusului, nu toți doritorii au au reușit să vină, iar Iran, India, Kazahstan, China, Mongolia și Sri Lanka au renunțat să desfășoare în 2020 pe teritoriul lor etapele Jocurilor Militare Internaționale. În pofida tuturor dificultăților ale organizării și a logisticii, „ArMY-2020” promite să aducă mari emoții în competițiile echipajelor navelor, avioanelor, tancurilor și mașinilor blindate, unităților Forțelor Aeropurtate, trupelor de apărare antiaeriană și infanteriei navale, artileriști, scafandri, cercetași, lunetiști, geniști și alți maeștri ai milităriei.

Majoritatea competițiilor, care includ 24 de tipuri de concursuri (inclusiv megapopularul “Biatlonul tancurilor”) se vor desfășura în Rusia. Pe teritoriul Armeniei va avea loc concursul măiestriei militare “Războinicul Păcii”. În Azerbaidjan sunt planificate competiții ale echipajelor navelor “Cupa Mării”. În Belarus vor fi organizate competiții ale trupelor cu destinație specială “Steaua Polară”, “Frontiera Lunetiștilor”. În Uzbekistan, în formatul concursului “Patrula rutieră” se vor întâlni specialiștii inspecției auto militare din mai multe state.

Particularitățile competițiilor

În cadrul „ArMY-2020” sunt reuniți cei mai buni specialiști, învingători în cadrul unor concursuri de calificare la nivel local. Pentru a înțelege proporțiile evenimentului: în Rusia la competițiile de calificare au participat 440 mii de militari, de opt ori mai mult decât în anul 2019. În acest fel, cu mult până la demararea “ArMY” trupele (peste 50 la sută din Forțele Armate ale Rusiei) au obținut o experiență valoroasă care ar putea fi utilă în condițiile unei lupte reale.

În anul 2020 condițiile concursului “ArMY” au fost înăsprite, luând în considerație experiența acțiunilor militare din Siria și altor zone fiebinți ale planetei. În concursul unităților de apărare antiaeriană “Cerul Senin” a fost inclusă o etapă suplimentară - “Distrugerea aparatelor de zbor fără pilot”.

Competițiile piloților avioanelor militare în formatul “Aviadarts” au fost completate cu elementul “lupta aeriană manevrabilă la o altitudine medie în perechi”. Conform regulilor “ArMY-2020”, au fost modificate condițiile de desfășurate a exercițiilor “Ștafeta Militară” ale transmisioniștilor, fiind adăugată etapa “Activitatea cu echipamentul structurii IT”. În “Biatlonul Tancurilor” a fost majorat numărul țintelor și metodelor de atac (tragerea a devenit un indicator cheie). Toate aceste lucruri promit mai multă dinamicitate, focuri și emoții.

Cea mai spectaculoasă competiție în cadrul Jocurilor Militare Internaționale, pe bună dreptate, este considerată “Biatlonul Tancurilor”. Conform rezultatelor “ArMY-2019” în acest an selecționatele sunt împărțite în două diviziuni. În prima vor evolua echipele din Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, China, Rusia, Serbia și Uzbekistan. În cea de-a doua – tanchiștii din Abhazia, Vietnam, Qatar, Congo, Laos, Myanmar, Tadjikistan și Oseția de Sud. În ziua inaugurării „ArMY-2020”, pe 23 august la cursele “Biatlonul Tancurilor” vor participa selecționatele Azerbaidjanului, Belarusului, Serbiei și Chinei (tanchiștii ruși vor intra în luptă pe 25 august).

Organizatorii au întreprins mai multe măsuri de protejare a participanților și oaspeților de coronavirus. Pregătirile pentru concurs au loc exclusiv în aer liber, iar echipele sunt găzduite în afara localităților. Funcționează reguli medico-sanitare stricte de carantinare și testare. Șeful Direcției Generale de Instruire Militară a Forțelor Armate a Rusiei, Ivan Buvalțev, a declarat anterior că Jocurile Militare Internaționale nu sunt mai riscante decât Parada Victoriei de la Moscova din 24 iunie.

Proporțiile geografice

Echipa rusească a inspectorilor auto se pregătește activ pe poligonul din Uzbekistan de concursul internațional “Patrula Rutieră”. În republică au sosit, de asemenea, echipe la probele medico-militare combinate din Belarus, Vietnam, Palestina, Rusia, Tadjikistan, care vor participa la “Ștafeta Medico-Militară”.

Militarii din Uzbekistan au demarat pregătirile cailor pe poligonul Kara-Haaj în Republica Tîva, pentru participarea la concursul “Maratonul ecvestru”. În Kabardino-Balkaria, la centrul de pregătire și supraviețuire montană “Terskol”, specialiștii unităților de munte ale armatei uzbece se pregătesc de concursul “Inelul Elbrus”, principalii lor rivali fiind colegii ruși.

Specialiștii uzbeci se antrenează și în regiunea Iaroslav pentru competiția echipajelor cercetașilor protecției chimice “Mediu sigur”. În zona “avariei tehnogene” vor acționa echipe din 20 țări.

În Sudul Rusiei, în orașul Eisk, participanții la concursul „Cerul Senin” din Belarus, Vietnam, Cambodgia, Pakistan, Rusia, Uzbekistan, Laos se pregătesc de tragerile din sistemele portabile de rachete antiaeriene „Igla-S”, de manevrarea transportatorului blindat BTR-82A și tragerile din noile automate AK-12.

În Belarus echipele se pregătesc de concursul “Procedeul sigur”, etapele căruia vor avea loc în premieră în baza Academiei Militare a Republicii Belarus și pe poligonul Urucie a celei de-a 120 brigăzi mecanizate de gardă. Ceremonia festivă de inaugurare a concursului transmisioniștilor va avea loc pe teritoriul complexului memorial “Cetatea Best – Erou”.

Mai devreme, ministrul Apărării al republicii, Viktor Hrenin, a apreciat înalt nivelul de pregătire și a oferit niște sfaturi participanților belaruși la “ArMY-2020”.

La baza navală militară „Puta” din Azerbaidjan, arbitrilor concursului internațional “Cupa Mării” le-au fost înmânate certificate de arbitrare. Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Rusiei în Azerbaidjan, Mihail Bocearnikov, a vizitat echipajele navelor de artilerie “Mahacikala” a flotilei Caspice, care va concura cu echipajul navei azere de patrulare “G-122”.

Câteva nuanțe geografice vor permite să înțelegem proporțiile Jocurilor Militare, care promit multe noi recorduri și impresii vii.

Reamintesc, „ArMY-2019” a bătut un record la numărul participanților și numărul concursurilor – cinci mii militari din 39 de state au participat la 32 de competiții. Totodată, anul trecut India, Mongolia și Uzbekistan au găzduit în premieră niște etape separate ale jocurilor. În cei cinci ani de desfășurare, la Jocurilor Internaționale Militare au participat peste 20 de mii de reprezentanți ai zeci de armate, iar acest lucru a contribuit semnificativ la consolidarea relațiilor de încredere la nivel internațional.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

205
Tagurile:
Jocurile Militare Internaționale
Tematic
Modernizarea F-35 ca urmare a unei reputații îndoielnice
Antrenament sau spectacol: Exercițiile Forțelor Aeriene și ale marinei SUA în Marea Neagră
Garanția rusească a răzbunării împotriva agresorului: Racheta intercontinentală ”Skiff”
Forțele aerospațiale ruse vor primi drone de asalt cu o rază lungă de acțiune în 2021
Trupe pe insulele Comandore și Tu-160 în Anadîr – răspunsul rusesc “partenerilor”
Marea Neagră și Baltică în vizor: “Prometei” distruge ținte aflate la 550 de kilometri
De ce SUA sunt îngrijorate de ”îmbunătățirea” avionului de luptă rusesc Su-57
Prin ce este interesant forumul internațional Army-2020 din Rusia
Jocurile Mondiale Militare de Iarnă - Sochi 2017

NI a prezentat cel mai periculos submarin rusesc

398
(reînnoit 16:33 13.05.2021)
Cel mai nou sistem de propulsie al submarinului rusesc al proiectului ʺLadaʺ îl face atât de silențios încât este aproape imposibil de observat apropierea acestuia din urmă, scrie publicistul american Caleb Larson într-un articol pentru revista National Interest.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Autorul a menționat că corpul său are forma unei lacrimi, grație construcției fuziforme submarinul este eficient din punct de vedere hidrodinamic. Acest lucru permite evitarea turbulențelor și nu generează zgomot evident. O contribuție specială la silențiozitatea submarinului este adusă de elementul de combustibil hidrogenat și oxigenat, care generează electricitate pentru elice.

În ciuda prezenței generatoarelor diesel, la fel ca și la alte submarine diesel-electrice, în proiectul ʺLadaʺ, electricitatea este generată inclusiv grație unei reacții chimice. Acest lucru permite evitarea zgomotului ʺrăsunătorʺ al motorului. Modelele noi pot fi mai silențioase decât unele submarine nucleare, întrucât pompa care distilează agentul refrigerant pentru răcirea reactorului lucrează destul de zgomotos.

Astăzi, Rusia construiește submarine diesel-electrice de două tipuri – proiectul 636.3 "Varshavyanka" și 677 "Lada". Submarinele "Varshavyanka" au fost create pe baza proiectului sovietic 877 "Paltus". Flota Mării Negre a primit deja șase astfel de nave, iar până în 2024, o serie de șase submarine este programată să intre în serviciul Flotei din Pacific.

Mai devreme, directorul general al întreprinderii de construcții navale "Șantierele Navale Admiralty", Aleksandr Buzakov, a spus că primele două submarine diesel-electrice de serie de-a patra generație ale proiectului 677 ʺLadaʺ vor fi înarmate cu rachetele de croazieră ʺKalibrʺ.

Submarinele ʺKronstadtʺ și ʺVelikie Lukiʺ, al doilea și al treilea la număr în proiectul 677, sunt planificate să fie predate Marinei Federației Ruse anul viitor. Primul submarin din serie – "Sankt Petersburg", înarmat doar cu mine și torpile, s-a alăturat flotei încă în 2010.

398
Tagurile:
submarin

Загрузка...
Oliver Stone

Oliver Stone consideră SUA duc „război” împotriva Rusiei

507
(reînnoit 16:25 12.05.2021)
Regizorul american Oliver Stone, consideră că Statele Unite trebuie să-și încheie campania împotriva Rusiei și să nu caute să fie singura forță care controlează lumea.

BUCUREȘTI, 12 mai - Sputnik. Oliver Stone, regizor, scenarist și producător american, câștigător a trei premii Oscar, consideră că Statele Unite trebuie să-și încheie campania împotriva Rusiei și să nu caute să fie singura forță care controlează lumea.

"Există o campanie, un război împotriva Rusiei de multă vreme. A început din nou în Statele Unite în jurul anului 2006-2007, când el (președintele rus Vladimir Putin - n.red.) A ținut acest discurs la Munchen", a declarat regizorul în interviul online pentru Washington Post.

În discursul său de la München, Putin a spus că o lume unipolară nu este doar inacceptabilă, ci în general imposibilă și a spus că Statele Unite își impun interesele asupra altor state din toate sferele.

Potrivit lui Stone, nu există niciun motiv de a acuza Rusia de agresivitate.

"Cu toate acestea, cred că nu există cu adevărat dovezi ale agresivității ruse. Agresivitatea provine de fapt de la forțele NATO care au înconjurat Rusia și care, apropo, înconjoară China. Acesta este un punct semnificativ în politică. Imens, de mare importanță ," el a spus.

„Trebuie să avem oameni în Statele Unite care vorbesc pentru pace, să fie parteneri cu restul lumii, să se înțeleagă cu China, să se înțeleagă cu Rusia, Iran etc. Trebuie să ne schimbăm punctul de vedere, pentru că sunt încă deocamdată, ne străduim să fim singura forță din lume care controlează lumea. Nu putem continua pe această cale. Aceasta este o cale sinucigașă ", spune Stone.

Regizorul crede că mulți americani îi susțin punctul de vedere, dar politicienii cu o astfel de opinie nu câștigă niciodată alegerile, deoarece sunt ridiculizați de presă.

507
Tagurile:
Rusia, SUA, Oliver Stone

Загрузка...
Vladimir Voronin

Voronin a explicat de ce s-a unit cu Dodon într-un bloc pentru alegerile parlamentare

0
Comuniștii s-au unit cu socialiștii ca să salveze Moldova, a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin, joi seara, în cadrul unei emisiuni la un post local de televiziune.

Fostul președinte al Republicii Moldova și președinte al Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, spune că nu trebuie să surprindă pe nimeni faptul că socialiștii și comuniștii s-au unit pentru a participa la alegeri în cazul unui bloc electoral.  

"Nu e nimic senzațional în asta (Blocul Electoral al Socialiștilor și Comuniștilor - n.n.). Și noi conștientizăm, și socialiștii, spre satisfacția noastră, conștientizează că există pericolul ca țară să piardă suveranitatea, independența, neutralitatea, noi putem să dispărem de pe harța lumii ca Republica Moldova. Toți privesc lacom la cernoziomurile noastre, toți le doresc să le ia, nu contează prin ce formă, privatizări și altele. În acest condiții, noi am lăsat la o parte tot ce ne diviza, pretențiile noastre pe care le-am avut față de socialiști, față de Dodon. Dumnezeu cu ei! am renunțat la toate acestea. Trebuie să salvăm țara, trebuie să salvăm poporul , trebuie să salvăm Moldova!", a declarat Vladimir Voronin.

În același context, Voronin a lăsat să se înțeleagă că venirea la putere a adversarilor politici ai PSRM și PCRM comportă riscul ca străinii să acapareze pământurile bogate ale Republicii Moldova.

"Acum mulți spun: dar nu mai vine nimeni aici, la sărăcia noastră, dar nu vin ei la sărăcie, ei vin să acapareze pământul nostru. Unica bogăție care a rămas în Moldova este pământul, cernoziomul, cernoziomurile nostru care au cea mai mare bonitate din lume", a declarat Voronin.       

Amintim că joi, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor pentru participare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, constituit de către Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a fost înregistrat de Comisia Electorală Centrală. Totodată, a fost înregistrat și simbolul electoral al blocului. Simbolul blocului electoral este steaua cu cinci colțuri și secera și ciocanul în centrul acesteia, care va figura și în buletinul de vot. Pentru înregistrarea blocului au fost 7 voturi ale membrilor CEC, iar 1 vot - împotrivă.

De precizat, Partidul Socialiștilor și Partidul Comuniștilor au convenit și au semnat crearea blocului electoral pe 12 mai.

Amintim că din data de 14 mai, candidații electorali pot depune documentele pentru înregistrarea în cursa electorală în calitate de candidați la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

0
Tagurile:
Igor Dodon, Vladimir Voronin

Загрузка...