Prin ce este interesant forumul internațional Army-2020 din Rusia

494
(reînnoit 16:40 20.08.2020)
În Rusia, la sfârșitul lunii august, va avea loc unul din cele mai mari evenimentele din domeniul industriei de apărare – forumul internațional „Army-2020”.

Aleksandr Hrolenko, observator militar

Forumul internațional tehnico-militar Army-2020, în condițiile restricțiilor din cauza pandemiei COVID-19 și tulburările politico-militare globale, va deveni prima cea mai mare expoziție a anului pentru industria mondială de apărare (în iulie salonul aeronautic‚ Farnborough-2020” s-a desfășurat în regim virtual).

La forumul „Army-2020”, care se va desfășura în perioada 23-29 august, în câteva regiuni ale Rusiei și pe teritoriul Armeniei, peste 1500 de companii vor prezenta peste 28 de mii de modele de arme și tehnică militară.

Participarea la forum au confirmat-o 72 de state. Zece dintre acesta - Armenia, Belarus, Brazilia, Vietnam, Iran, Kazahstan, Liban, Rwanda, Republica Centrală Africană, Oseția de Sud vor fi prezentate de delegații la nivel înalt.

Expoziții naționale vor prezenta cinci state: Belarus, Brazilia, India, Kazahastan, Pakistan.

Ceremonia de deschiderea a forumului „Army-2020” este planificată pentru 23 august, în centrul expozițional „Patriot”, 24-26 august sunt zile în care vor activa specialiștii, iar între 27 și 29 august, expoziția va fi deschisă pentru toți doritorii de a o vizita.

Spațiile de bază ale expoziției vor deveni parcul din suburbia Moscovei “Patriot”, aerodromul Kubinka, poligonul Alabono și Așuluk, însă expozițiile de arme și tehnică militară vor fi desfășurate și în districtele militare și Flota de Nord a Rusiei. În districtul militar Sud, „Army-2020” va cuprinde ținutul Stavropol, Vladikavkaz, Caspiisk, Astrahan, Adîgheia, Ingușetia, Kabardino-Balkaria, Karaceaevo-Cerkesia, Cecenia. Forumul se va desfășura și în Armenia, pe teritoriul orașului Ghiumri, unde este dislocată o bază militară rusească.

Comparativ cu anul trecut, suprafața totală a expoziției statice va fi extinsă cu 60 de mii de metri păstrați, reprezentând peste 320 de mii de metri pătrați. În total, e vorba de 47 de spații (inclusiv poligoane și aerodromuri), amplasate de la Sankt Petersburg, până la Vladivostok, și de la Severomorsk, până la Sevastopol. Pentru întreprinderile din domeniul apărării din diverse state este o oportunitate în plus de a-și demonstra dorința de extindere a producției și livrărilor producțiilor de tehnologie înaltă.

Programul științific și de afaceri include peste 170 de evenimente, participanții vor discuta problemele capacității de apărare, dezvoltare potențialului științifico-practic și de producție în industria de apărare, perspectivele cooperării internaționale militare și tehnico-militare.

Expoziția Belarusului și Kazahstanului

Dacă la forumul „Army-2019” vecinătatea apropiată era reprezentantă de standurile Armeniei, Azerbaidjanului, Belarusului și Kazahstanului, atunci în acest an producția lor o vor prezenta doar întreprinderile din Belarus și Kazahstan.

A fost acordată o atenție deosebită măsurilor sanitaro-epidemiologice, teritoriul „Army-2020” a fost declarat unul liber de coronavirusul COVID-19, cu toate acestea, situația epidemiologică incertă din lume a complicat pregătirile de expoziție, a diminuat din dinamicul statelor străine.

Reamintesc: anul trecut la forum erau prezente 120 de state și zece expoziții naționale (Azerbaidjan, Armenia, Belarus, India, Kazahstan, China, Pakistan, Turcia, Thailanda, Republica Sud Africană).

Republica Belarus va prezenta o colecție tradițională a producției industriei naționale de apărare: echipament electronic, optic, drone. Spațiul din Moscova este considerat unul promițător pentru extinderea afacerilor și chiar turbulențele politice interne din august nu vor diminua nivelul de implicare a participanților, care sunt reuniți de platforma companiei “Belspețvneștehnika”. Dacă la forumul “Army-2019” au participat 15 întreprinderi, atunci în acest an peste 20 de companii belaruse cu diverse forme de proprietate vor prezenta peste 200 de modele ale producției cu destinație militară, inclusiv machetele mașinii de luptă Lansator multiplu de rachete cu un calibru de 122 milimetri „Șkval” și a stației terminale de comunicare prin satelit R-443O, mașină cu blindaj ușor MZKT-490101-010, macheta sistemului mobil de radiogoniometrie pentru unde lungi “Volar”. Republica Belarus anual exportă arme și tehnică militară în valoare de până la 1,5 miliarde de dolari, o mare parte din acestei sume revenind livrărilor în Rusia.

Republica Kazahstan devine tot mai activă cu fiecare participare la expoziția “Army” și consolidează cooperarea industriei de apărare cu partenerii ruși. Anul trecut, Kazahstanul a fost reprezentat de peste 10 întreprinderi de specializare diversă. Un interes deosebit din partea profesionaliștilor și oaspeților forumului „Army-2019” l-a trezit standul uzinei “Semey Engineering”, printre vizitatori fiind și ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu.

La forumul “Army-2020” Kazahstanul își va prezenta o versiune modificată a transportatorului pe șenile al „Uzinei Constructoare de Mașini Semipalatinsk”, laptopuri și tablete protejate ale “Uzinei Kirov”, servicii pentru reparații capitale și modernizare a tehnicii blindate a întreprinderii “Semey Engineering”. Substructura companiei “Kazahstan Engineering”  - uzina „Tînîs” va prezenta modele reale ale pieselor aeronautice, a mijloacelor de protecție individuală pentru structurile de forță. Tînîs este singura întreprindere din Kazahstan care exportă piese de schimb pentru avioane în Rusia.

Forumul „Army” permite specialiștilor din străinătate să aprecieze mai exact tendințele moderne în domeniul dezvoltării, producției și vânzării armelor, tehnicii militare și a producției cu destinație dublă, dar și să promoveze niște proiecte comune.

Colecția rusească

Ministerul rus al Apărării va prezenta peste 370 de unități ale modelelor în serie a armelor, tehnicii militare și speciale. Inclusiv, tancul T-14 și mașina blindată grea a infanteriei T-15, pe platforma „Armata”, noua mașină militară de susținere a tancurilor (BMPT), mortierul autopropulsat “Drok” în baza automobilului “Taifun-VDV”, sistemul de apărare antiaeriană cu rază medie de acțiune “Buk-M3”, transportatorul blindat “Bumerang K-16” cu un modul de luptă al mașinii infanteriei K-17, sistemul de artilerie autopropulsat 2S38 “Derivația-PVO”, sistem de artilerie cu un calibru de 152 de milimetri 2S35 “Koaliția-SV”, tancurile modernizate T-90M și T-80BVM. În afară de aceasta, oaspeții și participanții la forum vor putea face cunoștință cu expoziția “Aleea Tankprom”, dedicată celor 100 de ani a construcției de tancuri din Rusia – 22 de tancuri și automobile blindate vor fi prezentate în premieră publicului larg în parcul “Patriot”.

Kalașnikov
© Sputnik / Рамиль Ситдиков

În pavilioanele și spațiile deschise ale parcului „Patriot” și în filialele lui regionale vor fi demonstrate modele de arme cunoscute și cu totul noi ale industriei de apărare rusești. Toate acestea vor putea fi văzute simultan.

La standurile celor mai mari companii de apărare din Rusia - „Corporația Unificată Constructoare de Nave”, „Corporația Unificată Constructoare de Avioane”, “Rosteh”, “Armel”, “Arme tactice cu rachetă”, “Kalașnikov”, “Almaz-Antei” vor fi prezentate cele mai interese modele și proiecte de perspectivă a armelor, tehnicii militare și speciale.

Sunt create toate condițiile necesare pentru o activitate prodigioasă ale partenerilor străini. În programul dedicat științei și afacerilor vor funcționa 49 de săli de conferință și camere de negocieri, a fost instalat un echipament multimedia avansat și mijloace de comunicare. Mijloacele tehnice vor permite extinderea geografiei a participanților la forum, făcându-se legătura în regim de videoconferință cu zonele îndepărtate ale planetei.

Particularități deosebite

„Army-2020” promite multe lucruri interesante: o expoziție a peste 70 de modele reale ale tehnicii aeronautice pe suprafețe deschise, zboruri demonstrative, evenimente dedicate celor 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Spectatorii vor putea asista la un show al grupului de pilotaj “Russkie Viteazi”, “Striji”, “Berkutî”. În premieră pentru istoria contemporană, “Striji” vor prezenta un complex de figuri de pilotaj într-un grup de nouă echipaje.

Printre unitățile de tehnică militară vor fi prezente – aparatul de mari adâncimi “Viteaz-D”, care s-a scufundat la fundul Gropei Marianelor. Astfel de aparate sunt de neînlocuit în domeniul militar și de cercetare.

În premieră (pe 26 august) va avea loc o prezentare dinamică a posibilităților mijloacelor de luptă cu rachetele de croazieră și drone – cu participarea a peste 20 de unități ale tehnicii aeriene ale Forțelor Aerospațiale ale Rusiei.

Pe teritoriul centrului expozițional “Patriot” va fi deschisă expoziția trupelor apărării antiaeriene și antirachetă și a controlului aviației fără pilot. Vor fi prezentate sistemul de lansare S-400 Triumf, stația radar “Podlet”, mașina militară a sistemului de rachetă “Panțîr-S1”, drone de recunoaștere “Reis” Tu-143, aparatul de zbor pilotat la distanță „Pcela”. În plus – elicopterele Mi-25M, Mi-25P, Mi-171Ș și Ka-226 a întreprinderilor din domeniul industriei aeronautice.

În sfera cooperării tehnico-militare, în întreaga lume nu există un eveniment echivalent forumului „Army”. Proporțiile colosale ale modelelor celei mai noi tehnici militare sunt completate de prezentări în toate cele trei medii de utilizare – pe poligonul Alabino, pe lacul Komsomolski și pe aerodromul Kubinka. E firească atenția pe care o atrag publicațiile străine specializate, în special, The National Interes.

Totul începuse în anul 2015, cu cinci state – Armenia, Belarus, Kazahstan, Pakistan, Malaysia. În 2017 s-au alăturat China, Republica Africană de Sud și Slovacia, care a înlocuit Malaysia. În 2018 s-a alăturat Turcia. În 2019 – Azerbaidjan și Thailanda. În 2016 participaseră deja 58 de întreprinderi și holdinguri, în 2017 – 78, în 2018 – 84 de întreprinderi, iar în 2019 – producția și-au expus-o peste o sută de companii străine.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

494
Tagurile:
Rusia
Тема:
Industria militară rusă (160)
Tematic
Deschiderea formului internațional de tehnică militară "Army 2019"
Rusia a prezentat în premieră drona–bufniță la Forumul „Army – 2019”
Vityaz, Strij și Berkut au impresionat prin acrobațiile aeronautice la „Army -2019”
Serghei Lavrov

Lavrov: Vestul vrea impună un totalitarism în relațiile internaționale

295
Occidentul încearcă să impună o formă de totalitarism în sfera relațiilor internaționale, susține ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik. Moscova consideră inacceptabile tentativele de impunere a totalitarismului în problemele internaționale ale SUA și UE, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, în cadrul unei ședințe online a Consiliului de Securitate al ONU.

Un exemplu al unor astfel de acțiuni, potrivit oficialului rus, sunt sancțiunile unilaterale ilegale, “care sunt introduse fără niciun fel de temei juridic internațional”.

“În condițiile de pandemie, astfel de restricții reduc capacitățile unui șir de state în curs de dezvoltare de contracarare a răspândirii infecției”, a adăugat șeful diplomației ruse.

Potrivit lui Lavrov, țările din Occident încearcă să împiedice formarea unei lumi policentrice. În acest sens, “este promovată concepția așa-numitei “ordini bazate pe reguli”, concepute ca una care substituie dreptul internațional.

Aceste reguli sunt elaborate în cercuri restrânse, iar apoi impuse tuturora, a subliniat ministrul rus.

“Rusia îndeamnă toate statele să urmeze obiectivele și principiile Cărții ONU, în construirea politicii lor externe, asigurând respectul față de egalitatea suverană a statelor, neamestecul în problemele interne, reglementarea disputelor prin mijloace politico-diplomatice, renunțarea la amenințările cu forța sau aplicarea ei”, a declarat Lavrov.

El a subliniat că Moscova consideră nocive orice acțiuni care ocolesc Carta ONU, îndreptate spre uzurparea procesului de luare a deciziilor.

“Occidentul nu mai este preocupat de normele dreptului internațional și acum cere tuturora să respecte regulile și ordinea stabilită de ei”, a conchis ministrul.
295
Tagurile:
Occident, Serghei Lavrov
Tematic
Lavrov: SUA au respins ideea rezolvării conflictului diplomatic
Lavrov: Unele afirmații ale demnitarilor din SUA au note schizofrenice
Lavrov a răspuns la amenințările UE de a impune noi sancțiuni Rusiei
Ce spune Lavrov despre expulzarea diplomatului rus din România
Interviu cu Serghei Lavrov: „Războiul din Donbas poate fi și trebuie evitat”

Загрузка...
Корабли стран НАТО в Черном море

Crimeea a răspuns la comparația Mării Negre cu „lacul NATO”

465
Șeful grupului de lucru pe probleme juridice internaționale la reprezentarea permanentă a Crimeii pe lângă președintele Rusiei, a comentat el afirmațiile ministrului român de externe Bogdan Aurescu , care a spus că Marea Neagră s-a transformat parțial într-un lac NATO.

BUCUREȘTI, 7 mai - Sputnik. Alexander Molokhov, șeful grupului de lucru pe probleme juridice internaționale la reprezentarea permanentă a Crimeii pe lângă președintele Rusiei, a numit „cascadorie provocatoare ” compararea Mării Negre cu „lacul NATO ”.

În acest fel a comentat el afirmațiile ministrului român de externe Bogdan Aurescu, care a spus că Marea Neagră s-a transformat parțial într-un lac NATO, iar securitatea din această regiune a devenit o parte integrantă a securității Alianței Nord-Atlantice.

"Crimeenii nu pot să nu fie indignați de un astfel de truc provocator al unui diplomat occidental de rang înalt", a declarat Molokhov pentru RIA Novosti.

Potrivit acestuia, acumularea prezenței alianței în Marea Neagră și activitatea serviciilor sale de informații au crescut semnificativ în ultimii ani.

"Flota noastră de la Marea Neagră nu va permite niciodată navelor NATO să domine Marea Neagră, indiferent cât de mult doresc să își extindă expansiunea în această regiune", a subliniat Molokhov.

În ultimii ani, Rusia declară o activitate NATO fără precedent de-a lungul frontierelor sale occidentale. Alianța extinde astfel de inițiative și o numește „descurajarea agresiunii rusești”.

Ministerul rus de Externe a menționat că Moscova va lua în considerare NATO în politica sa externă și în planificarea sa militară, iar Kremlinul a subliniat că Rusia nu amenință pe nimeni, dar nu va ignora acțiunile potențial periculoase pentru interesele sale.

465
Tagurile:
Crimeea, NATO

Загрузка...

Avertisment: Investitorii în criptomonedă riscă să-și piardă toți banii Banca Angliei

0
(reînnoit 08:20 08.05.2021)
Monedele digitale „nu au valoare intrinsecă”, potrivit guvernatorului Bank of England (BOE) Andrew Bailey. El a avertizat că oamenii care investesc în criptomonede ar trebui să se pregătească să-și piardă toți banii.

BUCUREŞTI, 8 mai – Sputnik. Fiind un sceptic privind criptomoneda, Andrew Bailey a fost întrebat, la o conferință de presă, ce părere are despre valoarea în creștere a criptomonedelor. „Nu au nicio valoare intrinsecă. Nu înseamnă că oamenii nu le acordă valoare, deoarece pot avea o valoare extrinsecă. Dar nu au nicio valoare intrinsecă”, a spus directorul Băncii Angliei, citat de CNBC.

„Trebuie să spun din nou foarte clar: cumpăraţi-le doar dacă sunteţi pregătiţi să vă pierdeţi toți banii”, a adăugat guvernatorul BOE.

Comentariile lui Bailey vin în urma unui avertisment similar din partea Autorității de Conduită Financiară (FCA) din Marea Britanie, care a declarat în ianuarie că „investirea în active cripto sau investițiile și împrumuturile asociate acestora implică, în general, asumarea unor riscuri foarte mari privind banii investitorilor”.

„În cazul în care consumatorii investesc în aceste tipuri de produse, ar trebui să fie pregătiți să-și piardă toți banii”, a adăugat organul de supraveghere a serviciilor financiare, potrivit RT

În acelaşi timp, luna trecută, Banca Angliei a declarat că va colabora cu Trezoreria Regatului Unit pentru a explora ideea utilizării de monede digitale ale băncii centrale (CBDC-urile). Se urmăreşte analizarea cazurilor de utilizare, a oportunităților și riscurilor unei potențiale lire digitale.

0
Tagurile:
Banca Angliei, Investitori străini, Bani
Tematic
Banca Angliei: perturbări ale sistemului financiar al UK după Brexit
Banca Angliei nu comentează subiectul returnării aurului Venezuelei
Dan Diaconu, alertă după blocarea AURULUI în Banca Angliei! Cea mai gravă informație!

Загрузка...