Vaccin, imagine simbol

Un alt vaccin rusesc împotriva Covid-19 intră în cea de-a doua fază a testării

124
(reînnoit 18:57 17.08.2020)
După testarea unui nou vaccin împotriva Covid-19 pe animale, Centrul Național de Cercetări în Virologie și Biotehnologie Vektor din Rusia a trecut la cea de-a doua fază, la studiile clinice pe om.

Rusia a devenit prima țară care a înregistrat un vaccin împotriva COVID-19
© Ruptly / РФПИ / WHO / Дмитрий Куракин/Пресс-служба Минздрава России
BUCUREŞTI, 17 aug – Sputnik. Potrivit șefului Rospotrebnadzor, toți voluntarii care au fost deja vaccinați se simt bine şi „nu există nici un fel de roșeață la locul injecției”.

Centrul Național de Cercetări în Virologie și Biotehnologie Vektor din Rusia a trecut la faza a doua de testare a unui nou vaccin împotriva coronavirusului, adică la studii clinice pe om, a declarat șefa Rospotrebnadzor (Serviciul Federal de Supraveghere privind protejarea drepturilor consumatorilor și a sănătății umane), Anna Popova, citată de Sputnik France

„Toți voluntarii care au fost selectați în mod special se simt bine. Cei care au fost deja vaccinați nu simt absolut nicio reacție adversă. Nu a apărut niciun fel de roșeață la locul injecției. Temperatura este absolut normală la toată lumea”, a declarat aceasta.

Răspunzând la întrebarea care va fi cel mai bun vaccin, cel dezvoltat de Centrul Vektor sau cel de la Centrul Gamaleïa, Anna Popova a explicat că este important ca fiecare țară să aibă mai multe opțiuni.

Dezvoltarea de vaccinuri în Rusia

Centrul Național de Cercetări în Virologie și Biotehnologie Vektor din Rusia a început pe 27 iulie studiile clinice pentru vaccinul său. La studii au participat cel puțin 300 de voluntari cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, inclusiv 60 de angajați ai Vector.

În același timp, pe 11 august 2020 a fost înregistrat, sub numele de „Sputnik V”, un vaccin dezvoltat de Ministerul rus al Apărării și de Centrul de Cercetare în Epidemiologie și Microbiologie Gamaleïa. Primele loturi vor fi rezervate îngrijitorilor şi personalului din asistenţă medicală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

124
Tagurile:
Rusia, COVID-19, vaccin
Tematic
România, solicitare masivă de vaccin anti-Covid-19 – Tătaru, anunț important
„Un moment Sputnik”: Rusia speră să fie primul producător de vaccin anti-Covid 19
Teoria Conspirației, alimentată oficial: vaccin COVID-19, PROTEJAT guvernamental!
Putin a anunțat înregistrarea primului vaccin rusesc împotriva COVID-19
„Sputnik V”: Putin anunță înregistrarea primului vaccin împotriva coronavirusului în Rusia
Vladimir Putin

Putin: Economia Moldovei nu poate exista fără piața rusească

151
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că economia Moldova este dependentă de piața rusească.

BUCUREȘTI, 22 oct – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Rusia este la curent cu ceea ce se întâmplă în Republica Moldova, însă sectoarele ei economice sunt dependente de Rusia și nu pot exista fără ea.

Aleksei Navalnîi
© Sputnik / Михаил Воскресенский

“Observăm ce se întâmplă în Moldova și cunoaștem necesitățile poporului moldovenesc în dezvoltarea democrației, și în dezvoltarea economiei, pe de altă parte. Însă vinul moldovenesc unde este cumpărat? În Franța vor cumpăra vinul moldovenesc?... Problema nu este doar în vin, dar și în alte ramuri ale economiei sunt atât de legate de Rusia, însă nu pot exista normal, deocamdată. Nicăieri, în afară de piața rusească, aceste produse nu sunt solicitate”, a declarat liderul rus în cadrul platformei de dezbateri a clubului Valdai.

Putin și-a exprimat speranța că alegătorii din Moldova vor aprecia eforturile actuale ale președintele țării lor, Igor Dodon, în dezvoltarea relațiilor cu Rusia.

151
Tagurile:
Rusia, Moldova, Vladimir Putin
Tematic
Putin: Medicii ruși au învățat să lupte cu COVID-19
Putin: Să învățăm să păstrăm solul, apa și aerul
Putin, despre “imixtiunea Rusiei” în alegerile din SUA
Putin: Am cerut ca Navlanîi să fie lăsat să plece

Загрузка...
Aleksei Navalnîi

Putin: Am cerut ca Navlanîi fie lăsat plece

151
(reînnoit 20:21 22.10.2020)
Vladimir Putin a comentat cazul bloggerului rus Navalnîi, recunoscând că a solicitat procurorilor să-i permite acestuia să plece în Germania.

BUCUREȘTI, 22 oct – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că a solicitat Procuraturii Generală să permită lui Aleksei Navalnîi să părăsească Rusia, în pofida restricțiilor de călătorie impuse acestuia.

Vladimir Putin
© Sputnik / Михаил Климентьев

„După ce soția acestui cetățean s-a adresat mie, imediat am dat indicații procuraturii să verifice posibilitatea plecării acestuia peste hotare la tratament. Luând în considerație că putea să nu-i permită ieșirea din țară, pentru că îi erau restricționată circulația, în legătură cu investigațiile judiciare și un dosar penal”, a spus Putin.

„Imediat am solicitat Procurorului General să-i permită s-o facă. A și plecat”, a adăugat el.

151
Tagurile:
Aleksei Navalnîi
Tematic
Cazul Navalnîi: Miniștrii de Externe ai UE au aprobat sancțiunile antirusești
Aurescu, călcat în picioare de români pentru cazul Navalnîi!
Scandalul Olimpiade – Navalnîi: SUA și UK salvează tot ce le e mai drag

Загрузка...
Cristian Diaconescu

PMP vrea dea anul școlar peste cap: propunere șoc

0
Cristian Diaconescu, prim-vicepreședintele PMP, pune în dezbatere publică o propunere a cărei aplicabilitate este îndoielnică. Elevii ar urma să intre acum în vacanța mare și în vară să se recupereze orele rămase.

BUCUREȘTI, 23 oct – Sputnik. Prim-vicepreședintele PMP, Cristian Diaconescu, a lăsat politica externă și lupta cu Rusia și atacă acum cu mult elan problema anului școlar aflat în desfășurare.

Diaconescu spune că a primit semnale numeroase din partea profesorilor și a părinților preocupați atât de sănătatea copiilor, cât și de calitatea actului educațional. Astfel, persoanele cu care el a discutat, ”înțelegând situația complicată prin care trece societatea”, au propunere ”simplă” adresată autorităților.

”Mutarea în această perioadă a “vacanţei mari“ urmând ca recuperarea procesului de educaţie să se realizeze pe perioada verii. Astfel, se va ieşi din perioada gripei sezoniere şi s-ar putea concretiza o serie de măsuri sanitare care astăzi sunt în lucru”, scrie Diaconescu.

Din păcate, Cristian Diaconescu arată clar că mai bine rămâne la domeniul său de expertiză și nu amestecă lucrurile. Și aceasta pentru că, înainte de a prezenta propunerea rezultată în urma discuțiilor cu profesori și părinți ar fi trebuit să se informeaze și să vadă că în perioada vacanței de vară sunt programate examenele naționale, deci calendarul este deja făcut.

Desigur, se poate ridica problema calității acelor profesori cu care Diaconescu zice că a intrat în contact și care doresc să se intre acum în vacanță. O ipoteză ar fi că oamenii în cauză fac parte din categoria celor care refuză să predea online, iar intrarea în vacanța mare acum i-ar salva ”onorabil”.

Ce vor face părinții cu copiii în perioada unei vacanțe mari luate acum? Îi vor duce la after school-uri. Există interes ca aceste forme private de educație/supraveghere să prospere? Și cum se vor descurca părinții cu concediile planificate la vară când copiii vor fi la școală? Vorbim despre vacanța judecătorească, parlamentară și cea a bugetarilor…

Întrebări fără răspuns…

0
Tagurile:
PMP

Загрузка...