Avionul rusesc Su-27 a interceptat două avioane americane deasupra Mării Negre

134
(reînnoit 17:32 14.08.2020)
Un avion de vânătoare rusesc Su-27 a fost trimis pentru a intercepta un avion de recunoaștere RC-135 al Forțelor Aeriene ale SUA și un avion de patrulă P-8A Poseidon al Marinei SUA deasupra Mării Negre, a anunţat Centrul pentru gesionarea Apărării Naționale din Rusia.

BUCUREŞTI, 14 aug – Sputnik. Ministerul Apărării din Rusia a anunțat interceptarea a două avioane ale armatei americane de către un luptător rusesc Su-27 în apropierea granițelor rusești deasupra Mării Negre. Este vorba de o aeronavă americană de recunoaștere RC-135 a Forțelor Aeriene ale SUA și de o aeronavă de patrulare P-8A Poseidon a Marinei SUA.

Potrivit armatei, dispozitivele de control al spațiului aerian deasupra apelor neutre ale Mării Negre au detectat două ținte aeriene care se apropiau de granița rusă.

„Avionul de vânătoare rusesc s-a apropiat treptat la o distanță sigură de țintele aeriene și le-a identificat ca fiind o aeronavă de recunoaștere strategică RC-135 aparţinând aviației americane și o aeronavă de patrulare R-8A Poseidon a Marinei SUA”, a declarat Centrul pentru gesionarea Apărării Naționale din Rusia, potrivit Sputnik France

„După ce avioanul Forțelor Aeriene ale SUA și cel al Marinei s-au îndepărtat de granița rusă, avionul rusesc de vânătoare s-a întors în siguranță pe aerodromul său”, a adăugat instituţia.

Zborul avionului rusesc de vânătoare Su-27 a avut loc în conformitate cu regulile internaționale de utilizare a spațiului aerian, a adăugat Centrul, subliniind că avioanelor americane nu au fost lăsate să încalce frontiera rusească.

Interceptări regulate

Cu o zi înainte, Armata rusă a raportat că un avion de vânătoare rusesc MiG-31 a interceptat un avion american de recunoaștere Poseidon deasupra Mării Barents.

De asemenea, pe 12 august, a avut loc o interceptare a două avioane americane de recunoaștere de către un avion rusesc Su-27, deasupra Mării Negre.

Zboruri ale altor avioane Su-27 pentru interceptarea avioanelor americane de recunoaștere deasupra Mării Negre au fost, de asemenea, raportate în zilele de 10, 9, 7 și 5 august, precum și pe 23, 24, 27 și 31 iulie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

134
Tagurile:
Su-27, Avion
Tematic
Avionul rusesc de vânătoare Su-27 interceptează două avioane americane - VIDEO
Interceptarea bombardierelor strategice ale SUA B-52H de către avioanele rusești Su-27
Avion-spion al SUA, escortat de Su-27 al Rusiei deasupra Mării Negre - Video
Vladimir Putin

Premierul Armeniei l-a sunat pe Putin

169
(reînnoit 18:10 27.09.2020)
Prim-ministrul Armeniei l-a contactat telefonic pe Vladimir Putin pentru a discuta despre situația creată în zona Karabahului de Munte.

BUCUREȘTI, 27 sep – Sputnik. Prim-ministrul Armeniei, Nikol Pașinean, l-a contactat telefonic pe președintele Rusiei, Vladimir Putin. Cei doi oficiali au discutat despre agravarea situației din zona conflictului Karabahului de Munte, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

„La inițiativa părții armene, a avut loc o discuție telefonică între președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și prim-ministrul Republicii Armenia, Nikol Pașinean. A fost abordat subiectul tensionării situației în zona conflictului Karabahului de Munte”, se spune în comunicat.

Putin și-a exprimat o îngrijorare față de reluarea confruntărilor militare de proporții în Karabahul de Munte.

Ambele părți au subliniat importanța depunerii tuturor eforturilor pentru a nu admite escaladarea situației în Karabah, iar cel mai important lucru este încetarea acțiunilor militare.

169
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Agravarea relațiilor azero-armene: Atac asupra punctului fortificat armean - Video
Armenia declară stare de război și mobilizare generală
Turcia sprijină Azerbaidjanul în conflictul din Karabah
Militarii azeri au preluat controlul asupra 6 localități din Karabah
Video: Armenia arată cum a distrus tancurile Azerbaidjanului

Загрузка...
Portretul bloggerului rus Aleksei Navalnîi, în preajma clinicii Charite din Berlin

Expert: Cazul lui Navalnîi face de rușine “Noviciok”

245
Lipsa unor cazuri letale după așa-numita otrăvire cu o subtanță neurotoxică Noviciok “compromite armele chimice rusești”.

BUCUREȘTI, 26 sep – Sputnik. Lipsa unor cazuri de deces în pretinsa otrăvire a lui Serghei și Iulia Skripal, precum și Aleksei Navalnîi cu substanța neurotoxică din grupul Noviciok, compromite armele chimice rusești, a declarat într-un interviu agenției RIA Novosti, unul din participanții la dezvoltarea substanței, Leonid Rink.

“Adică, în acest caz (cazul lui Navalnîi, n.r.), precum și în cazul celor doi Skripal, s-a făcut de rușine sistemul nostru. Există o denumire, dar nu există niciun efect”, a spus Rink.

“Să citească despre acțiunea VX-ului lor (substanță militară neurotoxică fosfororganică americană n.r.). Cât timp poți rămâne în viață cu el? Nu prea mult. Cel mult cinci minute de la atingere. De ce nu sunt respectate produsele noastre în același fel? Trec trei zile, două săptămâni, toți sunt vii și nevătămați, aleargă?”, a spus Rink.

În acest fel el a comentat situația în care după pretinsa otrăvire cu substanțe militare neurotoxice, unele persoane în loc să moară, își reveneau peste un timp, fără niciun fel de urmări asupra organismului

Grupul Noviciok a devenit cunoscut în toată lumea în anul 2018 după incidentul cu fostul ofițer al GRU, Serghei Skripal și fiica acestuia, Iulia. Potrivit afirmațiilor autorităților britanice, aceștia au fost otrăviți cu subtanța neurotoxică A-234, elaborată în cadrul unui proiect sovietic “Noviciok”. Londra consideră că în spatele otrăvirii lui Skripal se află statul rus, însă Moscova respinge aceste acuzații.

245
Tagurile:
cazul lui Skripal, cazul Serghei Skripal, noviciok, Aleksei Navalnîi
Тема:
Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal
Tematic
Kremlinul a comentat situația probelor în cazul lui Navalnîi
Navalnîi a fost externat - e perfect sănătos
Moscova: Berlinul a refuzat să organizeze discuția lui Navalnîi cu anchetatorii
Expert: Trump nu vrea să se amestece în cazul lui Navalnîi
Moscova acuză Vestul de o campanie de dezinformare în cazul lui Navalnîi

Загрузка...
Aleksandr Lukașenko

Lukașenko a reacționat la îndemnul lui Macron de a pleca din funcție

0
Liderul belarus Aleksandr Lukașenko a reacționat la îndemnul lui Emmanuel Macron de a pleca din funcție.

BUCUREȘTI, 27 sep – Sputnik. Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, consideră că Emmanuel Macron este un politician necopt, a declarat purtătorul lui de cuvânt, Natalia Eismont.

În acest fel liderul belarus a reacționat la declarația lui Macron, în care șeful statului francez îndeamnă liderul belarus să se retragă din funcție.

„În calitatea mea de președinte al țării, reieșind din principiile enunțate de domnul Macron, vreau să spun că inclusiv președintele Franței, urmând logica lui, ar trebui să demisioneze acum doi ani, când pe străzile Parisului au ieșit Vestele Galbene”, a declarat șeful statului, citat de Belta.

De asemenea, el a adus aminte și de acțiunile mișcării Black Lives Matter și protestele musulmanilor în Marsilia și Lyon și a subliniat că Minskul este dispus să-și ofere terenul pentru negocieri între Macron și reprezentanții acestor grupuri asupra unui transfer pașnic al puterii în Franța.

Lukașenko a adăugat că omologul său francez își distrage prea mult atenția la alegerile din Belarus.

“Luând în considerație că acest fost candidat este o doamnă, liderul francez riscă să obțină, pe lângă probleme în propria țară, și niște probleme personale, la el acasă”, a menționat președintele Belarusului.
0
Tagurile:
Franța, Emmanuel Macron, Belarus, Aleksandr Lukașenko
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO
Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului
UE și SUA: Polonia să se descurce singură cu Belarusul
Proteste în Belarus: au fost reținuți zeci de demonstranți

Загрузка...