Vladimir Putin

Putin a semnat o lege care înăsprește controlul asupra investițiilor străine

221
Vladimir Putin a promulgat o lege federală care sporește controlul asupra investițiilor străine în companiile din domeniile strategice.

CHIȘINĂU, 31 iul – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a promulgat o lege federală care sporește controlul statului asupra investițiilor străine în companiile din domeniile strategice, documentul a fost publicat pe portalul oficial al actelor normative.

Sfera strategică presupune în prezent peste 40 de activități, inclusiv în sfera nucleară; dezvoltarea, producerea, reparația, vânzarea și utilizarea tehnicii militare; sfera spațială și aeronautică; explorarea subsolului, extragerea resurselor minerale.

Legea specifică condițiile în care trebuie să fie aprobate tranzacțiile investitorilor străini cu acțiunile companiilor rusești din domeniile de interes strategic. După intrarea în vigoare a legii, la examinarea procedurii de achiziție a acțiunilor unor astfel de companii de către investitori străini vor fi luate în considerație acțiunile procurate de această companie în trecut, chiar dacă cumpărătorul nu poate dispune de ele temporar.

Prevederile legii exclud abuzurile din partea investitorilor străini la transmiterea unor persoane terțe a dreptului de a dispune direct sau indirect de cotele părți ale companiilor strategice. În prezent, cota parte a investitorului străin în astfel de companii nu se determină prin deținerea acțiunilor, ci prin dreptul de a dispune de voturile care le revin. Însă, investitorul poate să-și transmită acest drept unei persoane terțe, spre exemplu, în baza unui acord de încredere, gaj, contract REPO, depozit de garanție.

În cazul în care investitorul va achiziționa alte acțiuni ale societății strategice, acesta poate obține pachetul majoritar fără a coordona tranzacția cu comisia guvernamentală. Spre exemplu, investitorul care din 30 la sută din acțiuni cu drept de vot, depune ca gaj 20 la sută, va avea dreptul să dispună doar de 10 la sută din voturi. Datorită acestui fapt, va putea achiziționa alte 40 la sută din acțiunile companiei, fără o coordonare cu comisia guvernamentală. În cele din urmă, investitorul străin va dispune, de facto, de 70 la sută din acțiunile cu drept de vot după încetarea contractului de gaj.

Astfel de cazuri sunt rare, însă au o importanță semnificativă în practica de aplicare a legii, a explicat agenției RIA Novosti reprezentanții Agenției Federale Antimonopol (FAS). Legea își propune excluderea unor astfel de abuzuri în viitor. Norma va determina investitorul străin să ia în considerație întregul pachet de acțiuni pe care le are la dispoziție. Legea urmează să intre în vigoare peste 10 zile de la data publicării oficiale.

221
Tagurile:
Rusia, Vladimir Putin
Tematic
Arma rusească: De ce „Iskander” va fi setat asupra țintelor maritime
Pentagonul explică de ce își apropie forțele de frontiera rusă
Companiile din Rusia și China vor testa în comun vaccinele împotriva COVID-19
Departamentul de Stat al SUA a cerut bani pentru combaterea propagandei rusești
Vaccin

Când va fi testat pe copii vaccinul împotriva COVID-19

56
(reînnoit 19:44 04.08.2020)
Pentru a începe testarea vaccinului, se colectează documentele necesare, sunt implicați pediatrii - toate actele vor fi transmise Ministerului Sănătății din Rusia pentru a obține permisiunea corespunzătoare.

CHIȘINĂU, 4 aug - Sputnik. Startul testării pe copii a vaccinului împotriva COVID-19 este programat pentru ianuarie-februarie 2021. Declarația a fost făcută pentru RIA Novosti de către șeful Centrului Național de Cercetare „Gamaleya”, Alexander Gunzburg.

"Acum am început să elaborăm un pachet de documente, pentru că institutul nu a efectuat niciodată teste pe copii. <...> Pediatrii cunosc aceste caracteristici, iar împreună cu aceștia redactăm acum un pachet de documente pe care îl vom transmite Ministerului Sănătății, pentru a putea fi efectuate testele pe copii, dar numai după ce terminăm toate studiile pe adulți”, a explicat Gunzburg.

El a explicat că testarea va începe iarna, deoarece a treia fază a testării vaccinului împotriva noului tip de coronavirus pe adulți va dura aproximativ cinci luni. Este planificat ca la această etapă să devină participanți aproximativ 2.000 de pacienți.

Testarea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului

Anterior, ministrul rus al Sănătății, Mihail Murashko, a anunțat despre gradul ridicat de pregătire a două vaccinuri rusești, care sunt dezvoltate de către Centrului Național de Cercetare „Gamaleya” și Centrul științific Novosibirsk „Vector” al Rospotrebnadzor. 

Vaccin „Gamaleya” a fost testat la Universitatea Sechenov și la spitalul „Burdenko” pe două grupuri de voluntari. Studiile vaccinului „Vector” au început pe 28 iulie.

Murashko a subliniat că autoritățile ruse intenționează să înceapă vaccinarea în masă în octombrie. În primul rând, vaccinul va fi administrat reprezentanților „grupurilor speciale”, în special medicilor și profesorilor.

Specialiștii au elaborat preparatul împreună cu Ministerul Apărării. La sfârșitul lunii iulie, un al doilea grup de 20 de voluntari a fost externat din spitalul militar. Datele obținute în timpul cercetării au confirmat că, în urma vaccinării, voluntarii au format anticorpii necesari, iar componentele vaccinului sunt sigure și bine tolerate de om.

Moscova ajută și țările CSI încă de la începutul pandemiei - trimite medici, medicamente și echipamente medicale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

56
Tagurile:
coronavirus, COVID-19, vaccin
Tematic
Voluntarii care au testat vaccinul împotriva COVID-19 au fost supuși examenului final
"Competiția vaccinurilor": Rusia, acuzată în Occident
Principalul producător al vaccinului COVID – investigat pentru ucidere prin imprudență!
Rusia ar putea produce milioane de vaccinuri contra Covid-19 pe lună din 2021

Загрузка...
Vaccin, imagine simbol

Rusia ar putea produce milioane de vaccinuri contra Covid-19 pe lună din 2021

73
Producția de vaccinuri anti-coronavirus în Rusia este plănuită să înceapă în septembrie, iar de la începutul anului 2021, țara ar putea produce câteva milioane de doze pe lună, potrivit ministrului rus al Comerțului și Industriei.

BUCUREŞTI, 4 aug – Sputnik. Denis Manturov, ministrul Comerțului și Industriei din Rusia, a declarat pentru agenţia de știri TASS că vaccinul va fi produs în trei regiuni rusești: Vladimir, Iaroslavl și Oblastul Moscovei. Începând cu luna octombrie, ar urma să fie iniţiată o campanie de imunizare pe scară largă.

Institutul Gamalei de Epidemiologie și Microbiologie din Moscova, care a condus cercetarea cu privire la crearea medicamentului autohton, a intrat în parteneriat cu companiile Generium, R-Pharm și Binnopharm, în scopul începerii producției în serie luna viitoare.

„Vom putea asigura un volum de producție de câteva sute de mii de doze de vaccin pe lună, cu o creștere ulterioară la câteva milioane de la începutul anului viitor”, a declarat Manturov, citat de RT

Institutul Gamalei nu este singura instituție din Rusia care lucrează la un vaccin contra Covid-19, dar până acum a avut cel mai mult succes. La sfârșitul lunii iulie, voluntarii imunizați au fost externaţi din spital după ce au primit vaccinul și după ce au fost ţinuţi o lună sub observaţie.

73
Tagurile:
coronavirus, COVID-19, vaccin, Rusia
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Ministrul Sănătății vrea să cumpere vaccin pentru jumătate din populația României
Crucea Roşie: Foametea și nevoia de vaccin pot declanșa un nou val de migrație post-Covid
Un alt vaccin rusesc împotriva Covid-19 intră în studiile clinice
„Un moment Sputnik”: Rusia speră să fie primul producător de vaccin anti-Covid 19
Companiile din Rusia și China vor testa în comun vaccinele împotriva COVID-19
Voluntarii care au testat vaccinul împotriva COVID-19 au fost supuși examenului final
Teoria Conspirației, alimentată oficial: vaccin COVID-19, PROTEJAT guvernamental!
"Competiția vaccinurilor": Rusia, acuzată în Occident
Principalul producător al vaccinului COVID – investigat pentru ucidere prin imprudență!

Загрузка...
Explozie în Beirut

Ce a cauzat cumplita explozie din Beirut explicație uluitoare!

0
Din primele date obținute de mass media și din surse oficiale rezultă o explicație uluitoare – neglijența inconștientă!

BUCUREȘTI, 4 aug – Sputnik. Explozia ale cărei imagini au șocat întreaga planetă a produs peste 3000 de răniți. Deocamdată, cifra celor decedați este 27, dar încă nu este o evaluare finală.

De fapt, vorbim de mai multe deflagrații care au urmat după cea mare. Care a fost cauza care a provocat această nenorocire?

Din primele date obținute de mass media și din surse oficiale rezultă o explicație uluitoare – două cuvinte, neglijența inconștientă!

Concret, cauza ar fi in depozit de materiale explozive, stocate mai mulți ani într-un mod impropriu. Informația ar proveni dintr-o sursă din zona securităţii libaneze.

Informația a fost confirmată de directorul general al Siguranţei generale, Abbas Ibrahim,

”A fost un depozit care avea materiale foarte explozive confiscate”, a declarat Abbas Ibrahim la televiziunea națională libaneză, precizând că ”am fi naivi să credem că a fost cauzată de artificii” – așa cum s-a spus prima dată.

Desigur, rămân multe întrebări – iar o parte dintre răspunsuri vor fi oferite de ancheta care se desfășoară acum la Beirut.

0
Tagurile:
Liban
Tematic
Explozie masivă în Beirut: clădiri distruse, zeci de oameni răniți - Video

Загрузка...