Jurnaliștii postului rusesc de televiziune au fost atacați de polițiștii americani

Kremlinul critică dur poliția americană pentru atacul asupra jurnaliștilor ruși

396
Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin spune că Moscova așteaptă ca SUA să ia toate măsurile necesare pentru a asigura securitatea personală a jurnaliștilor ruși care lucrează în America.

BUCUREŞTI, 23 iul – Sputnik. Apelul vine după ce reporteri de la un important canal TV rusesc au fost bătuți de polițiști americani. Angajații Channel One Russia au fost răniți în atacul din partea „ofiţerilor camuflați”, în orașul american Portland, din statul Oregon, unde protestele au continuat de la moartea lui George Floyd la sfârșitul lunii mai.

Floyd, un tată negru a cinci copii, a fost omorât prin sufocare de un ofițer de poliție alb din Minneapolis, stârnind proteste în întreaga lume.

„Considerăm că este scandalos atacul asupra jurnaliștilor ruși din partea poliției Statelor Unite”, a declarat secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit TASS, citat de RT

De asemenea, Moscova așteaptă ca „autoritățile americane să ia toate măsurile pentru a asigura securitatea personală a jurnaliștilor ruși și pentru a crea condiții adecvate pentru ca persoanele din presă în general să poată desfăşura o activitate nerestricționată”.

Channel One este un foarte popular canal TV rusesc. Pe lângă știri și talk-show-uri populare, produce și filme comerciale de succes precum „Night Watch” (2004) și „The Irony of Fate 2” (2007).

396
Tagurile:
Jurnaliști, SUA, Kremlin
Tematic
În prag de haos: Iată cum forțele politice americane folosesc protestele în SUA
Patru polițiști împușcați în St. Louis în timpul protestelor care fac ravagii în SUA
Șeful diplomației UE ia atitudine față de protestele din SUA
SUA, tactică de război: elicopter militar dispersează protestatarii violenţi în DC - VIDEO
Revolte în SUA: Casa Albă s-a îngrădit de protestatari
Protestele din SUA: Americani albi îngenunchează şi spală picioarele negrilor - VIDEO
Proteste SUA: Protestatarii vandalizează și decapitează statuile lui Cristofor Columb
Prima reacție a lui Putin la protestele din SUA
Putin, despre protestele din SUA: Rusia se pronunță împotriva metodelor radicale
Imagine simbol

Rusia se plasează pe locul trei în topul celor mai mari exportatori în UE

46
(reînnoit 14:21 16.06.2021)
Valoarea exporturilor de mărfuri rusești către țările Uniunii Europene s-a ridicat la 42,5 miliarde de euro în ianuarie-aprilie, potrivit biroului european de statistică Eurostat.

BUCUREŞTI, 16 iun – Sputnik. Rusia se află printre primii trei exportatori către Uniunea Europeană în această perioadă, după China (139,4 miliarde de euro) și Statele Unite (71,4 miliarde de euro), potrivit biroului european de statistică Eurostat.

Statisticile arată că volumul exporturilor rusești în primele patru luni ale acestui an a crescut cu 12,4% față de anul anterior, până la 37,8 miliarde de euro. De asemenea, volumul exporturilor de mărfuri din țările UE către Rusia a crescut cu 7,3%, până la 27,8 miliarde de euro.

Relațiile comerciale și de afaceri dintre Rusia și Uniunea Europeană s-au înrăutățit de la introducerea sancțiunilor antirusești din partea Bruxelles-ului în anul 2014, în urma evenimentelor politice din Ucraina.

La rândul ei, Moscova a răspuns prin contrasancțiuni, interzicând o gamă largă de produse europene și lansând un program de substituire a importurilor.

Politicieni din țările europene au solicitat în repetate rânduri anularea măsurilor punitive, deoarece au devenit un obstacol major în calea creşterii economice și a derulării afacerilor.

46
Tagurile:
UE, Rusia

Загрузка...
Maria Zaharova

Zaharova a comentat noile principii ale UE în relațiile cu Rusia

124
(reînnoit 12:57 16.06.2021)
Maria Zaharova, purtătorul al MAE de la Moscova, a comentat principiile noii politicii externe ale UE în raport cu Rusia.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova a amintit că noua strategie a politicii externe a UE în privința Rusiei are la bază trei principii: respingerea, descurajarea și cooperarea.

“Oamenii care inventat o astfel de concepției au niște probleme vădite cu cunoașterea istoriei, percepția realității și predominarea fobiilor în raport cu o viziune creativă asupra lumii”, a scris diplomatul în canalul său Telegram.

Documentul a fost elaborat de Reprezentantul Înalt al UE pentru Politica Externă și de Securitate Comună, Josep Borrell, pentru summitul de la Bruxelles, care urmează să aibă loc pe 24-25 iunie. Acesta a anunțat proincipiile menționate de Zaharova, însă nu a oferit alte detalii.

Relațiile dintre Rusia și Occident s-au înrăutățit brusc după lovitura de stat din Ucraina, reunirea Crimeei și declanșarea conflictului civil în Donbas. Moscova a fost acuzată de imixtiune și a fost supusă sancțiunilor, iar partea rusă a răspuns cu măsuri simetrice. Totodată, autoritățile ruse au declarat în mai multe rânduri că astfel de acțiuni sunt contraproductive.

Alte pretexte pentru continuarea acestui vector au devenit acuzațiile de influențare a alegerilor americane și implicarea în atacuri cibernetice, cazul celor doi Skripal, construcția Nord Stream 2 și multe altele.

124
Tagurile:
Uniunea Europeană, Maria Zaharova
Tematic
Zaharova: Cum poate fi evitată includerea în lista „statelor neprietenoase Rusiei”
Zaharova: Companiile private cu platforme media online internaționale - o amenințare
Zaharova a vorbit despre o condiție pentru dialogul dintre Rusia și NATO

Загрузка...

Imagini de la meciul Germania - Franța în cadrul Euro 2020