Президент России Владимир Путин

Vizita de lucru a lui Putin în Crimeea, amânată pentru ziua de luni

137
Vizita de lucru a președintelui rus în Crimeea a fost amânată pentru ziua de luni, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

BUCUREȘTI, 16 iul – Sputnik. Vizita de lucru a președintelui Federație Ruse, Vladimir Putin, în Crimeea a fost amânată pentru ziua de luni, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov.

Vladimir Putin și Angela Merkel
© Sputnik / Сергей Гунеев

Miercuri, Peskov declarase că joi, Putin ar urma să participe la ceremonia de începere a construcției navelor de război pentru Marina Rusă, potrivit acestuia, președintele trebuia să viziteze șantierul naval Zaliv din Kerci.

"Astăzi au intervenit anumite schimbări în agenda președintelui: călătoria anunțată anterior în Crimeea și participarea la ceremonia de lansare a construcției noilor nave militare va avea loc luni. Vizita de lucru în Crimeea a fost amânată pentru ziua  luni", a declarat  joi, Peskov, comentând programul de activitate a lui Putin.

Potrivit lui, joi, președintele va organiza o „ședință preliminară” cu privire la procesul bugetar.

"Astăzi președintele va lucra la Novo-Ogarevo, astăzi el, de fapt, va lansa procesul bugetar. În mod tradițional, acest lucru începe vara. Președintele a decis astăzi să convoace prima ședință, doar un astfel de proiect de ședință, cu privire la procesul bugetar viitor", a spus el.

El a adăugat că premierul Mihail Mișustin, șeful Administrației Prezidențiale Anton Vaino, primul viceprim-ministru Andrei Belousov, vicepremierul Dmitry Grigorenko, asistentul prezidențial Maxim Oreșkin, ministrul Dezvoltării Economice Maxim Reșetnikov, ministrul finanțelor Anton Siluanov, șeful Băncii Centrale, fiind invitați Elvira Nabiullina și șeful Statului Major, General Valery Gerasimov. Peskov a ținut să menționeze că astăzi președintele are o agendă destul de încărcată.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

137
Tagurile:
Crimeea, Vladimir Putin
Tematic
Putin și Erdogan au discutat despre reluarea curselor aeriene între cele două țări
Putin: în lupta cu Covid-19 sunt necesare direcții concrete
SUA și Rusia, discuție la nivel înalt – o propunere binevenită a președintelui Putin
Президент РФ Владимир Путин

Putin: activitatea comercială în Uniunea Economică Euroasiatică trebuie restabilită

126
(reînnoit 17:11 20.01.2021)
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a participat la reuniunea dedicată problemelor de integrație în spațiul Uniunii Economice Euroasiatice.

CHIȘINĂU, 20 ian – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat despre necesitatea de a restabili activitatea comercială și despre creșterea ocupării forței de muncă în Uniunea Economică Eurasiatică (UEE) la o întâlnire online dedicată integrării în spațiul UEE.

Путин: выступление на дискуссионном клубе Валдай.
© Sputnik / Алексей Дружинин

Potrivit agenției de presă RIA Novosti, liderul rus a menționat că epidemia de coronavirus și consecințele sale au afectat sfera economică și socială.

"Noi trebuie să ținem cont de aceste lucruri. Produsul intern brut și producția industrială au scăzut. Volumul schimburilor comerciale a scăzut. Ceea ce drept urmare, s-a răsfrânt – din păcate, nici nu a putut să nu se răsfrângă – asupra pieței de muncă", a subliniat Putin.

El a afirmat că, în majoritatea sectoarelor economiei din spațiul UEE, au fost deja create piețe comune și funcționează bine. Dar soluționarea problemelor practice, precum și căutarea modelelor optime continuă, a spus președintele rus.

Drept exemplu de implementare cu succes, el a citat crearea unei piețe unice, a producției și a vânzării de medicamente și dispozitive medicale, subliniind că, în condițiile pandemiei actuale, este necesară coordonarea eficientă a eforturilor țărilor participante, inclusiv în domeniul vânzărilor de medicamente.

"De la 1 ianuarie a acestui an, înregistrarea tuturor medicamentelor în țările Uniunii Economice Euroasiatice se efectuează în conformitate cu reguli și proceduri unice. Cu toții înțelegem că acest lucru este extrem de important anume acum, când țările noastre se confruntă cu o provocare comună – cu o epidemie de coronavirus. Trebuie să coordonăm în mod eficient eforturile pentru a proteja viața și sănătatea cetățenilor noștri", a declarat Vladimir Putin.

Potrivit acestuia, cifra de afaceri comercială reciprocă a țărilor UEE pe parcursul celor șase ani de existență a acestei structuri a crescut cu mai mult de o treime, contrar unor previziuni, a crescut și ponderea țărilor Uniunii în comerțul exterior al Rusiei.

"În acest timp, în ciuda unei conjuncturi externe dificile, am reușit să realizăm multe lucruri. Deci, în 2019, cifra de afaceri comercială reciprocă a statelor Uniunii a crescut cu 35% față de 2015, ajungând la 61,6 miliarde de dolari. Contrar unor previziuni, a crescut și ponderea țărilor UEE în comerțul exterior al Rusiei – de la 7,8% în 2015 la 8,6% în 2020", a spus Putin.

În ansamblu, comerțul exterior al țărilor Uniunii se dezvoltă într-un ritm constant, creșterea acestuia fiind de 27%, a adăugat președintele Federației Ruse. Potrivit acestuia, astfel de dinamici pozitive se datorează, în mare parte, eforturilor comune, menite să elimine barierele din calea circulației mărfurilor, serviciilor, capitalului și forței de muncă între țările UEE.

126
Tagurile:
Uniunea Economică Eurasiatică, Vladimir Putin
Tematic
Putin a dispus vaccinarea în masă a tuturor rușilor
Putin, Aliev și Pașinean au semnat o declarație comună
Putin s-a scufundat în apa rece ca gheața pentru a marca Sărbătoarea Bobotezei - VIDEO

Загрузка...
Duma de stat a Rusiei

Duma de Stat a Rusiei a condamnat dublele standarde ale Occidentului

160
Duma de Stat a Rusiei a adoptat în unanimitate o declarație prin care condamnă politica dublelor standarde, practicată de statele din Occident.

BUCUREȘTI, 20 ian – Sputnik. În cadrul ședinței plenare de miercuri, Duma de Stat a Rusiei a adoptat o declarație în care condamnă politica dublelor standarde, la care recurg tot mai des în Occident pentru a introduce sancțiuni și provoca daune Federației Ruse.

Documentul a fost înaintate în decembrie de fracțiunea Partidului Liberal-Democrat al Rusiei (LDPR).

“Deputații Dumei de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse condamnă politica dublelor standarde, utilizate tot mai frecvent în Occident în ultimul timp pentru introducerea unor sancțiuni și restricții ilegale, care contravin normelor internaționale, cu scopul provocării unor daune autorității politice și economiei țării noastre”, se menționează în document.

Parlamentarii menționează că situația din multe țări, care acuză Rusia, lasă de dorit: acolo se observă o divizare a societății, conflicte civile, religioase și rasiale.

Parlamentarii menționează că în multe state europene, în ultimul timp au loc demonstrații în masă: oamenii protestează împotriva măsurilor luate de autorități în legătură cu pandemia de coronavirus. Spre exemplu, la protestele din Germania au participat peste 40 de mii de persoane, iar potrivit unor instituții de presă – peste 200 de mii, în Franța oamenii din toată țara protestează împotriva legii cu privire la securitatea globală. În document se mai menționează că poliția se comportă brutal cu demonstranții, împotriva protestatarilor sunt utilizate tunuri de apă și gaze lacrimogene.

În același timp, subliniază deputații, autoritățile din statele occidentale continuă să “condamne cu furie” acțiunile miliției belaruse și să justifice mulțimile agresive. În legătură cu aceasta, parlamentarii se întreabă de ce la Berlin și Paris poliția acționează chipurile în numele democrației, iar în Belarus, Rusia și China același lucru este calificat ca o subminare a principiilor fundamentale.

“Deputații Dumei de Stat, care reprezintă toate fracțiunile din Dumă, îndeamnă parlamentarii și guvernele statelor lumii să conștientizeze gravitatea politicii dublelor standarde și să dea dovadă de abordări unice în aprecierea unor evenimente de acest fel în propria țară și în afara ei”, se arată în document.

Comentând această declarație, președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, a menționat că dublele standarde sunt inacceptabile.

“Ne-am confruntat și în trecut cu duble standarde, și în trecut am fost captivii standardelor duble. Însă viața a aranjat lucrurile în așa fel, încât a devenit evident că aceste duble standarde, pe care le promovau organizațiile internaționale și un șir de stat, s-au prăbușit. Sistemul dezgolit al Statelor Unite doar și-a scos la suprafață toată această politică păguboasă”, a declarat Volodin.

Președintele Dumei a subliniat că atunci când o țară își asumă anumite standard, iar altora le impune altele, e o abordare vădit duplicitară.

“Să ne lămurim unde există libertate. Despre aceasta este vorba, colegi, e o chestiune foarte importantă. Și faptul că am ajuns la un consens aici, când toate fracțiunile s-au pronunțat în favoarea ideii că toate problemele trebuie să fie rezolvate de către poporul țării, nu de statele din afară, e un lucru foarte important. Faptul că astăzi propunem tuturor parlamentelor și statelor să renunțe la standarde duble, condamnându-le, e o chestiune de principiu”, a adăugat Volodin.
160
Tagurile:
Rusia, Duma de Stat
Tematic
Duma de Stat: Mâine vom adopta legea privind patentele - detalii
Duma de Stat a respins ideea adoptării calendarului iulian
Dislocarea dronelor SUA la o bază din România a fost comentată de Duma de Stat

Загрузка...

Momentele de inaugurare ale lui Joe Biden care s-au transformat în meme

0
 • Senatorul Bernie Sanders la inaugurarea lui Joe Biden
 • Președintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, împreună cu soția sa, Jill Biden, la depunerea jurământul de funcție
 • Cântăreața Jennifer Lopez și vicepreședintele SUA Kamala Harris în timpul inaugurării
 • Președintele ales al SUA, Joe Biden, împreună cu soția sa, Jill Biden, în timpul inaugurării
 • Angajații adună pălării căzute după inaugurarea lui Joe Biden
 • Prima doamnă Jill Biden în timpul celei de-a 59-a inaugurări a președintelui SUA la Washington
 • Lady Gaga în timpul celei de-a 59-a inaugurări a președintelui Statelor Unite la Capitolul din Washington
 • Președintele SUA Joe Biden în timpul celei de-a 59-a inaugurări a președintelui la Washington
 • Președintele american Joe Biden, prima doamnă Jill Biden, vicepreședintele Kamala Harris și soțul ei Doug Ehmhoff după ceremonia de inaugurare la Washington
 • Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, cu strănepoata sa, Amara Ajagu, în timpul paradei de la inaugurarea președintelui american Joe Biden la Washington
Joe Biden a depus jurământul de credință în fața poporului american și a devenit oficial al 46-lea președinte al SUA.

Pe 20 ianuarie, în fața clădirii Capitoliului din Washington s-au adunat numeroși demnitari de rang înalt, precum și artiști care au participat nemijlocit la ceremonia de inaugurare a noului președinte american, Joe Biden. 

Priviți în galeria foto Sputnik cum s-a desfășurat evenimentul din SUA. Unele dintre momente imortalizate au devenit meme.

0
 • Senatorul Bernie Sanders la inaugurarea lui Joe Biden
  © AFP 2020 / Brendan Smialowski

  Senatorul Bernie Sanders la inaugurarea lui Joe Biden

 • Președintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, împreună cu soția sa, Jill Biden, la depunerea jurământul de funcție
  © Sputnik / Stringer

  Președintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, împreună cu soția sa, Jill Biden, la depunerea jurământul de funcție

 • Cântăreața Jennifer Lopez și vicepreședintele SUA Kamala Harris în timpul inaugurării
  © REUTERS / Brendan McDermid

  Cântăreața Jennifer Lopez și vicepreședintele SUA Kamala Harris în timpul inaugurării

 • Președintele ales al SUA, Joe Biden, împreună cu soția sa, Jill Biden, în timpul inaugurării
  © REUTERS / Jim Bourg

  Președintele ales al SUA, Joe Biden, împreună cu soția sa, Jill Biden, în timpul inaugurării

 • Angajații adună pălării căzute după inaugurarea lui Joe Biden
  © REUTERS / Mike Segar

  Angajații adună pălării căzute după inaugurarea lui Joe Biden

 • Prima doamnă Jill Biden în timpul celei de-a 59-a inaugurări a președintelui SUA la Washington
  © REUTERS / Kevin Dietsch / Pool

  Prima doamnă Jill Biden în timpul celei de-a 59-a inaugurări a președintelui SUA la Washington

 • Lady Gaga în timpul celei de-a 59-a inaugurări a președintelui Statelor Unite la Capitolul din Washington
  © REUTERS / Patrick Semansky / Pool

  Lady Gaga în timpul celei de-a 59-a inaugurări a președintelui Statelor Unite la Capitolul din Washington

 • Președintele SUA Joe Biden în timpul celei de-a 59-a inaugurări a președintelui la Washington
  © REUTERS / Tasos Katopodis / Pool

  Președintele SUA Joe Biden în timpul celei de-a 59-a inaugurări a președintelui la Washington

 • Președintele american Joe Biden, prima doamnă Jill Biden, vicepreședintele Kamala Harris și soțul ei Doug Ehmhoff după ceremonia de inaugurare la Washington
  © REUTERS / Mike Segar

  Președintele american Joe Biden, prima doamnă Jill Biden, vicepreședintele Kamala Harris și soțul ei Doug Ehmhoff după ceremonia de inaugurare la Washington

 • Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, cu strănepoata sa, Amara Ajagu, în timpul paradei de la inaugurarea președintelui american Joe Biden la Washington
  © REUTERS / Erin Scott

  Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, cu strănepoata sa, Amara Ajagu, în timpul paradei de la inaugurarea președintelui american Joe Biden la Washington

Tagurile:
poze, Joe Biden, Inaugurare, SUA

Загрузка...