Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova

Zaharova: Rețelele de socializare vor fi supuse unei restructurări

320
(reînnoit 16:49 07.07.2020)
Rețelele de socializare vor fi supuse unei restructurări, aceste platforme se vor confrunta cu presiuni și influențe, consideră purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova.

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, consideră că în sfera rețelelor de socializare va avea loc o restructurare, platformele vor suferi mari schimbări și se vor confrunta cu presiuni sau influențe.

“Observăm începutul unei restructurări capitale, modernizări, a unei instituționalizări legale a rețelelor de socializare. Dacă în trecut, în decursul a câtorva ani, a fost doar un preludiu, astăzi, desigur, acest mediu se va confrunta cu presiuni, fie influențe, însă, în orice caz, va suferi schimbări”, a declarat Zaharova în cadrul conferinței online “Lumea prin ochii presei în anul 2020”, organizat de AIP „Rossiya Segodnya”.

În opinia ei, principala amenințare în spațiul media îl reprezintă fake-news-urile.

“Marele pericol îl reprezintă fake-urile. De-a lungul mai multor ani se vorba despre propagandă ca unul din principale pericole. Să ne amintim cum se construia totul pe această logică: anume propaganda era considerată principala cauză a asfixierii libertății presei, o piedică în activitatea jurnaliștilor”, a spus Zaharova.

“Astăzi, din câte observ, răul propagandei este eclipsat de acea amenințare pe care o aduc știrile false. Vă puteți opune unei propagande, dispuneți de suficiente instrumente, inclusiv cele legislative, în acest scop au fost create instituții internaționale, în acest scop a fost edificată societatea civilă”, a continuat diplomatul rus.

Ea este convinsă că propaganda poate fi combătută, nu și fake-urile: “fie e vorba de un individ, persoană publică, structură, organizație, companie, stat”. “E imposibil, nu există astfel de mecanisme”, a constatat Zaharova, adăugând că “au fost creată o multitudine de mecanisme de tirajare a fake-urilor”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

320
Tagurile:
Rețele de socializare, Maria Zaharova
Colaboratorii Ministerului Situații Excepționale din Rusia pleacă spre Beirut

Al treilea avion cu salvatori ruși a plecat spre Beirut

65
Al treilea avion al Ministerului Situații Excepționale al Rusiei a plecat spre Beirut pentru acordarea ajutoarelor după explozia puternică de ieri.

CHIȘINĂU, 5 aug – Sputnik. Al treilea avion al Ministerului Situații Excepționale al Rusiei a plecat spre Beirut din aeroportul Jukovski, unde ieri a avut o exploziei puternică.

Mai devreme, spre Liban plecase avion de mărfuri Il-76 și Superjet 100 cu un spital aeromobil, detașamentul de salvatori “Țentropas”, grupul operativ și psihologii ministerului. În total, la bordul celor două nave aeriene se află 84 de persoane și trei unități ai tehnicii speciale.

Cu cel de-al treilea avion sunt expediați 15 specialiști ai Rospotrebnadoz și echipamentul necesar pentru desfășurarea unui laborator pentru diagnosticarea coronavirusului. Toți specialiștii sunt dotați cu costume speciale și mijloace de protecție, luând în considerație situația epidemiologică. Potrivit Ministerului rus pentru Situații Excepționale, cu cinci nave aeriene vor fi expediate 150 de persoane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

65
Tagurile:
Liban, Beirut
Тема:
Explozia din Beirut
Tematic
Aproape 300.000 de oameni au rămas fără locuințe în urma exploziei de la Beirut
Ion Chicu, despre explozia din Beirut: Nava nu mai este sub Pavilionul Republicii Moldova
Mărturiile unui marinar despre nava care a transportat nitratul de amoniu în Beirut
Rusia va instala un spital mobil în Beirut pentru a oferi asistență victimelor

Загрузка...
Urmările exploziei în Beirut

Rusia va instala un spital mobil în Beirut pentru a oferi asistență victimelor

115
Moscova a anunțat că va ajuta Beirutul, prin instalarea unui spital mobil şi oferirea de asistenţă, după ce o explozie uriaşă a ucis zeci de oameni și a rănit mii de persoane în capitala libaneză, distrugând mai multe clădiri.

BUCUREŞTI, 5 aug – Sputnik. „Avioanele Ministerului rus pentru Situații de Urgență vor transporta un spital mobil, medici și echipe de servicii de urgență, precum și experți Rospotrebnadzor [observatori pentru respectarea drepturilor consumatorilor] şi un laborator pentru diagnosticarea infecției cu coronavirus”, se arată într-un comunicat oficial, unde se precizează că cinci aeronave se vor îndrepta către Liban.

„Toți experții vor avea costume speciale și echipamente de protecție, având în vedere situația legată de COVID-19”, a mai menționat ministerul, citat de Sputniknews

Cauza exactă a incendiului și a exploziei rămâne încă neclară, însă, potrivit rapoartelor preliminare, 2.750 de tone de azotat de amoniu care ar fi fost depozitate necorespunzător în port au detonat, provocând catastrofa care a ucis cel puțin 78 de persoane și a rănit mii de oameni.

În afară de Rusia, mai multe ţări şi-au oferit asistența pentru Liban, printre care SUA, Marea Britanie, Franța, Grecia, Cipru și Israel.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

115
Tagurile:
spital, Beirut, Rusia
Тема:
Explozia din Beirut

Загрузка...
Carmen Dan

Bravo, Carmen Dan! Singurul om politic care NU a uitat de Ziua unui român genial!

0
Un artist genial, cu o gândire profundă, liberă și constructivă, așa cum au fost intelectualii care au dat marea cultură a anilor 1965-1980

BUCUREȘTI, 5 aug – Sputnik. Azi nu a fost numai o obișnuită zi a scandalurilor politice. Azi a fost și ziua lui Marin Preda, – geniu al romanului autohton. Nici un politician nu ți-a amintit de asta, nu mai e timp de cultură!

Cu o excepție, senatorul Carmen Dan, fost ministru al Internelor – un om politic distins, care se pare că a nu mai are loc în noua formulă a PSD. Carmen Dan a omagiat ziua marelui teleormănean, scriind câteva rânduri bine simțite.

”Pentru că astăzi ar fi fost ziua lui și pentru că el este cel care a înnobilat Teleormanul nostru, vă las un gând de-al lui. Marin Preda, ca nimeni altul, știa să răscolească în fibra noastră!”, scrie Carmen Dan.

Iată și cuvintele lui Marin  Preda, mai actuale decât oricând:

“Forţa unui om de a îndura suferinţa e imensă şi n-ar fi dacă noi resurse de speranţă, care nasc în sufletul uman ca un val îndată ce valurile precedente s-au sfărâmat de ţărm, n-ar ţâşni din adâncuri şi nu ne-ar face iarăşi puternici.”

***

Marin Preda s-a născut pe 5 august 1922, în comuna Siliștea Gumești din Teleorman. Marele scriitor a fost unul dintre cei care au înțeles în profunzime atât oamenii, cât și timpurile.

A înțeles și nedreptățile vremurilor în care s-a născut, a urmat cu ardoare și cu bună credință noile vremuri – și a înțeles și greșelile orânduirii poporului.

A fost respectat și susținut de Nicolae Ceaușescu, cel care, spun martorii, a citit în manuscris și a aprobat una dintre cele mai curajoase cărți în care e criticat sistemul sovietic – „Delirul”.  Abia apărut în librăriile românești, romanul era deja criticat în celebra „Literaturnaia Gazeta”, îmi povestea marele jurnalist rus Viaceslav Samoșkin. Critica a rămas însă în gazetă, pentru că nimeni, nici chiar de la Moscova, nu cuteza să se ia de scriitorul preferat al lui Nicolae Ceaușescu.

Un om serios, sobru, departe de felul monden al unui Eugen Barbu, de exuberanța și pofta de viață a lui Fănuș Neagu sau Păunescu, de reveria lui Nichita Stănescu, Marin Preda a fost un om de echilibru și un permanent apărător al colegilor săi, îmi povestea colonelul Victor Achim, ofițerul DSS care s-a ocupat oficial ”protecția informativă” a Uniunii Scriitorilor.

Marin Preda a scris chiar de la începutul regimului comunist, a fost vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor, director al editurii ”Cartea Românească”, membru corespondent al Academiei Române, deputat în Marea Adunare Națională… În același timp, un om cu o gândire liberă și constructivă, așa cum au fost intelectualii care au dat marea cultură a anilor 1965-1980.

De aceea citesc cu uimire aberația de pe populara Wikipedia că Marin Preda ”a fost un fervent opozant al regimului comunist, mai multe voci confirmând că scriitorul i-a spus lui Nicolae Ceaușescu”. Nici pomeneală de așa ceva!

Desigur, e greu de spus cum ar fi evoluat relația lui Preda cu regimul în anii de final ai ”Epocii de aur”, după 1985… Apropo, sintagma ”Epoca de aur” a fost inventată de un alt ”opozant” al regimului, Octavian Paler.

Și da, personajul cel mai cunoscut al literaturii lui Preda, Ilie Moromete, este inspirat după cel al eroului popular rus ”Ilya Muromets”. Nu e furat, cum spun unii, nu e dovadă de filo-sovietism… pur și simplu asta a fost gândire, inspirația marelui scriitor. Și rezultatul a fost excepțional, la fel ca întreaga sa operă.

Încă o dată, rușine liderilor români care au uitat de această zi - și bravo, Carmen Dan, pentru postare!

0
Tagurile:
Carmen Dan
Tematic
Carmen Dan revine în forță și acuză: ”Declarații iresponsabile, minciuni, manipulare”
Gest oribil contra lui Carmen Dan și a PSD
Carmen Dan, agresată! Jandarmii au fost împiedicați să intervină

Загрузка...