Vladimir Putin

Putin: Rezultatele votului cu privire la Constituție trebuie fie absolut veridice

194
(reînnoit 19:12 26.06.2020)
Președintele Rusiei Vladimir Putin a avut o întrevedere online cu noua componență a Camerei Civice a Rusiei.

BUCUREȘTI, 26 iun - Sputnik. Rezultatele votului privind amendarea Constituției nu trebuie să fie trucate, este inadmisibil ca cineva să fie forțat, a declarat președintele Rusiei. 

Joi Vladimir Putin a avut o întrevedere în format online cu noua componență a Camerei Civice a Federației Ruse.

„Sarcina noastră cea mai importantă este să ne asigurăm că rezultatele votului sunt absolut veridice, legitime. Nu trebuie permisă nicio forțare și nici trucarea prezenței la vot. Nu mai vorbesc de nereguli în procesul de numărare a voturilor”, a declarat șeful statului rus. 

Potrivit lui Vladimir Putin, acest lucru este necesar pentru ca, în consecință, „nimeni și niciodată să nu poată pune la îndoială voința exprimată de cetățenii ruși”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

194
Tagurile:
Constituție, Putin
Exerciții pentru lichidarea devărsărilor de petrol

Savanții ruși au creat un nou instrument pentru curățirea bazinelor de petrol

88
(reînnoit 17:19 15.01.2021)
Oamenii de știință ruși de la Universitatea Tehnică din Kuzbas au inventat noi instrumente de purificarea bazinelor acvatice de devărsările de petrol.

BUCUREȘTI, 15 ian – Sputnik. Savanții Universității Tehnice de Stat din Kuzbass au creat niște sorbenți de petrol din deșeuri, dirijați magnetic, pentru curățirea bazinelor acvatice, inclusiv a Arcticii, informează RIA Novosti, citând coordonatorul proiectului, profesor asociat al departamentului de tehnologie chimică a combustibilului solid, Elena Ușakova.

“Particularitatea sorbentului este dublă: în primul rând, este creat din deșeuri, inclusiv din deșeurile din hidrocarburi, deșeuri de pe urma prelucrării lemnului... deșeuri care sunt răspândite pe larg nu doar în Rusia, dar și în toată lumea. În al doilea rând, acestea sunt magnetice, adică adăugăm niște substanțe speciale care se magnetizează”, a declarat Ușakova.

Potrivit interlocutoarea agenției, principalele avantaje ale noului instrument este controlul magnetic și flotabilitatea, iar după modificările cu metode fizico-chimice și din contul unor aditivi, acesta va dispune de o capacitate înaltă de stocare a petrolului și o rezistență sporită.

“De asemenea, în Arctica putem face o gaură în gheață, dacă sub gheață există o devărsări de petrol, vom adăuga acolo sorbentul, iar în alt loc vom face o copcă similară, pentru a extrage magnetul (care a colectat stratul de petrol n.r.)”, adăugat ea.

Potrivit site-ului universității, baza sorbentului constituie nucleul magnetic, care va permite atragerea stratului de petrol din bazinele acvatice și controlul ei pentru lichidarea eficientă a petelor de petrol. Sorbentul de petrol, controlat magnetic, nu este prezent în tot sorbentul, ci exclusiv în nucleu. Aceasta este o diferență esențială față de instrumentele concurente.

88
Tagurile:
petrol, Rusia
Tematic
România, „tomberonul” maşinilor extrem de poluante – dezvăluiri revoltătoare
Românii în UK, avertizare: Metroul din Londra, mai poluat decât cele mai aglomerate străzi
În curând, ca în Africa: moldovenii săraci vor consuma doar apă poluată
Agenția Europeană de Mediu: măsurile anti-coronavirus au diminuat poluarea

Загрузка...
Konstantin Kosaciov, senator rus

Senator rus: Vina pentru încetarea Acordului Cer Deschis aparține SUA

84
Vina pentru încetarea acordului Cer Deschis aparține în totalitate SUA și aliaților lor din NATO, consideră senatorul rus Kosaciov.

BUCUREȘTI, 15 ian – Sputnik. Vina pentru încetarea acordului Cer Deschis aparține în totalitate SUA și aliaților lor din NATO, a declarat președintele comisiei pentru afaceri internaționale a Senatului rus, Konstanin Kosaciov.

“MAE al Rusiei a confirmat că țara noastră demarează procedura de retragere din Acordul Cer Deschis. Știrea este din categoria celor previzibile. Primii care au părăsit acordul au fost SUA. Acesta mai putea fi salvată, dacă ar fi existat o voință nu doar a Rusiei (pe care ne-am exprimat-o clar), dar și a altor părți semnatare. Mai întâi toate, cele din NATO”, a scris senatorul într-o postare pe Facebook.

Potrivit politicianului rus, aliații SUA urmau să-și asume niște angajamente ferme de a nu transmite Washingtonului nicio informație, obținută în urma realizării acordului, o obligație prevăzută expres în înțelegere.

Totodată, Kosaciov a explicat că acordul interzice transmiterea informației SUA și altor state NATO, iar acordul Washingtonului îi obligă să facă asta.

“O soluție la această coliziune juridică putea fi identificată de statele NATO, dacă și-ar fi dorit să se salveze Acordul Cer Deschis de americani. Însă ei au preferat să-și salveze parteneriatul euro-atlantic. Vina pentru ceea ce se întâmplă, iar acesta este un scenariu regretabil, aparține în totalitate SUA și aliaților din NATO. Punct”, a menționat Kosaciov.
84
Tagurile:
Rusia, Acord cer deschis, Kontantin Kosaciov
Tematic
Moscova a comentat retragerea SUA din acordul Cer Deschis
SUA s-au retras din Acordul Cer Deschis Care vor fi consecințele
Rusia se retrage din acordul Cer Deschis

Загрузка...

Aurora boreală, filmată din spațiu de un cosmonaut rus

0
Aurora boreală, filmată din spațiu de un cosmonaut rus. Imagini impresionante. Vedeți video pe site-ul Sputnik
0

Загрузка...