Militari ruși și americani se întâlnesc pe Elba

Îndemnul lui Putin de a deschide arhivele războiului: Răspunsul Occidentului va fi un test

737
(reînnoit 09:20 20.06.2020)
Liderul rus, consideră Sluțkii, de facto, a întins o mână în vederea păstrării memoriei istorice comune, pentru a nu permite renașterea fascismului și altor forme de xenofobie și discriminare rasială.

CHIȘINĂU, 20 iun – Sputnik. Articolul președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, "75 de ani de la Marea Victorie: o responsabilitate comună față de istorie și viitor" este o analiză istorică extrem de puternică, care este un răspuns demn tuturor revizioniștilor și acelor politicieni occidentali care nu renunță la încercările de a rescrie istoria în concordanță cu conjunctura politică, să minimalizeze contribuția Uniunii Sovietice la victoria asupra fascismului, să egaleze responsabilitatea ei în dezlănțuirea războiului cu cea a Germaniei hitleriste, a declarat pentru RIA Novosti Leonid Sluțki, președintele Comitetului pentru afaceri externe al Dumei de Stat.

Erou al Uniunii Sovietice, adjunctă al comandantului de escadrilă a Regimentului de aviație 125 al gărzii de femei, Maria Dolina.
© Sputnik

Parlamentarul a adăugat că contează pe o apreciere demnă, și nu una interpretată greșit, din partea țărilor aliate din cadrul coaliției antihitleriste și a tuturor statelor europene care au fost eliberate de fascism cu prețul sângelui vărsat de ostașii sovietici.

”În fond, aceasta (articolul) este o mână întinsă pentru cooperare în numele păstrării memoriei istorice comune, pentru a nu permite renașterea fascismului și altor forme de xenofobie și discriminare rasială, în numele păstrării ordinii mondiale constituite în urma celui de-al Doilea Război Mondial”, a menționat el.

Sluțki este sigur că ”hârtia de turnesol aici va fi reacția la îndemnul liderului rus de a deschide arhivele din perioada celui de-al Doilea Război Mondial de către partenerii noștri străini.

Președintele Comitetului Dumei de Stat a adăugat că faptele noi prezentate în articol, cu privire la acțiunile și rolul unui șir de lideri occidentali care l-au provocat pe Adolf Hitler la acțiuni armate de anvergură, merită o atenție aparte. Sluțki a subliniat că astfel de fapte nu trebuie trecute sub tăcere de-acum înainte.

”Cred sincer că articolul lui Vladimir Vladimirovici ar trebui studiat suplimentar, inclusiv de generația în creștere din întreaga lume, pentru ca adevărul despre cel mai sângeros dintre războaiele din istoria omenirii să fie păstrat”, a conchis politicianul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

737
Tagurile:
Occident, Vladimir Putin, Arhive
Tematic
"Se pare că rușii câștigă războiul petrolului" - Iată de ce
Eroii căzuți în Războiul de la Nistru, comemorați la Complexul ”Eternitate”
Cum s-a desfășurat Ziua Victoriei în țările din spațiul postsovietic
Responsabilitatea comună față de istorie, viitor: Articol scris de Putin de Ziua Victoriei
Peste un milion de persoane din 60 de țări au interpretat piesa “Ziua Victoriei”
Avionul președintelui Rusiei, Vladimir Putin

Avionul lui Putin a zburat peste România în drum spre Geneva, întâlnit de două avioane SUA

62
(reînnoit 12:46 16.06.2021)
Avionul prezidențial al lui Vladimir Putin a zburat peste România în calea sa spre Geneva, acolo unde este programat summitul cu omologul său american, Joe Biden.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Nava aeriană a președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost întâmpinată de două avioane militare americane în spațiul aerian al României, în calea sa spre Geneva.

Două nave ale delegației rusești Il-96-300 au decolat din Soci, urmând să ajungă la Geneva pentru summitul Putin-Biden.

​Cu o oră înainte de summit, avioanele liderului rus RA-96021 și RA-96022 ua intrat în spațiul românesc, unde au fost întâmpinate de navele militare americane.

62

Загрузка...
Владимир Путин и Джо Байден во время встречи в 2011 году

Kremlinul a vorbit despre așteptările de la întâlnirea dintre Putin și Biden

12
Rusia și Statele Unite vor fi nevoite să "descurce grămada de probleme acumulate", a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui, Dmitrii Peskov.

BUCUREȘTI, 16 iun-Sputnik. Rusia și Statele Unite vor fi nevoite să "descurce grămada de probleme acumulate", a declarat Kremlinul înainte de întâlnirea de la Geneva dintre Vladimir Putin și Joe Biden.

"Multe întrebări trebuie discutate pentru ca procesele de lucru să fie reluate. <...> Pentru a înțelege cât de puternice sunt contradicțiile <...>, trebuie să ne așezăm la masa negocierilor, acest lucru se și va întâmpla astăzi", a adăugat purtătorul de cuvânt al președintelui, Dmitrii Peskov.

El a reamintit că nimeni nu limitează timpul comunicării dintre Putin și Biden. De asemenea, Peskov a menționat că este foarte dificil să comprimi agenda în cele cinci ore anunțate cu o zi înainte. La fel, este încă neclar dacă liderii vor vorbi între patru ochi.

Kremlinul evaluează atmosfera dinaintea summitului ca fiind contradictorie. Pe de o parte, declarațiile din partea Statelor Unite despre necesitatea de a descuraja Rusia nu ameliorează situația. Pe de altă parte, există și o retorică pozitivă și "acest lucru va fi luat în considerare în cursul negocierilor".

"Putin este mereu categoric în conturarea "liniilor roșii" pentru Rusia, mai ales într-o conversație atât de dificilă, care va avea loc astăzi cu Biden", a concluzionat Peskov.

Astăzi, la Villa La Grange de la Geneva, va avea loc primul summit dintre Putin și Biden. Acesta va începe la 14:00, ora Moscovei, și va consta din trei părți: una îngustă și două extinse, cu pauze de cafea. Prima implică participarea ministrului Afacerilor Externe Serghei Lavrov și a secretarului de stat Anthony Blinken, precum și a traducătorilor.

Pe lângă Lavrov, delegația rusă include asistentul președintelui Iurii Ușakov, purtătorul de cuvânt al șefului statului Dmitrii Peskov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite Anatolii Antonov, șeful Statului Major General Valerii Gherasimov și adjunctul ministrului Afacerilor Externe Serghei Reabkov. De asemenea, au fost invitați: adjunctul șefului administrației prezidențiale Dmitrii Kozak și reprezentantul special al președintelui pentru Siria Aleksandr Lavrentiev.

Agenda: stabilitatea strategică, pandemia, combaterea criminalității cibernetice, cooperarea economică, clima, Arctica și conflictele regionale – Ucraina, Siria, Libia, Afganistan și Karabah. În plus, vor fi discutate problemele nesoluționate ale relațiilor bilaterale, detenția rușilor în țările terțe, activitatea ambasadelor.

Nu se așteaptă o conferință de presă comună. Fiecare președinte, după negocieri, va comunica separat cu jurnaliștii.

12
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin

Загрузка...
Встреча главы МИД РФ С. Лаврова с госсекретарем США М. Помпео

Pompeo a criticat refuzul lui Biden de a petrece o conferința de presă comună cu Putin

0
(reînnoit 12:52 16.06.2021)
Ex-secretarul de stat al SUA a numit refuzul lui Biden de a petrece o conferință de presă comună cu președintele rus un semn de slăbiciune.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Mike Pompeo, ex-secretar de stat al SUA, a evaluat decizia președintelui Joe Biden de a nu petrece o conferință de presă comună cu liderul rus Vladimir Putin după summitul de la Geneva drept o demonstrație de slăbiciune. Declarația a fost făcută în emisie directă la telecanalul Fox News.

"Faptul că dvs. nu sunteți pregătit să stați la șase sau opt picioare (1,8-2,4 metri – n. red.) de adversarul dvs. și să spuneți lumii despre ceea ce ați vorbit, despre lucrurile care vă îngrijorează și de ce vă îngrijorează, este o dovadă a unei mari slăbiciuni", a spus Pompeo în cadrul teleinterviului.

"Dacă dvs. nu sunteți gata să stați pur și simplu pe podium și să răspundeți la întrebările presei ... care pot fi dificile sau viclene, în timp ce adversarul dvs. stă la câteva picioare distanță de dvs., acesta este un semn de mare slăbiciune", a adăugat politicianul. El și-a exprimat încrederea că Putin va ajunge la summit "complet înarmat".

Fostul secretar de stat a menționat că el este gata să organizeze dezbateri cu Putin "oricând și oriunde".

0
Tagurile:
Vladimir Putin, Joe Biden, Mike Pompeo

Загрузка...