Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой

Moscova neagă „miturile” cu privire la implicarea Rusiei în protestele din Statele Unite

124
Ideea că în protestele din Statele Unite ar fi implicată „mâna Kremlinului” este unul dintre miturile contestate chiar și în țări occidentale, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus de Externe..

BUCUREŞTI, 9 iun – Sputnik, Doina Crainic. Într-un interviu acordat Komsomolskaia Pravda, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zakharova, a respins acuzațiile anumitor persoane politice din SUA, potrivit cărora ar exista un amestec al Rusiei în tulburările din Statele Unite.

Zakharova a descris această idee drept un „mit” care nu ar trebui să mai existe nici măcar în țările occidentale.

„A declara că rușii, Kremlinul și Rusia se află în spatele protestelor din Statele Unite, așa cum au afirmat unii reprezentanți ai Partidului Democrat din SUA, înseamnă a nu-şi respecta propriul popor sau a nu înţelege ce se întâmplă”, a spus purtătorului de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

Diplomatul a spus că politicienii ruși au cerut în repetate rânduri colegilor lor americani să se ocupe de propriile lor treburi interne înainte de „a da lecții tuturor celorlalți”.

„Moscova este cea care vorbeşte de câțiva ani despre probleme ascunse cu atenție de autoritățile oficiale americane, în special în domeniul drepturilor omului și al rasismului pe teritoriul Statelor Unite”, a conchis Zakharova, potrivit Sputnik France. 

Susan Rice, fostă consilieră în probleme de securitate națională în administratia Obama, a sugerat anterior că Rusia ar putea sta în spatele violențelor din timpul protestelor care au izbucnit în Statele Unite după moartea lui George Floyd, negrul sufocat de un ofițer de poliție.

Drept reacţie, ambasadorul rus în Statele Unite, Anatoli Antonov, a calificat afirmațiile drept „erezie” și „nonsens”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

124
Tagurile:
proteste, Rusia, SUA, Maria Zaharova
Tematic
„Decizie regretabilă”: Planul lui Trump de retragere a trupelor SUA năucește Germania
Mircea Badea, cea mai curajoasă declarație despre Soros, SUA și România
Violenţele în SUA continuă: maşină a intrat în mulţime în Seattle, șoferul a deschis focul
Manifestații de Ziua Unității Naționale la Moscova, cu genericul Rusia Unește!

Ziua Mondială a Unității Ruse, sărbătorită pe 21 septembrie

3
(reînnoit 15:17 21.09.2020)
Reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București informează că, astăzi, 21 septembrie 2020, se sărbătorește nu doar Ziua Internațională a Păcii, ci și Ziua Mondială a Unității Ruse.

BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. Zi importantă, astăzi, pentru rușii de pretutindeni care sărbătoresc Ziua Mondială a Unității Ruse.

Lumea știe că pe 21 septembrie se sărbătorește Ziua Internațională a Păcii, iar sărbătoarea rusească este mai puțin cunoscută.

Simbolul ei este mesteacănul cu trunchi alb, copac rusesc, căruia îi sunt dedicate atâtea poezii și cântece.

De ce a fost aleasă această dată? În istoria Rusiei, 21 septembrie este o zi semnificativă în care sunt sărbătorite mai multe evenimente importante.

Este vorba despre Nașterea Maicii Domnului, una dintre principalele sărbători ortodoxe, despre ziua înființării orașui Veliki Novgorod, „tatăl orașelor rusești”, despre Ziua Victoriei în bătălia de la Kulikovo dar și despre Ziua înființării Rusiei, începutul domniei dinastiei Rurik.

Astăzi, acțiuni în cinstea unității rusești vor avea loc pentru a zecea oară.

Sunt dedicate identității etnice a rușilor, dragostei pentru Rusia și pentru limba rusă. La ele vor participa mulți compatrioți care locuiesc în străinătate.

La urma urmei, a fi rus înseamnă să păstrezi cultura și să iubești Patria, indiferent unde este în lume, precizează reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

3
Tagurile:
Rusia
Tematic
După vaccinul „Sputnik V”, Rusia anunță încă o veste mare
Rusia nu are cu ce să ajute Germania
Rusia, al doilea cel mai mare producător de petrol din lume
Rusia a modificat regulile de intrare în țară
Rachetele Patriot în România: Nu vor să lupte, vor să ruineze Rusia

Загрузка...

România va efectua zboruri de observare asupra Rusiei

218
România și alte două țări ale UE vor fi parte a unei misiuni de observare asupra Rusiei în perioada 21-25 septembrie

BUCUREȘTI, 21 sept - Sputnik. O misiune comună a Germaniei, Franței și României va efectua zboruri de observare asupra Rusiei de la aerodromul Kubinka în perioada 21-25 septembrie, inspectorii ruși la aceleași date vor efectua un zbor de observație asupra Franței de la aerodromul Orleans-Bricy, a declarat șeful Centrului Național pentru Reducerea Riscurilor Nucleare, Serghei Rîjkov.

"În perioada 21 - 25 septembrie 2020, în cadrul punerii în aplicare a Tratatului internațional privind cerul deschis, misiunea comună a Germaniei, Franței și României va efectua zboruri de observație pe teritoriul Federației Ruse pe un avion de observare românesc AN-30 de la aerodromul Kubinka", a spus el.

Potrivit lui Ryzhkov, specialiștii ruși vor monitoriza respectarea strictă a parametrilor de zbor pe teritoriul rus și vor monitoriza utilizarea echipamentelor de observare prevăzute de acord. Aeronava AN-30 aparține clasei de aeronave care nu sunt destinate utilizării armelor.

Șeful centrului a adăugat, de asemenea, că inspectorii ruși intenționează să efectueze un zbor de observare peste Franța.

218
Tagurile:
Rusia, zbor, România

Загрузка...